Web Analytics Made Easy - Statcounter

عباس زارع گفت: کاملا با نقد منصفانه موافقیم و نیاز است که اصحاب رسانه دید علمی خود را گسترده‌تر کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بلاغ؛ عباس زارع عصر امروز در آیین اختتامیه سومین جشنواره رسانه‌ای ابوذر مازندران، اظهار کرد: ارسال بیش از  500 اثر در یک بازه زمانی کوتاه و انجام داوری و برگزاری مراسم اختتامیه و نفرات برتر در یک بازه زمانی مطلوب و کوتاه، قابل تحسین است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: مازندران آمار بسیار بالایی در تعداد رسانه دارد و تبلور این امر بالا باید در جشنواره‌ها پدیدار شود، ما در جشنواره‌های استانی منتظریم تا چهره‌های جدیدی از برگزیدگان را ببینیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران، خاطرنشان کرد: ما در اکثر جشنواره‌های سالیان اخیر شاهد چهره‌های تکراری در میان منتخبان بودیم و امیدواریم نسل جدیدی در حوزه رسانه به این بخش اضافه شوند.
زارع ادامه داد: باید آموزش به روز و کاملی در بخش‌های گوناگون خبری برای اصحاب رسانه ببینیم تا شاهد چهره‌های جدید در جشنواره‌ها باشیم.
وی تاکید کرد: ما کاملا با نقد منصفانه موافقیم و نیاز است که اصحاب رسانه دید علمی خود را گسترده‌تر کنند، به طور نمونه پرداختن به  معضل پسماند مطلوب است اما بهتر ارائه راهکار علمی برای حل این معضل است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران، با بیان اینکه برخی از فعالان رسانه‌ای از قطار رسانه‌ای استان جا مانده‌اند و باید پیاده شوند؛ کرد: متاسفانه برخی از فعالان رسانه‌ای چه در حوزه مکتوب و چه در حوزه پایگاه‌های خبری، صرفا انتقال دهنده اخبار تولیدی رسانه‌ها هستند و این پسندیده نیست و باید اصلاح شود.
زارع با بیان اینکه دلیل قرار گرفتن در شرایط جنگ نابرابر جهاد تبیین، ضعف در حوزه رسانه و فضای مجازی است؛ تاکید کرد: یکی از دلایل جهاد تبیین آن است که نتوانستیم از ظرفیت‌های بیش از 40 ساله اصحاب رسانه برای تولید محتوا در حوزه دستاوردها و عملکرد انقلاب اسلامی و انتقال به مردم و دنیا استفاده کنیم.
وی اعلام کرد: ما باید اکنون به نقطه‌ای می‌رسیدیم که ظرفیت‌ها و اتفاقات خوب 40 ساله کشور را به سایر کشورهای دنیا منتقل می‌کردیم اما امروز به جایی رسیده‌ایم که باید در گام نخست، خودمان را توجیه کنیم؛ لذا باید فعالان رسانه‌ای و فضای مجازی باید اتفاقات خوبی را در این راستا رقم بزنند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران، اضافه کرد: یکی از ضروریات امروز آن است که باید فعالان رسانه‌ای چه در حوزه مکتوب و چه مجازی، در عرصه فضای مجازی نیز حضور پررنگ داشته باشند.
زارع گفت: فعالان حوزه مکتوب چه در حوزه روزنامه و هفته‌نامه می‌توانند با بازنشر تولیدات خود در فضای مجازی، مدیریت افکار عمومی را به دست بگیرند و باید مدیریت افکار عمومی در فضای مجازی به دست اصحاب رسانه باشد.
وی متذکر شد: فعالان رسانه باید در حوزه جهاد تبیین پیشگام باشند و نباید تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی ما را از نقد دور کند؛ نقد منصفانه همراه با راهکار مناسب در جای خودش محفوظ بماند.

