Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا،سید مجید امامی روز سه‌شنبه در شصت و هشتمین نشست شورای فرهنگ عمومی هرمزگان با موضوع رونمایی از برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی این استان اظهار داشت:سراغ ندارم رییس جمهوری از خودم سراغ فرهنگ عمومی را بگیرد که این اتفاق در دوره جدید رخ داد و آنچه در این قرارگاه انجام می‌شود فراتر از اسناد و برنامه‌های اجتماعی حوزه آسیب های اجتماعی، حوزه های خرده فرهنگی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: بنابراین نقشه ما باید تفاوتی با سند آسیب های اجتماعی استان داشته باشد و به این سمت نرویم که سند آسیب های اجتماعی به اسم برش استانی سند نقشه مهندسی کشور باشد.

وی اضافه کرد: برش استانی نقشه مهندسی کشور و آنچه در نقشه مهندسی کشور دیده شده فصل الخطاب رویکرد فرهنگی است و شاهد عزم و اولویت جدی شورای عالی انقلاب فرهنگی در دوره جدید برای راهبری و ساماندهی کلان مسایل فرهنگی اجتماعی کشور هستیم.

نماینده یا فرمانده سپاه، نماینده مجلس و مدیرکل دادگستری در بیشتر استان‌ها غایب هستند

وی اذعان کرد: این‌طور نیست که تنها در نشست امروز نماینده یا فرمانده سپاه، نماینده مجلس و مدیرکل دادگستری غایب باشند بلکه در بیشتر استان ها غایب هستند البته نشست ما سه غایب دیگر هم دارد.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور گفت: اینگونه نیست که آنان اهتمام نداشته باشند بلکه باید دبیرخانه را تقویت می‌کردیم که تلاش خود را برای این منظور بکار گرفته ایم.

وی ادامه داد: شورای فرهنگ عمومی شورای تأمین فرهنگی است و در ۱۲ سال گذشته به دلیل ضعف مدیریتی و البته ضعف دبیرخانه های استانی و ملی نتوانسته‌ انتظارها را راهبری  کرده و برآورده سازد.

امامی اضافه کرد: مدیران کل استانی باید این قرارگاه فرهنگی با همت و راهبری آنان زیر نظر نماینده ولی فقیه در استان ها راه بیفتد که اگر این اتفاق رخ بدهد می‌توان از چتر گسترده‌ ذیل امامان جمعه استفاده کرد و با برنامه‌ریزی ریزی مشترک، اتاق جنگ مشترک تشکیل و اقدام های مشترک انجام داد.

امامی افزود: معنی ندارد به اسم احیای امر به معروف، انجام فعالیت‌های قرآنی، فعالیت‌های محله محور و طرح جدید فلان مرتب زیر شورای فرهنگ عمومی را رفو کنیم و ائمه جمعه هم دچار سردرگمی شوند که هدایت فرهنگی از کجا انجام می‌شود.

چرخه صنایع فرهنگی نداریم/ خانواده‌های ۲ سوی دریا ظرفیت های مثبت هستند

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور اظهار داشت: به ظرفیت‌های هرمزگان، زیست بوم و سابقه استان توجه کنیم به‌خصوص در حوزه مقاومت بر علیه استعمار و استعمار توجه کنیم، این‌ها سرمایه‌ای است که امروز باید برای جوان ساحل نشین هرمزگان و شهروند مرزنشین نقل شود اما نمی‌شود و اشکال از ماست.

امامی ادامه داد: چرخه صنایع فرهنگی نداریم تا بتواند ارزشی به نام مقاومت و شخصیت‌ها و زنان شهیده این استان را به عنوان قهرمان برای جوان امروزی ساحل نشین که تا پاسی از شب در ساحل به سر می‌برد طرح کند.

وی اضافه کرد: روابط میان فرهنگی هرمزگان و اینکه اینجا چهار راه و ورود فرهنگ از شبه قاره هند و کشورهای عربی به سمت ماست باید مورد توجه قرار گیرد، خانواده‌هایی که در ۲ طرف خلیج فارس و دریای عمان زندگی می‌کنند مثبت و ظرفیتی برای هرمزگان و کشور هستند و تهدید نیستند.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور گفت: دبیرخانه شورا باید هماهنگی و به همرسانی و هم افزایی می‌کند و سعی کردیم نقش استان و شورای فرهنگ عمومی را تقویت کرده و ارتقاء دهیم.

