Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-29@21:12:31 GMT

ضرورت راه اندازی دبیرخانه پاسداشت زبان فارسی

تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۴۰۷۸۶

ضرورت راه اندازی دبیرخانه پاسداشت زبان فارسی

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیش از ظهر امروز در نشست هماهنگی شورای پاسداشت زبان فارسی که با حضور غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در محل این وزارتخانه برگزار شد، ضمن تبریک اعیاد شعبانیه، با بیان اینکه رسانه نقش به سزایی در فرهنگ سازی استفاده از زبان فارسی دارد، گفت: راه اندازی دبیرخانه شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی با هدف بررسی عملکرد دستگاه های عضو در این شورا ضروری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 به گزارش ایران آنلاین، محمدمهدی اسماعیلی با قدردانی از حضور رییس فرهنگستان ادب و زبان فارسی در جلسات شورا افزود: شور و انگیزه دکتر حداد عادل در پاسداشت زبان فارسی ستودنی است و ایشان همواره در این حوزه مجدانه در صحنه هستند و امیدواریم بتوانیم این مسیر را با راهنمایی‌های ایشان پرقدرت ادامه دهیم. وی با تاکید بر اهمیت برگزاری جلسات دوره ای شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی گفت: جلسات باید به صورت مستمر و منظم در هر فصل برگزار شود تا بتوان در این جلسات عملکرد فصلی دستگاه‌های عضو در شورا را پیگیری و بررسی کرد. صیانت و پاسداری از زبان و ادبیات فارسی یکی از دغدغه های جدی است رئیس شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی ادامه داد: گسترش، صیانت و پاسداری از زبان و ادبیات فارسی یکی از دغدغه های جدی است که به عنوان هویت ملی ایرانی به شمار می آید و رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز همواره بر توجه و صیانت از زبان فارسی تاکید داشته و دارند. بنابراین باید بتوانیم با تلاش های خود زبان فارسی را با توجه به تاکید ایشان مبنی بر اینکه باید ​در ۵۰ سال آینده به عنوان زبان علمی دنیا درآید، گسترش دهیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه در هیئت دولت همواره بر توجه به زبان فارسی تأکید می‌شود گفت: اگر به طور عمد از کلمات غیر فارسی استفاده شود، توهین به هویت ملی به شمار می‌آید. بنابراین همه ما در جامعه نسبت به این موضوع مسئول هستیم و شخص رئیس جمهور محترم نیز به این مساله توجه دارند و به عنوان یکی از دغدغه های ایشان به شمار می‌آید. وی تصریح کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، شهرداری و نیروی انتظامی چهار ضلع مهم صیانت از زبان فارسی هستند و نقش حوزه‌های دیگر از جمله وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز در این زمینه حائز اهمیت است. با سازمان صدا و سیما نیز تعاملات خوبی در زمینه پاسداشت زبان فارسی داریم و اقدامات آن جای تقدیر دارد.

رئیس شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی ادامه داد: فرهنگ سازی مقدم بر هر اقدامی است و باید کاری کنیم که افتخار به کلمات فارسی آنقدر قوی شود که افراد خود به خود به سمت آن بروند. در این زمینه از طریق همکاری با شهرداری ها و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران و همچنین معاونت مطبوعاتی و اقدامات ویژه‌ای را در این زمینه آغاز کرده‌ایم. در هیئت نظارت بر مطبوعات، شورای نمایش، شورای صدور مجوز فیلم نامه، چاپ کتاب و ... بر رعایت زبان فارسی به عنوان تکلیف تاکید شده است. زبان یکی از مولفه های هویت ملی به شمار می آید ​وی با اشاره به پیمایش های صورت گرفته درباره حس تعلق به وطن ادامه داد: در بسیاری از پیمایش های صورت گرفته حس تعلق به هویت ایرانی بالا است و مردم نسبت به ایرانی بودن خود حس غرور دارند و زبان یکی از مولفه های هویت ملی به شمار می آید. اسماعیلی در پایان بر همکاری های بیش از پیش بخش های خصوصی و دولتی در زمینه حفظ و صیانت از زبان فارسی تاکید کرد.

