Web Analytics Made Easy - Statcounter

جوش صورت یک بیماری پوستی است که برای بسیاری از افراد، موجب استرس و حس خجالت می‌شود.

به گزارش برنا، جوش صورت یک بیماری پوستی است که برای بسیاری از افراد، موجب استرس و حس خجالت می‌شود. این مشکل بیشتر در نوجوانان اتفاق می‌افتد، اما ممکن است در سنین بالاتر نیز ایجاد شود و فرد را با دردسرهای مختلفی روبرو کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بحث‌های زیادی در مورد منشا این بیماری پوستی مطرح است. برخی جوش صورت را ناشی از تغییرات هورمونی می‌دانند و برخی دیگر بروز چنین مشکلی را به رژیم غذایی و کبد چرب ربط می‌دهند. این دو عامل و بسیاری از عوامل دیگر در ظاهر شدن جوش صورت دخیل هستند. اما درمان جوش صورت چگونه است؟ در این مقاله تلاش می‌کنیم تا اطلاعات مفیدی در اینباره به شما ارائه دهیم. اگر علاقه‌مند به این موضوع هستید، با ما همراه باشید.

درمان جوش صورت

پوست انسان دارای منافذ ریزی است که ممکن است به وسیله چربی‌ها، باکتری‌ها، سلول‌های مرده پوست و آلودگی‌های مختلف مسدود شود. هنگامی‌که این اتفاق می‌افتد، امکان بروز عارضه‌ای به نام جوش صورت وجود دارد. این بیماری یکی از شایع‌ترین بیماری‌های پوستی است که می‌تواند دردناک باشد و باعث ناراحتی عاطفی شود. جوش صورت ممکن است بر اعتماد به نفس فرد مبتلا تاثیر بگذارد و به مرور زمان موجب ایجاد زخم‌های فیزیکی دائمی شود. درمان‌های موثر زیادی برای این بیماری وجود دارد که هم تعداد جوش‌ها را کاهش می‌دهد و هم احتمال ایجاد جای زخم را از بین می‌برد.

عوامل ایجاد جوش صورت

عوامل زیادی می‌توانند موجب ایجاد جوش صورت شوند در ادامه به معرفی 8 مورد می پردازیم :

رژیم غذایی با بار گلیسمی بالا کبد چرب کمبود روی برخی از داروهای حاوی آندروژن و لیتیوم لوازم آرایشی چرب تغییرات هورمونی استرس عاطفی قاعدگی زنان رژیم غذایی با بار گلیسمی بالا

نان، ماکارونی، برنج، شکر و غذاهای حاوی آرد، همگی از عوامل رایج ایجاد جوش صورت هستند.این غذاها به سرعت در بدن به قند تبدیل می‌شوند و در نتیجه سطح قند خون را خیلی سریع بالا می‌برند. افزایش قند خون، بدن را به تولید انسولین و فاکتور رشد شبه انسولین ۱ (IGF-1) تحریک می‌کند. این هورمون‌ها موجب می‌شوند تا بدن هورمون‌های مردانه بیشتری تولید کند و منافذ پوست مقادیر زیادی سبوم ترشح کنند. سبوم یک ماده چرب است که باکتری‌های محرک جوش صورت آن را دوست دارند. IGF-1 همچنین سلول‌های پوستی به نام کراتینوسیت را تقویت می‌کند تا تکثیر شوند و جوش صورت بیشتری ایجاد کنند.

کبد چرب

کبد مثل یک فیلتر عمل می‌کند و به معنای واقعی کلمه، جریان خون را از سمومی که هر روز در معرض آن‌ها قرار می‌گیرد و مواد زائد متابولیسمی که بدن هر روز تولید می‌کند، پاک می‌کند. اگر کبد چرب باشد، به خوبی نمی‌تواند عملیات سم‌زدایی خون را انجام دهد. بنابراین سموم باید راه دیگری برای دفع پیدا کنند که به طور معمول از طریق پوست است. جوش در افرادی کبد چرب دارند شایع است. اما خبر خوب این است که معمولا درمان ساده‌ای دارد.

