Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خوزستان مدیرکل دامپزشکی خوزستان نسبت به مشکلات تغذیه‌ای دام‌ها در پی خشکسالی و گرانی نهاده‌ها هشدار داد.

دکتر مصطفی کنارکوهی در نشست خبری که امروز (۱۶ اسفندماه) برگزار شد، با اشاره به تأثیر خشکسالی بر سلامت دام‌ها اظهار کرد: با توجه به اینکه ۸۰ درصد دامداران خوزستانی به صورت سنتی فعالیت می‌کنند، گرانی نهاده‌ها، خشکسالی و دیگر مشکلات موجب می‌شود دامداران به تغذیه نامرتبط برای دام‌ها رو بیاورند که این مساله مشکلات زیادی برای سلامتی دام‌ها ایجاد می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مساله بر تولیدات دامی نیز تأثیر می‌گذارد و در این زمینه احساس خطر می‌شود.

به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه در سال آینده در زمینه تنش آبی بیشتر مشکل خواهیم داشت، افزود: گاومیش‌ها به آب شیرین نیاز دارند و زمانی که آب شیرین موجود نباشد در پساب کشاورزی که آلودگی مختلفی دارد، آب‌تنی می‌کنند که با این مساله احتمال ابتلا به انواع بیماری‌ها یا تلفات وجود دارد.

مدیرکل دامپزشکی خوزستان گفت: دامداران از همه طرف تحت فشار هستند. پیش از این تفاله نیشکر (باگاس) به صورت رایگان برای تغذیه دام‌ها در اختیار دامداران قرار می‌گرفت اما اکنون علاوه بر اینکه هزینه حمل تفاله بسیار افزایش پیدا کرده، این مواد که ارزش غذایی بالایی هم ندارد، به استان‌های دیگر نیز معرفی شده و دچار کمبود در این زمینه شده‌ایم.

وی بیان کرد: شرکت‌های نیشکر که در خوزستان فعال هستند حداقل باید تفاله‌های نیشکر را به صورت رایگان در اختیار دامداران قرار دهند.

کنارکوهی افزود: زمانی که دام غذا نداشته باشد دامدار نیز مجبور می‌شود دام خود را بفروشد و در بهترین حالت دام‌های مولد از استان خوزستان خارج می‌شوند اما ممکن است دام‌ها از کشور نیز خارج شوند یا سر از کشتارگاه دربیاورند.

وی بیان کرد: کاش بخش عمده‌ای از کاه‌های مورد مصرف، در خوزستان استفاده می‌شد. کاش زمین‌های کشاورزی به سمت علوفه‌کاری می‌رفتند البته این موارد جزو سیاست‌های کلان هستند.

مدیرکل دامپزشکی خوزستان گفت: گاومیش‌های خوزستان اصیل و برای تولید مقاوم هستند و در برابر بسیاری از بیماری‌ها مقاومت دارند ولی اگر حمایت نشوند ممکن است عواقب نامطلوبی در پی تنش‌های آبی و خشکسالی رخ دهد. پیگیری‌ها در این زمینه در حال انجام است تا جلوی تنش آبی را بگیرند اما تنش آبی به ویژه در حوضه کرخه بسیار زیاد است.

وی در خصوص ایجاد استخرها برای آب‌تنی گاومیش‌ها در تابستان امسال در پی تنش آبی، گفت: ایجاد و جاری شدن آب در این استخرها بسیار کمک کرد و امیدواریم در سال آینده نیز حداقل این شرایط ایجاد شود. علاوه بر این، تغذیه دام‌ها نیز بسیار مهم است که این مشکل گریبانگیر اکثر نقاط استان خوزستان شده است.

کنارکوهی با بیان اینکه در خصوص تأمین برخی نهاده‌های بهداشتی نیز مشکل وجود دارد، تصریح کرد: اگر سیستم ایمنی دام ضعیف شود هر چه واکسن تزریق کنیم اثری ندارد و شاید برعکس عمل کند بنابراین باید سیستم ایمنی دام‌ها با تغذیه سالم، مکمل‌های غذایی و علوفه سبز و سالم قوی شود.

وی افزود: برخی واکسن‌ها توسط بخش خصوصی تامین می‌شود که در این زمینه نگران هستیم زیرا در تامین هزینه‌های مربوط به لجستیک دچار مشکل هستیم. در تلاش هستیم ذخایر استراتژیک مالی و بهداشتی را حداقل برای شش تا هفت ماه اول سال آینده تامین کنیم.

