Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی گمرک گفت: در بهمن ماه سال جاری، ۱۵ میلیون و ۷۹۹ هزار تن کالا به ارزش ۹ میلیارد و ۸۵۸ میلیون دلار بین ایران و کشور‌های دیگر تبادل شد که نسبت به بهمن ماه سال قبل ۴۵ درصد در وزن و ۵۲ درصد در ارزش رشد داشته است.

خبرگزاری میزان - طبق اعلام گمرک، سید روح اله لطیفی، در خصوص تجارت غیرنفتی کشور در ماه بهمن اظهار داشت: در بهمن ماه امسال ۱۵ میلیون و ۷۹۹ هزار تن کالا به ارزش ۹ میلیارد و ۸۵۸ میلیون دلار بین ایران و سایر کشور‌ها تبادل شد که نسبت به بهمن پارسال ۴۵ درصد در وزن و ۵۲ درصد در ارزش و نسبت به دی ماه امسال ۴۱ درصد در وزن و ۲۱ درصد در ارزش افزایش داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در خصوص سهم صادرات غیرنفتی از کل تجارت در ماه بهمن گفت:۱۲ میلیون و ۲۳۳ هزار تن کالای ایرانی به ارزش چهار میلیارد و ۷۵۴ میلیون دلار در این ماه به سایر کشور‌ها صادر شد که نسبت به بهمن سال قبل، ۴۵ درصد در وزن و ۶۴ درصد در ارزش رشد داشته است و نسبت به دی ماه امسال، ۵۱ درصد در وزن و ۳۱ درصد در ارزش، افزایش را شاهد هستیم.

لطیفی افزود: در مدت سی روز بهمن ماه، چین با خرید دو میلیون و ۱۳ هزار تن کالای ایرانی به ارزش یک میلیارد و ۱۸۰ میلیون دلار و رشد ۵۶ درصدی نسبت به مدت مشابه و کاهش ۶ درصدی نسبت به دی ماه در جایگاه نخست، ترکیه با رشد ۵۰۴ درصدی نسبت به بهمن ۱۳۹۹ و ۱۶۹ درصدی نسبت به دی ماه با خرید سه میلیون و ۲۳۰ هزار تن کالا به ارزش یک میلیارد و ۷۶ میلیون دلار، عراق با رشد ۱۰۳ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل و ۸۰ درصدی نسبت به دی ماه، با خرید دو میلیون و ۹۷۸ هزار تن کالا به ارزش ۹۲۷ میلیون دلار، امارات با ۸۱۴ هزار تن کالا به ارزش ۴۳۰ میلیون دلار و رشد ۹ درصدی نسبت به مدت مشابه و رشد ۱۷ درصدی نسبت به دی ماه و افغانستان با خرید ۲۶۱ هزار تن کالا به ارزش ۱۱۶ میلیون دلار با کاهش ۴۸ درصدی نسبت به مدت مشابه و هشت درصدی نسبت به دی ماه، پنج مقصد نخست صادرات کالا‌های ایرانی در بهمن ماه بودند.

سخنگوی گمرک در خصوص میزان واردات به کشور در بهمن ماه گفت:سه میلیون و ۵۶۶ هزار تن کالای وارده به ارزش پنج میلیارد و ۱۰۴ میلیون دلار در ماه یازدهم سال ۱۴۰۰ از گمرکات اجرایی ترخیص شد که نسبت به مدت مشابه ۴۶ درصد در وزن و ۴۲ درصد در ارزش رشد داشته و نسبت به ماه قبل ۱۵ درصد در وزن و ۱۳ درصد در ارزش، افزایش را شاهد بودیم.

