Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-01@04:18:16 GMT

یک گام دیگر برای ثبت جهانی دماوند

تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۵۳۴۵۰

یک گام دیگر برای ثبت جهانی دماوند

نائب رئیس انجمن دوستداران دماوند کوه گفت: تمدید نشدن مجوز فعالیت آخرین معدن دماوند گامی بزرگ برای حذف یکی از موانع اصلی ثبت جهانی این قله است.

به گزارش قدس آنلاین، دماوند یا همان «دیو سفید» که در کتاب‌ها از آن صحبت به میان آمده و نماد سرافرازی بوده طی سال‌های اخیر با مسائل و معضلاتی دست و پنجه نرم کرده است که بیشتر از سرافزاری جلب توجه کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ثبت قله دماوند بلندترین قله ایران و به‌عنوان یکی از قله‌های مخروطی شاخص در جهان با زیست‌بوم بی‌نظیر در ۱۳ تیر ماه سال ۸۷ اتفاق خوبی بوده که این مهم اندکی از نگرانی‌های دوست‌داران طبیعت توانست بکاهد؛ درحالی‌که مشاهده می‌کردند آسیب‌ها و مخاطرات جدی و توجه نکردن به آنها چه صدمات جبران‌ناپذیری را به این اکوسیستم وارد کرده است.

جاده‌های غیرضروری در تمام دامنه‌ها به‌ویژه جاده‌های غیرمجاز جنوب، غرب و شمال دماوند و وجود معدن پوکه فعال مخرب در دامنه جنوب شرقی دماوند  طی سال‌ها مشکلاتی در راه ثبت جهانی شدن این قله طبیعی بوده،   همچنان وجود داشته و پیگیری‌ها برای رفع این مشکلات تداوم داشت.

همانگونه که ثبت ملی اثر طبیعی دماوند در تاریخ ۱۳ تیر ماه سال ۸۷ به‌عنوان اثر ملی طبیعی بارقه امیدی در میان انبوه علاقه‌مندان و دوستداران ایجاد کرد پیگیری‌ها ادامه داشت و اینک خبر خوب اینکه یک قدم دیگر برای قرار گرفتن این اثر مهم تاریخی در فهرست ثبت جهانی برداشته شده که همچنان این مهم در دست اقدام بوده و هنوز ثبت جهانی قله دماوند در انتظار است.

مهدی مسچی نائب رئیس انجمن دوستداران دماوند کوه اظهار کرد: تمدید نشدن مجوز فعالیت آخرین معدن پوکه در یال جنوب شرقی قله دماوند که مرتفع‌ترین و بزرگ‌ترین معدن پوکه در دامنه قله دماوند بوده گام مهمی است.  

وی گفت: با استناد به رای شورای عالی معادن کشور و پیگیری‌های بی‌وقفه طرفداران محیط زیست و علاقه‌مندان به کوه دماوند به‌ویژه انجمن دوست‌داران دماوند کوه و مساعدت برخی مسوولان دستگاه‌ها خبر خوبی بوده که با تلاش و پیگیری‌ها محقق شده است.

مسچی گفت: این رویداد مهم و ارزشمند، گامی بزرگ در راستای حذف یکی از موانع اصلی ثبت جهانی دماوند بوده که با تلاش و پیگیری به نتیجه رسیده است.

وی افزود: مسوولانی که با تمدید نشدن مجوز این معدن در حل این معضل کمک کردند فرصتی دوباره برای التیام زخم‌های عمیق وارده بر این کوه را فراهم کردند و امیدواریم هر چه زودتر آرزوی معطل مانده ثبت جهانی دماوند به حقیقت تبدیل شود و در این راه با استفاده از همه ظرفیت‌ها از هیچ تلاشی فروگذار نخواهیم بود.

نائب رئیس انجمن دوستداران دماوند کوه گفت: یکی از مشکلات اصلی همین معدن و جاده‌های اطراف قله  بوده و باید بسته می‌شد؛ عملا اجرای این مهم را به تعویق انداخت.