امامی افزود: امیدواریم در سال آینده مصوبات شورای فرهنگ عمومی ضمانت اجرایی مالی بگیرد، اما ضمانت اجرای اصلی متولیان استان به‌خصوص شخص استاندار هرمزگان است و در هر استانی استاندار به مصوبات شورای فرهنگی عمومی اعتقاد داشته آن‌ها به مرحله اجرا رسیده‌اند.

ستاد جام جهانی اکنون در سطح دولت فعالیت می‌کند

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در دنیا ۲ اتفاق بزرگ داشتیم که یکی از آن‌ها استفاده نشد و دومی جام جهانی است که در نشست های نخستین شورای فرهنگ عمومی مصوبه ای داشتیم و کارگروه فرهنگی رسانه‌ای جام جهانی قطر تشکیل، فعالیت‌ها برای این موضوع آغاز شد و به سطح دولت رسید.

امامی تصریح کرد: ستاد جام جهانی اکنون در سطح دولت با مسوولیت معاون اول رئیس جمهوری فعالیت می‌کند که هدف آن بهره‌مندی بهینه کشور از فرصت داخلی و خارجی این رویداد بزرگ، معرفی هویت ملی و افزایش نشاط داخلی، حضور بهینه، مدیریت جشن ها و سرور است.

وی افزود: از سوی دیگر یک و نیم میلیون جمعیت که بیشتر آنان را جوانی از سراسر جهان شامل می‌شوند به منطقه می‌آیند و قطر امکان استقرار چهارصد هزار نفر را در خود فراهم کرده است و ما نیز تمام سرمایه‌گذاری‌های خود را برای خارجی ها کرده‌ایم تا جذب گردشگر داشته باشیم.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور گفت: پیشنهاد می‌کنم هرمزگان در کارگروه فرهنگی اجتماعی جام جهانی شورای فرهنگ عمومی حضور داشته باشد چون هم در حضور گردشگران این استان درگیر است و باید هم هویت، فرهنگ، اصالت‌های ایرانی و اسلامی خود را از زبان ورزش منتقل کنیم و هم برای این استان گردشگر بیشتری جذب شود.

وی یادآور شد: همچنین امیر قطر در سفری هم رییس جمهوری موضوع جام جهانی را مطرح کردند.

برچسب‌ها شورای فرهنگ عمومی دادگستری قطر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان شورای عالی انقلاب فرهنگی بندرعباس خلیج فارس دولت سیزدهم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شورای فرهنگ عمومی دادگستری قطر شورای فرهنگ عمومی دادگستری قطر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان شورای عالی انقلاب فرهنگی بندرعباس خلیج فارس دولت سیزدهم دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور نقشه مهندسی جام جهانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۴۷۱۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باور به سوددهی «دلالی» علی‌رغم حمایت فرهنگ عمومی از کار مولد

مدیر مرکز رصد فرهنگی کشور از انتشار گزارش ملی مشارکت مردمی و فرهنگ اقتصادی ایرانیان مبتنی بر جدیدترین داده‌های پژوهشی و پیمایشی در مرکز رصد فرهنگی کشور خبر داد.

به گزارش ایسنا، محمد اصغری در این رابطه توضیح داد: در این گزارش جامع، نگرش ایرانیان به وضعیت رفاهی جامعه، درک طبقاتی، عدالت اقتصادی، کار و سرمایه‌گذاری، دولت و بازار، مالیات، حمایت از تولید داخلی، رفاه و تجمل، سرمایه‌گذاری خارجی، اعتماد و امید اقتصادی پرداخته شده است.

وی افزود: این گزارش بر اساس جدیدترین داده‌های پیمایش‌های ملی و افکارسنجی‌های معتبر درباره مسائل اقتصادی تدوین شده و تلاش بر این بوده تا نگاهی روشن و قابل اتکاء از وضعیت نگرش‌های اقتصادی مردم ایران ارائه شود.

اصغری گفت: مهم‌ترین محورهای این گزارش ملی، شامل مواردی همچون اهمیت کار و تلاش فردی در فرهنگ عمومی، ارزش کار تولیدی در فرهنگ ایرانیان، کاهش سوددهی کار تولیدی در نگرش عمومی، حمایت هنجاری از تولید داخلی، نگرش مثبت به مالیات و نگرش منفی به شیوه مالیات‌گیری، اهمیت اقتصاد دولتی در نگرش مردم، اعتماد و مشارکت اقتصادی و در نهایت تحلیل وضعیت امید اقتصادی ایرانیان است.

