Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس اقتصاد سلامت اظهار کرد: عدم دریافت مالیات در حوزه سلامت، موجب تخلفاتی همچون سهم‌خواهی پزشکان از بخش‌های مختلف درمان مانند آزمایشگاه، سی‌تی اسکن و... می‌شود.

گروه بهداشت و درمان بازارنیوز- بهزاد قبادی؛ داریوش چیوایی، کارشناس اقتصاد سلامت در خصوص مصوبه روز گذشته مجلس مبنی بر معافیت مالیات پزشکان، به بازارنیوز گفت: نگاه ما به مالیات در حوزه درمان این است که این کار، یک عمل تنظیمی است، نه فرآیند انتفاعی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دولت باید بتواند از طریق مالیات تنظیم‌گری و مدیریت اثربخش در این حوزه داشته باشد.

وی افزود: نظام پرداخت در حوزه پزشکان اصطلاحا before service است، یعنی هر فرد به ازای هر مورد کار، درآمد کسب می‌کند و مانند بسیاری از شغل‌ها نیست که اطلاحا حقوق‌بگیر یا روزمزد باشند. در بازار سلامت بر خلاف سایر بازارها، یک پدیده‌ای به نام «عدم تقارن اطلاعاتی» بین خدمت‌گیرنده و خدمت‌دهنده وجود دارد. در سایر بازار‌ها تقارن اطلاعاتی تقریبا برقرار است و اگر هم نبود، خللی در روند کار ایجاد نمی‌کند. اما در پزشکی اینطور نیست، شما اطلاعاتی در خصوص بیماری خود ندارید و پزشک باید تشخیص دهد که بیماری شما به چه درمانی نیاز دارد. می‌تواند به شما بگوید که دارویی نیاز ندارید، می‌تواند شما را چندین بار ویزیت با درمان‌های مختلف کند. همه چیز در دست خدمت‌دهنده است.

چیوایی ادامه داد: اگر این بازار را رها کنیم، منجر به ایجاد پدیده «تقاضای القایی» می‌شود. به این صورت که شما دچار مشکل می‌شوید و به پزشک مراجعه می‌کنید. با این که احساس می‌کنید با یک جلسه ویزیت مشکل بر طرف می‌شود، اما پزشک چندین بار ویزیت با درمان‌های مختلف برای شما تجویز می‌کند. به این تقاضای القایی می‌گویند که در بطن آن، سهم‌خواهی برای پزشکان از بخش‌های مختلف درمان مانند آزمایشگاه، سی‌تی اسکن و... هم نهفته است.

این کارشناس اقتصاد سلامت تصریح کرد: اگر درآمد پزشک هم به صورت حقوق‌بگیری باشد، برای او فرقی نمی‌کند که شما را چند بار ویزیت کند، حقوق او ثابت است؛ لذا سعی می‌کند کار شما را انجام دهد. در ساختاری که عدم تقارن اطلاعاتی است و نحوه پرداخت هم brfore service است، پدیده پر هزینه‌ای به وجود آورده که هیچ منبع اقتصادی جوابگوی آن نیست. اینجاست که می‌گویند درمان چاه ویل است. درمان به ذات چاه ویل نیست، این تصمیمات ماست که آن را به چاه ویل تبدیل کرده است.

چیوایی تاکید کرد: در جمیع این اتفاقات، یک کورسوی امیدی برای تنظیم‌گری وجود دارد که آن هم مالیات است. مثلا در نظام مالیاتی پزشکان می‌توان گفت اگر پزشکی، روزانه ۲۰ بار ویزیت انجام داد، معاف از مالیات باشد؛ بین ۲۰ تا ۳۰ ویزیت، ۱۰ درصد مالیات پرداخت کند و همینطور به صورت تصاعدی بالا برود. این باعث می‌شود که درآمد بالا برای پزشک به صرفه نباشد. این کاریست که کشور‌های پیشرفته انجام می‌دهند. ما این را در کشورمان نداریم. برداشتن مالیات پزشکان بزرگترین اشتباه است.

این کارشناس اقتصاد سلامت افزود: طبق آمارها، کل مالیات دریافتی پزشکان در سال ۹۸، حدود ۲۰۰ میلیارد تومان بوده که در مقابل گردش مالی حدودا ۱۴۰ هزار میلیاردی این حوزه، رقمی محسوب نمی‌شود. ما به جای این که همین مقدار را هدفمند کنیم و از آن در راستای تنظیم‌گری درست استفاده کنیم، کلا آن را حذف کردیم. این کار صد درصد اشتباه بوده است.