معرفی 22 اثر برتر در ایستگاه پایانی
مسئول بسیج رسانه مازندران نیز گفت: مهم‌ترین وظیفه ما در حال حاضر، فرمان مقام معظم رهبری است که حجت را بر ما تمام کردند، ایشان «جهاد تبیین» را بارها مورد تاکید قرار دادند و مهم‌ترین سربازان این جهاد، اصحاب رسانه هستند.
عبدالمهدی حق‌شناس اظهار کرد: با توجه به محدودیت‌های کرونایی نتوانستیم امروز میربان تمامی اهالی رسانه باشیم و تنها از برگزیدگان جشنواره دعوت کردیم.
وی افزود: سازمان بسیج رسانه به‌دلیل ایجاد انگیزه و قدردانی از تلاش‌های اصحاب رسانه این جشنواره‌ها را برگزار می‌کند؛ در واقع چنین جشنواره‌هایی جدا از اینکه به نفع خودمان است، فرصتی برای قدردانی از اصحاب رسانه به‌خاطر تلاش‌های یک‌سال اخیرشان است.
مسئول بسیج رسانه مازندران خاطرنشان کرد: منظور ما از نفع سازمان بسیج رسانه در واقع شناسایی خبرنگارانی است که در تراز انقلاب اسلامی، تولید محتوا می‌کنند و ارزش‌های انقلاب اسلامی را نمایان می‌کنند.
حق‌شناس تصریح کرد: مهم‌ترین وظیفه ما در حال حاضر، فرمان مقم معظم رهبری است که حجت را بر ما تمام کردند، ایشان «جهاد تبیین» را بارها مورد تاکید قرار دادند و مهم‌ترین سربازان این جهاد، اصحاب رسانه هستند.
وی ادامه داد: اصحاب رسانه باید برای نشان دادن ارزش‌ها، دستاوردها و روشنگری اقدامات انقلاب اسلامی، پیشگام باشند.
مسئول بسیج رسانه مازندران، بیان کرد: با یک نگاه در می‌یابید که رسانه‌های بیگانه چگونه حجمه‌های خودشان را به سمت جمهوری اسلامی روانه می‌کنند تا این دستاوردها را کمرنگ و نادیده بگیرند و به فرموده حضرت آقا موضوعات کوچک را آن‌چنان بزرگ جلوه می‌دهند که گویی بحران عجیبی است.
حق‌شناس گفت: هر چند سواد رسانه‌ای کم است اما دانش رسانه‌ای در میان مردم وجود دارد و لذا باید ما این اطلاعات و روشنگری‌‌ها را برای مردم تبیین کنیم تا واقعیت ماجرا نمایان شود.
وی تاکید کرد: سازمان بسیج رسانه از خبرنگارانی که در راستای مطالبه‌گری و نقد منصفانه قلم می‌زنند، حمایت خود را اعلام می‌دارد؛ ار نقدی را انجام می‌دهیم باید راهکار را نیز ارائه دهیم.
مسئول بسیج رسانه مازندران، اعلام کرد: قلم می‌تواند هم منتهی به ضلالت شود و هم هدایت؛ قلمی که بتواند هدایت‌گر باشد، می‌تواند در تراز انقلاب اسلامی بنویسد و مردم این روح مطالبه گری را قبول دارند.
حق‌شناس تصریح کرد: با توجه به بروز مشکلاتی در جشنواره‌های استانی سالیان اخیر علیرغم وجود داوران ممتاز استانی از داوران غیربومی پایتخت در مرکز مطالعات وزارت فرهنگ و ارساد اسلامی استفاده کردیم تا شاهد تکرار این مشکلات نباشیم تا هر کسی به حق خود برسم.
وی افزود: در معرفی برگزیدگان در برخی از بخش‌ها به ویژه خبر و تیتر ما نفرات اول، دوم و سوم نداریم و از نفرات شایسته تقدیر نیز کاستیم.
