Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- مدیر عامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران گفت: با اختصاص ۱۶.۵ میلیارد یورو به طرح های پالایشی، پتروپالایشی و خطوط انتقال فرآورده‌های نفتی، ۴۸۰ هزار بشکه به ظرفیت پالایشی کشور اضافه خواهد شد.

 فرهاد احمدی امروز (سه‌شنبه) در نشستی خبری با اشاره به اقدامات انجام‌شده در دولت سیزدهم افزود: عزم جدی این شرکت شتاب بخشی به توسعه زیرساخت‌های صنعت نفت به‌ویژه در بخش پایین‌دستی است و برای تحقق این برنامه طرح‌های احداث پتروپالایشگاه جدید شهید سلیمانی در بندرعباس، احداث پالایشگاه خوزستان و همچنین تکمیل طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان در دستور کار این شرکت قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

احمدی برآورد اولیه برای احداث پتروپالایشگاه شهید سلیمانی را ۱۱.۵ میلیارد دلار اعلام کرد و ادامه داد: جهت تأمین منابع مالی این پروژه از روش‌های مختلف از جمله اخذ فاینانس، منابع مالی بانک‌ها و جذب سرمایه مردمی بهره‌گیری خواهیم کرد و تمام سعی‌مان این است که با به‌کارگیری حداکثری از توان سازندگان داخلی و حمایت از تولید داخلی، با کاهش وابستگی به بیگانگان به توسعه صنایع داخلی و ایجاد اشتغال کمک کنیم.

وی تاکید کرد: ظرفیت این پتروپالایشگاه ۳۰۰ هزار بشکه در روز خواهد بود. احمدی به تعریف ۲ میلیون پروژه پتروپالایشگاهی در کشور اشاره کرد و گفت: با اجرای طرح پتروپالایشگاه شهید سلیمانی، راه برای اجرای این طرح‌ها هموار خواهد شد.

مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران افزود: احداث پالایشگاه خوزستان به ظرفیت ۱۸۰ هزار بشکه نفت خام با برآورد اولیه ۴.۵ میلیارد دلار از دیگر طرح‌های مهمی است که در این دولت احیا شده و در سال ۱۴۰۱ عملیات طراحی و اجرایی آن آغاز خواهد شد.

وی تصریح کرد: با بهره‌برداری از مرحله اول طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان که به منظور ارتقاء کیفیت محصولات تولیدی و نوسازی پالایشگاه است، عملیات تکمیلی این پروژه را آغاز خواهیم کرد. میزان سرمایه لازم جهت بخش تکمیلی این طرح حدود یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون یورو می‌باشد.

احمدی گفت: با یک برنامه‌ریزی منظم در طی شش‌ماهه گذشته، تمامی طرح‌های در دست اقدام را فعال کرده‌ایم که از مجموع ۳۵ طرح سنواتی ۲۶ طرح و پروژه را خاتمه و تسویه حساب کردیم و ۹ طرح باقیمانده را طی ۶ ماه آینده تسویه خواهیم کرد. هم‌اکنون در بیش از ۷ پروژه در دست اجرای شرکت، بالغ بر ۸ هزار نفر به صورت مستقیم و ۱۵ هزار نفر به صورت غیرمستقیم مشغول به کار هستند که حسب برنامه‌ریزی انجام‌شده و پروژه‌های تعریف‌شده جدید این رقم به بیش از دو برابر افزایش خواهد یافت.

مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران تاکید کرد: بر اساس فرامین مقام معظم رهبری، در اجرای پروژه‌ها معتقد به داخلی سازی و حمایت حداکثری از سازندگان تجهیزات صنعت نفت هستیم و طی چهار ماه گذشته در رابطه با ۷ طرح در دست اجرا را فعال کرده‌ایم و پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای داشته‌ایم. با بررسی مشکلات و تحلیل آنها مسائل را یک به یک حل کرده‌ایم و در رابطه با تأمین مواد اولیه و تولید خطوط لوله را داخلی سازی کرده و در این راستا حدود ۶۳ هزار تن تختال به ارزش بالغ بر ۱۲۶۱ میلیارد تومان سفارش تولید داده‌ایم و ۵۴ هزار تن باقی‌مانده را تا خرداد سفارش خرید خواهیم داد که به این ترتیب درمجموع با سفارش ۱۰۷ هزار تن به ارزش بیش از ۲.۱ هزار میلیارد تومان خرید از سازندگان داخلی حمایت جانانه‌ای خواهیم کرد که ۶۳ هزار تن خریداری شده و مابقی تا اردیبهشت سال آینده تأمین خواهد شد.

