Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-29@08:58:27 GMT

اقتصاد غرب با تحریم علیه روسیه مختل می‌شود

تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۲۶۷۳۳

اقتصاد غرب با تحریم علیه روسیه مختل می‌شود

به گزارش گروه بین الملل  ایسکانیوز، پنجشنبه ۵ اسفندماه بود که روسیه پس از یک ماه تنش در مرزها اوکراین به این کشور حمله کرد و به مقامات این کشور هشدار داد که در صورت عدم خلع سلاح آنان و مشارکت در خواسته‌های ناتو و غرب به این تهاجم ادامه خواهد داد.

بیشتر بخوانید:

جنگ با اوکراین دام آمریکا برای روسیه/ اوکراین باتلاق نظامی روسیه است؟

همین امر کافی بود تا اروپا و ایالات متحده آمریکا تحریم‌ها شدیدی را در حوزه‌های انرژی، زیربنایی، مالی و صنعت علیه مسکو وضع کردند تا روسیه از مواضع اوکراین و جنگ با این کشور عقب نشینی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما آنچه که پیداست روس‌ها به تهاجم خود ادامه داده‌اند و از طرف دیگر با تحریم این کشور بازارهای جهانی با نوسانات زیادی روبرو شده‌اند به طوری که قیمت نفت در بازار جهانی از مرز ۱۲۰ دلار گذشت و روز گذشته بود که کارشناسان انرژی هشدار دادند در صورت ادامه دار بودن جنگ اوکراین قیمت نفت در بازار جهانی به مرز ۲۰۰ دلار به ازای هر بشکه نیز خواهد رسید.

قیمت طلا در بازار جهانی پس از کاهشی یک هفته از مرز ۱۹۰۰ دلار به ازای هر اونس گذشت، قیمت سهام کشورهای اروپایی و آسیایی به بالاترین حد خود رسید؛ این در حالی است که سهام بازارهای آمریکا و روسیه با کاهش محسوسی روبرو بوده است.

قیمت گاز و بنزین در اروپا و آمریکا با رشد قابل توجهی روبرو شد و قیمت روبل در برابر دلار نیز به شدت کاهش یافته است؛ از طرف دیگر به نظر می‌رسد با تحریم روسیه غرب شامل آمریکا و اروپا با زیان‌های سنگینی روبرو شوند.

۱- کمبود و افزایش شدید قیمت انرژی

روسیه حدود ۴۰ درصد از گاز و ۳۰ درصد از نفت اروپا را تأمین می‌کند. آلومینیوم، گندم و … روسیه نیز به اروپا صادر می‌شود. اگر اروپایی‌ها نتوانند پول را بپردازند و ارتباطات بانکی ایجاد نشود دچار مشکل می‌شوند. برای مثال آلمان ۵۵ درصد از گار خود را از روسیه می‌گیرد و اگر گاز قطع شود این کشور دچار بحران وحشتناکی می‌شود.

از طرف دیگر راه اندازی خط لوله نورد استریم ۲ توسط آلمانها و به تحریک آمریکا متوقف شده و گاز پروم نیز توسط برخی کشورهای اروپایی و آمریکا نحریم شده است بنابراین این امر قیمت گاز را در سراسر اتحادیه اروپا با افزایش محسوسی روبرو کرده است.

از طرف دیگر تحریم نفتی روسیه نیز اثرات مخربی بر بازار نفت گذاشته و قیمت نفت را بالتر از ۱۲۰ دلار رسانده؛ بنابراین کشورهای اروپایی و آمریکا باید هزینه‌های سنگینی را برای پرداخت انرژی مورد نیاز خود بپردازند.

۲- عدم پرداخت بدهی روسیه به کشورهای اروپایی

روسیه دلار در مبادلات تجاری خود را به شدت کاهش داده است، همین امر باعث شده کشورهای اروپایی نگران بازپرداخت طلب خودشان از روسیه باشند.

به طوری که «بدهی دلاری» دولت، مؤسسات، شرکت‌ها و بانک‌های روسی تا پایان سال گذشته میلادی حدود ۲۰۹ میلیارد دلار بوده که باید با دلار آمریکا تسویه شود. همچنین در سال جاری حدود ۱۳۵ میلیارد دلار از بدهی روسیه سررسید می‌شود و باید پرداخت شود.

