Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر علوم‌، تحقیقات و فناوری با تاکید بر اینکه بهترین نوع سرمایه‌گذاری در عرصه علم، نوآوری و فناوری است گفت: فرهنگ از علم فراتر است چراکه فرهنگ سالم کمک می‌کند که علم بر جامعه حاکم و منجر به رشد و پیشرفت شود.

به گزارش خبرنگار برنا از همدان، محمدعلی زلفی‌گل در دومین روز کنگره بزرگداشت سیدجمال‌الدین اسدآبادی با عنوان مصلح شرق به میزبانی اسدآباد در استان همدان افزود: سید جمال الدین اسدآبادی یکی از سرمایه‌های نمادین بزرگ است و باید به دنبال تربیت سرمایه‌های نمادین دیگر برای آینده ایران باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی از سید جمال به عنوان مصلح قرن نام برد و اظهار داشت: سید جمال الدین اسدآبادی از رفتارها و حرکات سیاسی و اجتماعی برخوردار بود و بعثت مجدد در اسلام و عجین شدن دین با سیاست را پایه‌گذاری کرد که به همین دلیل نام او در تاریخ ماندگار شد.

زلفی گل هدف از برگزاری این کنگره‌ها را قدرشناسی از سرمایه‌های نمادین عنوان کرد و یادآور شد: تقویت خودباوری در جوانان و تحول در جامعه و دنیا با شکوفایی هزاران نخبه همچون سید جمال از دیگر اهداف برگزاری چنین کنگره هایی است.

وی ادامه داد: منابع مادی تنها سرمایه‌های ما نیستند بلکه سرمایه‌های انسانی، نخبگان و افرادی که مسیر جامعه را تغییر می‌دهند بسیار مهم هستند.

وزیر علوم‌، تحقیقات و فناوری دانشگاه را یک سرمایه نمادین دانست و افزود: انسان‌های موفق در هر منطقه‌ای به آن محل ارزش می‌دهند و نگاه به سید جمال الدین به عنوان سرمایه نمادین این تفکر را به جوانان القا می‌کند که آنها هم می‌توانند سیدجمال، بوعلی‌سینا و یا امیرکبیر باشند.

زلفی گل با تاکید بر اینکه باید هر ساله از سرآمدان و برترین‌ها تجلیل شود، گفت: ما باید این هنر را داشته باشیم که برای آینده و قدرت پیدا کردن نظام و کشور، سرمایه نمادین ایجاد کنیم.

وی خاطرنشان کرد: ما از این طریق قدرت نرم نظام را رشد می‌دهیم که دلبسته امام و شهدا و خدمتگزار مردم برای پیشرفت نظام باشند.

زلفی‌گل با بیان اینکه بسیاری از کشورها به دنبال هویت برای خود هستند، ادامه داد: ما از این هویت برخورداریم و باید قدردان آن باشیم که بزرگترین سرمایه‌ کشور در حال حاضر مقام معظم رهبری است.

وی با بیان اینکه باید فرهنگ را پویش، پیرایش و پالایش کنیم، یادآور شد: باید نوع نگاه خود را در کشور تغییر دهیم و فرهنگ باید به گونه‌ای باشد که همانطور که یک دانشمند را قدر می‌دانیم باید قدر سرمایه‌گذاران را نیز بدانیم.

وزیر علوم‌، تحقیقات و فناوری گفت: با برنامه‌ریزی باید هزاران شخصیت بزرگ همچون سید جمال داشته باشیم و در این راستا باید از جوانان موفق تجلیل کرد.

زلفی گل یادآور شد: تمام اهداف زمانی به نتیجه می‌رسد که وحدت حکمفرما باشد و برای پیشرفت باید همه همسو باشند و از افرادی که امکان رشد دارند حمایت شوند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر ترویج جهاد تبیین، خاطرنشان کرد: بر این اساس باید سرمایه‌ها را قدر دانست و نسبت به معرفی توفیقات و داشته‌ها و همچنین تقویت خودباوری جوانان اقدام کرد.

زلفی‌گل با بیان اینکه اگر کشورهای مختلف پای میز مذاکره با ایران می‌نشینند نشان‌دهنده پیشرفت ایران است، گفت: ایران پس از انقلاب اسلامی ۲۰ میلیون تحصیل کرده دارد و پیشرفت‌های قابل توجهی را در چهار دهه اخیر داشته و دانشمندان بزرگ دنیا پذیرفته‌اند که دانشمندان ایرانی در دنیا حرف برای گفتن دارند.

وی تاکید کرد: دانشگاه سید جمال‌الدین اسدآبادی یکی از ظرفیت‌های ویژه این شهرستان است، و باید در راستای دیپلماسی فرهنگی و علمی، توسعه زبان‌های خارجی و توسعه دیدگاه‌های سید جمال گام بردارد و ما نیز حمایت لازم را خواهیم داشت که این دانشگاه به یکی از دانشگاه‌های اثرگذار در کشور تبدیل شود.

