Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-04@08:26:51 GMT

خودرو‌هایی که با پول خرید سمند می‌توان وارد کرد

تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۲۳۵۹۹

خودرو‌هایی که با پول خرید سمند می‌توان وارد کرد

فورد فیستا، فولکس واگن گلف، تویوتا یاریس، مزدا۲ و رنو داچیا از جمله خودرو‌های صفر کیلومتر با قیمت زیر ۱۰ هزار دلاری در جهان هستند.

به گزارش ایرنا، این روز‌ها کارشناسان از واردات هرچند محدود به عنوان عاملی برای تنظیم بازار خودرو یاد می‌کنند. وارداتی که از سال ۹۶ و بنا به سیاست‌های دولت وقت تا به امروز مسکوت مانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از سوالاتی که همواره مطرح می‌شود خودرو‌هایی است که می‌توان با پول پرداختی برای محصولات وطنی وارد کرد.

دولت قبل در سال ۹۶ و پیش از شروع دور تازه تحریم‌ها، با جلوگیری از واردات خودرو به پیشواز کنترل واردات و مصرف ارز رفت. اکنون عمده خودرو‌های صفر کیلومتر خارجی با مدل ۲۰۱۷ و به تعداد اندک با مدل ۲۰۱۸ در کشور موجودند و به نظر می‌رسد واردات هرچند محدود خودرو‌های جدید می‌تواند به شکسته شدن قیمت‌های کاذب در بازار بیانجامد.

با کاهش تولید و در نتیجه عرضه خودرو از سوی خودروسازان در سال‌های گذشته، خودرو به‌تدریج از یک کالای مصرفی به یک کالای سرمایه‌ای تبدیل و با یک تقاضای کاذب مواجه شد.

عدم توازن عرضه و تقاضا در نهایت سبب شد تا خودروسازان داخلی راهکار ثبت نام با اعمال برخی محدودیت‌ها نظیر نداشتن پلاک فعال، دارا بودن گواهینامه، سن متقاضی بالای ۱۸ سال و ... را در زمان ثبت‌نام اعمال کرده و همچنین از فرآیند قرعه‌کشی در حضور نهاد‌های نظارتی برای تخصیص عادلانه خودرو‌ها بهره بگیرند.

با این حال، در سال‌های اخیر به تجربه ثابت شده که تولیدات خودروسازان داخلی تامین‌کننده تقاضای بازار و همچنین تقاضای افراد برای خودرو‌های با قیمت مناسب و باکیفیت نیست و در این زمینه واردات خودرو هرچند به صورت محدود باید در دستور کار قرار گیرد.

واردات خودرو از خارج کشور چه در قالب خودرو‌های کارکرده و دست دوم و چه خودرو‌های نو می‌تواند بازار داخل را رقابتی و خودروسازان را به فکر اصلاح برنامه‌های تولیدی‌شان بیندازد.

واردات خودرو به صورت مدیریت شده می‌تواند روی بازار خودرو‌های هم‌رده و همچنین کیفیت خودرو‌های داخلی تاثیر گذار باشد. با این حال پرسش اساسی که مطرح می‌شود این است که ورود چه خودرو‌هایی و به چه تعداد می‌تواند بازار داخلی را در کوتاه‌مدت به تعادل نزدیک سازد؟

این روز‌ها اخبار متناقضی از واردات خودرو و کشاکش آن بین دولت، مجلس و مجمع تشخیص مصلحت نظام به گوش می‌رسد. در آخرین اظهارنظر‌ها شنیده شده که مجلس با واردات ۹۶ هزار دستگاه خودرو به کشور موافقت کرده که حدود ۷۰ هزار دستگاه آن را خودرو‌های سواری تشکیل می‌دهد.

آن‌طور که روز شنبه مجلس در قالب بودجه سال آینده تصویب کرد، وسایل نقلیه وارداتی عبارتند از:

- تعداد ۵۰ هزار دستگاه خودروی سواری و ۲۰ هزار دستگاه خودروی سواری دوگانه‌سوز هیبریدی و برقی

- تعداد ۱۰ هزار دستگاه کامیون، تریلی، تریلی یخچال‌دار و کشنده

- تعداد ۱۰ هزار دستگاه اتوبوس برون‌شهری و درون‌شهری

- تعداد یک‌هزار دستگاه واگن و واگن یخچال‌دار

- تعداد پنج‌هزار دستگاه دستگاه ماشین آلات سنگین راهسازی اعم از نوساخت یا حداکثر پنج سال ساخت

واردات خودرو‌های لوکس ممنوع بماند

با این حال، برای اینکه سیاست واردات در کوتاه‌مدت نیز موثر بیفتد با ملزوماتی همراه است تا نکند عده‌ای به همین بهانه اقدام به واردات خودرو‌های لوکس و گران‌قیمت کنند که هیچ نتیجه‌ای برای تنظیم بازار ندارد.

