Web Analytics Made Easy - Statcounter

بین الملل تابناک: بامداد پنجشنبه 5 اسفند(24 فوریه) به دستور ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه، ارتش این کشور به اوکراین یورش برد؛ بحرانی که اکنون وارد یازدهمین روز خود شده، واکنش های جهانی زیادی را به همراه داشته است و دورنمایی مشخصی برای پایان آن وجود ندارد.

طرح آمریکا برای عملیات چریکی علیه روسیه ۱۴۰۰/۱۲/۱۵ - ۰۸:۴۳

یک روزنامه آمریکایی شنبه شب به وقت تهران از طرح‌های آمریکا برای کمک به دولت اوکراین از جمله عملیات چریکی و انتقال رئیس جمهور اوکراین به لهستان و تشکیل دولت در تبعید خبر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نوشته روزنامه «واشنگتن پست» یک مقام دولت ایالات متحده که مایل به افشای هویت خود نبود، گفت: «ما اکنون برای هر احتمالی، از جمله سناریویی که در آن "ولودیمیرزلنسکی" رئیس جمهور اوکراین یک دولت در تبعید در لهستان ایجاد می‌کند، برنامه ریزی اضطراری انجام می‌دهیم.»

به نوشته این روزنامه، دیپلمات‌های اروپایی، مانند همتایان آمریکایی خود، شروع به آماده شدن برای چگونگی حمایت از دولت اوکراین در صورت سقوط کی‌یف یا اشغال کامل کشور توسط روسیه کرده‌اند.

واشنگتن پست نوشت، شیوه‌هایی که کشورهای غربی از اوکراین حمایت می‌کنند در حال شکل گیری است. البته مقامات غرب تمایلی به بحث در مورد برنامه‌های دقیق خود ندارند، زیرا آنها پیش‌بینی می‌کنند که یک پیروزی نظامی روسیه اتفاق بیفتد، اما به گفته چندین مقام آمریکایی و اروپایی، به عنوان اولین گام، متحدان اوکراین در حال برنامه ریزی برای کمک به ایجاد و حمایت از یک دولت در تبعید هستند که می تواند عملیات چریکی را علیه روسیه هدایت کند.

این در حالی است که یک مقام ارشد اطلاعاتی غربی نیز گفت، بسیار شک دارد که اوکراینی‌ها به کارزار مقاومت زیرزمینی ادامه دهند.

سازمان ملل: تاکنون بیش از ۳۵۰ غیرنظامی در اوکراین کشته شده‌اند

کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل روز شنبه اعلام کرد که دست‌کم ۳۵۱ غیر نظامی از زمان حمله نیروهای روسیه در اوکراین کشته شده‌اند.

به گزارش یورونیوز، این نهاد از زخمی شدن ۷۰۷ نفر نیز خبر داد با این حال گفت که تعداد واقعی احتمالا به‌طور قابل توجهی بیشتر است. 

این نهاد وابسته به سازمان ملل تصریح کرد که بیشترین تلفات غیرنظامیان ناشی از سلاح‌های انفجاری از جمله گلوله‌های توپخانه‌ای و سامانه‌های راکتی و حملات موشکی و هوایی بوده است. 

کمیساریای عالی حقوق بشر معتقد است که ارقام واقعی به‌ویژه در مناطق تحت کنترل دولت به طور قابل توجهی بالاتر است زیرا دریافت اطلاعات از برخی مکان‌هایی که درگیری‌های شدید در آن جریان دارد به تاخیر افتاده است و بسیاری از گزارش‌ها هنوز در انتظار تایید هستند.

کمک بشردوستانه ۲.۷۵ میلیارد  دلاری آمریکا به آوارگان اوکراینی 

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده که در لهستان به سر می‌برد درباره کمک‌های اخیر دولت بایدن برای حمایت از مردم اوکراین گفت: « برای کمک به نیازهای اوکراینی‌ها در لهستان و دیگر کشورها، دولت بایدن به تازگی از کنگره ۲.۷۵ میلیارد دلار کمک بشردوستانه درخواست کرده است.»

وی افزود: «این تقاضا هم برای رفع نیازهای افراد و جوامع آسیب‌پذیر در داخل اوکراین و هم برای حمایت از خدمات پناهندگان از جمله اینجا در لهستان است. این رقم سوای بیش از ۵۴ میلیارد دلار کمک بشردوستانه به اوکراین است که هفته پیش اعلام کردیم.»

طرح شش‌بندی جانسون برای پاسخ به عملیات نظامی روسیه

«بوریس جانسون» نخست وزیر انگلیس بامداد یکشنبه از دیگر کشورها خواست تا به طرح شش بندی خود برای پاسخ به حمله روسیه به اوکراین بپیوندند، طرحی که از ارائه حمایت‌های بشردوستانه به اوکراین تا تحمیل بیشترین فشار اقتصادی ممکن به مسکو را شامل می‌شود.