قطع ارتباط با سوئیفت، شبکه پرداخت بین‌المللی، زیان بالقوه قابل توجهی برای شرکت‌ها و مؤسسات مالی به‌بار می‌آورد، چه الان، چه در قراردادهای بلندمدت مالی با طرف‌های مقابل روسیه.

ظاهراً مقام‌های آمریکا، اتحادیه اروپا و بریتانیا توافق کرده‌اند راهی پیدا کنند تا آسیب‌پذیری به حداقل برسد؛ که این امر قرار است از طریق کنار گذاشتن بانک‌هایی که کم‌ترین دخالت را در پرداخت‌های مالی مرتبط با انرژی دارند یا پیدا کردن راهی برای جداسازی پرداخت‌های مالی مربوط به انرژی و غذا صورت گیرد.

۳- تضعیف دلار در بازارهای جهانی

طبیعتاً وقتی که روسیه با دیگر کشورها ارتباط مالی نداشته باشد روابط خود را با رقیب آمریکا و غول اقتصادی دنیا چین و همچنین ایران تقویت خواهد کرد؛ این اقدام از آنجایی که سه کشور تمایل زیادی به استفاده از ارزهای دوجانبه در مبادلات تجاری خود دارند و حتی شیء جینگ پی رئیس جمهور چین روس‌ها را به این امر دعوت کرده، تقویت شده و با این امر دیگر دلار معنایی در تجارت خارجی این کشورها نخواهد داشت.

روسیه شاید با پس‌انداز ارزهای دیگر کشورها، همچنین طلا بتواند تا حدودی تجارت خارجی خود با کشورهای آسیایی، آفریقایی و آمریکای لاتین را پوشش دهد، اما در سال گذشته میلادی ۵۵ درصد از تجارت خارجی روسیه با دلار آمریکا و ۳۰ درصد آن با یورو بوده است. به عبارتی، ۸۵ درصد از تجارت خارجی این کشور با دلار و یورو بوده است.

روسیه هشت سال گذشته با سیاست گریز از دلار، هم ذخایر ارزی دلاری خود را با ارزهای دیگر کشورها و طلا جایگزین کرده و هم سهم دلار از تجارت خارجی را از ۸۰ درصد به ۵۵ درصد کاهش داده است؛ اما در عمل، یورو جای دلار را گرفته است.

طی ۸ سال گذشته سهم ارز یورو در تجارت خارجی روسیه از ۱۰ درصد به ۳۰ درصد اوج گرفته است.

راهکارهای جایگزین غربی‌ها برای کاهش زیان دهی ناشی از تحریم روسیه

قبل از وقوع جنگ و با تنش در مرزهای اوکراین تاکنون دولت آمریکا در حوزه نفت تلاش‌های زیادی کرد تا کشورهای تأمین کننده گاز و نفت و … پیدا کند به طوری که در حوزه نفت علاوه بر اینکه آمریکایی‌ها ذخایر نفت خود را به بازار عرضه کردند تا قیمت نفت فروکش کند، از طرف دیگر از عربستان خواستند که تا نفت بیشتری در بازارها عرضه کند که این کشور به خواسته یانکی‌ها وقعی ننهاد.

در حوزه گاز و ال ان جی نیز آمریکا تلاش کرد تا با متقاعد کردن قطر، هنگ کنگ، استرالیا و نروژ و برخی کشورهای دیگر جایگزینی برای تحریم گازپروم روسیه پیدا کند ولی این کشورها به دلیل قراردادهای بلندمدت با دیگر کشورها برای تأمین گاز آنها نتوانستند پاسخی به آمریکایی‌ها بدهند.

برای بدهی‌های مالی روسیه به کشورهای اروپایی نیز این کشورها قصد دارند سیستم تراکنش‌های مالی بین المللی در حوزه غذایی و انرژی را به روی روس‌ها باز کنند تا این کشور بتواند بدهی خود را با کشورهای اروپایی صاف کنند.