منبع: فارس

انتهای خبر/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: ثبت جهانی دماوند کوه قله دماوند ثبت جهانی پیگیری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۵۳۴۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارفرمایان به کارگران معدن توجه ویژه‌ای داشته باشند

ایسنا/لرستان لرستان یکی از استان‌های مطرح کشور در تولید سنگ به ویژه سنگ‌های تزئینی است و تقریباً ۲۵ درصد ذخایر سنگ تزئینی کشور را داراست اما نتوانسته از این ظرفیت در راستای اشتغال پایدار و رونق اقتصادی این استان بهره ببرد.

یکی از مهمترین منابع طبیعی لرستان معادن سنگ هستند که از منظر اقتصاد کلان بخش معدن در استان دارای مزیت رقابتی است و می‌توان از این فرصت برای ایجاد اشتغال پایدار و ارزآوری به استان بهره بر، متاسفانه خام فروشی باعث شده این صنعت در استان رونق آنچنانی نداشته باشد.

در هیمن راستا امروز یازدهم اردیبهشت ماه به مناسبت گرامیداشت روز کارگر خبرنگاران لرستان به همراه استاندار لرستان از «معدن سنگ گوهره دربچاه نرگسه چگنی» بازدید کردند.

در این بازدید ابوطالب شفقت، استاندار لرستان با تبریک روز کارگر گفت: لرستان غنی از ذخایر بسیار با ارزش است و یکی از معادن مهم آن که در شهرستان چگنی به وفور می‌شود مشاهده کرد، سنگ گوهره است.

وی بیان کرد: نیاز است این سنگ به کیفی برداشت شود و بتونیم فرآوری آن را از صفر تا صد در استان انجام دهیم و از خام‌فروشی آن اجتناب کنیم.

استاندار لرستان گفت: نیاز است کارفرمایان به کارگران معدن توجه ویژه‌ای داشته و قدردان تلاش آنان باشند.

شفقت خاطرنشان کرد: دولت سیزدهم دولت کار و خدمت است و تلاشش تولید بیشتر، جهش تولید و تولید کیفی محصولات است.

در این خصوص مسعود حیدری یکی از بهره‌برداران حوزه سنگ در استان به ایسنا گفت:  معادن سنگ تزئینی عمدتاً در جنوب غرب استان و در شهرستان دوره چگنی قرار دارد.

وی بیان کرد: بیشترین تعداد معادن و شاغلین معدن، مربوط به استخراج سنگ‌های تزیینی، سنگ آهک، شن و ماسه است اما متأسفانه در شرایط فعلی به دلیل فرسودگی و استهلاک بالای تجهیزات مورد استفاده شاهد فروش سنگ استان به صورت خام و با قیمت نازل هستیم.

این بهره‌بردار حوزه سنگ بیان کرد: بهره‌برداری از این معادن به شکل نامطلوب و غیراقتصادی انجام می‌پذیرد که نتیجه آن خروج قریب به ۶۰ درصد منابع سنگ استان به صورت خام است.

رضا بهرامی هم در خصوص وضعیت فروش سنگ گوهره گفت: سنگ‌های تزئینی مزیت منطقه چگنی محسوب می‌شود که می‌توان با فراوری آن لرستان را به لحاظ اقتصادی متحول کرد.

بهره‌بردار حوزه سنگ عدم وجود شهرک‌های مجهز و مدرن سنگ و مساعد نبودن زیرساخت‌های لازم از جمله مشکلات این صنعت برشمرد و تصریح کرد: می‌توان با فرآوری کامل مواد معدنی استان ظرفیت ایجاد اشتغال در این حوزه را تا ۱۲ هزار نفر افزایش داد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۲۵ درصد معادن استان بوشهر در دشتی است
  • «دماوند انرژی» چراغ تولید ۳ طرح پتروشیمی را روشن کرد
  • مدرسه صادرات ایران افتتاح شد
  • تقدیر استاندار لرستان از کارگران یک معدن
  • کارفرمایان به کارگران معدن توجه ویژه‌ای داشته باشند
  • انسداد ۱۶ حلقه  چاه غیرمجاز در مناطق «گلاهک» دماوند
  • شعری که در فضای مجازی ۱۰ میلیون بازدیدکننده داشت
  • فریم هایی از مردان معدن
  • ۵۳۰ میلیارد ریال از حقوق دولتی معادن استان اختصاص یافت
  • ۱۷ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری در بخش اصناف قم انجام شد