Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر- گروه استان ها: همه ساله در آستانه فرارسیدن نوروز با هدف تامین بخشی از نیازمندی های مردم، نمایشگاه های مختلف عرضه و فروش کالا در سطح شهرها برپا می شود.

در همین راستا در کنار برگزاری نمایشگاه های عرضه مایحتاج شب عید، غرفه های سوغات و صنایع دستی هم برپا بوده و باید مجوزات اخذ و تمهیدات لازم هم در نظر گرفته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از مهم ترین نکات در برگزاری این نمایشگاه ها استفاده از ظرفیت و توان تولیدکنندگان بومی بوده تا بتوانند درآمد خوبی از بازار شب عید کسب کنند.

هم اکنون در پیاده رو شرقی پارک شهر گرگان هم نمایشگاهی تحت عنوان نمایشگاه صنایع دستی و سوغات راه اندازی شده و تا ۲۰ اسفندماه تداوم دارد.

نکته مهم در برگزاری نمایشگاه وجود اجناسی است که تولید آن در داخل خود استان هم ممکن بوده و این مسأله سبب شده تا بسیاری از فروشندگان و اصناف داخلی نسبت به این مسأله گِله داشته باشند.

در نمایشگاه گرگان، فروشندگانی از استان‌های اصفهان، شیراز، خراسانات، گیلان و غیره حضور داشته و به عرضه محصولات خود می پردازند.

فارغ از اینکه این نمایشگاه کاربری خود را از دست داده و به یک فروشگاه اقلام خاص تبدیل شده، جانمایی آن هم خود مسأله بزرگی است. نمایشگاه در هسته مرکزی شهر و محیطی پرتردد و پرترافیک برپا شده و عبور و مرور را برای مردم سخت کرده است.

صحبت با متولیان هم نشان می دهد که این نمایشگاه تاکنون نتوانسته مجوز لازم را اخذ کند.

شاید مدیران متولی بخواهند با هدف حمایت و رونق اقتصاد شهری از برپایی نمایشگاه‌ها حمایت کنند اما واقعیت آن است که اگر قرار است در هسته مرکزی شهر مجوزی برای نمایشگاه ها صادر شود در وهله نخست باید حتماً در حیطه نمایشگاهی فعالیت داشته و باید در آن محصولات تولیدکنندگان و هنرمندان آن شهر عرضه شود.

برای آنکه یک نمایشگاه برپا شود باید مجوزاتی را از مرکز بهداشت، میراث فرهنگی، شهرداری، صمت و غیره دریافت کند که این نمایشگاه تاکنون موفق به این کار نشده است.

فرصت سوزی

طبق گفته اصناف، فروش کالا در نمایشگاهی که حتی مجوزات لازم را کسب نکرده و اصالت و کیفیت کالاها محرز نشده، سبب می شود که بازار فروشندگان داخلی کساد شود؛ افرادی که منتظر فروش شب عید بوده ولی هم اکنون رقبای زیادی همچون دستفروشان و غرفه داران نمایشگاهی را مقابل خود می بینند.

با وجود اینکه تولیدکننده و فروشنده داخل استان نیازمند مکانی برای فروش محصولات خود است حیف است که آن را در اختیار دیگر استان ها قرار دهیم یکی از غرفه داران داخلی که خود منتقد حضور افرادی از دیگر استان ها بود به خبرنگار مهر گفت: نمایشگاه برای صنعت گران که بومی منطقه هستند فرصت مناسبی برای عرضه محصولات است اما با ورود دیگر رقبا از استان های دیگر نوعی فرصت سوزی می شود.

وی که خود را معرفی نکرد، افزود: حیف است که با وجود اینکه نیروی انسانی خود استان محتاج غرفه است این مکان را در اختیار سایر استان ها قرار دهیم.

وی که سابقه حضور در چندین دوره نمایشگاه اقوام را داشت، گفت: این افراد می توانند در نمایشگاه اقوام حضور بیایند اما این مکان محل عرضه محصول شب عید بوده و چشم اصناف به همین بازار است.