مسئول بسیج رسانه مازندران، اذعان کرد: امسال برای نخستین بار، موفق به انتشار کتاب جشنواره شدیم که آثار برگزیده در این کتاب به یادگار بماند.
مشاهده ضعف‌های عدیده در آثار ارسالی به سومین جشنواره ابوذر
حسین احمدی دبیر سومین جشنواره رسانه ای ابوذر مازندران نیز در این مراسم اظهار کرد: مازندران از جمله استان های پیشرو در برگزاری جشنواره‌های رسانه‌ای بوده و خبرنگاران این دیار اغلب اوقات روی خوش به جشنواره‌ها نشان دادند که جای خرسندی است.
وی افزود: جشنواره‌های مطبوعاتی محل عرضه تولیدات خبری بوده و توسعه کیفی رسانه‌ها را دنبال می‌کند و افزایش انگیزه، تجلیل از فرهیختگان عرصه اطلاع رسانی و رشد ظرفیت‌ها از اهداف اصلی رخدادهای رسانه‌ای است.
دبیر سومین جشنواره رسانه ای ابوذر مازندران، با بیان اینکه در این راستا دست اندرکاران جشنواره ابوذر بر آن شدند با برگزاری مداوم این رویداد رسانه‌ای گامی در تحقق اهداف فوق بردارند و جشنواره سوم را با رویکرد مطالبه‌گری کلید زنند؛ خاطرنشان کرد: چنانچه با مشاهده آثار ارسالی دریافتیم مطالبه‌گری در سرخط اصلی رسانه‌های مازندران قرار دارد؛ باید گفت که به تمام معنا ضروری‌است که مطبوعات بدنبال مطالبه‌گری باشند و آن را صحیح بیاموزند و به سایرین بیاموزانند.
این مسئول با بیان اینکه قطار جشنواره ابوذر، سومین ایستگاه خود را پشت سر گذاشت اما درباره نحوه برگزاری آن نکاتی را با شما درمیان می گذارم که ذکرشان خالی از لطف نیست؛ گفت: متاسفانه در سال‌های اخیر در برگزاری جشنواره های مطبوعاتی مشکلاتی رقم خورده که ذهن آگاه خبرنگاران را خدشه دار کرده و از ناملایمات و بی عدالتی‌ها دل‌خورند.
احمدی بیان کرد: سومین جشنواره رسانه‌ای ابوذر از ابتدای کار همه تلاش خود را مصروف داشت تا با شفاف سازی و بررسی علمی آثار، صیانت از تولیدات خبرنگاران را از مرحله دریافت تا داوری را به درستی انجام دهد تا بار دیگر شاهد اقبال عمومی به جشنواره‌ها باشیم.
وی عنوان کرد: در این راه تمام تلاش خود را بکار بستیم تا با انتخاب برترین داوران ملی با ترکیبی از پیشکسوت و جوان، بهترین‌ها را معرفی کنیم هرچند خود را مبرّا از خطا نمی‌دانیم؛ در این راستا هیات داوران از سوی مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی رسانه‌های وزارت ارشاد و از بین داوران خُبره و تراز اول انتخاب و معرفی شدند و در مسیر داوری تلاش کردیم خللی به استقلال داوران وارد نشده و با طمانینه بررسی آثار صورت گیرد.
دبیر سومین جشنواره رسانه‌ای ابوذر مازندران، اعلام کرد: در زمینه آثار رسیده به جشنواره هم باید بگویم متاسفانه در بخش های خبر، تیتر، کاریکاتور، اینفوگرافی و موشن گرافی، ضعف‌های عدیده ای وجود دارد  که در بیانیه یکایک داوران در بخش‌های مختلف بدان اشاره شده است  و با توجه به اینکه خبر و تیتر از ارکان اصلی روزنامه نگاری به حساب می‌آیند تلاش می‌کنیم با همکاری سازمان بسیج رسانه استان کارگاه‌های تخصصی را در راستای ارتقای دانش روزنامه نگاران برگزار کنیم و پایان جشنواره، پایان کار ما نیست.