انتهای پیام

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: وزیر علوم تحقیقات و فناوری محمدعلی زلفی گل سیدجمال الدین اسدآبادی جمال الدین اسدآبادی تحقیقات و فناوری سید جمال الدین وزیر علوم سرمایه ها زلفی گل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۵۸۱۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهاددانشگاهی؛ حلقه میانی پیوند صنعت و دانشگاه

ایسنا/خراسان رضوی معاون آموزشی پژوهشکده صنایع غذایی جهاددانشگاهی خراسان رضوی گفت: اگرچه داشتن دانشگاه‌ها و بخش خصوصی بسیار قوی ارزشمند است، اما این ارتباط بازیگران است که می‌تواند در نهایت خروجی قابل توجه داشته باشد و در اینجا معاونت علمی ریاست‌جمهوری و جهاددانشگاهی این نقش واسطه‌ای را دارند.

شادی بلوریان امروز ۱۳ اردیبهشت در اولین رویداد ملی فبین‌فود که در هتل پردیسان مشهد برگزار شد، با بیان اینکه سه کلیدواژه آزمایشگاه‌های ساخت سریع، نوآوری و غذا تعیین ‏کننده رویکرد اصلی ما در این رویداد است، اظهار کرد: امنیت غذایی یکی از موضوعات تاثیرگذار بر امنیت‌ ملی است. در تعریف امنیت غذایی ۴ رکن فراهم بودن، دسترسی اقتصادی و فیزیکی، سلامت و پایداری مطرح است و زمانی می‌توان گفت امنیت غذایی وجود دارد که همه مردم در همه زمان‌ها بتوانند به غذای سالمی که تامین کننده نیازهای تغذیه‌ای آنهاست، دسترسی داشته باشند.

وی افزود: زیست‌بوم نوآوری از بازیگران متعددی تشکیل شده و بخش خصوصی، دانشگاه‌ها، مؤسسات تحقیقاتی و شرکت‎های دانش‌بنیان به عنوان بازیگران اصلی این زیست‌بوم مطرح اند. هر کدام از این بازیگران با توجه به اهداف و رسالت‌هایی که دنبال می‌کنند، از سطوح آمادگی مختلفی وارد زیست‌بوم فناوری می‌شوند. طبیعتا دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی ما شروع‌کننده هستند. ایده‌های ارزشمندی که از طرف فرهیختگان و نخبگان ارائه می‌شود، نیازمند انسجام و انتقال به جامعه است. بنابراین هدف اصلی ما از نوآوری، ایجاد زنجیره ثروت‌آفرینی، ایده، فناوری و نوآوری است. البته نوآوری، به معنای هر تغییری که باعث ایجاد ارزش شود نیز مطرح است.

دبیر علمی اولین رویداد ملی فبین‌فود با اشاره به چالش‌های جدی در مسیر نوآوری، بیان کرد: اگرچه داشتن دانشگاه‌ها و بخش خصوصی بسیار قوی ارزشمند است، اما این ارتباط بازیگران است که می‌تواند در نهایت خروجی قابل توجه داشته باشد و در اینجا معاونت علمی ریاست‌جمهوری و جهاددانشگاهی این نقش واسطه‌ای را دارند. با بهره‌گیری از نوآوری به شیوه باز، هزینه‌های تحقیق و توسعه کاهش می‌یابد، نوآوری با سرعت بیشتری اتفاق می‌افتد و ریسک کمتری را در رابطه با توسعه شاهد هستیم. برای نفوذ نوآوری در صنایع، آزمایشگاه‌های ساخت سریع از جمله ساختارهایی هستند که می‌توانند در افزایش ارتباطات و ارزان و آسان شدن نوآوری برای صنایع ما نقش مهم و کلیدی ایفا کنند.

بلوریان با بیان اینکه جهاد دانشگاهی نهادی عمومی و غیردولتی است، عنوان کرد: این نهاد در  طول چهار دهه فعالیتش نقش کلیدی و مهمی را در  توسعه فناوری ایفا کرده است. در دهه ۷۰ و ۸۰ جهاددانشگاهی سعی کرد به عنوان مکمل دانشگاه عمل کند و از موازی‌کاری و انجام کارهای مشابه بپرهیزد. سپس در دهه ۹۰ این نهاد تمرکز جدی بر بحث توسعه فناوری‌ها داشت و در این زمینه به توفیقات خوبی هم دست یافت. لذا در راستای ایجاد پلتفرم توسعه آزمایشگاه‌های ساخت سریع جهاددانشگاهی از جمله سازمان‌هایی است که می‌تواند نقش کلیدی ایفا کند.

