Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصاد آنلاین، گزارش‌های میدانی از غرب خوزستان بیانگر آن است که برخی مزارع در این منطقه برای کشت برنج در ماه آتی آماده‌ می‌شوند. بر اساس اطلاعات رسیده به خبرنگار اقتصاد آنلاین، تاکنون بیش از ۱۱۵ هزار هکتار از اراضی قابل کشت پایین دست سد کرخه که پیشتر برای کشت استراتژیک پاییزه مورد استفاده قرار می‌گرفت، به کشاورزانی از سایر استان‌های کشور برای شالیکاری در فصل تابستان اجاره داده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر بررسی‌های میدانی بیانگر آن است که قرارداد برنجکاران با مراکز شالی‌کوبی استان خوزستان از هم اکنون برقرار شده است.

در همین راستا، یکی از اجاره‌کنندگان زمین در خوزستان که از استان‌های همجوار برای کشت شلتوک به خوزستان آمده است، می‌گوید:«کشت شلتوک در هکتار سود ۲۰۰ میلیون تومانی به همراه دارد در حالیکه کشت هر هکتار گندم تنها برای ما ۵ میلیون تومان سود به همراه می‌آورد.»

آب برای تامین کشت تابستانه غرب خوزستان وجود ندارد

این اقدامات به منظور کشت گسترده شلتوک در غرب خوزستان در شرایطی اتفاق می‌افتد که سازمان آب و برق خوزستان در اطلاعیه‌ای اعلام کرده است، آب کافی برای تامین هر نوع کشت تابستانه از جمله شلتوک‌کاری وجود ندارد.

به استناد اطلاعات بدست آمده از مدیریت منابع آب کشور، در حال حاضر سد کرخه به عنوان تنها منبع تامین آب سطحی غرب خوزستان با ۸۰ درصد ظرفیت خالی مواجه است و تامین آب کشت پاییزه این استان نیز با بحران دست و پنجه نرم می‌کند. این در حالیست که تحرکات کشت تابستانه برنج در خوزستان ثبت شده است.

سال گذشته، غرب خوزستان به واسطه کشت گسترده و غیر قانونی برنج با بحران آبی وسیع به خصوص در منطقه روستاهای همجوار هورالعظیم قرار گرفت. این در حالی است که در آن مقطع زمانی، سد کرخه ۲ برابر زمان کنونی آب داشت اما در حال حاضر اگر کشت شلتوک در دستور کار قرار گیرد، بحرانی فراتر از تابستان سال گذشته غرب خوزستان را به خود مشغول می‌کند.

ترک فعل وزارت جهاد کشاورزی بحران غرب خوزستان را شروع می‌کند

به عقیده بسیاری از کارشناسان، ضعف وزارت جهاد کشاورزی در ارائه الگوی کشت و ناتوانی در نظارت بر اجرای کشت مناسب از دلایل اصلی شکل‌گیری بحران در غرب خوزستان است.

در همین راستا، محمد پورحمید، کارشناس حوزه مدیریت منابع آب با اشاره به نقش‌آفرینی ضعیف وزارت جهاد کشاورزی گفت:«سال ۱۴۰۱ اگر در خوزستان شاهد کشت برنج باشیم، به طور حتم آبی برای تامین نیاز این محصول وجود ندارد و این مسئله می‌تواند زمینه یک اعتراض گسترده را فراهم کند.»

پورحمید در بیان اینکه شرایط سد کرخه بسیار حساس است و در حال حاضر آب از حجم مرده این سد برداشت می‌شود، گفت:«ضعف وزارت جهاد کشاورزی در نظارت بر اجرای الگوی کشت متناسب با شرایط قطعا ترک فعلی است که می‌تواند کشور را با بحران بسیار گسترده مواجه کند.»

کشت برنج در تابستان سال ۱۴۰۱ یک قربانی بزرگ در غرب خوزستان دارد. بر این اساس عمده کشاورزان خوزستانی که برای کشت استراتژیک پاییزه آماده می‌شوند، هیچ آبی برای تامین نیاز محصول خود ندارند. به معنای دیگر، در صورت کشت شلتوک در غرب خوزستان منابع آبی قابل استفاده سد کرخه به صفر رسیده و شرایط بحران تشدید خواهد شد.