دستفروشان و نمایشگاه ها رقیب اصناف

یک از فروشندگان گرگانی هم در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: بسیاری از فروشندگان منتظر فروش پایان سال هستند و برخی تمام سود سالانه خود را از فروش اسفندماه به دست می‌آورند اما در ماه‌های پایانی سال شاهد این هستیم که کوچه و خیابان در غرق دستفروشان قرار گرفته و این نمایشگاه ها هم سبب می شود تا فروشندگان متضرر شوند.

علی ایمانی بیان کرد: ما برای فروش محصولات و کسب مجوز باید به بهداشت، صمت، تعزیرات، اصناف و غیره جواب می‌دهیم اما چگونه جلوی کار این افراد گرفته نمی‌شود.

وی اضافه کرد: می‌توان این افراد را در بازارچه های دائمی در نقاط مختلف شهر ساماندهی کرد و باید هر چیزی شکل خود را حفظ کند.

معرفی به مراجع قضایی

مسئول بهداشت محیط گلستان هم به خبرنگار مهر گفت: در خصوص مجوز نمایشگاه ها در ستاد کرونا مصوبه‌ای نداریم اما در اوج پیک دو هفته این مراکز تعطیل بودند.

سید محسن علوی نیا بیان کرد: اگر در این نمایشگاه ها اجناس به صورت باز و فله ای فروخته شوند کار غیرقانونی بوده و باید به مراجع قضایی معرفی شوند.

حسین علی ناصری، مسئول بهداشت محیط گرگان هم به خبرنگار مهر گفت که مجری نمایشگاه برای دریافت مجوز درخواست داده ولی هنوز مجوز صادر نشده است و به دلیل اینکه این نمایشگاه برپا شده این فرد به مراجع قضایی معرفی خواهد شد.

نمایشگاه تا ساعات دیگر برچیده می شود

برای اطلاع از چگونگی فرایند اخذ مجوز از شهرداری موفق به صحبت با شهردار این شهر نشدیم اما روابط عمومی شهرداری گرگان به خبرنگار مهر گفت که این نمایشگاه مجوز داشته و در صورت عدم مجوز تا ساعاتی دیگر برچیده خواهد شد که تاکنون چنین عملی رخ نداده است.

فرایند اخذ مجوز کامل نشده است

برای اطلاع از جزئیات نمایشگاه به سراغ متولی اصلی رفتیم، سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: فرایند اخذ مجوز نمایشگاه هنوز کامل نشده و ما آن را به فرمانداری اعلام کردیم نه از این لحاظ که صنایع دستی مورد تایید ما نباشد بلکه باید فرایند آن از جمله بهداشت را طی می‌کرد که به شکل شفاهی این عمل اتفاق افتاده و به دلیل سفر رئیس جمهور روند مجوز مکتوب، طولانی شد.

رحمان فرمانی افزود: در دو سال گذشته به دلیل شرایط کرونا امکان برپایی نمایشگاه وجود نداشت و هنرمندان در عمل نتوانستند درآمد خوبی داشته باشند لذا نگاه ما در این زمینه، حمایتی است.

وی ادامه داد در نمایشگاه دو مسأله محور بوده نخست صنایع دستی و دوم سوغات که از ملزومات سفر است و ما هیچ فرایندی برای این موضوع نداریم.

فرمانی اضافه کرد: نگاه ما توسعه سوغات نیست بلکه توسعه صنایع دستی است اما چون سوغات را بخشی از سفر می‌دانیم و براساس ضوابط وزارتخانه مرجی نمایشگاه می تواند درصدی را فضا را به بخش سوغات اختصاص دهد.

وی توضیح داد: به دلیل اینکه نمایشگاه برای مجری توجیه اقتصادی داشته باشد این عمل اتفاق می‌افتد چون از هنرمندان صنایع دستی پول زیادی اخذ نمی‌شود، در نتیجه وجود سوغات می‌تواند به نفع هنرمندان صنایع دستی باشد.

فرمانی گفت: صنایع دستی موجود در نمایشگاه بیشتر از خود استان بوده و در بخش سوغات از سایر شهرهای حضور دارند.

به گزارش خبرنگار مهر، برای برپایی هر نمایشگاهی علاوه بر اخذ مجوز باید نگاه حمایتی از تولیدکننده داخل استان وجود داشته تا این افراد متضرر نشوند.

