Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-03@04:27:04 GMT

«انحصار وراثت» چیست و چه مدارکی می خواهد؟

تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۱۷۴۴۸

«انحصار وراثت» چیست و چه مدارکی می خواهد؟

اقتصادآنلاین-طه سراج الحق؛  طبق بند «ت» ماده 9 قانون شورای حل اختلاف، صدور گواهی حصر وراثت در صلاحیت شوراهای حل اختلاف است بنابراین برای این کار باید به شورای حل اختلاف محلی مراجعه کنید که متوفی در آن محل اقامت داشته است.

برای انحصار وراثت باید فهرست دقیقی از اموال و دارایی‌های متوفی به اداره دارایی تحویل داده شود، سپس درخواست انحصار وراثت به شورای حل اختلاف داده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از این مرحله با هزینه ورثه، یک آگهی در روزنامه کثیرالانتشار منتشر می‌شود تا اگر کسی مدعی است جزء ورثه متوفی است خودش را معرفی و نسبتش را با مرحوم با ارائه سند و مدرک اثبات کند. اگر بعد از گذشت یک ماه کسی پیدا نشد و پیگیری خاصی نکرد، گواهی انحصار وراثت صادر می‌شود.

حال سوال اینجاست که چه مدارکی برای انحصار وراثت لازم است؟

1- اصل و کپی برابر اصل گواهی فوت و اگر متوفی متاهل بود، کپی عقدنامه همسر دائمی او هم باید ضمیمیه دادخواست شود زیرا مهریه زنان باید قبل از تقسیم ترکه از اموال برداشته ‌شود.

2- اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی همه افرادی که ورثه متوفی هستند.

3- استشهادیه محضری: باید در فرم مخصوصی نام همه وراث نوشته شود و دو نفر که ورثه و فرد متوفی را می‌شناسند این فرم را امضا کنند. این امضا باید در دفتر اسناد رسمی انجام شود.

4- رسید گواهی مالیاتی یا مالیات بر ارث

اخبار مرتبط ۱۵:۰۷:۴۰ قوانین ارث و نفقه در ازدواج موقت چیست؟ ۰۰:۵۱:۵۶ مهریه زن پس از فوت شوهر چگونه پرداخت می‌شود؟ ۱۴:۵۹:۳۷ چه زمان قاضی بدون رضایت شوهر، رای به طلاق می دهد؟ ۱۱:۴۸:۲۴ رهایی از کابوس اعدام پس از ۱۱ سال ۱۵:۳۵:۵۲ تعرفه ای که به مهریه زنان گره خورده است! ۱۵:۲۲:۳۳ قانون درباره «چندهمسری» چه می گوید؟

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: پدر و مادر زنان فوت قانون مهریه انحصار وراثت ارث انحصار وراثت حل اختلاف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۱۷۴۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گواهی اسقاط هایما به این مبلغ افزایش یافت/ایران‌خودرو: قیمت هایما تغییری نکرد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،قانون ساماندهی صنعت خودرو بالغ بر ۴.۵ سال پیش، مورد بحث مجلس وقت قرار گرفت و در گیرودار رفت‌وآمد به شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام، در نهایت پس از سه سال، در خرداد ماه سال ۱۴۰۱ به تصویب رسید؛ پس از تصویب آن، سه ماه به دولت مهلت داده شد تا آیین‌نامه از رده خارج کردن خودروهای فرسوده را تدوین، تصویب و ابلاغ کند؛ اما به‌جای آنکه این آیین‌نامه تصویب و ابلاغ شود، ماده ۱۰ این قانون را اصلاح کردند و نام "قانون اصلاح ماده ۱۰ قانون ساماندهی صنعت خودرو" را بر آن نهادند. به عبارت دیگر درست در شهریور ماه ۱۴۰۱ که قرار بود آیین‌نامه از رده خارج کردن خودروهای فرسوده تصویب شود، ماده ۱۰ را اصلاح کردند.

به گزارش ایسنا،اما ماجرا به همین‌جا ختم نشد و ابلاغ آیین‌نامه از رده خارج کردن خودروهای فرسوده ۱۵ ماهی معطل و بلاتکلیف باقی ماند تا در نهایت در روزهای پایانی سال ۱۴۰۲، بالاخره این آیین‌نامه ابلاغ شد.

در این آئین‌نامه تعداد گواهی اسقاط حاصل از اسقاط خودروهای فرسوده، افزایش یافته تا بدین ترتیب انگیزه مالکان این دسته از خودروها، برای اسقاط خودرو و جایگزین کردن آن با خودروهای نو افزایش پیدا کند.

به دنبال این موضوع، برخی سایت‌ها و در فضای مجازی موضوعی تحت عنوان "افزایش قیمت محصولات مونتاژی ایران‌خودرو" مطرح شد که براساس آن گفته شده بود "افزایش تعداد گواهی اسقاط برای شماره‌گذاری خودروها، سبب افزایش قیمت محصولات مونتاژی شده است."

ایران‌خودرو: قیمت محصولات تغییری نکرده است

در پی ابلاغ آیین‌نامه مذکور گروه صنعتی ایران‌خودرو در اطلاعیه‌ای اعلام کرده است:

" براساس مصوبه هیئت وزیران و با توجه به ابلاغ و اجرایی شدن آیین‌نامه اجرایی ماده ۱۰ قانون ساماندهی صنعت خودرو، گواهی اسقاط مورد نیاز برای شماره‌گذاری خودروهای مونتاژی شامل خانواده هایما، از ۲۵ درصد گواهی اسقاط به ۱.۵ گواهی اسقاط (معادل ۵۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان) افزایش یافته است؛ فلذا مبلغ معادل ارزش ریالی روز گواهی اسقاط در سیستم فروش پیاده‌سازی شده و آیتم ماده ۱۰ قانون ساماندهی خودروهای مونتاژی به مبلغ ۵۲۵ میلیون ریال رسیده است.

بدیهی است بر اساس قراردادهای فروش پرداخت مابه التفاوت ارزش گواهی اسقاط (الزامات قانونی) برای تمامی تعهدات الزامی است.

شایسته است نمایندگان در خصوص اطلاع‌رسانی موضوع فوق به مشتریان شرکت ایران‌خودرو اهتمام ورزند."

البته به تاکید این گروه صنعتی، افزایش قیمت در محصولات هایما رخ نداده و قیمت این محصولات افزایشی نداشته است.

۲۲۰

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901710

دیگر خبرها

  • جوجه ریزی در واحد‌های پرورشی طیور فقط با اخذ مجوز بهداشتی از دامپزشکی امکانپذیراست
  • آمریکا مانع صدور گواهی تجهیزات مخابراتی توسط هواوی می‌شود
  • کاهش فرآیند صدور گواهی پایان کار ساختمان در شیراز
  • گواهی اسقاط هایما به این مبلغ افزایش یافت/ایران‌خودرو: قیمت هایما تغییری نکرد
  • مصاف سوارکاران مازندران در سواحل بابلسر
  • چهار محصول ایران خودرو گران شد
  • دیدار فرمانده گروه ۹۹ پدافند هوایی نیروی زمینی ارتش با خانواده جانباز متوفی اکبری خندابی
  • فرآیند صدور گواهی پایان کار ساختمان تسریع شد
  • برای تعویض شناسنامه با چه مدارکی به کجا مراجعه کنیم؟
  • اتفاق عجیب در فوتبال ابران؛ ورثه سرمربی، شاکی جدید تیم شد!