Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@16:36:04 GMT

رفع تصرف ۸.۲ هکتار از اراضی ملی قوچان

تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۳۲۳۴۵

رفع تصرف ۸.۲ هکتار از اراضی ملی قوچان

ایسنا/خراسان رضوی رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان قوچان گفت: از ابتدای سال تا کنون تصرف اراضی ملی به مساحت ۲۴.۶ هکتار شناسایی‌ شده که از ۸.۲ هکتار آن رفع تصرف شده است.

امیر زمانی‌مقدم روز گذشته، ۱۵ اسفند ماه، در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت گرامیداشت هفته منابع طبیعی برگزار شد، با اشاره به تصرف اراضی ملی توسط برخی سودجویان بیان کرد: از ابتدای سال تاکنون ۳۷ فقره پرونده تصرف اراضی ملی به مساحت ۲۴.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۶ هکتار شناسایی‌ شده که تاکنون ۱۲ مورد به نتیجه و صدور رای رسیده است. هنوز ۱۶.۴ هکتار از این اراضی در مرحله رسیدگی است. 

وی با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی متولی سامانه صدور پروانه برای حمل چوب است، عنوان کرد: سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری بر اساس سه مجوز برای حمل درختانی که شهرداری‌ها برای قطع آن، جهاد کشاورزی برای قطع درختان باغی و درختان غیرمثمر و درختانی که مشابه جنگلی داشته و مجوز قطع آن توسط منابع طبیعی صادر شده است، پروانه صادر می‌کند. بخشی از چوب جابه‌جا شده در شهرستان مربوط به تولید هیزم است و اداره منابع طبیعی برای حمل چوب ناشی از هرس درختان هم پروانه صادر می‌کند.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان قوچان افزود: از ابتدای راه‌اندازی سامانه چوب ۲۴۵ فقره پروانه حمل چوب با وزن تقریبی ۱۸۰۰ تن در شهرستان صادر شده که برخی از مقاصد آن شهرهای دیگر بوده است.

زمانی‌مقدم با بیان اینکه چوب‌های حمل شده دارای پروانه به‌ عنوان چوب قاچاق محسوب نمی‌شود، گفت: چوب‌های بدون پروانه مشمول کالای قاچاق است و سازمان تعزیرات و نیروی انتظامی می‌تواند محموله را توقیف کند.

رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان قوچان اظهار کرد: از ابتدای سال تا کنون ۴۳ فقره پرونده چرای دام غیرمجاز در اراضی ملی با ۱۰ هزار و ۴۴۱ راس دام غیرمجاز در شهرستان تشکیل پرونده شده و از این تعداد در همان ابتدای ورود با دستور قضایی ۶۲۹۱ رأس دام خارج شد و ۳۱ فقره از پرونده‌ها به نتیجه رسید.

وی افزود: برای ۱۲ فقره که تمرد کرده و مدت طولانی‌تری در اراضی باقی ماندند، پرونده تشکیل و برای اخذ خسارت به دادگستری ارجاع شده که موضوع در دست بررسی است.

زمانی‌مقدم ادامه داد: سال گذشته در خصوص گسیل دام غیرمجاز ۲۵ فقره پرونده تشکیل و ۳۵۰۰ رأس دام غیرمجاز شناسایی شد که به دلیل گرانی علوفه و خشکسالی در جنوب استان چرای دام غیرمجاز در اراضی ملی در مقایسه با سال قبل افزایش قابل‌ توجهی داشته است.

وی از امضای تفاهم‌نامه با هیات کوهنوردی شهرستان قوچان مبنی بر کشت نهال در ۱۰۰ هکتار از اراضی ملی این شهرستان خبر داد و بیان کرد: هیات کوهنوردی نگهداری و حفاظت از درختان کاشته شده را نیز بر عهده گرفت. همچنین تفاهم‌نامه‌ای برای بذرکاری درختان افرای کرکوه و ارس با این هیات منعقد شده است.

رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان قوچان گفت: در سال جاری ۵۰ هکتار از اراضی موسوم به محمد بیگ با همکاری هیات کوهنوردی شهرستان قوچان و طی کوه‌پیمایی خانوادگی بذرپاشی شد که ۵۰ درصد آن بذر گیاهان دارویی همچون باریجه و مابقی گیاهان علوفه‌ای همچون یونجه بود.

وی افزود: اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان قوچان همواره با مشارکت مردمی و گروه‌های مردم‌نهاد و با کمترین اعتبار پروژه‌های بیولوژیکی را انجام داده ولی اجرای پروژه‌های آبخیزداری نیازمند تامین اعتبار و کمک دولت است که متاسفانه به‌ صورت قطره‌چکانی توزیع می‌شود.

