Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-29@19:03:31 GMT

ضربه مهلک جنگ اوکراین به گردشگری روسیه

تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۲۰۹۴۳

ضربه مهلک جنگ اوکراین به گردشگری روسیه

به گزارش جماران به نقل ازسى ان ان اهالی بخش گردشگری روسیه به خبرنگار العربی الجدید تأکید کردند که این بخش مهم تحت تأثیر روند جنگ اوکراین قرار گرفته است، زیرا روسیه یکی از مهم ترین مقاصد گردشگری جهان است. جاذبه های بسیاری از جمله مکان های طبیعی، آثار تاریخی و فرهنگی و همچنین فعالیت های تفریحی مختلف را در خود جای داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روسیه همواره سالانه میلیون ها گردشگر از سراسر جهان را به خود جذب کرده است، تا جایی که مسکو پیش از این پس از لندن، پاریس و نیویورک در میان 100 شهر برتر جهان در رتبه چهارم رتبه بندی جهانی بهترین شهرها قرار داشت، اما تهاجم روسیه به اوکراین تأثیرات واقعی بر موقعیت روسیه و همچنین اوکراین در نقشه گردشگری جهان دارد.

حمله روسیه به اوکراین، انتظارات بازیابی گردشگری را که در اواسط سال 2020 اعلام شده بود، پس از آن که همه‌گیری کرونا خسارات سنگینی به این بخش حیاتی وارد کرد، تحت تأثیر قرار داد، انتظاراتی که توسط رئیس فدراسیون گردشگری روسیه، آندری ایگناتیف، 9 جولای 2020اعلام شد، ، زیان های گردشگری در نیمه اول سال مذکور بالغ بر 1.5 تریلیون روبل بوده است که معادل 21 میلیارد دلار به نرخ ارز در آن زمان بوده است که نشان می دهد این بخش حداقل به یک سال و نیم برای بهبودی و بازگشت به آنچه قبل از بحران ویروس بود نیاز خواهد داشت.

به گزارش وب سایت «ورلد دیتا»، این کشور در سال 2020 پذیرای حدود 6 میلیون گردشگر بود که در رتبه سی و یکم جهان قرار گرفت.

آژانس فدرال گردشگری روسیه پیش بینی کرد که درآمد گردشگری این کشور تا سال 2025 به 5 تریلیون روبل یا 5 درصد تولید ناخالص داخلی افزایش خواهد یافت.

برخی از صاحبان شرکت ها و راهنمایان توریستی با العربی الجدید در مورد وضعیت بد فعلی به دلیل حضور کم گردشگران تا حد عدم وجود، صحبت کردند. به گفته برخی از آنها، البته با توجه به نگرانی های امنیتی یا آنچه که به فلج شدن بخش حمل و نقل مربوط می شود، دلیل آن حمله به اوکراین و تأثیر آن بر روحیه و برنامه های گردشگران است.

در این زمینه، الیزاوتا ویکتور، مالک یک شرکت گردشگری در مسکو، پایتخت روسیه، می‌گوید: البته گردشگری نیز تحت تاثیر قرار گرفته است و وضعیت اکنون دیگر مانند قبل از بحران جدید نیست، زیرا گردشگران بسیار کم شده اند. صنعت و هوانوردی اکنون تقریباً فلج شده است، زیرا بسیاری از کشورها حریم هوایی خود را به روی هوانوردی روسیه یا پروازهایی که از روسیه می‌آیند بسته اند. با وجود این، او امیدوار است که وضعیت در دوره آینده بهبود یابد، به طوری که گردشگری به آنچه که بوده یا بهتر است، بازگردد.

به نوبه خود، راهنمای تور آنوشکا، که ترجیح داد نام خانوادگی خود را فاش نکند، وضعیت فعلی را "متاسفانه بسیار بد" توصیف می کند. گردشگران خارجی به دلیل نگرانی از جنگ و عواقب تحریم ها کمیاب هستند، پس چگونه می توانند گردشگران از خارج از کشور بیایند در حالی که اکثر خطوط هوایی نمی توانند به اینجا برسند؟

آنوشکا خاطرنشان کرد که شرکتی که او در آن کار می کند، گردشگران روسی را به کشورهای اروپایی فرستاد و اکنون به دلیل بسته بودن حریم هوایی با کشورهای اروپایی نمی تواند آنها را بازگرداند. وی افزود: "صادقانه بگویم، من توصیه می کنم اکنون برای گردشگری به روسیه نیایید، زیرا فرودگاه ها می توانند درهای خود را در هر زمان ببندند و آنها را نتوانند به کشور خود بازگردند."

