Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک هنرمند در «زیمبابوه» با خلق دیوارنگاره‌هایی با موضوع زندگی روزمره و موسقیدانان محل، امید را به مردمش منتقل می‌کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از گاردین، «باسیل ماتسیکا» هنرمند هنر خیابانی است که در خیابان‌های «ماره» (Mbare) یکی از فقیرترین محله‌های «هراره» پایتخت «زیمبابوه» دیوارنگاره‌هایی از زندگی روزمره و موسیقیدانان محل خلق می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این هنرمند معتقد است توانسته‌ با استفاده از قلم و قوطی رنگ، در بین اهالی این محله فقیر امید ایجاد کند.

با اینکه بسیاری این محله را به عنوان یک محله پر از جرم و جنایت می‌شناسند، «ماتسیکا» که یک هنرمند چهل ساله است، تصمیم گرفته در دیوارهای رنگ و رفته ساختمان‌های این محله زیبایی را پیدا کند و بر روی آن‌ها دیوارنگاره‌های عظیم خلق کند.

او برای خلق این دیوارنگاره‌ها، نخست طرح مورد نظر را با مداد بر روی دیوار طراحی می‌کند و سپس از رنگ استفاده می‌کند. خلق هر کدام از دیوارنگاره‌های او یک یا دو روز زمان می‌برد. او با این کار برخی از نوشته‌های ناخوشایند روی دیوار را می‌پوشاند.

«ماتسیکا» می‌گوید: «ما معمولا گرافیتی‌های رکیک روی دیوارها را با دیوارنگاره‌هایی از قهرمانان محل می‌پوشانیم... من برای محافظت از کودکان و افراد جامعه در مقابل لحن ناپسند و زشت، نقاشی می‌کنم. من انتخاب کرده‌ام تا از چیزی که جامعه آن را زشت و وقیح می‌پندارد، چیزی زیبا به وجود بیاورم.»

به گفته «ماتسیکا»، تاریخچه این محله با موسیقی درآمیخته است، بنابراین موضوع اغلب دیوارنگاره‌های او موسیقیدانان هستند.

این هنرمند بیان کرد: «اینان قهرمانان این محله هستند. این افراد این منطقه را به شهرت رساندند و من در عوض دیوارنگاره‌های آنان را برای آیندگان خلق می‌کنم. این به کودکان یاد می‌دهد در میان ما افراد بزرگی وجود دارند.»

به این ترتیب این هنرمند قصد دارد با به تصویر کشیدن موسیقیدانان، فوتبالیست‌ها و بازیگران، در بحبوحه فقر قهرمانان ملی خلق کند.

این هنرمند امیدوار است کارگاه‌های هنری داشته باشد و بتواند از داربست برای خلق دیوارنگاره‌های بزرگ‌تر استفاده کند.

البته این هنرمند نقاشی‌های انتزاعی بر روی بوم خلق می‌کند و امیدوار است گالری محل آثار او را به نمایش بگذارد.

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۵۰۹۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای ناپدید شدن مجسمه ۵میلیاردی یک هنرمند

هنرمند مجسمه‌ساز هرگز تصور نمی‌کرد، وقتی مجسمه ۵ میلیاردی‌اش را به مرد قالب‌ساز می‌دهد، با سناریوی عجیب سرقت مجسمه مواجه شود.

به گزارش مشرق، چندی قبل مرد مجسمه‌سازی به یک نمایشگاه نقاشی رفت اما هنگام بازدید از نمایشگاه متوجه یک تابلوی نقاشی شد که روی آن طرحی از کلمه «هیچ» دیده می‌شد؛ طرحی که نظر مرد جوان را به خود جلب کرد و تصمیم گرفت از این طرح ایده‌برداری کند و مجسمه‌ای از آن بسازد.

به همین خاطر عکسی از طرح گرفت و راهی خانه شد تا آنچه که در ذهن داشت در قالب مجمسه‌ای خاص و منحصر به‌فرد

بسازد؛ مجسمه‌ای دست‌ساز که میلیاردها تومان ارزش داشته و اگر از روی آن نسخه‌های دیگری می‌خواست، می‌توانست کسب درآمد کند.

پس از ساخت مجسمه از جنس برنز کارشناسان ۵ میلیارد تومان روی آن قیمت گذاشتند.

