Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@20:09:39 GMT

۶۱۷ حلقه چاه غیرمُجاز در استان اصفهان مسدود شد

تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۳۸۳۲۲

۶۱۷ حلقه چاه غیرمُجاز در استان اصفهان مسدود شد

به گزارش ایرنا، روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای اصفهان، روز دوشنبه به نقل از محمود چیتیان افزود: از سال ۸۴ تاکنون هفت هزار و ۸۰۴ حلقه چاه غیرمجاز در استان پُر و مسلوب‌المنفعه شده است.

وی ادامه داد: همچنین از سال ۹۶ تاکنون، نصب سه هزار و ۲ کُنتور حجمی هوشمند الکترومغناطیس روی چاه‌های کشاورزی، صنعتی و خدمات دولتی از دیگر اقدامات مرتبط با طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای اصفهان خاطرنشان کرد: از سال ۹۵ تاکنون حدود ۱۵ هزار و ۸۰۰ پروانه بهره‌برداری کشاورزی، اصلاح و تعدیل شد که کاهش حجم ۸۲۰ میلیون مترمکعبی در پروانه‌های بهره‌برداری را در پی داشت.

چیتیان با تاکید بر ضرورت تقویت گروه‌های گشت و بازرسی منابع آب در سطح دشت‌های استان اظهار داشت: ۶۲ گروه برای گزارش به‌موقع و جلوگیری از بسیاری از تخلفات آبی در سطح استان فعالیت دارند که در مدت اخیر نیز سه هزار و ۷۰۰ دستگاه و ادوات حفاری غیرمجاز را کشف و ضبط کردند.

وی ادامه داد: با اقدامات انجام شده، شاهد صرفه‌جویی حدود ۲۲۳ میلیون مترمکعبی در منابع آب زیرزمینی استان بودیم.

معاون شرکت آب منطقه‌ای اصفهان افزود: در راستای چاره‌اندیشی برای کنترل اُفت و کسری مخزن در آبخوان‌ها، وزارت نیرو با تعریف طرح تعادل بخشی، تغذیه مصنوعی و پخش سیلاب در سال ۸۴، برنامه‌های خود را برای بهبود وضعیت منابع آب زیرزمینی آغاز کرد.

چیتیان با تأکید بر تغییرات انجام شده در این طرح خاطرنشان کرد: در ادامه اصلاحات این طرح با نام طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی مشتمل بر ۱۵ پروژه در جلسه پانزدهم شورای عالی آب کشور تصویب شد.

وی به پیاده‌سازی نرم‌افزار جامع بانک اطلاعات منابع آب(ساماب) در سطح استان با پیشرفت ۱۰۰ درصدی نیز اشاره کرد و گفت: مطالعات الزامات پیاده‌سازی بازار محلی آب، تبادل حقابه‌ها در دشت‌های پایلوت اصفهان، بُرخوار و کاشان و همچنین پیاده‌سازی مدیریت مشارکتی آب زیر زمینی یا تشکل "آب بَران" در دشت پایلوت مهیار جنوبی و دشت آسمان نیز انجام شده است.

معاون آب منطقه‌ای اصفهان یادآور شد: اطلاع رسانی و فرهنگ سازی هفت گروه عمده اثرگذار شامل کشاورزان، مقامات اجرایی، دانش آموزان، بانوان، روحانیان، تشکل‌های مردمی، قضات و نیروی انتظامی، رسانه‌ها با استفاده از خدمات مشاور در سطح استان نیز بطور جدی ادامه دارد.

به گزارش ایرنا، حفر چاه آب در اصفهان بدلیل خشکی زاینده‌رود بشدت افزایش یافته بطوریکه تاکنون افزون بر ۱۰ هزار حلقه چاه غیرمجاز فعال در این استان شناسایی شده است.

 سالانه سه میلیارد و ۶۷۰ میلیون مترمکعب از آب‌های زیرزمینی و چاه‌های این استان بصورت مُجاز و غیرمجاز استخراج می‌شود.

۳.۳ میلیارد مترمکعب از این میزان را چاه‌های مُجاز استحصال می‌کنند و ۳۷۰ میلیون مترمکعب نیز مربوط به چاه‌های غیرمجاز است.