جانسون طی بیانیه‌ای گفت: «این کافی نیست که حمایت خود را از نظم بین‌المللی مبتنی بر قوانین اعلام کنیم، ما باید از آن در برابر تلاش مستمر برای بازنویسی قوانین با نیروی نظامی دفاع کنیم».

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، او اهداف خود را که شامل تشکیل ائتلاف بین‌المللی بشردوستانه برای اوکراین، حمایت از دفاع این کشور از خود و اعمال فشار حداکثری بر مسکو می‌شود، فهرست کرد.

نخست‌وزیر انگلیس همچنین خواستار راه‌های دیپلماتیک برای کاهش تنش با مشارکت کامل دولت اوکراین، امنیت قوی‌تر در منطقه اروپا-آتلانتیک و پایان دادن به «عادی‌سازی خزنده» فعالیت‌های روسیه در اوکراین شد.

به نوشته رویترز، انگلیس قصد دارد با اقدامات قانونی جدید که روز دوشنبه به پارلمان ارسال می‌شود، با سرعت بیشتری برای تحریم بازرگانان روسی اقدام کند.

فرود 50 هواپیمای حامل سلاح و مهمات غرب در اوکراین 

وزارت خارجه روسیه شنبه شب به وقت تهران اعلام کرد که بیش از ۵۰ هواپیمای باری حامل تجهیزات نظامی از ایالات متحده، انگلیس و متحدان و شرکای دیگر ایالات متحده قبل از آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین فرود آمدند.

به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک» وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که بیش از ۵۰ هواپیمای باری حامل تجهیزات نظامی از ایالات متحده، انگلیس، کانادا، لهستان و لیتوانی قبل از آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین فرود آمدند.

این وزارتخانه افزود که تنها در ماه گذشته، حدود ۲۰۰۰ تن سلاح پیشرفته، مهمات و تجهیزات امنیتی به اوکراین ارسال شده است. وزارت امور خارجه روسیه افزود که انگلیس به تنهایی بیش از ۲۰۰۰ سلاح ضد تانک را به اوکراین منتقل کرد.

انگلیس خواستار ترک اتباع خود در روسیه شد

دولت انگلیس به شهروندان خود در روسیه توصیه کرد که در صورت غیرضروری بودن حضورشان در روسیه، این کشور را ترک کنند.

 وزارت امور خارجه انگلیس به شهروندان خود در روسیه توصیه کرده است که در صورت «غیرضروری» بودن حضورشان در روسیه، این کشور را ترک کنند.

وزارتخانه یادشده روز شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد: «به دلیل نبود گزینه‌های پروازی برای بازگشت به بریتانیا و به دلیل افزایش نوسانات اقتصادی روسیه، توصیه می‌کنیم به هیچ نقطه از اراضی روسیه سفر نکنید».

در این بیانیه آمده است: «اگر حضور شما در روسیه ضروری نیست، به شما توصیه می کنیم که از طریق مسیرهای تجاری باقی مانده خارج شوید».

منبع: تابناک

کلیدواژه: مذاکرات وین اوکراین حمله نظامی روسیه به اوکراین زهره فکور صبور مناجات شعبانیه جزیره آشوراده تحولات اوکراین روسیه اوکراین چین پوتین آمریکا اروپا مذاکرات وین اوکراین حمله نظامی روسیه به اوکراین زهره فکور صبور مناجات شعبانیه جزیره آشوراده عملیات نظامی روسیه روسیه در اوکراین ایالات متحده عملیات چریکی امور خارجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۲۲۳۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش ایران به تحریم‌های آمریکا، انگلیس و کانادا

سخنگوی وزارت امور خارجه به اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم‌هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران و همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعا‌هایی علیه کشورمان واکنش نشان داد.

به گزارش سایت وزارت امورخارجه، سخنگوی وزارت امور خارجه اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم‌هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران، همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعا‌هایی علیه کشورمان را به شدت محکوم و از همراهی معدود کشور‌هایی در اروپا از رویکرد ظالمانه دولت آمریکا انتقاد کرد.

کنعانی افزود: ظرفیت‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران متناسب با نیاز آن در تامین امنیت و منافع ملی، حفاظت از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و دفاع مشروع و بازدارنده در مقابل هرگونه تهدید و تجاوز خارجی است و جمهوری اسلامی ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی و مبارزه با تروریسم بین‌المللی است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد؛ توسل به ابزار تحریم علیه ظرفیت‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران نه تنها خللی در عزم و اراده دولت و مردم ایران در افزایش اقتدار ملی با هدف دفاع مشروع و قاطع از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و امنیت و منافع ملی ایران ایجاد نمی‌کند، بلکه برخلاف میل تحریم کنندگان، تحریم‌ها را به فرصتی برای خودکفایی و خوداتکایی در تقویت و توسعه ظرفیت دفاعی و نظامی ایران تبدیل کرده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی از رویکرد دوگانه پارلمان اروپا در موضوع حمله رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق و دفاع مشروع ایران شدیدا انتقاد کرد و گفت؛ جای تأسف است که پارلمان اروپا در قطعنامه خود نسبت به اقدام متجاوزانه و ناقض قوانین و حقوق بین‌الملل رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک ایران و شهادت مستشاران رسمی ضدتروریست ایرانی، صرفا به ابراز تأسف بسنده کرده است، اما اقدام مشروع ایران علیه رژیم یاد شده در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع را شدیدا محکوم می‌کند!