این مسئول مطرح کرد: از دیگر معضلات قابل رویت در این دوره، رپرتاژگونه بودن برخی آثار است، بدین صورت که تولید رسانه‌ای با پرداخت رپرتاژی تلاش داشت هم محتوایی را انتشار و هم بخش اقتصادی خود را ارضا کند و اینگونه قلم زدن‌ها در خدمت جامعه و مردم نبوده و بیراهه می رود. هرچند واقفیم این روزها رسانه و اهالی‌اش با مشکلات عدیده اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کنند.
احمدی متذکر شد: همچنین تیترهای عبارت گونه و طولانی در اغلب آثار توی ذوق می‌زد و برخی از نوشتار نیز با سه ردیف تیتر، چشم نوازی و بار فنی را تنزل دادند و داوران نیز به این موضوع صحه گذاشتند.
وی افزود: یکی دیگر از مباحثی که در این دوره به چشم می‌خورد، انتخاب اشتباه قالب آثار بود بطوری‌که همکاران رسانه‌ای با انتخاب نادرست قالب‌های خبری، خود را از مرحله داوری حذف می‌کردند که در این زمینه هم باید کارگاه‌های علمی برگزار تا مرزهای خبر، گزارش، مصاحبه و یادداشت به درستی شناخته شود.
معرفی 22 اثر برتر در ایستگاه پایانی
دبیر سومین جشنواره رسانه‌ای ابوذر مازندران، گفت: پرداختن خبرنگاران به زیست بوم مازندران از نکات قابل ذکر این جشنواره بوده و توجه داوران به آثاری که اولویت‌های بومی را مدنظر قرار دادند در داوری‌ها به چشم می‌خورد.
این مسئول تاکید کرد: بخش ویژه جشنواره هم مزین به نام عالم بزرگ جهان اسلام علامه حسن زاده آملی بود که آثار رسیده در این بخش مورد رضایت داوران واقع نشد؛ از خبرنگاران می‌خواهیم با بیشتر نوشتن از این بزرگمرد در معرفی نخبگان و فرهیختگان این مرز و بوم، سنگ تمام بگذارند.
احمدی خاطرنشان کرد: به خود می بالیم که با ارسال 558 اثر به دبیرخانه جشنواره ابوذر شاهد رشد چشمگیر آثار بوده، بطوری که میزان بیشتری اثر نسبت به جشنواره های همطراز استانی دریافت گردید.
وی اذعان کرد: دست نوشته‌ها و قلمی‌های همکاران پرتلاش مان را با جانِ دل خواندیم و با بررسی‌های اولیه و حذف برخی آثار که دچار نقصان‌هایی بودند و الزامات جشنواره را رعایت نکردند، درنهایت 431 اثر در اختیار داوران محترم قرار گرفت که در پایان 22 اثر رسانه‌ای حائز رتبه شدند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: مسئول بسیج رسانه مازندران سازمان بسیج رسانه فعالان رسانه ای انقلاب اسلامی جشنواره ابوذر جشنواره ها نقد منصفانه اصحاب رسانه مطالبه گری جهاد تبیین فضای مجازی چه در حوزه اسلامی ما رسانه ها مهم ترین حق شناس بخش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۳۸۵۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهید مطهری الگویی ارزشمندی برای دانشجویان است