مرد هنرمند با این تصور شیرین به سراغ یک قالب‌ساز رفت و از او خواست از روی مجسمه‌اش، قالب بسازد؛ قالبی که می‌توانست با استفاده از آن، تعداد زیادی مجسمه بسازد و برای فروش به بازار ارائه کند؛ مجسمه‌هایی که هر کدام را می‌توانست ۴۰ میلیون تومان به فروش برساند.

او برای ساخت قالب، نمونه مجسمه‌اش را در اختیار او قرار داد. مدتی بعد مرد مجسمه‌ساز به سراغ مرد قالب‌ساز رفت و سراغ مجسمه‌اش را گرفت اما او بهانه‌ای آورد و مجسمه دست‌ساز را به صاحبش نداد.

دو ماه از این ماجرا گذشته بود و مرد قالب‌ساز هر بار از پس دادن مجسمه میلیاردی طفره می‌رفت تا اینکه یک روز که به مغازه قالب‌سازی رفت، متوجه شد مغازه خالی و تعطیل است. مغازه‌داران دیگر مدعی بودند که او چند روز قبل مغازه‌اش را خالی کرده و رفته و کسی از او خبری ندارد. مرد هنرمند که مجسمه ۵ میلیاردی‌اش را از دست رفته می‌دید، به ناچار به پلیس مراجعه و از مرد مغازه‌دار شکایت کرد.

به‌دنبال شکایت مرد مجسمه‌ساز، پرونده‌ای در دادسرای ویژه سرقت تهران تشکیل شد. کارآگاهان اداره آگاهی پایتخت به دستور بازپرس شعبه پنجم دادسرای ویژه سرقت وارد عمل شده و تحقیقات برای یافتن ردی از مرد قالب‌ساز در دستور کار آنها قرار گرفت.

کارآگاهان پلیس موفق به شناسایی محل زندگی او شده و مرد جوان را بازداشت کردند. وی در تحقیقات ادعای عجیبی مطرح کرد: کار من طراحی و دکوراسیون داخلی است. اصلاً قالب‌سازی بلد نیستم. شاکی را یکی از دوستانم معرفی کرد و گفت که اگر کارش را انجام دهم، پول خوبی گیرم می‌آید. به دروغ گفتم قالب‌سازم اما وقتی مجسمه را گرفتم، به سراغ یک قالب‌سازی رفتم و از او خواستم برایم قالب بسازد. حتی پول زیادی به او برای ساخت قالب دادم، اما چند روز بعد وقتی به سراغ قالب‌ساز رفتم، متوجه شدم که او مجسمه را برداشته و فرار کرده است.

ظاهراً بعد از رفتنم، تحقیق کرده و متوجه شده بود که مجسمه گرانقیمت است. وقتی فهمیدم که مرد قالب‌ساز، مجسمه را سرقت کرده است، مدام برای شاکی بهانه آوردم و درنهایت هم تصمیم به فرار گرفتم، چون کاری نمی‌توانستم برای او انجام دهم.

در حالی که متهم چنین اظهاراتی داشت، در ادامه تحقیقات کارآگاهان دریافتند که چند روز قبل ۳۸۰ میلیون تومان پول به حساب او واریز شده است. باتوجه به مبلغی که به حساب متهم وایز شده بود، این فرضیه برای تیم تحقیق مطرح شد که وی مجسمه را فروخته و سناریوی قالب‌ساز حرفه‌ای و سرقت مجسمه را نیز برای انحراف مسیر تحقیقات مطرح کرده است.

تحقیقات به دستور قاضی تقی‌زاده ادامه دارد و متهم در اختیار کارآگاهان اداره آگاهی پایتخت قرار داده شد.

منبع: روزنامه ایران

دیگر خبرها

  • ماجرای تلخ حبس طاقت‌فرسا زن زباله‌گـرد در میان دیوارهای ساختمان متروک | تصاویر
  • از پوستر رویداد ملی «وعده صادق در آئینه هنر» رونمایی شد
  • ۱۰ هنرمند فعال نمایش عروسکی تقدیر می‌شوند
  • دیوارنگاره تمثال شهدای دانشکدگان فنی دانشگاه تهران رونمایی شد
  • سامان احتشامی در تالار رودکی کنسرت می دهد/ پایان یک غیبت طولانی
  • رونمایی از پوستر رویداد ملی وعده صادق در آئینه هنر
  • ماجرای ناپدید شدن مجسمه ۵میلیاردی یک هنرمند
  • پشت‌پرده محبوبیت تیلور سوئیفت چیست؟
  • پشت پرده محبوبیت تیلور سوئیفت در ایران
  • چگونه به هنر نگاه کنیم و واقعا آن را ببینیم؟