شورای پاسداشت زبان فارسی یک نهاد ضروری است در بخشی از این نشست غلامعلی حداد عادل با تبریک اعیاد شعبانیه گفت: شورای پاسداشت زبان فارسی یک نهاد ضروری و با اهمیت است که به ریاست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکیل می شود و با شناختی که از آقای رئیس جمهور و دکتر اسماعیلی دارم، امیدوارم  در تصمیم گیری های دولتی صیانت از زبان فارسی مورد توجه بیشتری قرار بگیرد. وی با تاکید بر ضرورت راه اندازی دبیرخانه این شورا ادامه داد: برگزاری جلسات این شورا به صورت فصلی و با فاصله کمتر مناسب تر است. رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با شرحی از سیر زبان فارسی ادامه داد: در یک صد سال اخیر زبان فارسی از جهات مختلفی صیقل یافته و خوش آهنگ تر و روان تر شده و همین که امروز در مدارس و دانشگاه های کشور علم به زبان فارسی تدریس می شود مصداق آن است. چرا که در گذشته معادل فارسی واژه های فرانسه نیز در مدارس کشور استفاده نمی شد و با همان زبان فرانسه تدریس می شد. صیانت از زبان فارسی نیاز به غیرت وطنی دارد وی در عین حال تصریح کرد: امروز معادل فارسی نزدیک به ۶۵ هزار کلمه از سوی فرهنگستان زبان و ادب فارسی جایگزین شده است. حدادعادل در ادامه تاکید کرد: البته از جهات دیگری هم زبان فارسی وضعیت خوبی ندارد.

در برخی مواقع دچار تظاهر به فرهنگی مآبی شده ایم. تولید کننده داخلی گاهی برای اینکه کالای خود را به فروش برساند از اسامی بیگانه استفاده می کند و از حروف فارسی استفاده نمی کند. این رفتار یک بیماری فرهنگی است و باید برای آن برنامه های گسترده داشت و برای حل آن باید از آموزش و پرورش آغاز کرد.

وی تاکید کرد: صیانت از زبان فارسی نیاز به غیرت وطنی دارد. ​امسال همزمان با دهه فجر ​پخش آگهی های صدا و سیما مزین به پرچم جمهوری اسلامی ایران بود و این نشانه غیرت وطنی است. حداد عادل ادامه داد: گاهی حتی اگر جنس خارجی بهتر از ایرانی است باید مردم را به خرید جنس ایرانی تشویق کرد چرا که تولید کننده داخلی با انگیزه بیشتری به ارتقای کیفیت محصول خود می پردازد و این امر به فرهنگ سازی و تعصب ملی و غیرت وطنی نیاز دارد.

وی با اشاره به گزارش ارائه شده از سوی نماینده صدا و سیما در این نشست گفت: ​این سازمان در یک سال اخیر جهت گیری های خوبی را در زمینه پاسداشت زبان فارسی داشته که باید مواردی هم بیشتر مورد توجه قرار بگیرد و تقویت زبان فارسی از سوی صدا و سیما نباید به گونه ای باشد که مردم احساس تعارض کنند. وی با اشاره به استفاده از شکسته نویسی در دهه های اخیر افزود: در آگهی های تبلیغاتی مرسوم شده که از زبان محاوره و نوشتار شکسته استفاده شود؛ البته این امر روندی است که نمی توان آن را به طور کلی از بین برد ولی اگر زبان اطلاع رسانی به صورت محاوره و کوچه بازاری شود به طور قطع به زبان فارسی صدمه وارد می شود. رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در پایان بر همکاری ها و همفکری های مشترک این فرهنگستان با شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی تاکید کرد. ضرورت استفاده از زبان فارسی بر روی کالاهای داخلی در بخش دیگری از این نشست، محمود شالویی دبیر شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی نیز با تبریک اعیاد شعبانیه گفت: توجه سازمان صدا و سیما بر زبان فارسی در پخش آگهی های تبلیغاتی ضروری است. وی با اشاره به همکاری های مشترک بین برخی دستگاه ها با شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی ادامه داد: همکاری های خوبی بین اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران و سازمان زیبا سازی شهرداری تهران صورت گرفته است. همچنین این شورا همکاری های خوبی با نیروی انتظامی داشته و دارد.