مدیرکل دامپزشکی خوزستان با اشاره به اجرای طرح تشدید نظارت‌های بهداشتی در ایام تعطیلات نوروز و رمضان بیان کرد: یکی از وظایف اصلی دامپزشکی، بازرسی بر اصناف و اماکن تولید و عرضه فرآورده‌های خام دامی است که این کار به صورت روتین در سال انجام می‌شود اما در این ایام، این کارها تشدید می‌یابد.

وی افزود: این برنامه از ۱۴ اسفندماه آغاز شده و تا ۱۶ اردیبهشت‌ماه سال آینده ادامه خواهد داشت. در قالب این طرح، ۱۳۹ کارشناس بهداشتی و ناظر شرعی در قالب ۲۶ اکیپ ثابت و ۲۷ اکیپ سیار فعال هستند بنابراین به مردم اطمینان می‌دهیم مشکلی در تأمین بهداشتی فرآورده‌های خامی وجود نداشته باشد اما به شرطی که مردم مایحتاج خود را از اماکن معتبر که دارای مهر تأیید دامپزشکی هستند، خریداری کنند.

کنارکوهی افزود: در طرح امنیت غذایی جهاد کشاورزی نیز به عنوان یکی از اعضای اصلی در حال انجام وظیفه هستیم. تأمین و امنیت بهداشت فرآورده‌های خام دامی از اهداف این دو طرح هستند.

وی گفت: در خوزستان ۲ هزار و ۷۰۰ واحد تولید و عرضه فرآورده‌های خام دامی مجوزدار فعال هستند که از زمان اجرای این برنامه از دو روز پیش تاکنون از یک هزار و ۱۵۰ واحد بازرسی شد که این بازرسی‌ها منجر به پملب دو واحد و معرفی چهار واحد به مراجع قضایی شد. ۵۰۰ کیلوگرم انواع فرآورده خام دامی دارای مجوز نیز ضبط و امحاء شده است.

مدیرکل دامپزشکی خوزستان افزود: یکی از دغدغه‌های اصلی مردم، کشتار و عرضه غیرمجاز فرآورده‌های خام دامی در معابر است. اقدامات زیادی در این زمینه انجام شده و هیچ روزی اقدامات در این خصوص متوقف نشده است اما این کار، تیمی است که بخش عمده‌ای از آن یعنی اعلام تخلف، به این سازمان مربوط می‌شود که همواره در حال انجام این کار هستیم. با توجه به اینکه در سطوح مختلف در حال پیگیری این موضوع هستیم و در تلاش هستیم که این موضوع را در شورای تأمین خوزستان مطرح کنیم، امیدواریم آثار مثبت آن را تا قبل از پایان ماه رمضان به ویژه در اهواز ببینیم اما این کار تا قبل از نوروز، کامل به نتیجه نمی‌رسد.

وی افزود: از ابتدای امسال تاکنون بالغ بر ۱۴۷ پرونده قضایی در این زمینه تشکیل شده اما روند کار پیچیده است. علاوه بر این مشکل ما این است که منطقه‌ای را پاکسازی کردیم اما به دلیل نبود برنامه بعدی مجدداً کشتار و عرضه غیر مجاز گوشت در این منطقه انجام شد و مجدداً در این زمینه شکایت کردیم.

کنارکوهی با بیان اینکه کشتار و عرضه غیرمجاز گوشت باید جمع شود، تصریح کرد: این افراد سازه‌ای برای کار خود ایجاد کرده‌اند و حتی کنتور برق دارند و در حال آلوده کردن محیط هستند. بنابراین این کار باید با کمک دیگر دستگاه‌های ذیربط به نتیجه برسد. چه کسی ضمانت می‌دهد که این همه انرژی و وقت گذاشته شود اما مجددا نسبت به کشتار و عرضه غیرمجاز گوشت در معابر اقدام نشود؟

وی در خصوص ابتلا به بیماری در پی مصرف گوشت دام بیمار، گفت: این مساله به نوع بیماری و چگونگی مصرف گوشت بستگی دارد. به طور مثال در صورت ابتلای دام به بیماری CCHF (تب کریمه کنگو) با گذشت ۲۴ ساعت پس از سرد کردن گوشت، مصرف گوشت نیز مشکلی ایجاد نمی‌کند اما در مرحله ذبح دام ابتدا سلاخ درگیر بیماری می‌شود که احتمال فوت وی نیز وجود دارد و پس از آن در صورت مصرف گوشتی که سرد نشده (قبل از گذشت ۲۴ ساعت) و خوب پخته نشده باشد، احتمال درگیر شدن نیز وجود دارد اما بیماری‌های دیگری مانند سل متفاوت هستند و می‌توانند در مراحل بعدی نیز موجب انتقال بیماری شوند. بنابراین دام ذبح‌شده به صورت غیرقانونی در هر نقطه باید ضبط شود و از مصرف گوشت آن خودداری شود.