قیمت کارخانه‌ای خودرو‌های ایرانی بین ۵ تا ۱۶ هزار دلار است باید دید با توجه به الزام سازمان ملی استاندارد بر پاس کردن استاندارد‌های ۸۵ گانه، در این کلاس قیمتی چه خودرو‌هایی می‌تواند وارد کشور شود؟

خودرو‌هایی که با پول محصولات ایرانی می‌توان وارد کرد

آن‌طور که «مهدی دادفر» دبیر انجمن واردکنندگان خودرو می‌گوید: امکان واردات خودرو‌های کارکرده و دست دوم از ۱۰ برند برتر جهان نظیر بنز، بی. ام. دابلیو، فورد، تویوتا و ... با قیمت کمتر از ۱۰ هزار دلار وجود دارد.

وی گفت: در این بازه قیمتی، حتی امکان واردات خودرو‌های خارجی صفر کیلومتر که از فناوری روز جهان برخوردار باشند، وجود دارد؛ این در حالی است که هیچ‌یک از خودرو‌های داخلی از فناوری روز دنیا بهره‌مند نیستند.

دادفر خاطرنشان‌کرد: فورد فیستا، فولکس واگن گلف، تویوتا یاریس، مزدا۲ و رنو داچیا از جمله خودرو‌های صفر کیلومتر با قیمت زیر ۱۰ هزار دلاری در جهان هستند که اکثر استاندارد‌های ۸۵ گانه مد نظر سازمان ملی استاندارد را نیز پاس می‌کنند و می‌تواند بازار خودروی کشورمان را به تعادل نزدیک کند.

وی با اشاره به برنامه واردات ۷۰ هزار دستگاه خودرو، خاطرنشان‌کرد: این مساله در وهله نخست روی قیمت خودرو‌های خارجی تاثیرگذار خواهد بود و به تعدیل قیمت‌ها خواهد انجامید.

این مقام صنفی تصریح‌کرد: در ادامه، با فشار بر خودرو‌های چینی، کاهش قیمت این دسته از خودرو‌ها را رقم خواهد زد و پس از آن، دست‌کم از افزیش قیمت خودرو‌های داخلی جلوگیری خواهد کرد.

به هر حال، فراموش نکنیم موضوع تنظیم بازار خودرو و پاسخگویی به تقاضای مشتریان، علاوه بر موارد یاد شده به عوامل دیگری نیز وابسته است که از جمله آن‌ها افزایش عرضه خودرو، حذف انتظارات تورمی از بازار و بازگرداندن آن از یک کالای سرمایه‌ای به کالای مصرفی قابل ذکر است.

بررسی بازار‌های منطقه هم نشان می‌دهد هم‌اکنون خودرو‌های چینی که در ایران بین ۵۰۰ میلیون تا یک میلیارد تومان قیمت‌گذاری شده‌اند، در حاشیه خلیج فارس به قیمت زیر ۳۰۰ میلیون تومان به فروش می‌روند.

به‌طور مثال خودروی چری آریزو ۵ که هم‌اکنون توسط نمایندگی رسمی آن در ایران بیش از ۷۰۰ میلیون تومان قیمت‌گذاری شده، در امارات به قیمت معادل ریالی ۲۸۰ میلیون تومان به فروش می‌رود، یعنی هم‌قیمت سمند صفر در بازار ایران!

این در حالی است که این خودروی چینی دارای تمامی آپشن‌های روز دنیا همچون گیربکس اتوماتیک و رفاهی و ایمنی بالا است، اما سمند خودروی طراحی‌شده در چند دهه قبل است که هیچ آپشن به‌روزی روی آن نصب نیست.

منبع: فرارو

کلیدواژه: هزار دستگاه خودرو واردات خودرو صفر کیلومتر بازار خودرو خودرو هایی ۱۰ هزار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۲۳۵۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالا‌های وارداتی می‌شود؟

امارات یکی از کشور‌های مهم در منطقه به شمار می‌رود؛ چرا که بیشترین واردات کالا از طریق امارات صورت می‌گیرد. کالا‌هایی همچون، موبایل و لپ‌تاپ، قطعات خودرو‎، پارچه و پوشاک، دوربین‌های دیجیتالی و قطعات الکتریکی تنها بخشی از کالا‌هایی هستند که از کشور امارات وارد می‌شوند. با توجه به این موضوع، ارتباط کشور با امارات از اهمیت زیادی برخوردار است.

به گزارش تجارت نیوز، بارندگی شدید و جاری شدن سیل بی‌سابقه در این کشور، باعث مشکلات زیادی از جمله، خسارت‌های مالی و جانی، آبگرفتگی خیابان‌ها و بزرگراه‌ها و همینطور اختلال در کار فرودگا‌ه‌ها شده است. از آنجایی که امارات یکی از کشور‌های مهم برای منطقه به شمار می‌رود، احتمال این که این سیل بر واردات کالا و تامین ارز کشور تأثیرگذار باشد، زیاد است.

