Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@11:17:20 GMT

ساخت چهار واحد جدید در هر پلاک بافت فرسوده

تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۴۷۰۶۱

ساخت چهار واحد جدید در هر پلاک بافت فرسوده

آنطور که معاون وزیر راه و شهرسازی گفته است در بافت‌های ناکارآمد شهر تهران به ازای هر واحد بازسازی شده ۳.۹ واحد جدید ساخته شده و این بدان معناست که هم یک سقف لرزان کم شده و هم حدود ۳ واحد جدید به دست آمده است.

به گزارش ایسنا، دولت، شهرداری، ‌ بنیاد مسکن و بخش خصوصی به تازگی برنامه‌ریزی برای نوسازی بهسازی و محافظت از بافت‌های تاریخی، فرسوده و حاشیه شهرها آغاز کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این خصوص  روز ۸ اسفندماه تفاهم‌نامه‌ای به منظور احداث ۱۰ هزار واحد مسکونی در شهر تهران بین شهرداری تهران و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به امضا رسید. از سوی دیگر، شهرداری تهران در ماه‌های اخیر قرارگاه مسکن راه‌اندازی کرده است. در قالب طرح نهضت ملی مسکن دولت سیزدهم قرار است برای نوسازی بافت فرسوده به ازای هر واحد مسکونی ۴۵۰ میلیون تومان وام با سود پایین اختصاص پیدا کند.

وجود ۴۵۰۰ هکتار بافت فرسوده در تهران

گفته می‌شود در شهر تهران ۴۵۰۰ هکتار بافت ناکارآمد و فرسوده وجود دارد که شورای شهر تهران در بودجه سال ۱۴۰۱، یک رقم ۱۵۰۰ میلیارد را برای نوسازی بافت فرسوده و ۵۰۰ میلیارد تومان برای تأمین زیرساخت های آن مصوب کرده است. اخیرا در یک همایش نیز با حضور مسئولان دولتی و مدیریت شهری، راهکارهای نوسازی و بهسازی مورد بررسی قرار گرفت.

نخستین همایش «الزامات، راهکارهای تولید، مانع زدایی و پشتیبانی مسکن و ساختمان شهر تهران» با حضور محمد آئینی معاون وزیر راه و شهرسازی، علیرضا زاکانی شهردار تهران، چمران رئیس شورای شهر تهران، اکبر نیکزاد مدیرعامل بنیاد مسکن، حمزه شکیب سرپرست سازمان نظام مهندسی، اقبال شاکری نماینده مردم تهران در مجلس، حسین سلاح‌ورزی رئیس کانون کارفرمایان ایران و جمعی از روسای انجمن انبوه‌سازان مسکن و ساختمان و مسوولان ارشد مدیریت شهری تهران برگزار شد.

در این مراسم محمد آئینی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران، با بیان این‌که بر اساس آخرین آمارهای مستند و دقیق ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار بیش از ۱۶۰ هزار هکتار بافت ناکارآمد شهری در کشور وجود دارد که در سه قالب دسته‌بندی می‌شوند، قالب اول بافت فرسوده میانی با گستردگی حدود ۶۹ هزار هکتار و با مولفه‌های ناپایداری، ریزدانگی و نفوذناپذیری، قالب دوم حاشیه‌نشینی یا سکونتگاه‌های غیررسمی به وسعت ۵۸ هزار هکتار که ظرفیت بالایی برای تولید مسکن دارند و قالب سوم بافت تاریخی که در حدود ۳۳ هزار هکتار شناسایی شده است.

در بافت‌های ناکارآمد ۵.۷ میلیون واحد مسکونی وجود دارد

وی با اشاره به اینکه در محدوده‌های مذکور نزدیک به پنج میلیون و ۷۰۰ هزار واحد مسکونی وجود دارد، توضیح داد: با در نظر گرفتن تمام اقداماتی که تا کنون انجام شده اما همچنان با ۲میلیون و ۶۰۰ هزار واحد مسکونی ناپایدار مواجه هستیم که نیازمند نوسازی هستند و قریب به ۱۰ میلیون نفر از هموطنان ما در این بافت‌ها ساکن‌اند. همه ما در این قبال وظیفه دینی، شرعی و قانونی داریم و کم کردن آمار این واحدهای مسکونی را وظیفه اصلی خود می‌دانیم.  

