Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، در مراسمی که روز پنجشنبه با حضور معاون تحقیقات و فناوری ویزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، استاندار و نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی برگزار شد، از این محصول استراتژیک و مهم دارویی رونمایی شد تا پس از طی مراحل اداری این دارو در داخل کشور به تولید انبوه برسد.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تبریز، طراح، محقق و تولیدکننده این ماده اولیه در این مراسم با اشاره به اینکه مقدمات تولید این ماده از حدود ۵ سال قبل در مرکز تحقیقات داروئی دانشگاه  علوم پزشکی تبریز آغاز شد، گفت: پس از مطالعات اولیه، مرحله تولید این ماده اولیه از سال ۱۳۹۶ در این مرکز شروع شد تا اینکه پس از تست ها و آزمایشات مختلف و اخذ مجوزهای لازم از معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ماده اولیه داروی مهم علم پزشکی یعنی مزالازین در تبریز تولید رسمی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر سالار همتی با بیان اینکه صفر تا ۱۰۰ این ماده اولیه توسط محققان و تولیدکنندگان تبریزی و ایرانی انجام aده است، افزود: تامین ماده اولیه این دارو همه ساله حدود ۳ میلیون دلار هزینه داشت که با تولید آن در داخل کشور صرفه جوئی ارزی حاصل شده و نیازمندی به کشورهای خارجی از بین می رود.

وی با اشاره به اینکه ماده اولیه داروی مزالازین به طور عمده از ۲ کشور چین و هند وارد کشور می شد، اظهار داشت: در ۹ ماهه امسال ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار برای تامین ایk ماده اولیه ارز از کشور خارج شده است.

همتی استفاده داروی مزالازین را در عوارض ناشی از التهابات روده بزرگ بیان و اضافه کرد: مزالازین برای درمان بیماری «کولیت اولسراتیو» که بیماری التهابی روده می باشد و می تواند موجب زخم و خونریزی های گوارشی شود، کاربرد دارد که درد شکم و اسهال از علایم این نوع بیماری است , مزالازین یکی از داروهای معروف، موثر و بسیار کاربردی برای درمان آن است.

وی کیفیت ماده اولیه تولید شده مزالازین در تبریز بسیار بالاتر و بهتر از مشابه های چینی و هندی توصیف کرد و ادامه داد: تولید این دارو توسط یکی از شرکت‌های دانش بنیان مستقر در مرکز تحقیقات علوم کاربردی دارویی دانشگاه علوم پزشکی تبریز به انجام رسیده و  طی روزهای آینده تولید انبوه آن شروع و در سطح کشور توزیع خواهد شد.

همتی گفت: دارو مزالازین با اثر بر روی سلول های روده از ترشح برخی ناقل های شیمیایی مهم جلوگیری می کند که این ناقل های شیمیایی احتمالاً در بروز علائم کولیت اولسراتیو نقش دارند و همچنین این دارو با کمک به ترمیم سلول های ملتهب روده از عود علائم التهابی جلوگیری می کند.

وی با قدردانی از تلاش ها و حمایت های ریاست و معاونت علمی و تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، یادآور شد: روند تولید و طی مراحل اداری و اخذ مجوزهای لازم طی ۶ ماه اخیر سرعت بیشتری به خود گرفت و بیش از ۵۰ درصد این اقدامات در محدوده زمانی مزبور به انجام رسید.

رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز در این آیین تولید ماده اولیه داروی مزالازین در ایران را یکی از دستاوردهای بسیار مهم علمی و دارویی کشور طی سال های اخیر بیان کرد و گفت: این تولید نشان دهنده توانمندی و ظرفیت های بسیار بالای دانشمندان و محققان علم پزشکی و داروئی است که می توان با حمایت های بیشتر گام های استوارتری در این زمینه برداشت.