کمبود روی

به احتمال زیاد درباره مفید بودن روی برای درمان جوش صورت شنیده‌اید. روی، رایج‌ترین ماده در مکمل‌های طبیعی مخصوص پوست سالم است. این ماده التهاب را کاهش می‌دهد و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند تا به جنگ باکتری‌ها برود و موجب بهبود سلامتی پوست و از بین‌رفتن جوش‌های صورت شود. روی، همچنین با کاهش تولید نوع خاصی از تستوسترون که به احتمال زیاد باعث تشدید جوش صورت می‌شود، بر هورمون‌ها تاثیر مثبت می‌گذارد.

درمان جوش صورت با روش‌های خانگی

درمان‌های خانگی زیادی برای جوش صورت پیشنهاد شده است، اما همه آن‌ها به وسیله تحقیقات علمی پشتیبانی نمی‌شوند.

رژیم غذایی مناسب: دانشمندان دریافته‌اند، افرادی که رژیم غذایی مناسبی از ویتامین‌های A و E و روی مصرف می‌کنند، ممکن است ریسک کمتری برای جوش‌ صورت شدید داشته باشند. یک بررسی ارتباط بین جوش و رژیم غذایی نشان می‌دهد که یک رژیم غذایی با بار گلیسمی پایین می‌تواند برای درمان این بیماری کمک‌ کننده باشد. مرطوب‌کننده‌ها: مرطوب‌کننده‌ها می‌توانند پوست را تسکین دهند، به خصوص در افرادی که از دارویی مانند ایزوترتینوئین برای درمان جوش صورت استفاده می‌کنند. مرطوب‌کننده‌های حاوی آلوئه‌ورا با غلظت حداقل ۱۰ درصد می‌توانند اثر تسکین‌دهنده و ضد التهابی داشته باشند. چای: شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد پلی‌فنول‌های چای، از جمله چای سبز که به صورت موضعی استفاده می‌شود، می‌تواند در کاهش تولید سبوم و درمان جوش صورت مفید باشد. روغن درخت چای: نتایج یک مطالعه بر روی ۶۰ بیمار نشان داده که روغن درخت چای ممکن است به درمان جوش صورت ​​کمک کند. درمان جوش صورت با تغییر سبک زندگی

جوش صورت می‌تواند تحت عوامل مختلفی که به صورت ناآگاهانه در زندگی روزمره انسان‌ها وجود دارد، ظاهر شود. با ایجاد تغییرات جزئی در سبک زندگی خود می‌توانید جوش‌های صورت را مدیریت و درمان کنید.

صورت خود را دو بار در روز با یک شوینده بدون روغن بشویید از کرم ضد جوش صورت بدون نسخه برای از بین بردن چربی اضافی استفاده کنید از لوازم آرایشی حاوی روغن بپرهیزید قبل از خواب آرایش صورت خود را پاک کنید بعد از ورزش دوش بگیرید از پوشیدن لباس‌های تنگ اجتناب کنید یک رژیم غذایی سالم با حداقل قندهای تصفیه شده انتخاب کنید استرس خود را کاهش دهید درمان جوش صورت با داروها

چهار نوع داروی موثر برای درمان جوش صورت وجود دارد: آنتی‌بیوتیک‌ها، بنزوئیل پراکسید، رتینوئیدها و برخی هورمون‌ها. بیشتر افراد بسته به شدت جوش صورت، به حداقل یک یا دو مورد از آن‌ها نیاز دارند.

بنزوئیل پراکسید، باکتری‌های سطحی را که جوش صورت را تشدید می‌کنند، هدف قرار می دهد. رتینوئیدها از مشتقات ویتامین A هستند که جوش‌های سرسیاه و سرسفید، ضایعات جوش صورت و همچنین جوش‌های التهابی و کورک را درمان می‌کنند آنتی بیوتیک‌ها، باکتری‌های سطحی را کنترل کرده و التهاب پوست را کاهش می‌دهند. آن‌ها وقتی با بنزوئیل پراکسید یا رتینوئیدها ترکیب شوند، موثرتر هستند. هورمون درمانی ممکن است برای برخی از زنان مبتلا به جوش صورت مفید باشد، به خصوص برای آن‌هایی که علائم و نشانه‌های آندروژن بیش از حد دارند. کلام آخر

