Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان دانشگاه بوعلی‌سینا همدان با استفاده از زیست‌حسگر نانویی موفق به تعیین جنسیت جنین در هفته‌های ۷ تا ۹ بارداری شدند و از این طریق با غربالگری مادران باردار که احتمال تولد نوزاد با بیماری‌های وابسته به جنس دارند، احتمال درمان و کنترل بیماری‌های مادرزادی را افزایش دادند.

به گزارش ایسنا، مهدی مالمیر، دانش‌آموخته دکترای دانشگاه بوعلی‌سینا همدان درباره لزوم انجام این طرح گفت: با استفاده از نتایج این طرح می‌توان در سریع‌ترین زمان ممکن و با کمترین هزینه و اثرات سوء و دقیق‌ترین روش، وجود کروموزوم Y در خون مادر باردار را تشخیص داد و از این طریق با غربالگری مادران باردار که احتمال تولد نوزاد با بیماری‌های وابسته به جنس را دارند، ضمن کاهش زمان تشخیص بیماری، احتمال درمان و کنترل بیماری‌های مادرزادی افزایش می‌یابد و به طبع آن استرس و مشکلات جسمی و روانی مادر و هزینه‌های تحمیلی بر سیستم درمانی کشور کاهش می‌یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه در این طرح با تشخیص ژن DYS۱۴  با استفاده از الکترود Apt/PANi-RGO-GNPs/Au که بخشی از ژنوم کروموزوم Y است، در پلاسمای خون مادران باردار، به تشخیص جنسیت جنین پرداخته شد تا در جهت کنترل سلامت مادران و نوزادان ایشان اقدام شود، اظهار کرد: در این پژوهش با کنترل برخی ژن‌های ویژه بر روی کروموزوم Y و با اندازه‌گیری آن در خون مادر باردار به روش الکتروشیمیایی، به تعیین جنسیت جنین پرداخته شد، به طوری که با اتصال توالی ویژه‌ای از نوکلئوتیدهای DNA بر سطح الکترود اصلاح‌شده با نانوکامپوزیت و قراردادن الکترود اصلاح‌شده در محلول حاوی DNA دارای توالی متقابل آن و از طریق اتصال توالی هدف با توالی سطح الکترود، اختلاف پتانسیل الکتریکی در سطح الکترود نسبت به حالت اولیه ایجاد می‌شود که از طریق دریافت این علائم و تقویت آنها می‌توان به وجود توالی هدف در محلول پی برد. 

مالمیر خاطر نشان کرد: از طریق ساخت کیت مخصوص و همچنین استفاده از نانوزیست حسگر DNA ساخته‌شده در آزمایشگاه‌های تشخیص طبی کشور و بیمارستان‌ها، این طرح پژوهشی قابلیت تجاری‌شدن دارد.

به گفته وی این تحقیق در مرحله آزمایشگاهی است ولی تحقیقات مربوط به تکثیر تجاری آن با طراحی یک الگوی مبتنی بر الکترود گرافیت به عنوان بستر تا حدودی انجام شده است.

مجری طرح مهمترین هدف این پژوهش را کاهش زمان و هزینه انجام تست‌های غربالگری دانست و یادآور شد: استفاده از صفحات گرافن اکساید کاهش‌یافته که بر سطح آن پلی آنیلین و نانوذرات طلا به صورت الکتروشیمیایی و در مقیاس نانو نشانده شده است، موجب افزایش سطح بسیار در کنار رسانایی بالا شد و اثرات هم‌افزایی پلیمر رسانای پلی‌آنیلین و نانوذرات طلا بر سطح لایه‌های گرافن اکساید کاهش‌یافته منجر به انتقالات الکترونی سریع و افزایش سیگنال تشخیص شد. 

به نقل از ستاد نانو، وی اضافه کرد: ما در این تحقیق با استفاده از زیست‌حسگر مبتنی بر نانوکامپوزیت سه‌گانه PANi-RGO-GNPs و با بهره‌گیری از ژن DYS۱۴ در پلاسمای خون زنان باردار در هفته‌های ۷ تا ۹ بارداری موفق به تشخیص جنسیت جنین شدیم و از این طریق با غربالگری مادران باردار که احتمال تولد نوزاد با بیماری‌های وابسته به جنس دارند، ضمن کاهش زمان تشخیص بیماری، احتمال درمان و کنترل بیماری‌های مادرزادی را افزایش دادیم.