حجت‌الاسلام شمسی گفت: شهید مطهری الگویی ارزشمند در جامعه خصوصا برای دانشجویان است که رهنمود‌های زیادی در زمینه اخلاق اسلامی دارد.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام حشمت الله شمسی مسئول دفتر نمایندگی، ولی فقیه در بسیج دانشجویی دانشگاه‌های استان کرمان، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره علامه متفکر و دانشمند مجاهد شهید مرتضی مطهری و پاسداشت هفته عقیدتی سیاسی در سپاه پاسداران گفت: یکی از مأموریت‌های مهم که رهبر معظم انقلاب در این عرصه جنگ ترکیب و شناختی برای ما مشخص نموده اند جهاد تبیین است که نمونه بارز و مصداق برجسته جهادگر تبیین علامه شهید مطهری بود.

وی با اشاره به این که آثار، کتب و بیانات شهید مطهری بدون استثنا مورد تأیید امامین انقلاب بوده و هست بیان کرد: شهید مطهری همانند یک طبیب دلسوز ابتدا مشکلات؛ نیاز‌ها و معضلات جامعه را احصا و آسیب شناسی می‌کرد سپس نسخه متناسب با آن ارائه می‌داد.

او با توجه به حساسیت و اهمیت نیاز جامعه امروز؛ به ویژگی‌های جهاد تبیین و ملزومات آن پرداخت و عنوان کرد: همه این ملزومات در بیانات و آثار شهید مطهری به وضوح دیده می‌شود که شایسته است جهادگران تبیین؛ با مطالعه آثار این شهید عزیز با منطق و محتوای قوی با جنگ ترکیبی و شناختی مقابله کنند.

حجت الاسلام شمسی موضوع شناسی، مخاطب شناسی، استفاده از روش‌های نوین، گفتمان سازی، امیدآفرینی، شبهه زدایی و استفاده از منظومه فکری امامین انقلاب را ملزومات جهاد تبیین برشمردند و گفت: این موضوعات در کلام و آثار شهید مطهری موج می‌زند.

مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در بسیج دانشجویی استان کرمان، افزود: شهید مطهری الگویی ارزشمند در جامعه خصوصا برای دانشجویان است که رهنمود‌های زیادی در زمینه اخلاق اسلامی دارد.

وی اظهار کرد: در فرهنگ اسلامی بالاترین جایگاه برای عرصه علم و تربیت در نظر گرفته شده است و این مهم بیانگر اوج توجه دین مبین اسلام به علم است.

حجت الاسلام شمسی، مبانی فکری شهید مطهری را جزو عناصر پایه نظام اسلامی برشمرد و افزود: این شهید والامقام نماد یک انسان دارای هدف اصیل و سیر و سلوک معنوی بود و به حق این عارف بزرگ از بزرگ‌ترین سازندگان بنای فکری انقلاب اسلامی است.

وی اظهارداشت: استاد شهید مطهری در عرصه تعلیم و تربیت کتاب‌های زیادی به رشته تحریر در آورده است و از این رو دانش و منش اخلاقی وی باید الگویی مهم برای جوانان باشد.

مسئول دفتر نمایندگی، ولی فقیه در بسیج دانشجویی استان کرمان، نقش هادیان و مربیان عقیدتی را در ترویج فرهنگ ناب اسلامی بسیار مهم دانست و گفت: امروز دشمن به دنبال از بین بردن عقاید فرهنگی نسل جوان است و تنها راهکار اصولی برای مقابله با این ترفند دشمنان، روشنگری نسل جوان جامعه است.

دیگر خبرها

  • معرفی آثار برتر دهمین جشنواره علامه حلی
  • نقش اصحاب رسانه در تبیین حفظ زیست عفیفانه و جایگاه متعالی زن، مادر و خانواده حائز اهمیت است
  • «بر بلندای حضور» برگزیدگان خود را شناخت
  • صدا و سیما، خط مقدم جهاد تبیین است
  • کشاورزان خوزستانی گندم را به مراکز سرپوشیده تحویل دهند
  • تولید گوشت مرغ در چهارمحال و بختیاری ۳۰ درصد رشد کرد
  • شهید مطهری الگویی ارزشمندی برای دانشجویان است
  • ۱۱۲۹ اثر به دبیرخانه «طنز پهلو» ارسال شد/ استان تهران بیشترین آثار طنز را ارسال کرد
  • گزارشی از آخرین تمرین تیم فوتبال ذوب‌آهن برای مصاف با نساجی با حضور اصحاب‌رسانه
  • اصحاب رسانه برای رضای خدا و خدمتگزاری به مردم قلم بزنند