وی به العربی الجدید گفت: در حال حاضر تجارت یورو با نهادهای بین المللی در اینجا ممنوع است. و دلار را می توان تحریم کرد اگر وضعیت به همین منوال پیش برود، متأسفانه نرخ روبل هر روز تغییر می کند و وضعیت بدتر می شود.

تعداد زیادی از خطوط هوایی غربی قبلاً تصمیم به تعلیق پروازهای خود به روسیه و بر فراز روسیه گرفته بودند، از جمله لوفت هانزا بزرگترین شرکت آلمانی در اروپا، و همچنین ایرفرانس فرانسه، که قبلاً اعلام کرده بود با توجه به وخامت اوضاع در منطقه تا اطلاع ثانوی پروازهای خود را به مسکو و سن پترزبورگ متوقف خواهد کرد.

شایان ذکر است تشدید جنگ ممکن است منجر به کاهش درآمد حاصل از صنعت گردشگری و لغو پروازهای مستقیم برای برخی از محبوب‌ترین نقاط گردشگری روس‌ها در خاورمیانه شود.

استراحتگاه‌های ساحلی ترکیه و مصر به تازگی جذب گردشگران روس را از سرگرفته بودند. ژوئن گذشته، یک روز پس از آن که مسکو محدودیت‌های پروازی را به دلیل شیوع کووید -۱۹ لغو کرد ۴۴ هواپیما حامل گردشگران روس وارد شهر ساحلی آنتالیا شدند. استراحتگاه‌های دریای سرخ مصر نیز سال گذشته با از سرگیری پروازها به شرم الشیخ و غردقه دوباره میزبان گردشگران روس شدند. سفر به مقاصد محبوب مصر پس از سقوط یک هواپیمای مسافربری روسی در صحرای سینا در اکتبر ۲۰۱۵ میلادی کشته شدن ۲۲۴ نفر در حمله‌ای که داعش مسئولیت آن را برعهده گرفت به حالت تعلیق درآمد. پیش از آن حمله، روسیه بیش از هر کشور دیگری گردشگر به مصر اعزام می‌کرد. بیش از سه میلیون گردشگر در سال ۲۰۱۴ میلادی از آن کشور بازدید کردند و ۲.۵ میلیارد دلار درآمد عاید مصر شد که بیش از یک سوم درآمد سالانه گردشگری مصر را شامل می‌شود.

 دبی هم چنین از گردشگران روس که دست کم ۳۷۴۰۰۰ نفر از آنان در سال ۲۰۲۱ میلادی از آن کشور بازدید کرده بودند درآمد زیادی کسب کرده است. بر اساس داده‌های منتشر شده پیش از برگزاری نمایشگاه تجاری بازار سفر عربی ۲۰۲۰ انتظار می‌رفت گردشگران روس تا سال ۲۰۲۳ میلادی حدود ۱.۲ میلیارد دلار درآمد برای کشورهای حوزه خلیج فارس درآمد به ارمغان آورند.

طی هفته گذشته جهان با کمال ناباوری شاهد شروع و جدی تر شدن یکی از جدی ترین جنگ های قرن اخیر بوده و این موضوع موجب واکنش کشورهای غربی و اعمال تحریم های شدید علیه روسیه شد. در این میان به نظر می رسد تحریم های فوق اثری نامطلوب بر صنعت گردشگری داشته باشد.

یکی از اصلی ترین تحریم های اعمال شده علیه روسیه، مسدود شدن حریم هوایی کشورهای اتحادیه اروپا، آمریکا و کانادا روی هواپیماهای روسی است که این موضوع می تواند تاثیراتی جدی در صنعت حمل و نقل و گردشگری جهانی داشته باشد.