در حال حاضر، سد کرخه تنها ۲۰ درصد آب دارد و تمامی خروجی‌های استاندارد این سد دیگر توان رهاسازی آب را نداشته و تنها دریجه تخلیه‌گر تحتانی برای خروج آب مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اخبار مرتبط ۱۴:۵۹:۲۴ ۵۳ درصد از ظرفیت آب سد کرخه صرف کشت برنج شد ۱۵:۳۸:۲۲ کاهش قیمت مصوب انواع برنج خارجی + قیمت ها ۱۰:۲۸:۵۵ تخصیص حقابه به کشت خارج از الگوی وزارت جهادکشاورزی ممنوع شد ۰۰:۲۱:۱۵ کاهش قیمت کالاهای اساسی در دستور کار ۰۰:۲۱:۱۴ قیمت برنج خارجی و گوشت منجمد کاهش می یابد ۱۷:۰۴:۲۴ کشت قراردادی سیب‌زمینی و برنج در دستور کار وزارت جهادکشاورزی قرار گرفت

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: برنج وزارت جهاد کشاورزی کشاورزان خوزستان مزارع شالیکاری وزارت جهاد کشاورزی غرب خوزستان حال حاضر برای تامین کشت شلتوک کشت برنج برای کشت سد کرخه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۴۹۶۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرانه مصرف برنج به ازای هر ایرانی ۳۵ کیلو است

سهراب سهرابی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: سیاست های ما در خصوص برنج توسعه سطح زیرکشت نیست، بلکه با افزایش عملکرد در واحد سطح بدنبال خوداتکایی هستیم.

او سطح زیرکشت برنج در سال گذشته را ۷۷۰ هزارهکتار اعلام کرد و افزود: برآوردها حاکی از آن است که امسال بدلیل شرایط مساعد بارش، سطح زیرکشت برنج همانند سال قبل باشد.

سهرابی ادامه داد: با توجه به آنکه عملیات کشت در شالیزارها به تازگی آغاز شده و همواره ادامه دارد، لذا از الان نمی توان برآوردی راجع به تولید داشت.

مجری طرح خودکفایی برنج سرانه مصرف برنج به ازای هرنفر را ۳۵ کیلو اعلام کرد و افزود: با احتساب جمعیت کشور و جمعیت اتباع و ذخایر استراتژیک ۳ میلیون و ۲۰۰ هزارتن برنج مورد نیاز کشور است که سال گذشته ۲ میلیون و ۵۰۰ هزارتن از این میزان در داخل تولید و مابقی کسری از طریق واردات تامین می شود.

او گفت: بنابر ابلاغ مقام معظم رهبری و تحقق شعار سال مبنی بر مشارکت مردم که کشاورزان هستند، امکان افزایش ضریب خودکفایی با تامین بذور اصلاح شده، خرید ماشین آلات و دنباله بندها، تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری، تامین و کنترل بیولوژیک بیماری و توسعه ارقام پرمحصول وجود دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • سازمان تامین اجتماعی به حداقل تعهدات درمانی خود در خصوص بیمه شدگان در شوش و کرخه عمل کند
  • آبیاری دغدغه مهم کشاورزان گندم کار در شهرستانهای شوش و کرخه است
  • تأمین آب اراضی کشاورزی روستای سرتنگ محمودی
  • بحران دولتی در اسپانیا در سایه اتهام فساد علیه همسر سانچز
  • مهاجرت غیرقانونی «بحران جدی» از نگاه آمریکایی‌ها
  • دستگیری ماشین قاچاق سوخت در کرخه خوزستان
  • خانواده نقش قابل‌توجهی در سلامت روان افراد ایفا می‌کند
  • درخواست سازمان جهاد کشاورزی از شالیکاران گیلانی
  • سرانه مصرف برنج به ازای هر ایرانی ۳۵ کیلو است
  • تکمیل ۱۵۰۰واحد نیمه‌تمام صنایع تبدیلی اولویت وزارت جهاد کشاورزی