انتهای پیام/ 

منبع: مهر 

ملیحه آدینه کد خبر: 1132364 برچسب‌ها روسیه

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: روسیه کشورهای اروپایی تجارت خارجی دیگر کشورها طرف دیگر سال گذشته قیمت نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۲۶۷۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا از تحریم یک گردان اسرائیلی عقب نشینی کرد

به گزارش همشهری آنلاین، روزنامه اسرائیلی یدیعوت آحارونوت گزارش داد که ایالات متحده بعد از اعمال فشارها توسط اسرائیل، نظر خود یا رویکردش را تغییر داده است و تحریم‌هایی را علیه گردان نیتسح یهودا إعمال نخواهد کرد.

این روزنامه نوشت که با وجود نقض حقوق بشر؛ اما دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا تصمیم گرفته است تحریم‌هایی را بر این گردان نظامی اسرائیلی اعمال نکند.

این روزنامه افزود، یوآو گالانت، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی به آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا وعده داده است اطلاعاتی در خصوص گام‌های اتخاذ شده پیرامون نقض حقوق بشر ارائه شود. همچنین اسحاق هرتزوگ، رئیس رژیم صهیونیستی با کامالا هریس، معاون رئیس جمهور آمریکا در این خصوص تماس گرفت و تلاش کرد که او را به سمت تغییر این تصمیم سوق دهد.

هفته گذشته پایگاه خبری اکسیوس به نقل از سه مقام آمریکایی که نامشان را فاش نکرد، گزارش داد: واشنگتن بزودی گردان نیتسح یهودا وابسته به ارتش رژیم صهیونیستی را به دلیل نقض حقوق بشر در کرانه باختری، تحریم می‌کند.

اکسیوس افزود این اولین باری است که آمریکا یک یگان نظامی اسرائیل را تحریم می‌کند و بزودی تحریم این گردان (افراطی ) از سوی آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا اعلام می‌شود.

آکسیوس به نقل از منابع آگاه اعلام کرد که تحریم‌ها مانع از دریافت هر نوع کمک یا آموزش نظامی به این گردان و اعضای آن می‌شود.

گردان نیتسح یهودا در سال ۱۹۹۹ به عنوان یک یگان ویژه برای سربازان فوق ارتدوکس یهودی تشکیل شد.

آکسیوس افزود که این گردان مستقر در کرانه باختری «به مرکز جذب بسیاری از جوانان شهرک‌نشین راست‌گرای افراطی» که در هیچ گردان دیگر ارتش رژیم اسرائیل دیگری پذیرفته نشده‌اند، تبدیل شده است.

انتشار این گزارش در وبستیات اکسیوس خشم و انتقاد دولت اسرائیل را براگیخت.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل با انتشار پیامی در شبکه اکس (توییتر سابق) نوشت: «علیه ارتش اسرائیل نباید هیچگونه تحریمی تصویب و اعمال شود!» او افزود که دولتش از تمام راه‌ها برای مقابله با چنین اقدامی استفاده خواهد کرد.

بنی گانتس، عضو کابینه جنگ اسرائیل نیز تصریح کرد، «إعمال تحریم علیه این یگان تصمیم خطرناکی بوده و پیامی نادرست به دشمنان ما در این دوران جنگ خواهد بود».

در چند سال گذشته تصاویر زیادی از جنایت سربازان گردان نیتسح یهودا علیه فلسطینیان ساکن کرانه باختری اشغالی منتشر شده است.

کد خبر 847259 منبع: شفقنا برچسب‌ها بنیامین نتانیاهو ایران و اسرائیل خبر ویژه تحریم جوزف بایدن

دیگر خبرها

  • توقیف دارایی‌های روسیه دلارزدایی را تسریع می‌کند
  • رشد ۱۵ درصدی بخش نفتی اقتصاد ایران در سال گذشته
  • دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • تحریم‌های اروپا علیه روسیه به نفع فروشندگان گاز
  • نمایندگان آمریکایی در سودای تحریم بانک‌های چینی
  • مقام سابق موساد: ایران با دور زدن تحریم‌ها ۸۰ میلیارد دلار ذخیره کرد
  • نظر مقام سابق موساد از شبکه‌ باورنکردنی دور زدن تحریم‌ها در ایران
  • آمریکا از تحریم یک گردان اسرائیلی عقب نشینی کرد
  • دلار ریخت، طلا جهش کرد/ ورق در بازار طلا و ارز برگشت؟