بهمن نقی پور حمایت و پشتیبانی از پژوهش های علمی منجر به تولید ثروت و کالا را یکی از برنامه های اولویت دار دانشگاه علوم پزشکی تبریز اعلام و اضافه کرد: در این راستا برنامه های مختلف و متنوعی در دست طراحی است که در آینده شاهد به ثمر نشستن آن خواهیم بود.

به گزارش ایرنا، دانشگاه علوم پزشکی مرکز آذربایجان شرقی با داشتن حدود ۹ هزار نفر دانشجو در ۲۰۰ رشته تحصیلی و ۳۳ واحد آموزشی جزو دانشگاه های برتر کشور به شمار می رود و در حال حاضر ۱۹۰ دانشجوی خارجی نیز در این دانشگاه مشغول تحصیل هستند.

این دانشگاه  ۸۷۵ عضو هیات علمی دارد و با برخورداری از ۳۰ مرکز تحقیقاتی تاکنون حدود ۱۰ هزار طرح تحقیقاتی را به جامعه علمی ارایه کرده است.  

پژوهشکده های زیست پزشکی شامل ریزفناوری های داروئی، علوم تغذیه، پزشکی مولکولی و آنالیز داروئی، سلول های بنیادی و بازساختی، بالینی، سالمندی، مدیریت سلامت، کاربردی دارویی و  تحقیقات دانشجویی، طب فیزیکی و توان بخشی از جمله قابلیت های پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مرکز آذربایجان شرقی به شمار می رود.  

معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تبریز شامل مدیریت های توسعه و ارزیابی تحقیقات، اطلاع رسانی پزشکی، امور عمومی و توسعه و فناوری سلامت است که مراکز رشد واحدهای دارویی، بیوتکنولوژی داروئی، فناوری تجهیزات پزشکی، نوآوری و شتابدهی سلامت و  توسعه فناوری سلامت از زیرمجموعه های این معاونت به شمار می روند.

برچسب‌ها اقلام دارویی دانشگاه علوم پزشکی تبریز علمی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقلام دارویی دانشگاه علوم پزشکی تبریز اقلام دارویی دانشگاه علوم پزشکی تبریز علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز ماده اولیه داروی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۵۵۸۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از بیماران مبتلا به به سلیاک

مدیر نظارت و ارزیابی فرآورده‌های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی گفت: مبتلایان به بیماری سلیاک، به دلیل عدم امکان مصرف آرد گندم، از این یارانه محروم هستند و این امر باعث شد تا سال گذشته اقدامی برای رفع این چالش از سوی دانشگاه علوم پزشکی شیراز و با حمایت ویژه استاندار فارس انجام شود.

به گزارش ایسنا، سیدمحمد مظلومی مدیر نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در خصوص بیماران مبتلا به سلیاک از جمله گروه‌های ویژه عنوان کرد به دلیل نیاز به دریافت مواد غذایی بدون گلوتن، همواره دچار چالش هایی در این زمینه بوده اند و همین امر موجب شد تا در سال گذشته، حمایت از این بیماران و کمک به رفع مشکلات آنان، با اولویت ویژه در مجموعه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز دنبال شود.

مظلومی گفت: در معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، هر ایرانی، ماهیانه هفت و نیم کیلوگرم سهمیه آرد گندم دارد که دولت با قیمت یارانه ای آن را در اختیار نانوایی ها قرار می دهد و مردم با قیمت یارانه ای و مصوب خریداری می کنند، اما مبتلایان به بیماری سلیاک، به دلیل عدم امکان مصرف آرد گندم، از این یارانه محروم هستند و این امر باعث شد تا سال گذشته اقدامی برای رفع این چالش از سوی دانشگاه علوم پزشکی شیراز و با حمایت ویژه استاندار فارس انجام شود.

وی افزود: سهمیه آرد یارانه ای بیماران مبتلا به سلیاک شناسایی شده، با هماهنگی اداره کل غله استان فارس به صورت کالابرگ خرید کالا به بیماران مبتلا به سلیاک، تحویل داده شد.