سیل امارات تامین ارز را تحت تاثیر قرار می‌دهد؟

محمدرضا فرجی تهرانی، رئیس اتحادیه فناوران رایانه، در گفتگو با تجارت‌نیوز در رابطه با تأمین ارز کشور در دوران بحران امارات به دلیل سیل، گفت: درحال حاضر، بانک مرکزی مدت‌هاست واحد پول درهم را ارائه نمی‌دهد و در کشور‌های مبدأ دیگری همچون، ترکیه و روسیه که بانک مرکزی واحد پول آن‌ها را داراست، تجار ارز تحویل می‌گیرند و به واسطه کارگزاران در امارات، درهم دریافت می‌کنند. بنابراین، این سیل برای تامین ارز از امارات مشکلی ایجاد نمی‌کند.

در ادامه این گفتگو به تأثیرات بخشنامه تخصیص ارز بانک مرکزی اشاره شد. این فعال بخش خصوصی درباره این بخشنامه افزود: طبق این بخشنامه، تجار باید ۷۰ درصد کالا‌های خود را فروخته باشند و در سامانه جامع تجارت ثبت کنند. خریدار هم در سامانه تأیید کرده باشد تا ارز خود را تحویل بگیرد. ممکن است یک توقف ۴ الی ۵ ماهه در واردات کالا به وجود آید و به این ترتیب، چیزی به اسم کالای دپو شده در انبار وجود نخواهد داشت.

نوسان ارز بر قیمت کالا‌ها تأثیر ندارد

وی درباره افزایش قیمت کالا‌های وارداتی از جمله موبایل و لپ‌تاپ اظهار کرد: در شرایط فعلی، بازار در رکود قرار دارد و اگر بازار دچار رکود نبود، امکان افزایش قیمت کالا‌های وارداتی وجود داشت. اما رکود بازار باعث شده فروشندگان به دلیل سیل، قیمت کالا‌ها را بالا نبرند.

وی در ادامه افزود: به چنین کالا‌هایی ارز نیمایی تعلق می‌گیرد و نوسان ارز، بر قیمت کالا‌ها تأثیر ندارد. اگر فروشنده‌ای کالایی را با افزایش قیمت در اختیار مردم قرار می‌دهد، مردم از چنین فروشندگانی خرید نکنند.

این فعال بخش خصوصی درباره تأخیر ورود کالا به کشور از امارات تصریح کرد: بعضی از انبار‌ها به دلیل سیل آسیب دیده‌اند و افرادی که کالا سفارش داده‌اند، ممکن است با تأخیر یک تا دو ماهه، کالا‌های خود را دریافت کنند و این موضوع، به حدی نیست که بازار را دچار مشکل کند.

واردات کالا‌ها دچار مشکل می‌شود؟

فرجی تهرانی در ادامه اشاره کرد: بعد از تعطیلات نوروز، تا زمانی که بازار به حالت عادی برنگردد، تجار به سمت وارد کردن حجم زیادی از کالا نمی ‎روند. آن‌ها معمولا قبل از ایام نوروز کالا وارد کرده‌اند، اما بعد از ایام نوروز ممکن است به دلیل بخشنامه تخصیص ارز، واردات دچار مشکل شود.

وی درباره برگشتن شرایط امارات به حالت عادی و شروع مجدد واردات کالا گفت: در حال حاضر، شرایط در امارات تقریبا به حالت عادی برگشته و اگر مشکل آسیبی که به کالا‌ها رسیده برطرف شود، واردات هم انجام می‌شود.

با توجه به شرایط ذکر شده، سیل امارات مشکلی برای تأمین ارز کشور و همین‌طور مشکل جدی برای واردات کالا از امارات به‌وجود نمی‌آورد.

دیگر خبرها

  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالا‌های وارداتی می‌شود؟
  • ◄ واردات لوکوموتیو آری یا خیر؟
  • بازار خودرو به کمای عمیق رفت/ آخرین قیمت پژو، سمند، تارا، شاهین و کوئیک + جدول
  • مردم پول ندارند سمند ۲۰ سال پیش را عوض کنند؛ می‌خواهند خودروی برقی وارد کنند؟
  • واردات ۲ هزار اتوبوس برقی برای تهران در دست اقدام است
  • کاکایی، کارشناس صنعت خودرو: مردم پول ندارند سمند ۲۰ سال پیش را عوض کنند؛ می خواهند خودروی برقی یک میلیارد و ۳۰۰ میلیونی وارد کنند؟
  • نگاهی به قیمت هونگچی H۵ در بازار آزاد؛ یکی از گران‌ترین چینی‌های بازار + جدول
  • جهش گسترده قیمت‌ها در بازار خودرو/ آخرین قیمت پژ، دنا، سمند، شاهین، تارا و کوییک + جدول
  • راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده
  • اعلام قیمت ارزان ترین خودروی برقی/ کاکایی: قرار بود از مونتاژکاریها کم شود/ خودروی برقی، مصرف سوخت کشور را بالا می برد / چرا درباره مافیا آدرس غلط می دهند/ رشد داخلی سازی ارزش افزوده ایجاد می کند