این مقاله به‌عنوان بخشی از پژوهش دوره دکتری مهدی مالمیر با راهنمایی دکتر جلال ارجمندی استاد شیمی‌فیزیک در دانشگاه بوعلی‌سینا و مشاوره دکتر ابوالفضل غفوری خسروشاهی استادیار داروسازی هسته‌ای و دکتر محمدرضا مرادی دکترای ژنتیک مولکولی از پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینا همدان و محققی از دانشگاه شانشی چین با عنوان Label-free E-DNA biosensor based on PANi-RGO-G*NPs for detection of cell-free fetal DNA in maternal blood and fetal gender determination in early pregnancy در مجله BIOSENSORS & BIOELECTRONICS به چاپ رسیده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: نانو حسگر زیستی نوزاد بیماری های مادرزادی مادران باردار جنسیت جنین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۲۲۸۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال آبگرفتگی در معابر گیلان وجود دارد

ایسنا/گیلان مدیرکل هواشناسی گیلان گفت: از فردا با نفوذ سامانه ناپایدار به منطقه، شاهد ابرناکی و مه آلود شدن هوا و کاهش نسبی دما و وزش باد و رگبار و رعد و برق و تگرگ خواهیم بود.

محمد دادرس امروز، ۱۳ اردیبهشت ماه در گفت وگو با ایسنا، آسمان گیلان را نیمه ابری و مه‌آلود دانست و اظهار کرد: کمینه و بیشینه دما طی امروز بین هشت تا ۲۴ درجه سانتیگراد در نوسان است.

وی نقشه های هواشناسی را نشان دهنده استقرار جوی نسبتا پایدار در منطقه دانست و افزود: طی امروز آسمان کمی ابری تا نیمه ابری است و احتمال افزایش ابر و رگبار و رعد و برق وجود دارد.

مدیرکل هواشناسی گیلان با بیان اینکه به تدریج از فردا با نفوذ سامانه ناپایدار به منطقه، شاهد ابرناکی و مه آلود شدن هوا و کاهش نسبی دما و وزش باد و رگبار و رعد و برق و تگرگ خواهیم بود، خاطرنشان کرد: بارش ها طی بعد از ظهر و شب به ویژه در ارتفاعات و دامنه ها شدید خواهد بود.

دادرس از کاهش سه تا پنج درجه ای متوسط دمای هوای استان خبر داد و گفت: احتمال آبگرفتگی منطقه ای و بالا آمدن سطح آب رودخانه ها و مسیل ها و جاری شدن سیلاب موقتی تا شنبه وجود دارد.

وی اضافه کرد: با تضعیف این سامانه بارشی از عصر و شب شنیه ضمن کاهش ابر و افزاش دما، رگبار و رعد و برق پراکنده تا دوشنبه دور از انتظار نیست، اما از عصر و شب دوشنبه مجددا با نفوذ توده هوای ناپایدار شرایط برای ابرناکی و بارندگی تا سه شنبه فراهم خواهد شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تولید میکروقطره‌هایی که برای تشخیص دقیق بیماری استفاده خواهند شد
  • احتمال آبگرفتگی در معابر گیلان وجود دارد
  • فشارخون عامل اصلی بیماری های قلبی و عروقی
  • تشخیص زودهنگام بیماری‌های کبد را جدی بگیرید
  • این علائم هشداردهنده ابتلا به سندروم روده تحریک پذیر است
  • بیماری و بیکاری سهم ۷ میلیون ایرانی از دریای خزر | یک مسئول محیط زیست: برای شنا هم حاضر نیستم به خزر بروم
  • پیش بینی قیمت الکترود در سال ۱۴۰۳
  • احتمال ابتلای مادران باردار به آلرژی در فصل بهار چقدر است؟
  • عرضه دو لاستیک نانویی ویژه مسابقات دوچرخه‌سواری
  • تلاش کشتی‌گیران غول پیکر برای درآوردن گریه نوزادان (عکس)