آئینی با اعلام این که بر اساس شواهد و مستندات، در پروژه‌هایی که در قالب بازتنظیم مجدد زمین بر اساس نقشه و با نظر به طرح مهندسین مشاور شکل گرفته، از نوسازی هر پلاک فرسوده، ۶.۷ پلاک جدید تولید شده است، اظهارکرد: در شهر تهران در مناطق ۴ هزار و ۵۰۰ هکتاری هدف، به ازای هر واحد بازسازی شده، ۳.۹ واحد جدید ساخته شده و این بدان معناست که هم یک سقف لرزان کم شده و هم حدود ۳ واحد جدید به دست آمده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اعلام اینکه ما ظرفیت بازسازی ۲ میلیون و ۵۸۰ هزار واحد فرسوده را داریم که می‌تواند حداقل به تولید ۵ میلیون واحد جدید منجر شود، ابراز امیدواری کرد: این یک ظرفیت بالقوه است که برای تبدیل شدن به صورت بالفعل یک همکاری همه جانبه را می‌طلبد و نیازمند مردمی‌سازی است.

وی در ادامه خطاب به زاکانی، شهردار تهران و چمران رییس شورای اسلامی شهر تهران گفت: انبوه‌سازان و سرمایه‌گذاران توقع دارند در حوزه تسهیلات اداری حمایت شوند و پروسه‌های زمان‌بر به نفع این‌ها اصلاح شده، روند صدور پروانه‌های ساختمانی تسریع و حداکثر ظرف مدت یک ماه صادر شود.

آئینی ضمن اعلام این که طبق بررسی‌های انجام شده کوتاه شدن زمان صدور مجوزها برای سرمایه‌گذاران و انبوه‌سازان به ازای هر ۶ ماه به میزان ۱۰ درصد به بازدهی آنها می‌افزاید، تاکید کرد: این تسریع علاوه بر صدور پروانه ساخت و گواهی پایان کار باید در اعطای انشعابات آب، برق، گاز و تلفن نیز اعمال شود.

بهره‌گیری از ظرفیت‌ها برای پاسخگویی به نیاز تولید مسکن در تهران

در این مراسم هم‌چنین علیرضا زاکانی ـ شهردار تهران ـ اظهار کرد: ‌شهرداری خود را مکلف می‌داند در حوزه مسکن فعال باشد در همین راستا برای تامین نیاز شهروندان در این حوزه استحکام و معماری درست را در دستور کار خود قرار خواهد داد تا قیمت مسکن و اجاره نشینی از حالت لجام گسیخته فعلی خارج شود و شهرداری اثر گذاری مناسبی را در این حوزه داشته باشد.

وی افزود: در گذشته شهرداری تهران کمتر به این حوزه ورود داشته، لذا در حال حاضر با تشکیل قرارگاه مسکن قصد دارد گام موثری به ویژه در نوسازی بافت های فرسوده به همراه فعال کردن ظرفیت های مجموعه های مختلف بردارد.

زاکانی تاکید کرد: در حال حاضر از همه ظرفیت های قانونی در این حوزه بهره خواهیم گرفت و با مسکن و شهرسازی کار را پیش خواهیم برد و با ایجاد تسهیلات برای انبوه سازان تلاش می کنیم که روند تولید مسکن در تهران تسهیل شود. در حوزه زمین و صدور پروانه با تفاهم با وزارت راه و شهرسازی اقدامات موثری انجام خواهد شد. بی تردید ما خود را در مقابل این نیاز جامعه برای مسکن مسئول می دانیم.

شهردار تهران در پاسخ به سوالی درباره ساخت و ساز در ضلع شمالی باغ گیاه شناسی ملی ایران گفت: این موضوع جزء مواردی است که مجوز آن قبلا صادر شده و در حال ساخت است در حقیقت تعهداتی که در گذشته انجام شده شرایط را به این گونه پیش برده؛ ولی باید برای آینده از بروز چنین مواردی جلوگیری کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بافت فرسوده بافت های ناکارآمد شهرداري تهران شرکت بازآفرینی شهری محمد آیینی علیرضا زاکانی معاون وزیر راه و شهرسازی شهردار تهران انبوه سازان واحد مسکونی بافت فرسوده هزار هکتار شهر تهران واحد جدید هزار واحد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۴۷۰۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت ۲ هزار و ۵۰۰ واحد مسکن اقتصادی در تهران | این خانه ها در چه متراژ و قیمتی ساخته می شوند؟

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، خشایار باقر پور با بیان اینکه کارهای تحقیقاتی ساخت مسکن اقتصادی از دو سال گذشته آغاز شده است، گفت: در ساخت این پروژه از تکنولوژی های نوین و هوشمندسازی استفاده کرده ایم و بازار هدف این پروژه مشخص و مصرف کننده نهایی است.

وی افزود: طبق هدف گذاری انجام شده برای افراد و زوج‌های جوان متراژ های کوچک هدف گذاری شده و برای خانواده های بزرگ و دارای فرزند متراژهای متوسط و بزرگ بین ۷۵تا ۹۰ متردر نظر گرفته شده است.

چه چیزی انگیزه انبوه‌ سازان نهضت ملی مسکن را کم می‌ کند؟

باقرپور با بیان اینکه ارزان سازی را در کنار ارتقای کیفیت در دستور کار خود قرار داده ایم بیان کرد: ساخت پروژه‌های مسکن اقتصادی در قالب یک شهرک هوشمند اقتصادی طراحی شده است به طوری که هزینه زمین در این پروژه ها صفر در نظر گرفته شده و با توجه به طراحی این شهرک که به صورت مجتمع اقامتی و تجاری است از طریق الحاقات زمین هزینه برای متقاضیان صفر شده است.

هدف گذاری ۴۰ هزار واحدی برای مسکن اقتصادی

طراح مسکن اقتصادی اظهار کرد:این طرح در بخش تعاون و با مشارکت مردم ساخته می شود و متقاضی تنها قیمت تمام شده ساخت را می‌پردازد.

باقرپور بیان کرد: زمین برای این طرح تامین و نقشه برداری های آن رو به اتمام است و از ۴۰ هزار واحد مسکن اقتصادی که هدف گذاری شده بود ۲ هزار و ۵۰۰ واحد در ۶۵۰ هزار متر مکعب تا ۱۰ روز آینده کلنگ زنی می‌شود.

تازه ترین خبرها از نهضت ملی مسکن

وی توضیح داد: کانال های تاسیساتی برای این پروژه پیش بینی کرده ایم و طبق توافقی که با اتحادیه دانش بنیان و طرح مسکن اقتصادی انجام شده از تمامی محصولات دانش بنیان در این طرح استفاده خواهد شد و استفاده از انرژی پاک و انرژی خورشیدی برای این پروژه پیش بینی کرده ایم.

او گفت: در مسکن اقتصادی سعی کرده ایم از تحریم ها دور باشیم و از تمامی امکانات و محصولات تولید داخل استفاده شده و به نوعی ارز آوری برای کشور داشته ایم.

طراح مسکن اقتصادی توضیح داد: در این طرح سوداگری را کنترل کرده و هر کد ملی تنها از یک واحد می تواند استفاده کند و برای جلوگیری از سوداگری در بازار اجاره در صورتی که فرد قصد اجاره و یا فروش واحد خود را داشته باشد باید از شیوه اجاره داری حرفه ای استفاده کند.

قیمت زمین در مسکن اقتصادی صفر شد

وی با بیان اینکه در این طرح قیمت زمین را حذف کردیم و قیمت واحدی که با تمامی امکانات به متقاضی تحویل داده می شود حدود متری ۳۰ میلیون تومان است، افزود: متقاضی بعد از تحویل هیچ هزینه دیگری ندارد چراکه واحد با امکانات کامل تحویل داده می‌شود.

وی با بیان اینکه مسکن اقتصادی قابل مصادره نیست و این طرح در زیر ساخت های مردمی و زیر ساخت های قانونی در حال ساخت است، بیان کرد: اخیرا طرح های از سوی برخی از دستگاه‌ها به اسم مسکن اقتصادی مطرح شده است که باید بگویم این طرح توسط اتحادیه تعاونی های عمرانی تهران و در قالب مشارکت های مردمی و تعاونی ها ساخته می‌شود.

وی افزود: طبق هدف گذاری های انجام شده ساخت مسکن اقتصادی در قالب ۴۰ هزار واحد اجرایی خواهد شد.

کد خبر 848334 برچسب‌ها نهضت ملی مسکن قیمت مسکن و زمین خبر مهم مسکن تهران

دیگر خبرها

  • ساخت 2هزار خانه در تهران توسط چین
  • ساخت ۲ هزار و ۵۰۰ واحد مسکن اقتصادی در تهران | این خانه ها در چه متراژ و قیمتی ساخته می شوند؟
  • ۲۶۵۰۰۰ واحد فرسوده در استان تهران درحال نوسازی است
  • ۵۹ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده استان تهران ساخته شد
  • آغاز ساخت ۳۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن پلاک‌های فرسوده تهران
  • مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری : ممکن است فاجعه بم تکرار شود !
  • تحقق ۱۰۰ درصدی نوسازی پلاک‌های بافت فرسوده در شرق تهران
  • چهار هزار میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل بازسازی مناطق زلزله‌زده و حل برخی از مشکلات کلانشهر کرمانشاه
  • پرداخت تسهیلات وام مسکن را پیگیری کنید
  • پرداخت تسهیلات وام ها را پیگیری کنید