از یک سو روسیه خود مقصدی جذاب برای گردشگران محسوب شده و از سوی دیگر سهم گردشگران روسیه در سبد جهانی گردشگری، قابل ملاحظه است. به همین دلیل آژانس فدرال گردشگری و آژانس فدرال حمل ‌و نقل هوایی روسیه  در بیانیه ‌ای مشترک اعلام کردند که وزارت خارجه، وزارت حمل ‌و نقل، آژانس فدرال گردشگری و آژانس فدرال حمل ‌و نقل هوایی روسیه در حال مذاکره درباره از سر گیری پروازها در کشورهایی هستند که حریم هوایی خود را به روی روسیه بسته ‌اند. در این میان بسیاری از گردشگران کشور روسیه که در خارج از کشور بودند با رخ دادن جنگ و تحریم های بعدی غافلگیر شده و امکان بازگشت به کشورشان را ندارند.

بر این اساس سخنگوی آژانس فدرال گردشگری روسیه عنوان کرد: تلاش‌ها برای توافق بر سر پروازهای ویژه بشر دوستانه با کشورهایی که حریم هوایی خود را به روی ما بسته‌ اند در حال انجام است. این کشورها شامل بلغارستان، مجارستان، فرانسه، قبرس، سوئیس، آلمان و هلند می‌شوند.

سخنگوی این آژانس تصریح کرد که اپراتور تور روسیه TUI دو پرواز ویژه از جزیره مادیرا پرتغال در 7 مارس و از صوفیه بلغارستان در 4 مارس سازماندهی خواهد کرد. به گردشگرانی که زمان کمی دارند توصیه شده است گزینه هایی را برای بازگشت به روسیه از طریق کشورهای ثالث در نظر بگیرند.

از سوی دیگر مدیر آژانس گردشگری فدرال روسیه روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت که مقامات ترکیه، مصر و تونس تأیید کردند که این کشورها منتظر گردشگران روسی هستند. وی تاکید کرد: مقامات تونس هرگز برنامه ای برای اعمال محدودیت علیه روسیه نداشتند و علاقه خود را برای افزایش جریان گردشگران روسی ابراز کرد.

علاوه بر این، رئیس آژانس گردشگری روسیه اخیراً با خالد النانی وزیر گردشگری و آثار باستانی مصر و مهمت ارسوی همتای ترکیه ای خود گفتگو کرده و  آنها اطمینان دادند که علاقه مند به تبادل توریست بین کشورهایشان هستند.

 

منبع: جماران

کلیدواژه: افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا روسیه اوکراین گردشگر گردشگری روسیه افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا گردشگری روسیه گردشگران روسی گردشگران روس گردشگری روس حریم هوایی تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۲۰۹۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طغیان ساکنان جزایر قناری/ درخواست محدود شدن تعداد گردشگران

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، در حالی که نام جزایر قناری از سوی رسانه‌های غربی به عنوان مکانی بی حاشیه و امن برای گردشگران تلقی می‌شود، اما تغییر الگو‌های بومی و سبک زندگی ساکنان این منطقه، منجر به نارضایتی شدید آنها از گردشگران شده است. آنها از یک سو گردشگری را مهم‌ترین منبع درآمد خود قلمداد می‌کنند، اما از سوی دیگر، فراگیر بودن حضور توریست‌ها را منافی اصول و سبک زندگی بومی و محلی خود می‌دانند. همین مسئله، مولد یک تعارض جدی در جزایر قناری بوده که منتج به وقوع اعتراضاتی در این منطقه شده است. اخیرا ده‌ها هزار نفر در جزایر قناری اسپانیا علیه طرح گردشگری گروهی «فراگیر» در مجمع‌الجزایر اقیانوس اطلس، راهپیمایی کردند.

معترضان، رشد کنترل نشده گردشگری را برای محیط زیست و ساکنانش مضر توصیف می‌کنند و خواهان محدودیت در تعداد گردشگران هستند. آنها تاکید می‌کنند که مخالف صنعت گردشگری نیستند که ۳۵ درصد از اقتصاد جزایر قناری را تشکیل می‌دهد.