کد خبر 5440697

منبع: مهر

کلیدواژه: گرگان صنایع دستی عید نوروز اداره کل میراث فرهنگی گلستان شهرداری گرگان شورای شهر گرگان دانشگاه علوم پزشکی گلستان بوشهر ویروس کرونا کرمانشاه گرگان آمار کرونا سفر استانی خطبه های نماز جمعه درختکاری شیوع کرونا گردشگری مشهد گرد و غبار عکس استانها جهاد تبیین خبرنگار مهر گفت نمایشگاه ها صنایع دستی اخذ مجوز استان ها شب عید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۳۲۹۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشنهاد افزایش ۴۰ درصدی تعرفه شهریه آموزشگاه‌های آزاد هنری یزد

ایسنا/یزد معاون فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد با اشاره به فعالیت ۱۰۶ آموزشگاه آزاد هنری دارای مجوز در استان و معافیت این آموزشگاه‌ها از پرداخت مالیات، اعلام کرد: افزایش ۴۰ درصدی تعرفه شهریه این آموزشگاه‌ها به وزارت ارشاد پیشنهاد شده است.

  «سیدعباس دهقان» در نشست با مدیران مسئولان آموزشگاههای آزاد هنری استان افزود: مطابق بند «ل» ماده ۱۳۹ قانون مالیات های مستقیم بر آموزشگاهها، این صنف از پرداخت مالیات معاف هستند.

وی در عین حال تاکید کرد: آموزشگاه‌ها برای معافیت از مالیات می‌بایست فرم اظهارنامه مالیاتی و دفتر اسناد مالی داشته باشند و فعالیت اقتصادی نیز در آموزشگاه آزاد هنری نداشته باشند.

وی در ادامه با اشاره به حمایت از آموزشگاههای آزاد هنری استان اظهار کرد: در راستای تداوم فعالیت هنری و همچنین تجهیز کردن آموزشگاه‌ها پیشنهاد افزایش ۴۰ درصدی تعرفه شهریه بر مبنای تعرفه سه ماهه آخر سال گذشته به دفتر بر نامه‌ریزی و آموزش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارایه شد.

این مسئول ادامه داد: همچنین معرفی نامه برای اخذ تسهیلات بانکی طبق درخواست تسهیلات تبصره ۱۶ توسط واحد اشتغال اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد به آموزشگاههای آزاد هنری انجام می شود.

معاون هنری و سینمایی استان، بر اخذ کارت صلاحیت تدریس توسط هنرآموزان آموزشگاهها تاکید کرد و گفت: آموزشگاه‌هایی که دارای مجوز قدیمی هستند پیگیری لازم برای دریافت مجوز دائمی از سامانه http://sso.farhang.gov.irرا انجام دهند.

دهقان در بخش دیگری از سخنانش رعایت شئونات اسلامی، نصب نرخنامه و مجوز فعالیت، ارایه گزارشهای سه ماهه آموزشگاه را در سامانه مربوطه را مورد تاکید قرار داد.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد، ۱۰۶ آموزشگاه آزاد هنری در رشته‌های تخصصی نمایش، تجسمی، موسیقی، خوشنویسی و هنرهای سنتی با مجوز دائمی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد در سطح استان فعالیت می کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نمایشگاهی از صنایع‌دستی و هنر‌های وابسته در زابل
  • افتتاح نمایشگاه صنایع‌دستی و هنر‌های وابسته در زابل
  • کمی مهربان باشیم (بررسی زندگی و آثار دکتر هروی)
  • زیرساخت‌های گردشگری شهر دژکرد اقلید تقویت و توسعه می‌یابد
  • گردشگری، مردمی‌ترین سهم ما در اقتصاد است
  • گردشگری و صنایع دستی،‌ مردمی‌ترین نوع اقتصاد است
  • پیشنهاد افزایش ۴۰ درصدی تعرفه شهریه آموزشگاه‌های آزاد هنری یزد
  • ۱۰ رسانه جدید به جمع پایگاه‌های خبری ایلام پیوستند
  • همایش پر شور و نشاط پیاده روی در گلستان
  • آموزشگاه‌های آزادهنری معاف از مالیات می‌باشند