وی در پایان، در خصوص تبعیض بین بخش‌های مختلف کادر درمان در پرداخت مالیات، تصریح کرد: این تبعیض یک مسئله جانبی است؛ نه این که اهمیتی ندارد، ولی موضوع اصلی دریافت یا عدم دریافت است. متاسفانه ما از این کار‌ها بلدیم، به جای این که مالیات پزشکان را برگردانیم، مالیات سایر بخش‌های درمان را هم حذف می‌کنیم. احتمالا گام بعدی همین است و دومینویی از تصمیم‌گیری‌های اشتباه را خواهیم داشت.

پایان پیام//

برچسب ها: مالیات پزشکان ، مالیات ، اقتصاد سلامت لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000Qsx

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: مالیات پزشکان مالیات اقتصاد سلامت مالیات پزشکان بار ویزیت تنظیم گری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۲۵۶۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهرداری در مسیر پرکردن خلا‌های سلامت اجتماعی است

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: تلفیق هنر و مفاهیم هنری برای افزایش سطح سواد سلامت جامعه اقدام ارزشمندی است که اداره سلامت شهرداری تهران آن را به شکل مطلوبی در سلامت شهر بوستان لاله اجرا کرده است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، زهره الهیان، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در حاشیه بازدید از نمایشگاه سلامت شهر که در بوستان لاله برپا شده است، با بیان اینکه پایتخت در هفته سلامت رنگ و بوی سلامتی به‌خود گرفته است اظهار داشت: اجرای بیش از ۱۶۰۰ برنامه سلامت محور در مناطق مختلف تهران و تسهیل در دسترسی مردم به خدمات سلامت محور از اقدامات ارزشمندی است که در این هفته انجام شده است و امیدواریم این روند بیش از گذشته ادامه پیدا کند.

الهیان با یادآوری اینکه نیازمند ارتقای سلامت در همه ابعاد آن در جامعه هستیم، ادامه داد: نباید سلامت را محدود و منحصر به سلامت جسم دانست. متاسفانه وزارت بهداشت سلامت را در این حوزه تعریف می‌کند و ما در مجلس به وزیر بهداشت درباره این موضوع و توجه بیشتر به ابعاد دیگر سلامت تذکر داده و خواستار آن هستیم که برای پیشگیری از بیماری‌ها به موضوع سلامت روان مانند جسم نیز توجه شود.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که رویکرد مجموعه‌مدیریت شهری در سه سال گذشته تا چه اندازه منطبق با نیاز‌های سلامت در ابعاد مختلف آن است، با تاکید بر اینکه شهرداری در حال پرکردن خلا فعالیت‌های مرتبط با سلامت روان شهروندان است گفت: خوشبختانه رویکرد مدیریت شهری و اداره کل سلامت شهرداری تهران در مسیر جبران خلا‌هایی است که در حوزه نشاط اجتماعی و پاسخ به مطالبات بر زمین مانده در حوزه سلامت روان و سلامت اجتماعی است. برگزاری رویداد‌هایی که اکنون‌در قالب سلامت شهر شاهد آن هستیم از جمله تلاش‌هایی است که در این مسیر شاهد آن هستیم.

وی با اشاره به تاکید مقام‌معظم رهبری درباره مردمی کردن امور، موضوع مردمی سازی سلامت و مشارکت مردم در این حوزه را دارای اهمیت دانست و گفت: هر زمان که مردم در موضوعات مختلف وارد صحنه شوند، مقدار اثرگذاری برنامه‌ها در جامعه افزایش می‌یابد. حضور توام با نشاط و شادابی مردم در این نمایشگاه نمونه عینی از مشارکت پذیری مردم در این حوزه است چرا که قادر می‌شوند با ارتقای سطح سواد سلامت خود هم از خویش و هم از دیگران بهتر مراقبت کنند.

دیگر خبرها

  • توزیع ۲۰۰۰ پزشک عمومی در کشور
  • صندوق نوآوری حامی زیست‌بوم پیشگیری و درمان سرطان
  • ‌ویزیت پزشکان‌ در کرمانشاه چند؟
  • صندوق نوآوری و شکوفایی حامی پیشگیری از سرطان شد
  • صندوق نوآوری حامی پیشگیری از سرطان شد
  • فراهم شدن امکان حضور دانشجویان و بیماران غیرایرانی برای تحصیل و درمان در مشهد
  • شهرداری در مسیر پرکردن خلا‌های سلامت اجتماعی است
  • گزارش تصویری از نمایشگاه وجشنواره سلامت در بندرعباس
  • میزبانی نمایشگاه و جشنواره سلامت از شهروندان
  • خیران پیشگامان اصلی رفع نیازهای درمانی هستند