مدیر مرکز رصد فرهنگی کشور، اظهار کرد: توجه به داده‌های نگرشی در حوزه اقتصادی می‌تواند ما را از دام کلیشه‌ها رها کند، به عنوان مثال با وجود کلیشه‌ای چون «تنبلی ایرانیان»، «دلال منشی ایرانیان» و امثال آن، اما داده‌ها نشانگر این است که کار و تلاش اقتصادی در فرهنگ عمومی ما ریشه دارد.

وی تاکید کرد: گفته می‌شود که با کاهش ارزش تولید و کار مولد، افراد مایل‌اند که کمتر کار کنند و بیشتر پول دربیاورند، حال از راه‌های واسطه‌گری، سوداگری، خرید ارز و طلا و زمین، سفته‌بازی و ... اما داده‌ها نشان می‌دهند که فرهنگ عمومی هنوز هم به‌ لحاظ اخلاقی از کار مولد و تلاش حمایت می‌کند. در یک پیمایش ملی در زمستان سال ۱۴۰۲ نیز اکثریت افراد معتقدند که برای کسب درآمد باید کار و تلاش کرد.

اصغری ادامه داد: با وجود آنکه روحیه و هنجار کار تولیدی در فرهنگ عمومی قوی است، اما داده‌های پیمایشی نشان می‌دهد تعداد زیادی از مردم معتقدند که پرسودترین فعالیت اقتصادی در ایران ابتدا دلالی و سپس تجارت از طریق واردات و صادارت است. همچنین فعالیت تولیدی صنعتی از نظر فقط ۱۰ درصد از افراد پرسودترین فعالیت اقتصادی در ایران است.

این پژوهشگر حوزه فرهنگ با اشاره به اینکه بین نگرش و عمل مردم در حوزه اقتصادی شکاف وجود دارد، اظهار کرد: مردم کار تولیدی و تلاش فردی را با اهمیت می‌دانند، اما در عمل انگیزه برای کار تولیدی و مشارکت واقعی اقتصادی پایین است. مردم به لحاظ هنجاری از کالای ایرانی و صنعت داخلی حمایت می‌کنند، اما رفتار خریدشان بیشتر بر اساس کیفیت کالا و قدرت خریدشان است و اگر کالای ایرانی با کیفیت باشد آن را می‌خرند.

وی با تاکید بر اینکه در چنین شرایطی نقش دولت پررنگ می‌شود، بیان کرد: داده‌های پیمایش‌های ملی نشانگر اهمیت زیاد نقش دولت در تنظیم و توسعه اقتصاد کشور در ذهنیت مردم است. بر اساس برخی نظرسنجی‌ها، چیزی حدود ۸۰درصد مردم با دخالت دولت در امور اقتصادی موافق‌اند و دیدگاه عمومی این است که دولت‌ها باید در زمینه‌سازی، نهادسازی و برنامه‌ریزی اقتصاد دخالت داشته باشند. 

وی گفت: داده‌های ملی ما نشان می‌دهد که بیش از دو سوم از مردم معتقدند دولت باید بر قیمت کالاها و دستمزد کارگران نظارت داشته باشد و به فقرا با یارانه هدفمند کمک کنند. همچنین بیش از نیمی از مردم بر این باورند که اداره کارخانه‌ها باید به دست دولت باشد.

بنابر اعلام روابط عمومی شورای فرهنگ عمومی کشور اصغری در پایان افزود: توجه به داده‌های فرهنگی در حوزه اقتصاد می‌تواند به زمینه‌سازی برای تحقق منشور سال ۱۴۰۳ و پیشبرد مشارکت مردمی در تولید بیانجامد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • باور به سوددهی «دلالی» علی‌رغم حمایت فرهنگ عمومی از کار مولد
  • خسروپناه: با مکتب حاج قاسم درگیر دعواهای حزبی نمی‌شویم
  • شاهد تحول فن‌آورانه در حوزه حکمرانی فرهنگی خواهیم بود
  • دو انتصاب جدید در جشنواره اتقان
  • مکمل‌های طرح نور در نهادهای فرهنگی اجرا شود
  • خسروپناه: شورای فرهنگ عمومی استان‌ها رویکرد مسئله محور داشته باشند
  • معرفی اعضای شورای سیاست‌گذاری و دبیر جشنواره فیلم کوثر
  • سرمایه‌گذاری خارجی در گردشگری در دولت سیزدهم ۱۸ برابر شد
  • دولت سیزدهم به تولید توجه ویژه کرده است
  • ایجاد مرکز عرضه پوشاک حجاب و کالای عفیفانه در تهران