وی اضافه کرد: پارادایم نوآوری ما تدریجی است و قطعاً برای ما مهم است که مسئله‌ای را حل کنیم که نهایتا نیاز صنعت را رفع کند، زیرا یکی از دغدغه‌های اصلی صنایع ما این است که خروجی دانشگاه‌ها منطبق بر نیازهای آن‌ها نیست. بنابراین اگر در آزمایشگاه‌های ساخت سریع بتوانیم منطبق با نیاز صنعت عمل کنیم، مطمئنا خروجی‌های دانشگاه برای حل مشکلات صنعت کارآمد خواهد شد.

معاون آموزشی پژوهشکده صنایع غذایی جهاددانشگاهی خراسان رضوی ادامه داد: پس از دریافت مسئله از صنعت، در اختیار نوآوران و فناوران قرار می‌گیرد تا برای حل آن‌ها طرح‌های نوآورانه خود که در سطوح فناوری ۲ به بالا قرار دارند را ارائه دهند. هنگامی که نیاز به وجود بستر و زیرساخت برای پرورش و رشد طرح‌های نوآوران حس می‌شود، جهاددانشگاهی ورود پیدا می‌کند. در این مرحله به کمک همه بازیگران زیست‌بوم فناوری نیاز داریم.

بلوریان افزود: از دیگر دلایلی که جهاددانشگاهی را به عنوان سازمانی برای ایجاد و توسعه فناوری‌های تخصصی آماده می‌کند، وجود ساختاری به نام سازمان تجاری‌سازی جهاددانشگاهی است که در آن به ایده‌های ارزشمند کمک می‌شود تا پرورش یابند و از نظر فنی و تخصصی بررسی می‌شوند.

وی به بیان اهداف این رویداد ملی پرداخت و گفت: از اصلی‌ترین اهداف این رویداد، تبیین جایگاه‌ آزمایشگاه‌های ساخت سریع در توسعه نوآوری و افزایش تاب‌آوری صنایع غذایی است. قطعا با تامین بخشی از زیرساخت‌های مورد نیاز فناوران و همچنین کمک به تجاری‌سازی ایده‌هایشان، آنان را حمایت خواهیم کرد. 

دبیر علمی اولین رویداد ملی فبین‌فود با بیان اینکه در تبیین اهمیت ایجاد فب‌لب ۳ پیش‌رویداد برگزار شد، ضمن ارائه گزارشی از نیازها و طرح‌های رسیده به این رویداد، گفت: عمده نیازهایی که از صنایع دریافت کردیم در حوزه مواد اولیه، فرمولاسیون و فرآوری موادغذایی بود. در طرح‌ها نیز عمده آنچه دریافت کردیم در حوزه فرمولاسیون و فرآیندهای تولید در صنایع غذایی و مواد اولیه صنعت غذاست.

بلوریان به فرآیند ارزیابی طرح‌ها اشاره و اظهار کرد: ۸۸ طرح از سوی فناوران و نوآوران دانشگاهی و مراکز تحقیقاتی دریافت شد که برای بخشی از آن کارفرمای مشخصی نداشتیم و در قالب پوستر در این رویداد ارائه شده است. پس از طی مراحل اولیه ۲۸ طرح وارد کمیته علمی و داوری شدند.  در نهایت ۱۸ طرح منتخب شد که طی جلسات متعدد با کارفرمایان پروژه‌ها چکش‌کاری شدند که امروز معرفی و تفاهم‌نامه‌های آن امضا خواهند شد.

وی با تأکید بر اهمیت دست‌یابی به محصول در این پلتفرم بیان کرد: تمام تلاش‌مان این است که پژوهش را صرفا برای پژوهش انجام ندهیم، پژوهش باید خروجی مشخصی داشته باشد، ساخت نمونه اولیه و خدمات تخصصی آزمایشگاهی را در جهاددانشگاهی خراسان رضوی در دستور کار قرار داده‌ایم تا طرح‌های ارزشمند را با توجه به تجارب ارزشمندی که در پژوهشکده صنایع غذایی جهاددانشگاهی خراسان رضوی داشته‌ایم، اجرا کنیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جهاددانشگاهی؛ حلقه میانی پیوند صنعت و دانشگاه
  • باید فبین‌فود را در سطح بین‌المللی گسترش دهیم
  • بازتعریف نقش جهاد دانشگاهی در زیست بوم نوآوری و فناوری کشور
  • یک هرمزگانی استاد نمونه کشوری شد
  • تصویب سند توسعه دانش بنیان خراسان جنوبی
  • راه رسیدن به نوآوری، سرمایه‌گذاری بر انسان خلاق است
  • زلفی گل: انتخاب استادان نمونه در راستای تحقق مرجعیت علمی است
  • راه‌اندازی پارک علم و فناوری در عراق با استفاده از ظرفیت‌های پارک فناوری تهران
  • افزایش تعداد دانشمندان بین المللی ۱ یا ۲ درصد
  • تحریم ورود واکسن توسط مدعیان آزادی و حقوق بشر/ مرجعیت علمی الویت وزارت علوم