لطیفی در خصوص کشور‌های نخست طرف معامله در بهمن ماه توضیح داد: چین با فروش ۴۰۶ هزار تن کالا به ارزش یک میلیارد و ۵۷۱ میلیون دلار و رشد ۷۳ درصدی نسبت به مدت مشابه و ۴۰ درصدی نسبت به دی ماه، امارات با یک میلیون و ۲۷۱ هزار تن کالا به ارزش یک میلیارد و ۵۲۹ میلیون دلار و رشد ۴۶ درصدی نسبت به بهمن سال قبل و کاهش یک درصدی نسبت به دی ماه، ترکیه با ۲۵۴ هزارتن کالا به ارزش ۴۷۲ میلیون دلار و رشد ۱۳ درصدی نسبت به بهمن ۹۹ و کاهش ۱۲ درصدی نسبت به دی ماه امسال، آلمان با فروش ۱۱ هزار تن کالا، به ارزش ۱۳۰ میلیون دلار و کاهش ۴۰ درصدی نسبت به مدت مشابه و ۱۳ درصدی نسبت به دی ماه و عراق با ۳۵۰ هزار تن کالا به ارزش ۱۲۹ میلیون دلار و رشد ۶۹۹ درصدی نسبت به بهمن سال قبل و ۲۱۴ درصدی نسبت به دی ماه، به ترتیب پنج شریک اول جمهوری اسلامی ایران در تامین کالا‌های مورد نیاز کشور در بهمن ماه ۱۴۰۰ بودند.

سخنگوی گمرک در خصوص کالا‌های عبوری و ترانزیتی کشور در بهمن ماه گفت: بیش از یک میلیون و ۷۰ هزار تن کالای خارجی از مسیر کشورمان عبور کرد که نسبت به مدت مشابه در بهمن سال قبل، ۳۶ درصد افزایش داشته و نسبت به دی ماه بدون تغییر بوده است.

بیشتر بخوانید: چین در پله اول مقاصد صادراتی کالا‌های ایرانی/ رشد ۳۸ درصدی تجارت خارجی در سال ۱۴۰۰


انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار اقتصادی گمرک تجارت خارجی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار اقتصادی گمرک تجارت خارجی درصدی نسبت به مدت مشابه هزار تن کالا به ارزش ارزش یک میلیارد درصدی نسبت به دی ماه درصدی نسبت به بهمن میلیون دلار و رشد کشور در بهمن ماه هزار تن کالای درصد در وزن بهمن سال قبل درصد در ارزش ماه امسال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۵۴۵۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران آماده تعامل است/ ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی داریم

عباس علی‌آبادی ضمن تشریح ۳ برنامه اصلی این وزارتخانه برای توسعه تجارت، گفت: ما آماده تعامل هستیم و دست همکاری اقتصادی با کشورهای جهان را می‌فشاریم و برای تسهیل تجارت ایران با جهان تلاش می‌کنیم.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، عباس علی‌آبادی وزیر صنعت، معدن و تجارت امروز در آئین گشایش نمایشگاه ایران اکسپو اظهار کرد: مهم‌ترین هدف این نمایشگاه توسعه همکاری‌های بین‌المللی کشور‌های شرکت کننده است؛ برگزاری نمایشگاهی با حضور مهمانانی از ۱۰۰ کشور باعث شناخت ما از یکدیگر و تسهیل زمینه تجارت می‌شود.

وی افزود: ایران در زمینه تجارت مزایای نسبی بسیاری دارد که می‌تواند تسهیلگر بسیاری از تعاملات در سطوح مختلف راهبردی باشد. توجه به جایگاه ژئوپلتیکی ایران در کنار ظرفیت‌های صنعتی، ‏م عدنی و کشاورزی فرصت‌های زیادی را فراهم می‌کند. چهره واقعی توانمندی‌های ایران در این نمایشگاه‌ها ارائه مو زمینه برای افزایش تعاملات فراهم می‌شود.

علی آبادی به برنامه‌های وزارت صمت در حوزه تجارت اشاره کرد و گفت: وزارت صمت ۳ برنامه اصلی دارد؛ جهت دهی توسعه اقتصادی بر پایه رشد اقتصادی پایدار با تعاملات بین‌المللی و تمرکز بر محصولات و خدمات دارای فناوری متوسط و پیشرفته و ارزش افزوده بالا، توسعه زیرساخت‌های تجاری و افزایش سهم کشور از تجارت بین‌المللی با کمک بهره‌گیری حداکثری از دیپلماسی تجاری اقتصادی و حمایت‌های عملی از تحقیق و توسعه در شرکت‌ها در جهت افزایش رقابت پذیری بین‌المللی و صادرات در دستور کار ما قرار دارد.