وی اظهار کرد: این شهرستان آمادگی جذب ۲۴ میلیارد تومان اعتبار برای احداث پنج بند خاکی را دارد تا در مجموعه آبخیزداری شهرستان تحولی ایجاد شود.

زمانی‌مقدم با اشاره به پویش هر شهید هزار نهال گفت: در راستای اجرای این پویش تاکنون ۹۲۰۰ اصله نهال در ۲۴ هکتار و طی ۱۰ مرحله غرس شده است. همچنین از ابتدای سال تا کنون ۲۰ هزار اصله نهال از گونه‌های مثمر سنجد و توت، گونه‌های کم‌آب‌طلب همچون اقاقیا و گونه‌های همیشه‌سبز مانند سرو و کاج بین متقاضیان توزیع‌ شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی شهرستانها رفع تصرف اراضي ملي قوچان منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان قوچان ابتدای سال دام غیرمجاز زمانی مقدم اراضی ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۳۲۳۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنترل ۲ میلیون متر مکعب سیلاب در سازه‌های آبخیزداری بیرجند

نصرآبادی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی در برنامه پرسمان صدا و سیمای استان گفت: سازه‌های آبخیزداری در حوزه شهری بیرجند، مهرشهر، مرک و دیگر مناطق وجود دارد و هم اکنون اجرای عملیات آبخیزداری در حوزه باقران در مرحله یک و ۲ را داریم.

او افزود: در پی بارندگی‌های اخیر نیز ۲ میلیون متر مکعب کنترل سیلاب در سازه‌های آبخیزاری بیرجند داشته ایم.

نصرآبادی بیان کرد: در حوزه منابع طبیعی نیز به طور کلی از ۱۵ میلیون هکتار اراضی در استان ۱۴ میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار عرصه منابع طبیعی است و در حوزه‌های مدیریتی و پیشگیری، اجرایی و مقابله با متخلفین فعالیت‌های زیادی صورت می‌گیرد که هم استانی‌ها می‌توانند موارد تخلف را از طریق شماره‌های ۱۳۹ و ۱۵۰۴ اعلام کنند.

بیشتر بخوانید

بستر رودخانه ۸ روستا لایروبی و آزادسازی شد

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی ادامه داد: به طور مثال قطع درخت و گونه‌های گیاهی حتی اگر در باغ شخصی باشد مطلقاً ممنوع است و می‌بایست با مجوز انجام شود.

ماجرای کلیپ پخش شده با عنوان کوهخواری در جاده بند امیرشاه بیرجند چه بود؟

نصرآبادی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: چند روز پیش ویدئویی در فضای مجازی با عنوان کوهخواری در بند امیرشاه بیرجند توسط برخی از کانال‌ها و رسانه‌ها بدون صحت سنجی منتشر شد.

او افزود: عنوان کوهخواری صحت ندارد؛ جاده بند امیرشاه به سمت مزار کوه چندین سال است که دچار ریزش کوه شده و محدوده ریزش شناسایی شده به همین دلیل از حدود ۶ ماه قبل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در این جاده جهت ایمنی مسیر تردد در حال انجام کار است.

نصرآبادی بیان کرد: این اقدام برای حذف قسمتی که ریزش کوه دارد و کم کردن از حادثه خیزی آن‌ قسمت در حال انجام است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی ادامه داد: همچنین اقدامات بالادستی که در آنجا صورت گرفته در اراضی شخصی و در قالب طرح مصوب دولتی گردشگری و کاملا قانونی است.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی بیرجند

دیگر خبرها

  • ذخیره‌ ۶ میلیون مترمکعب روان‌آب در سازه‌های آبخیز‌داری سمنان
  • رفع تصرف ۵۵ هکتار از بستر زرینه‌رود
  • آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان
  • فعالیت های حفظ و احیای منابع طبیعی درجنوب کرمان مردمی سازی می شود
  • کنترل ۲ میلیون متر مکعب سیلاب در سازه‌های آبخیزداری بیرجند
  • رفع تصرف ۸۰۰۰ متر مربع از اراضی ملی در رحیم آباد رودسر
  • رفع تصرف ۸۰۰۰ متر از اراضی ملی در رحیم آباد رودسر
  • مهار ۱۷ میلیون متر مکعب رواناب در سازه های آبخیزداری خراسان جنوبی
  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • انهدام باند قاچاق و تهیه زغال از چوب آلات جنگلی در گلبهار/۴ نفر از اتباع بیگانه دستگیر شدند