مدیر نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در ادامه از راه اندازی نخستین و تنها نانوایی سنگک بدون گلوتن ایران در شهر صدرا خبر داد که در حال حاضر محصولات خود را به استان های دیگر نیز عرضه می کند و قابلیت صادرات به کشورهای همسایه را نیز دارد.

او با اشاره به فعالیت چندین واحد تولیدی آرد بدون گلوتن در فارس که از سال گذشته، مجوز تولید پودر کیک بدون گلوتن ویژه بیماران سلیاک نیز به آنان داده شده است، افزود: همچنین برای نخستین بار در کشور، با ارائه مجوز تولید انواع شیرینی، نان و کیک بدون گلوتن ویژه بیماران مبتلا به سلیاک به یکی از کارخانه های استان، فارس در این زمینه نیز پیشتاز خدمت به این بیماران شده است.

به گفته مظلومی تا پیش از این تعداد بیماران شناسایی شده مبتلا به سلیاک در فارس، بیش از ۴۰۰ بیمار بود که با تلاش برای شناسایی و گسترش خدمت رسانی به این بیماران، در حال حاضر هزار و ۵۰۰ بیمار مبتلا به سلیاک در فارس شناسایی شده اند.

مدیر نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز تشکیل کمیته دانشگاهی سلیاک و برگزاری جلسات آن به صورت مستمر و ماهانه را از دیگر برنامه های مجموعه سلامت استان در این زمینه برشمرد و ادامه داد: همچنین با پیگیری های انجام شده در زمینه راه اندازی انجمن سلیاک استان فارس، این انجمن از سال جاری، به صورت عملیاتی فعالیت خود را آغاز کرده است.

مظلومی ادامه داد: با برنامه ریزی های انجام شده در این زمینه تلاش شد تا در کنار فازهای اجرایی خدمات مجموعه سلامت استان به بیماران مبتلا به سلیاک، گام های علمی و تحقیقاتی نیز در این زمینه برداشته شد که از جمله می توان به انجام پژوهش در دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز در خصوص نوع حمایت سایر کشورها از بیماران مبتلا به سلیاک و تولید محصولات جدید برای این بیماران اشاره کرد که نتایج این تحقیق، از طریق استانداری فارس، به وزیر بهداشت و معاون اول رییس جمهور ارایه شده است.

او گسترش فعالیت های کلینیک سلیاک و تشکیل کمیته قطب پنج بیماران سلیاک را نیز دیگر گام های عملیاتی در برنامه حمایت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از بیماران مبتلا به سلیاک عنوان کرد و ادامه داد: این اقدامات به صورت گروهی و با حمایت های ویژه دکتر «محمدهادی ایمانیه» استاندار فارس و همکاری مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس، مدیرکل غله استان، دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، واحدهای تولید کننده، یکی از مراکز خیریه استان و صدا و سیمای مرکز فارس انجام شد.

مدیر نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه، از خیرین استان خواست در تقویت این برنامه حمایتی، مجموعه دانشگاه را بیش از بیش همراهی کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جزو چند کشور اول جهان در زمینه علوم هسته‌ای و پزشکی هستیم
  • حمایت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از بیماران مبتلا به به سلیاک
  • حل بحران سالمندی جمعیت، عزم ملی را می‌طلبد
  • اجتماع کادر درمان در حمایت از جنبش دانشجویان آمریکایی
  • بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور؛ مرکز کشت حلق بیماران CF
  • داروسازی ایران، حرکت به سوی آینده یا اسیر روندهای تکراری
  • اولین اجلاسیه گروه کشوری علوم اجتماعی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس - 2
  • علت فوت پزشک متخصص در جهرم چه بود؟
  • اولین اجلاسیه گروه کشوری علوم اجتماعی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس - 1
  • حمایت دانشگاه علوم پزشکی آبادان از دانشجویان آمریکا و مردم غزه