در این مقاله در مورد جوش صورت و کبد چرب و راه‌های درمان آن صحبت کردیم. این بیماری پوستی یکی از بیماری‌های پوستی شایع است که در سنین مختلف ممکن است ایجاد شود. علت بروز آن می‌تواند به دلیل رژیم غذایی نامناسب، تغییرات هورمونی، چربی کبد، استرس و بسیاری موارد دیگر باشد. جوش صورت را می‌توان با مواد طبیعی یا داروهای شیمیایی درمان کرد. همچنین ایجاد تغییر در سبک زندگی نقش موثری در جلوگیری و درمان آن دارد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: کبد چرب جوش صورت درمان جوش صورت درمان جوش صورت بیماری پوستی برای درمان رژیم غذایی جوش صورت باکتری ها هورمون ها کبد چرب جوش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۳۳۷۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟

دندان‌پزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت گفت: مصرف شیرینی‌ها و مواد غذایی حاوی اسید می‌تواند خردگی و پوسیدگی سریع را در مینای دندان ایجاد کند، خوردن لواشک‌های ترش و نوشابه‌ها به دلیل وجود اسیدکربنیک موجب پوسیدگی دندان‌ها می‌شود.

الهام فقیهیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به نشانه‌های دندان آسیب‌دیده اظهار کرد: درد دندان یکی از نشانه‌های دندان آسیب‌دیده است، اما بیمار باید دقت کند مراجعه به دندان‌پزشک نباید تنها زمانی که درد دندان وجود دارد اتفاق بیفتد، اگر بیمار در مراحل اولیه پوسیدگی دندان به دندان‌پزشک مراجعه کند، هزینه کمتری را از لحاظ مالی و آسیب به دندان می‌پردازد تا اینکه در مراحل انتهایی پوسیدگی دندان به پزشک مراجعه کند.

وی افزود: وقتی که دندانی پوسیدگی سطحی دارد با ترمیم و پر کردن ساده بهبود پیدا می‌کند که هزینه بسیار کمتری نسبت به درمان ریشه و عصب‌کشی که دندان پوسیده به بیمار تحمیل می‌کند، دارد.

دندان‌پزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت تصریح کرد: در پوسیدگی سطحی بافت دندان کمتر تخریب می‌شود، اما وقتی که دندانی عصب‌کشی یا مورد درمان ریشه قرار گیرد، دیگر بیمار درد را حس نمی‌کند و بافت دندان بسیار شکننده می‌شود و نیاز به درمان روکش و پروتزهای دندانی دارد، از این جهت حائز اهمیت است زمانی که بیمار احساس پوسیدگی دندانی داشت، سریع به دندان‌پزشک مراجعه کند.

وی با اشاره به حساسیت دندان‌های پوسیده به بعضی مواد غذایی گفت: دندان‌ها وقتی در معرض پوسیدگی قرار دارند، نخستین حساسیتی که نشان می‌دهند نسبت به خوردن مواد غذایی شیرین و سرد است، هنگامی که بیمار مواد غذایی شیرین را می‌خورد، این مواد لابه‌لای شیارهای دندان می‌رود و موجب شروع یک درد تیر کشنده می‌شود که پس از مدتی این درد تسکین پیدا می‌کند.

فقیهیان ادامه داد: این درد غیرقابل تحمل نیست و بیمار سریع به دندان‌پزشک مراجعه نمی‌کند، به همین دلیل وقتی بیمار یک ماده غذایی سرد مانند یک لیوان آب خنک را مصرف می‌کند، این نوع احساس درد شکل می‌گیرد و سریع هم آرام می‌شود، در این مرحله احتمال دارد دندان دچار پوسیدگی شده و نیاز به درمان ریشه و عصب‌کشی نداشته باشد.

وی با بیان اینکه پوسیدگی خود به خود درمان نمی‌شود، ادامه داد: بسیاری از اعضای بدن هستند که وقتی دچار بیماری می‌شوند، سیستم ایمنی بدن می‌تواند آن را درمان کند، اما بافت دندان از این مورد تبعیت نمی‌کند، وقتی که مینای دندان پوسیده شد، دیگر بهبودی در کار نیست.

دندانپزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت عنوان کرد: پوسیدگی‌های دندان را در بعضی از موارد با رعایت نکاتی می‌توان کمتر کرد، اما بهبودی توسط بافت بدن صورت نمی‌گیرد، همچنین لازم است بدانیم پوسیدگی شروع به پیشرفت می‌کند تا به عصب دندان برسد، در این مرحله بیمار یک درد غیرقابل تحمل و شبانه‌روزی را تجربه می‌کند و شدت درد شب‌ها بیمار را از خواب بیدار می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: احتمال دارد بیمار یک لیوان چای داغ مصرف کند و درد شدید و تیر کشنده‌ای را داشته باشد، وقتی که بیمار درد دندان را تجربه می‌کند، دندان او نیاز به عصب‌کشی دارد، یعنی درد طولانی‌مدت با محرک‌های بیشتری صورت می‌گیرد، بسیاری اوقات احتمال دارد پوسیدگی به عصب دندان برسد و دندان نیاز به عصب‌کشی داشته باشد، اما بیمار هیچ دردی نداشته باشد و درمان ریشه بدون وجود درد برای بیمار تجویز شود.

کدام مواد غذایی پوسیدگی سریع در دندان ایجاد می‌کند؟

فقیهیان با تاکید بر اینکه مصرف شیرینی‌ها و مواد غذایی حاوی اسید می‌تواند خردگی و پوسیدگی سریع را در مینای دندان ایجاد کند، گفت: خوردن لواشک‌های ترش و نوشابه‌ها به دلیل وجود اسیدکربنیک موجب پوسیدگی دندان‌ها می‌شود، بنابراین مدت زمان استفاده از این مواد غذایی حائز اهمیت است، برخی افراد عادت دارند لیموترش را با دندان فشار دهند؛ این حرکت می‌تواند پوسیدگی و آسیب به بافت مینای دندان را برای بیمار ایجاد کند.

وی در خصوص اهمیت مراجعه زودهنگام به دندان‌پزشک تصریح کرد: مراجعه به دندان‌پزشک وابسته به رعایت بهداشت دهان بیمار است، افرادی که رعایت بهداشت دهان آن کمتر است و مصرف مرتب سیگار و محرک‌ها را دارند، باید هر شش ماه یک‌بار به دندان‌پزشک مراجعه کنند، اما افرادی که بهداشت دهان را به‌خوبی رعایت می‌کنند و از مسواک، نخ دندان و دهان‌شویه‌های فلوراید استفاده می‌کنند، مراجعه آن‌ها به دندان‌پزشکی می‌تواند در زمان طولانی‌تر و هر ۱۲ تا ۱۸ ماه یک‌بار انجام شود.

دندان‌پزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت عنوان کرد: مراجعه به دندان‌پزشکی بر اساس ارزیابی و بروز پوسیدگی دندان‌های بیمار است، پیشگیری بهتر از درمان است، مراجعه کودکان به دندان‌پزشک باید هر شش ماه یا سالی یک‌بار انجام شود، به دلیل اینکه دندان‌های کودکان تازه روییده است و مداخله زودتر، هزینه‌های درمانی کمتر و نتیجه بهتری را به دنبال دارد و اگر نیاز به فلورایدتراپی باشد، توسط دندان‌پزشک صورت می‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: باید بدانیم اگر در موارد انتهای پوسیدگی دندان به دندان‌پزشک مراجعه کنیم، هزینه‌های بیشتری به ما تحمیل می‌شود، در واقع وقتی که یک دندان ترمیم می‌شود، نسبت به زمانی که نیاز به عصب‌کشی دارد، استحکام بیشتری خواهد داشت، اما با درمان ریشه‌ای دندان استحکام آن کمتر می‌شود و نیاز به درمان‌های جانبی مانند روکش دندان نیز ضرورت پیدا می‌کند.

کد خبر 748407

دیگر خبرها

  • محدودیت یکی از عوامل ایجاد انگیزه برای تولید و پیشرفت
  • قطعی بودن جدایی سه بازیکن از تیم‌های میلان و اینتر به صورت آزاد
  • راهکارهای خانگی برای درمان معده‌دردهای خفیف
  • جلوگیری از توزیع مواد غذایی فاسد در مهریز
  • علائم آلرژی فصلی را بشناسید + موادغذایی آلژی‌زاراهکار درمان خانگی
  • این مواد غذایی را با نوشابه نخورید
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • 17 درمان سریع خانگی التهاب معده
  • درمان‌های طبیعی و خانگی که به کاهش معده‌ درد کمک می‌کند
  • درمان خانگی آبله مرغان + بهترین دارو برای از بین بردن جای جوش