در سال قبل میلادی، ۱۳ میلیون و ۹۰۰ هزار گردشگر از هفت جزیره اصلی این مجمع‌الجزایر دیدن کردند. آمار‌های رسمی نشان می‌دهد که این میزان حدود شش برابر بیشتر از جمعیت ۲.۲ میلیون نفری این جزایر است. بدیهی است که این نسبت ریاضی، می‌تواند از عمق فاجعه در جزایر قناری پرده بردارد! جایی که عملا این منطقه تبدیل به مکانی برای تلاقی نامتوازن خرده فرهنگ‌ها و در نتیجه، وقوع بحران‌های تبعی شده است.

صنعت گردشگری ۴۰ درصد از مشاغل این مجمع الجزایر را تشکیل می‌دهد. شهروندان انگلیس و آلمان، ازجمله کشور‌های اصلی هستند که گردشگرانشان به این جزایر سفر می‌کنند، اگرچه خود اسپانیا به‌عنوان سرزمین مادر هم مقصد محبوب آنهاست. در «سانتا کروز د تنریف»، پایتخت تنریف، بزرگترین جزیره، معترضان پلاکارد‌هایی در دست داشتند که روی آن نوشته شده بود «گردشگر، به سرزمینم احترام بگذار!» و «جزایر قناری محدودیت دارد.»

لیدیا مورالس، یک معترض به بی‌بی‌سی گفت: «مشکل اصلی این است که طرح گردشگری گروهی چندین دهه است که در حال نابودی جزیره و زندگی ساکنانش است. احساس می‌کنیم که ما رانده شده‌ایم، اولویت‌های ما در نظر گرفته نمی‌شوند.»

معترضین در این تجمع پیام‌های واضحی را به سیاستمدارانشان مخابره کردند. آنها قویا معتقدند که سیاستمداران به جای در نظر قرار دادن نیاز‌های ساکنین، بیشتر روی ساخت مجتمع‌های گردشگری و هتل‌ها «متمرکز» هستند. فراتر از آن، تظاهرکنندگان می‌گویند که آنها خواهان یک طرح پایدارند که تأثیرات زیست‌محیطی مانند کمبود آب در آب و هوای گرم را در نظر بگیرد و فشار کمتری بر هزینه‌ها و مسکن وارد کند. بر اساس گزارش موسسه ملی آمار در سال ۲۰۲۳، ۳۴ درصد از ساکنان جزایر قناری در معرض خطر فقر یا محرومیت اجتماعی قرار داشتند که بیشترین تعداد در اسپانیای پس از اندلس است. بنابراین، رمزگشایی از گستردگی تظاهرات اخیر و عصبانیت ساکنین جزایر قناری چندان دشوار نیست! آنها به درستی احساس می‌کنند قربانی سیاستگذاران حوزه گردشگری و مسئولین دولتی خود شده و نیاز‌های روزمره توریست‌ها بر نیاز‌های اساسی زندگی آنها در تصمیم سازی‌های کلان و خرد غلبه پیدا کرده است. هفته گذشته، فعالان در اعتراض به آنچه که رشد مخرب گردشگری در جزایر قناری می‌دانند، اعتصاب غذا را در تنریف آغاز کردند. معترضان خواهان توقف ساخت یک هتل و یک استراحتگاه ساحلی در جنوب جزیره هستند. آنها همچنین خواهان توقف تمام پروژه‌های توسعه گردشگری هستند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ضربه مهلک قاچاق کالا بر پیکر اقتصاد
  • ربات‌های تلگرامی آژانس جاسوسی اوکراین مسدود شد
  • دهیاران می‌توانند مدیریت مناطق گردشگری بام ایران را دریافت کنند
  • نخستین مسجد اسلام گسترش می‌یابد
  • مهجوریت تفتان در سایه بی مهری مسوولان
  • با قدم زدن در خانه تاریخی زینت الملک قوامی به تاریخ سفر کنید + فیلم
  • هم‌قسم شدن مدیران مناطق آزاد برای جذب گردشگران غرب آسیا
  • دردسرهای نخستین شهر جهان که ورود به آن پولی شد!
  • ظرفیت های گردشگری روستای «طولاب» ایلام در انتظار سرمایه گذاری
  • طغیان ساکنان جزایر قناری/ درخواست محدود شدن تعداد گردشگران