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد؛ چرا پارلمان اروپا از پرداختن به منشأ و عامل اصلی بروز تنش و ناامنی در منطقه که ریشه در اشغالگری و رویکرد جنایتکارانه رژیم صهیونیستی اسرائیل در کشتار مردم فلسطین و نیز نقض مکرر قوانین و حقوق بین‌الملل توسط این رژیم جعلی دارد، طفره می‌رود و در مقابل همسو با سیاست آمریکا از رژیمی حمایت می‌کند که اصل و اساس ناامنی و تنش در منطقه در طول هشت دهه متمادی است!

کنعانی همچنین با روشن و شفاف توصیف کردن سیاست و مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال بحران اوکراین و با رد مجدد ادعا‌های مربوط به استفاده از تسلیحات ایران در جنگ اوکراین تاکید کرد؛ اگر آمریکا و اروپا عزم صادقانه‌ای داشته باشند، جنگ در اوکراین و جنگ علیه غزه در سریعترین زمان ممکن خاتمه خواهد یافت، اما آمریکا و برخی کشور‌های اروپایی اصرار دارند که در مسیر غلط تاریخ حرکت کنند و به جای کمک به توقف جنگ، بر آتش آن بیفزایند و وقت خود را مصروف اتهام زنی به دیگران کنند.

کنعانی تاکید کرد: بسیاری از ملت‌ها و دولت‌ها به خصوص در منطقه غرب آسیا دیگر هیچ امید و اعتقادی به نقش آمریکا و متحدان اروپایی آن در کمک به برقراری ثبات و امنیت در منطقه ندارند.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود؛ این دولت و مردم ایران هستند که باید از آمریکا و اروپا به دلیل نقض توافق هسته‌ای و ایفای نقش مخرب در ثبات و امنیت پایدار در منطقه سؤال و طلبکاری کنند، نه اینکه این دولت‌های ناقض عهد و پیمان، خود را جای طلبکار و مدعی نشانده و به گستاخی بر فهرست تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران بیفزایند.

کنعانی خاطرنشان کرد: اگر رشادت و جانفشانی سپاه پاسداران و مستشاران شهید ضد تروریست سپاه در منطقه نبود، تروریسم داعشی تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ کرده بود و امنیت منطقه و جهان را بیش از پیش تهدید می‌کرد، حال چگونه پارلمان اروپا وقیحانه خواستار گنجاندن تنها نیروی واقعی ضدتروریسم جهان در فهرست تروریسم می‌شود؛ مگر اینکه تصور کنیم گروه‌های تروریستی در راستای اهداف و منافع نامشروع آمریکا و معدود دولت‌های اروپایی و رژیم صهیونیستی برای دامن زدن به بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه غرب آسیا عمل می‌کنند!

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان بار دیگر تاکید کرد تکرار رویکرد‌های غیرقانونی و اشتباه توسل به ابزار تحریم و فشار از سوی آمریکا و تبعیت برخی دول اروپایی از واشنگتن، هیچ حق و مشروعیتی برای ادعا‌های آن‌ها از منظر حقوقی و بین‌المللی ایجاد نمی‌کند و آن‌ها باید زمانی پاسخگوی این ادعا‌ها و اقدامات ظالمانه خود علیه دولت و مردم ایران باشند.

دیگر خبرها

  • دولت اوکراین به دنبال راه حل های جدید برای مقابله با تهاجم روسیه
  • آمریکا ۸۱ فروند بمب‌افکن اسقاط برای کی‌یف خرید؛ اهداف پنهان واشنگتن زیر ذره‌بین رسانه‌ها
  • دبیرکل ناتو وارد پایتخت اوکراین شد
  • دبیرکل ناتو وارد پایتخت اوکراین شد/ استولتنبرگ: ارسال سلاح
  • روایت پالتیکو از اعمال نفوذ زلنسکی بر رئیس مجلس نمایندگان آمریکا
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟
  • روسیه تسلیحات غربی را قبل از تحویل به ارتش اوکراین نابود می‌کند
  • هیچ بستری برای مذاکره بین اوکراین و روسیه وجود ندارد
  • واکنش ایران به تحریم‌های آمریکا، انگلیس و کانادا