وی با اشاره به تعامل و تلاش مضاعف وزیر محترم نفت، معاون محترم وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، اعضای محترم دولت، نمایندگان محترم مجلس و اعضای هیأت مدیره شرکت و تمامی متصدیانی که با واقعاً تلاش جهادی انجام داده و می‌دهند کمال تقدیر و تشکر را دارم. امیدوارم که بارقه‌های امید، انگیزه‌های جوشش، کار و تلاش، رونق اقتصادی را برای این طرح‌ها و کشور به وجود آورد.

احمدی در بخش دیگری از سخنان خویش با اشاره به ضرورت عملکرد جهادی در زمینه اجرای طرح‌های عمرانی در کشور تصریح کرد: همانطور که مقام معظم رهبری خطاب به متخصصان و فعالان عرصه صنعت نفت فرمودند: کار در این عرصه را جهاد فی سبیل ا... بدانید، احساس خستگی نکنید و بدانید جهاد فی سبیل ا... وعده الهی بر پیروزی آن است. امروز مدیران این شرکت کمر همت بسته‌اند تا ضمن جبران تأخیرات و عقب‌ماندگی‌های پروژه‌های قدیمی شرکت که در دولت گذشته اتفاق افتاده است، سرعت اجرای پروژه‌های جدید را نیز با اعتماد به متخصصان و مهندسان کشور افزایش دهند.

مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران ادامه داد: با یک برنامه‌ریزی منسجم توانستیم ۳ پروژه بزرگ خط لوله و ۳ مگا پروژه پالایشگاهی و پتروپالایشگاهی را تعریف و عملیات طراحی و اجرای آن را از ابتدای سال ۱۴۰۱ در این شرکت آغاز خواهیم کرد.

به گفته وی، این پروژه‌ها شامل خط لوله سوخت تابش (از رفسنجان / بیرجند/ تا مشهد) به طول ۹۵۰ کیلومتر با سرمایه ۳۷۲ میلیون یورو با تأمین مالی بانک ملت، خط لوله سوخت رفسنجان یزد و تأسیسات مربوطه به طول ۲۲۰ کیلومتر و با سرمایه ۲۲ میلیون یورو و ۱۴۰۰ میلیارد تومان و خط لوله انتقال سوخت پارس و تأسیسات جانبی به طول ۴۰۰ کیلومتر و با سرمایه‌گذاری ۱۰۶ میلیون یورو با تأمین مالی بانک تجارت است.

احمدی افزود: طرح دیگر، توسعه اسکله ۵۰۰۰ تنی قشم است. همچنین بزرگترین واحد تقطیر کشور در پالایشگاه آبادان به ظرفیت ۲۱۰ هزار بشکه در روز را در نیمه اول سال ۱۴۰۱ به بهره‌برداری می‌رسانیم.

وی گفت: پروژه بندرعباس- سیرجان- رفسنجان ۲۶ اینچی و به طول ۴۰۰ کیلومتر احداث خواهد شد و فراورده‌های نفتی تولیدشده در پالایشگاه بندرعباس و ستاره خلیج فارس را به مناطق مختلف کشور انتقال خواهد داد.

احمدی پروژه دیگر این شرکت را تلمبه‌خانه آبادان-ماهشهر عنوان کرد و گفت: این طرح به دلیل عدم تأمین مالی در گذشته انجام نشده بود.

مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران در پاسخ  با اشاره به اینکه خوشبختانه ۲ میلیون بشکه طرح پتروپالایشگاهی تعریف‌شده و منتظریم که کار آغاز شود، افزود: پتروپالایشگاه شهید سلیمانی ۲۰ درصد دولتی خواهد بود و ۸۰ درصد به بخش خصوصی واگذار خواهد شد اما روند اجرای پتروپالایشگاه های خصوصی سرعت ندارد و از همین رو پتروپالایشگاه شهید سلیمانی توسط دولت انجام خواهد شد تا سوخت مورد نیاز کشور تأمین شود.

وی ادامه داد: اجرای این پروژه ۵ ساله خواهد بود و عملیات طراحی، مهندسی و تحصیل زمین و مطالعات باید در یک سال آینده انجام شود و بعد از آن اجرای پروژه انجام خواهد شد.

 ایرنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: پتروپالایشگاه شهید سلیمانی میلیون یورو هزار بشکه ۵ میلیارد خواهد شد پروژه ها خط لوله هزار تن طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۴۶۸۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بسیاری از مدیران صنعت پتروپالایشگاهی به دنبال سرمایه گذاری «دولتی» هستند تا «مردمی»

مصطفی نخعی به خبرگزاری صدا و سیما همچنین گفت: در حدود ۴ سال گذشته اتفاق خاصی که کشور در صنعت پتروپالایشگاهی به آن نیاز داشته، رخ نداده؛ در حالیکه «این صنعت می‌تواند ارزآور باشد و کشور را در تولید بنزین و فرآورده‌های مورد نیاز دیگر خودکفا کند.»  «پتروپالایشگاه‌ها» مجموعه‌های پالایشگاهی به‌روز و پیچیده‌تر از صنعت پالایشگاهی هستند که محصولات و فرآورده‌های پتروشیمی گسترده‌تری با ارزش افزوده بیشتر تولید می‌کنند.  تبدیل نفت خام به فرآورده‌های سوختی مانند بنزین، نفت گاز تنها هدف پتروپالایشگاه‌ها نیست و فرآورده‌هایی مثل خوراک‌های مورد نیاز مجتمع‌های پلیمری و شیمیایی هم در این مجتمع‌ها تولید و عرضه می‌شوند.  پیشتر و در مجلس دهم، نمایندگان پیش نویس قانونی را برای توسعه صنعت پتروپالایشگاهی با استفاده از «سرمایه گذاری مردمی» به تصویب رسانده بودند.  «قانون حمایت از توسعه صنایع پایین دستی نفت خام و میعانات گازی با استفاده از سرمایه گذاری مردمی» که بخشی از آن در مجلس یازدهم هم اصلاح شد، فرصتی را به پتروپالایشگاه‌های تازه تأسیس می‌دهد که بدون هزینه، خوراک اولیه را برای تولید محصولاتشان دریافت کنند و بعد با دولت تسویه کنند.  معاون برنامه‌ریزی وزیر نفت بهمن پارسال گفته بود که با ساخت طرح‌های پتروپالایشگاهی، ظرفیت پالایشی کشور با افزایش ۳۰ درصدی از ۲.۳ میلیون بشکه به ۳ میلیون بشکه می‌رسد. به گفته هوشنگ فلاحتیان، با قانونی که مجلس برای حمایت از سرمایه‌گذاری مردمی در صنایع پایین‌دستی نفت و گاز تصویب کرده، حدود یک میلیون و ۴۸۰ هزار بشکه ظرفیت پتروپالایشگاهی جدید تعریف شده است.   با این حال سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس از اینکه «برخی مدیران به سرمایه گذاری دولتی در صنعت پتروپالایشگاهی بیشتر از سرمایه گذاری مردمی اهمیت می‌دهند»، انتقاد کرد و گفت: «باید آینده حوزه انرژی و این صنعت به مردم معرفی شود و ضمانت سودآوری از سوی دولت باید وجود داشته باشد تا مردم برای سرمایه گذاری در صنعت پتروپالایشگاهی مشارکت کنند.»  آقای نخعی همچنین گفت که دولت در حدود ۳ سال گذشته از مجلس برای احداث پتروپالایشگاه شهید سلیمانی استان هرمزگان مجوز گرفته، اما این طرح رشد خاصی نداشته است.  او گفت : یکی از علت‌های رشد نکردن طرح احداث پترو پالایشگاه شهید سلیمانی، «بی توجهی به سرمایه گذاری مردمی» است.

دیگر خبرها

  • استخراج ۱۸۳ هزار بشکه نفت در بهمئی/ سد آبریز آرزویی بر دل مردم
  • مینی پالایشگاه دهدشت کلنگ زنی شد/تولید ۱٠ هزار بشکه بنزین در روز
  • ۱۵ پروژه جدید به مجتمع گردشگری صفه افزوده شد
  • افزایش ۲۰۰ میلیون یورویی سرمایه صندوق ضمانت صادرات
  • بسیاری از مدیران صنعت پتروپالایشگاهی به دنبال سرمایه گذاری «دولتی» هستند تا «مردمی»
  • اجرای پروژه‌های گردشگری با بیش از ۲۰ همت سرمایه‌گذاری
  • شناسایی و اجرای بیش از ۱۲۰ هزار میلیارد تومان فرصت سرمایه‌گذاری
  • سرمایه گذاری ۱۰۰هزار میلیارد تومانی برای ۳۵پروژه تجاری ومسکونی در کشور
  • بافت تاریخی کرمان سرمایه مادی و معنوی است
  • شناسایی و اجرای بیش از ۱۲۰ هزار میلیارد تومان فرصت سرمایه‌گذاری در سازمان ملی زمین و مسکن