برچسب‌ها شرکت آب منطقه ای اصفهان زاینده رود خشکسالی اصفهان پروندهٔ خبری خشکی زاینده رود و تالاب گاوخونی اصفهان بحران خشکسالی در ایران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شرکت آب منطقه ای اصفهان زاینده رود خشکسالی شرکت آب منطقه ای اصفهان زاینده رود خشکسالی اصفهان شرکت آب منطقه ای اصفهان منابع آب زیرزمینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۳۸۳۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشدید مقابله با حفر چاه‌های غیرمجاز در کرمانشاه


 به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه  ، حمیدرضا کریمی در شورای حفاظت از اراضی و منابع طبیعی و حقوق بیت المال، افزود: در این راستا شرکت آب منطقه‌ای باید تلاش‌های خود را جهت انسداد چاه‌های غیرمجاز تشدید کرده و انسداد چاه‌های مناطق ممنوعه و کسانی که میزان مصرف غیرمجاز بالایی دارند را در اولویت قرار دهد.
دادستان کرمانشاه تصریح کرد: باتوجه به پیامد‌های منفی حفرچاه‌های غیرمجاز در حوزه منابع آبی استان، نیروی انتظامی موظف به پشتیبانی قاطع از اقدامات شرکت آب منطقه‌ای در این حوزه است.
وی یادآورشد: از طرفی در حال حاضر تنها درصد کمی از چاه‌های مجاز نیز دارای کنتور هستند که اکثریت آنها نیز هوشمند نیستند، بنابراین باید تدابیری اندیشیده شود تا هوشمندسازی چاه‌های آب کشاورزی استان براساس اولویت و تفکیک شهرستان‌ها صورت گیرد.
به گفته این مقام قضایی، اولویت با چاه‌هایی خواهد بود که احتمال برداشت‌های غیرمجاز از سوی آنها بیشتر است.
کریمی در ادامه اشاره‌ای هم به اجرای طرح کاداستر (حدنگار) در استان داشت و ضمن ابراز رضایت از روند کلی اجرای کاداستر اراضی کشاورزی در سطح استان در شش ماه دوم سال ۱۴۰۲ و سال جاری، عنوان کرد: در برخی از شهرستان‌های استان اجرای طرح کاداستر اراضی کشاورزی با کندی پیش می‌رود، لذا اجرای این طرح در این شهرستان‌ها باید به صورت ویژه مورد پیگیری قرار گیرد.
وی در ادامه بر لزوم پیشگیری از تغییرکاربری اراضی در سطح استان هم تاکید کرد و افزود: دستگاه‌های خدمات رسان موظف هستند از هرگونه ارائه خدمات و برقراری انشعاب برای افرادی که تغییر کاربری غیرمجاز داشته و مجوز ساخت و ساز نگرفته اند، خودداری کنند و اگر در این زمینه اقدامی داشته باشند، پیگرد قانونی خواهد داشت.
مدعی العموم استان اعلام کرد: دستگاه‌های مذکور باید گزارش عملکرد خود را به صورت منظم به دبیرخانه شورای حفاظت از اراضی و منابع طبیعی و حقوق بیت المال در دادسرای استان ارائه کنند.

دیگر خبرها

  • مسدود شدن ۴۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در سطح کرمانشاه
  • ۴۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در کرمانشاه پر شد
  • تشدید مقابله با حفر چاه‌های غیرمجاز در سطح استان کرمانشاه
  • ۱۳۵ چاه غیرمجاز در کرمانشاه مسدود شد
  • تشدید مقابله با حفر چاه‌های غیرمجاز در کرمانشاه
  • مقابله با حفر چاه‌های غیرمجاز در کرمانشاه تشدید می‌شود
  • میانگین بهره مندی مازندران از فاضلاب بهداشتی ۲۱ درصد است
  • چاه‌های مسدود شده شهرداری قم فک پلمب شد
  • مسدود شدن راه های مواصلاتی در ۴ ولایت افغانستان
  • کاهش منابع آب زیرزمینی و آبدهی رودخانه‌های لرستان