وزیر صمت با بیان اینکه در مورد توسعه زیرساخت‌های تجاری چند برنامه داریم، تصریح کرد: اولویت دادن به دیپلماسی اقتصادی با هدف توسعه سرمایه گذاری خارجی، ورود به بازار‌های خارجی و دستیابی به فناوری، تعامل جدی، مثبت و سازنده با کشور‌های منطقه در حوزه‌های انتقال فناوری و همکاری‌های صنعتی، فعال سازی میز‌های کالایی کشور و استانی با هدف شناسایی صادرات کالا‌های ایرانی به بازار‌های هدف با همکاری وزارت امور خارجه، بهره‌مندی حداکثری از روابط سیاسی در ایجاد بازار‌های جدید و توسعه شبکه تأمین، افزایش رایزنان بازرگانی جهت رصد رقبای ایران در بازار‌های جهانی و ارائه اطلاعات لازم به صادرکنندگان به کمک وزارت امور خارجه، تنوع بخشی به روش‌های تجاری مانند تجارت به کمک ارز‌های محلی و توسعه بازار‌های مرزی جهت افزایش صادرات و بهبود دسترسی به منابع خارج از کشور، بهره‌گیری از ظرفیت‌های اتاق‌های مشترک با سایر تشکل‌ها و انجمن‌های بخش خصوصی در توسعه روابط خارجی و گسترش بازار‌های صادراتی از چند نقطه محدود به سایر نقاط جهان از جمله برنامه‌های ماست.

وی اضافه کرد: اکنون ایران و با وجود تحریم‌ها، یکی از قطب‌های اقتصاد و صنعت منطقه است؛ بالغ بر ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی کشور است که نزدیک به ۵۰ میلیارد دلار از این رقم مربوط به صادرات غیرنفتی می‌شود؛ کشور‌های همسایه، آفریقایی و اسلامی و سایر کشور‌های دوست در اولویت توسعه روابط هستند. ما اکنون عضو ناظر سازمان تجارت جهانی هستیم و با حضور در پیمان‌های منطقه‌ای و بین المللی تعاملات سازنده‌ای با کشور‌ها داریم.

علی آبادی ادامه داد: در سازمان اکو با ۹ کشور همسایه و منطقه همکاری داریم؛ موافقت نامه‌های تجاری در دست پیگیری است. در سازمان دی ۸ با ۸ کشور اسلامی در حال توسعه موافقت نامه تجارت ترجیحی امضا کردیم و در حال اجرا هستیم. در سازمان‌های همکاری اسلامی با کشور‌های عضو موافقت نامه تجارت ترجیحی داشته و همکاری‌های تجاری را اجر می‌کنیم. با کشور‌های اتحادیه اقتصادی اوراسیا موافقت نامه تجارت آزاد امضا شده و با تعدادی دیگر از کشور‌ها موافقت نامه تجارت ترجیحی امضا شده و با برخی دیگر در دست امضا قرار دارد.

وزیر صمت گفت: ما آماده تعامل هستیم. ما دست همکاری اقتصادی با کشور‌های جهان را می‌فشاریم و برای تسهیل تجارت ایران با جهان تلاش می‌کنیم. امید می‌رود این نمایشگاه بتواند با ارائه شفاف توانمندی‌های صادراتی ایران و شناخت نیازمندی‌های طرف‌های دیگر گامی جدی در جهت توسعه روابط تجاری بردارد.

دیگر خبرها

  • صادرات بیش از ۱۴۷ هزار تن کالا از گمرکات مازندران
  • صادرات ۱۴۷ هزار تن انواع کالا از گمرکات مازندران
  • صادرات ۷۰ قلم کالا از مازندران
  • حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ آماده تعامل هستیم
  • وزیر صمت: با وجود تحریم ۱۵۳ میلیارد دلار تجارت خارجی داریم
  • ۱۵۳ میلیارد دلار؛ حجم تجارت خارجی ایران
  • ما آماده تعامل هستیم، حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • افزایش ۴۱ درصدی ارزش صادرات کالا از خراسان جنوبی
  • ایران آماده تعامل است/ ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی داریم