Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-30@10:41:38 GMT

بلاد شاپور میراث ماندگار کهگیلویه

تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۴۷۷۴۸

بلاد شاپور میراث ماندگار کهگیلویه

شهر تاریخی "بلاد شاپور" یادگار دوران صفویه در شهرستان کهگیلویه است که در ایام نوروز می‌تواند به قطب گردشگری استان کهگیلویه و بویراحمد تبدیل شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از صبح زاگرس رونق صنعت گردشگری و جذب توریست را می توان  یکی از راهکارهای تحقق اهداف تولید و اشتغال در هر کشوری دانست و این صنعت  از مهمترین منابع درآمدی در دنیا محسوب می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با شیوع کرونا در جهان  یکی از بزرگ‌ ترین قربانیان بحران این بیماری را می توان در  صنعت گردشگری مشاهده کرد و به گفته کارشناسان در دوران پس از کرونا ‌‌این صنعت رونق خواهد گرفت و مردم خسته از این بیماری بیشتر به سمت گردشگری و دیدن اثار گذشتگان روی خواهند آورد.

استان کهگیلویه و بویراحمد با توجه به توپوگرافی جغرافیایی از طبیعتی بکر ، بی نظیر و خدادادی و نیز اثار به جای مانده از گذشته برخوردار بوده که این شرایط موجب شده است این استان دارای چهار اقلیم آب هوایی باشد و همین امر سبب شده که در تمام فصول سال این استان پذیرای گردشگرانی از تمام نقاط داخل و حتی خارج از کشور باشد. 

استان کهگیلویه و بویراحمد با داشتن مناطق بکر و آب و هوای پاک و به دور از هر گونه آلودگی را می توان بهشت گردشگری ایران دانست که با توسعه زیرساخت های آن نقش موثر در پیشرفت اقتصادی در این استان می تواند داشته باشد.

و توسعه گردشگری موجب بهبود زیر ساخت ها شده و توجه به آن موجب اشتغالزایی و به تبع آن موجب رشد اقتصادی استان می شود.

در این بین شهرستان کهگیلویه  با توجه به اقیلم گرم و معتدلی که داراست از مواهبی خدادادی و همچنن اثار باستانی به جای مانده از دوره صفویه برخوردار بوده و می توان از این صنعت در جذب توریسم که اکنون یکی از مهمترین منابع درآمدی در دنیا محسوب می شود استفاده کرده که موجب توسعه منطقه شود چرا که این شهرستان از نعمت صنعت بی بهره است و از طریق  صنعت توریسم می توان به شهرستان جانی دوباره بخشید. 

بافت تاریخی دهدشت، اثر باقی‌مانده از دوره صفویه که چشم هر رهگذری را به خود جلب می کند از جمله آثار گذشتگان در این شهرستان است که این  بافت که از لحاظ دیاگرام فضایی و کالبد معماری دارای یک کاروان سرا، ۵ حمام، ۷ امامزاده، منازل مسکونی، راسته  بازارهای متعدد  است.

شهر تاریخی بلاد شاپور یا هفت گنبد در ضلع جنوبی شهر دهدشت ،مرکز شهرستان کهگیلویه در استان کهگیلویه و بویراحمد واقع شده است.

بلاد شاپور دارای آب وهوایی گرمسیری است و معماری آن نیز از معماری صفوی الهام گرفته، وفور منابع سنگ گچ در محل سبب استفاده فراوان از این ماده شده است و گچ بری ها و طاق و قوسها و کار بندیهای بسیار زیبا هنوز جان و نفس تازه ای به شهر می دهد به طوری که هر فرد آگاه به مسائل معماری و فرهنگی را مجذوب و متحیر می سازد این شهر تاریخی در سال ۱۳۶۴ در فهرست آثار تاریخی ملی کشور ثبت شده است و در سال ۱۳۸۱ عرصه و حرائم آن مشخص شد.

رئیس پایگاه پژوهشی شهر تاریخی دهدشت با اشاره به اینکه شهر تاریخی دهدشت بالغ بر ۳۷ هکتار بوده که در دوره صفویه بنا شده است، گفت: این شهر در گذشته مسکونی تجاری بود و اقدامات خوبی در جهت احیاء بافت تاریخی صورت گرفت است‌.