دستار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: می توان به صورت بخش نامه ای از همه دستگاه های دولتی درخواست کرد تا در پذیرایی های خود در جلسات شان از اقلامی استفاده کنند که دارای نام و نشان فارسی باشد. شالویی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر ضرورت استفاده از زبان فارسی بر روی کالاهای داخلی، درج نام فارسی خودروها از سوی وزارت صمت را ضروری برشمرد.

/انتهای پیام

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی فرهنگستان زبان و ادب فارسی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی زبان فارسی ادامه صیانت از زبان فارسی شمار می آید صدا و سیما حداد عادل هویت ملی فارسی یک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۴۰۷۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی فاز نخست خط ۲ متروی اصفهان از اهداف مهم شورای ششم است

عضو شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: شوراهای شهر در تمام ادوار دستاوردهای خوبی برای شهر و شهروندان داشته است؛ از مهم‌ترین اهداف شورای ششم نیز تکمیل و به ثمررساندن پروژه‌های نیمه‌تمام ادوار قبلی به‌ویژه پروژه خط دو متروی این کلان‌شهر بوده است که از ضروریات و نیازهای حیاتی شهر محسوب می‌شود.

محمدرضا فلاح در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با گرامیداشت فرارسیدن روز شوراها به تمام مردم به‌ویژه جامعه شورایی اعم از روستاها و شهرها اظهار کرد: شناسایی مشکلات شهر و رفع نیازهای ضروری شهروندان از وظایف اصلی شوراهای اسلامی شهر است.

وی افزود: اعضای مجلس شوراها و شوراهای اسلامی شهر باید برای شناسایی و رفع مشکلات شهر با شهروندان ارتباط برقرار کنند، چراکه اعضای شوراها نمایندگان شهروندانی هستند که در دل محلات و کوچه پس کوچه‌های شهر زندگی می‌کنند و با شنیدن صدای آن‌ها می‌توان به عمق وقایع در شهر پی برد.

عضو شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: شوراهای شهر در تمام ادوار دستاوردهای خوبی برای شهر و شهروندان داشته است؛ از مهم‌ترین اهداف شورای ششم نیز تکمیل و به ثمررساندن پروژه‌های نیمه‌تمام ادوار قبلی به‌ویژه پروژه خط دو متروی این کلان‌شهر بوده است که از ضروریات و نیازهای حیاتی شهر محسوب می‌شود.

فلاح ادامه داد: خط یک متروی اصفهان در دوره‌های قبل راه اندازی شد و دوره ششم مدیریت شهری اصفهان نیز تلاش کرده است خط دوم آن را به بهره‌برداری برساند و در اختیار شهروندان قرار دهد.

کد خبر 748527

دیگر خبرها

  • یک درگذشت، خبرهایی از حج و پخش ۳ سریال جدید از تلویزیون
  • رونمایی از آهنگ خلیج‌فارس به ۲ زبان فارسی و عربی در اراک
  • شکست سکوت رسانه‌های فارسی زبان در برابر اعتراضات دانشجویان آمریکا
  • راه‌اندازی فاز نخست خط ۲ متروی اصفهان از اهداف مهم شورای ششم است
  • (ویدئو) دردسرهای فریدون زندی برای صحبت به زبان فارسی
  • عاشق شعر عالمگیر ایران هستم/بهترین سوغاتی از نمایشگاه کتاب تهران
  • عاشق شعر عالمگیر ایران هستم/ بهترین سوغاتی از نمایشگاه کتاب تهران
  • تأکید مدیر شبکه آموزش بر پاسداشت زبان فارسی و شعر و موسیقی اصیل ایرانی
  • اهمیت ویژه به پاسداشت زبان و ادبیات فارسی ، شعر و موسیقی اصیل ایرانی در شبکه آموزش
  • پاسداشت ادبیات، شعر و موسیقی اصیل ایرانی در شبکه آموزش