مدیرکل دامپزشکی خوزستان افزود: مصرف فرآورده‌های خام دامی با تأییدیه پزشکی، بالاترین ضریب امنیت غذایی را دارند. تاکنون آماری مبنی بر آلودگی یا ابتلا به بیماری در پی استفاده از نهاده‌های مورد تأیید دامپزشکی در دست نیست و چنین چیزی وجود ندارد. از طرف دیگر تشخیص ابتلا به بیماری در پی استفاده از گوشت کار بسیار سختی است.

وی با اشاره به الزام ۹۰ درصد کشتارگاه‌ها به تأمین سردخانه بیان کرد: نگهداری گوشت به مدت ۸ تا ۱۲ ساعت در سردخانه موجب می‌شود تقریباً ۸۰ درصد عوامل بیماری‌زا از بین بروند.

کنارکوهی با بیان اینکه کمتر از ۴ درصد کشتارگاه‌ها غیرمجاز هستند اما به چشم می‌خورند، گفت: بهترین و بهداشتی‌ترین مراکز عرضه فرآورده‌های خامی در اهواز وجود دارند اما حتی یک مورد کشتار و عرضه فرآورده‌های غیرمجاز در معابر موجب می‌شود تمام این مراکز زیر سؤال بروند.

وی در خصوص تأمین داروی دامی نیز بیان کرد: یک تا یک‌ونیم درصد هزینه‌های دامدار در همه واحدهای تولید به جز شیلات مربوط به هزینه دارو است که این عدد می‌تواند بر دامداری‌های سنتی تاثیر زیادی بگذارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی اخبار اجتماعی خوزستان دامپزشكي گاوميش کشتار غیرمجاز دام خشكسالي تنش آبی مدیرکل دامپزشکی خوزستان فرآورده های خام دامی عرضه فرآورده کشتار و عرضه سال آینده گاومیش ها مصرف گوشت نهاده ها تنش آبی دام ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۳۷۴۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار زرد فعالیت سامانه بارشی در خوزستان صادر شد

مدیرکل هواشناسی خوزستان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر بیان کرد: از اوایل روز دوشنبه سامانه بارشی در استان فعال می‌شود و فعالیت آن در استان تا روز سه شنبه ادامه دارد.

محمد سبزه زاری در ادامه مخاطره‌های این سامانه بارشی را رگبار باران، رعدوبرق، وزش بادهای متوسط تا نسبتاً شدید و تندبادهای لحظه‌ای و احتمال ریزش تگرگ عنوان کرد و افزود: اغلب مناطق خوزستان به ویژه مناطق جنوبی و مرتفع شمالی و شرقی تحت تأثیر این سامانه قرار خواهند گرفت.

وی ادامه داد: احتمال لغزندگی جاده‌ها، احتمال آب‌گرفتگی محدود معابر، احتمال جاری شدن روان آب، احتمال خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها و تابلوهای تبلیغاتی و احتمال شکستن درختان کهنسال، احتمال تأخیر در پرواز و احتمال خسارت به محصولات و ماشین آلات کشاورزی وجود دارد.

مدیرکل هواشناسی خوزستان گفت: دستگاه‌های اجرایی و امدادی باید آمادگی لازم را داشته باشند و پاکسازی دهانه پل‌ها، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها انجام و از پارک خودروها در کنار درختان فرسوده و ساختمان‌های نیمه‌کاره خودداری شود، همچنین محصولات کشاورزی به انبارهای استاندارد انتقال داده شوند.

کد خبر 6096554

دیگر خبرها

  • هشدار بیماری زنگ زرد مزارع جو و گندم لرستان
  • هشدار زرد فعالیت سامانه بارشی در خوزستان صادر شد
  • هشدار دامپزشکی زرند درباره بیماری تب کنگو
  • تهدید رجب‌زاده: مطمئن باشید به CAS شکایت می‌کنیم
  • هشدار زرد هواشناسی خوزستان درخصوص سامانه بارشی جدید
  • هشدار مهم هواشناسی پس از پر شدن ۸۱ درصد مخازن سد‌های خوزستان
  • دیوان لاهه درباره «تهدید به انتقام‌جویی» علیه این مرجع بین‌المللی هشدار داد
  • کمین غافلگیرکننده یک ببر برای گاومیش هندی (فیلم)
  • قشر ضعیف جامعه در گرانی های افسارگسیخته تحت فشار است
  • هشدار افزایش ابتلا به سرخک در رفسنجان