اسفندیار اباب با اشاره به اینکه  کاروانسرای بلادشاپور به عنوان کاروانسراهای ایران کاندید ثبت یونسکو شده است افزود: بازار تاریخی دهدشت به طول تقریبی یک کیلومتر با بیش از  ۹۰۰ حجره داشته که همه آنها سر پوشیده بودند.

وی تصریح کرد:  این بافت شامل یک راستا بازار و چند تا چهار سوق بوده که  محل داد و ستد، خرید و فروش مردم این منطقه و انتقال کالا از بنادر به این شهر و در نهایت  به پایتخت صفویان، شهر اصفهان بوده است.

اباب ادامه داد:  در این بازار انواع کالا ، منسوجات،  ادویه جات و کالاهای خشک از بنادر منتقل و جهت استفاده همه مردم ایران  و نقاط کشور انتقال داده می‌شد. 

حال در آستانه فصل بهار و تعطیلات نوروزی و با توجه به اینکه ستادتعطیلات نوروزی در شهرستان های و استانها از رونق دوباره گردشگری بعد از ۲ سال را نوید داده است، مانند گذشته جمع زیادی از هموطنان جنوبی کشور این شهرستان را بعنوان مقصد گردشگری خود انتخاب می کنند و باید از همین حالا میراث فرهنگی، شهرداری، شورای شهر و سایر متولیان اقداماتی از قبیل ارائه خدمات مناسب و بستر سازی برای خدمات بیشتر را فراهم کنند تا افراد بیشتری جهت سفر به این شهرستان و استان خوش آب و هوای کهگیلویه وبویراحمد ترغیب شوند.

 

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: استان کهگیلویه و بویراحمد تاریخی دهدشت بلاد شاپور شهر تاریخی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۴۷۷۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگیری ۵ حفارغیر مجاز در شهرستان سوادکوه

محمدرضا کردان فرمانده یگان حفاظت اداره‌کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران گفت: بنا بر گزارش پایگاه یگان حفاظت میراث‌ فرهنگی شهرستان مبنی بر خبر واصله از سوی میراث بانان افتخاری مبنی بر حضور افراد ناشناس در منطقه، ماموران یگان حفاظت به همراه عوامل انتظامی با دستور قضایی به محل مورد نظر اعزام شدند.

او افزود: ماموران پس از بررسی و صحت و سقم خبر، خودروی اعلام شده شناسایی و بعد از بازدید و بررسی از خودروی اعلامی، توانستند ۲ستگاه فلزیاب به‌همراه یک دستگاه ردیاب آنتنی کشف و ضبط کنند.

فرمانده یگان حفاظت اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: دراین رابطه ۵ نفر با هویت معلوم دستگیر شدند و پرونده به‌منظور سیر مراحل قانونی تحویل مراجع ذی‌صلاح قضایی شد.

او افزود: طبق قانون، ساخت، خرید و فروش، نگهداری، تبلیغ و استفاده از هرگونه دستگاه فلزیاب و همچنین ورود آن به کشور منوط به اخذ مجوز از وزارت میراث‌فرهنگی کشور است.

کردان گفت: اگر استفاده از دستگاه فلزیاب به‌منظور کشف آثار و اموال تاریخی باشد، برخورد قانونی به عمل خواهد آمد و متخلفان به مراجع قانونی معرفی خواهند شد، در این راستا از تمامی مردم استان درخواست می‌کنیم در صورت مشاهده هرگونه موردی در این خصوص مراتب را با ستاد خبری یگان حفاظت اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان با شماره تماس ۰۱۱۳۳۳۹۱۰۰۷ در میان بگذارند.

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • از باستان‌شناسی خلیج‌فارس غافل مانده‌ایم
  • گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت نایین است
  • تحویل ۹ شی تاریخی به میراث‌فرهنگی هرمزگان
  • شهر کَدکَن قابلیت تبدیل به قطب گردشگری ادبی شهرستان تربت‌حیدریه را دارد
  • آغاز پیگیری‌ها برای راه اندازی رشته گردشگری و میراث فرهنگی در دانشگاه رازی
  • دستگیری ۵ حفارغیر مجاز در شهرستان سوادکوه
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر
  • دومین جشنواره غذاهای سنتی (آش نغوزه) در چناران برگزار می‌شود
  • لزوم استفاده از شیوه‌های نوین در جذب گردشگر
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز