Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست-اکنون تردد زائران از طریق مرزهای زمینی به عراق ممکن نیست اما برخی افراد با شایعاتی بر این مسئله دامن می‌زنند.

با شروع شیوع کرونا در کشورمان، برخی از محدودیت‌ها از سوی مرز‌های ایران و کشور‌های همسایه اعمال شد. یکی از این محدودیت‌ها تردد از مرز‌های مشترک ایران با عراق بود.

سال ۹۸ به دلیل شیوع گسترده کرونا، مرز‌های زمینی و هوایی ایران و عراق برای تردد زائران اربعین بسته بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما با گذشت زمان و کنترل این بیماری در سال ۹۹ مقرر شد تا مرز هوایی برای تردد رائران حسینی باز شود.

به گفته رئیس جمهور، دولت عراق فقط با حضور ۶۰ هزار زائر برای شرکت در مراسم اربعین امسال موافقت کرد و امکان افزایش آن برای دولت میزبان وجود نداشت؛ همچنین احمد وحیدی وزیر کشور هم در پیوست این سخنان سید ابراهیم رئیسی بیان کرد که در حال حاضر مشکل ما این است که عراق ورود زائران اربعین را از مرز زمینی نمی‌پذیرد.

امسال بنابر تصمیم ستاد اربعین، مرز مهران تنها برای بازگشت زائران باز بود و مسافران عتبات عالیات بعد از انجام آیین‌های اربعین می‌توانستند از مرز مهران برای بازگشت زمینی به کشور استفاده کنند.

از سوی دیگر شهریورماه ۱۴۰۰ در جریان سفر مصطفی الکاظمی نخست‌وزیر عراق به تهران، دو کشور درباره لغو روادید بین ایران و عراق ویژه سفر‌های هوایی توافق کردند. بر همین اساس، وزارت امور داخله عراق سوم آبان‌ماه در بخشنامه‌ای از اجرای مصوبه مجلس وزیران (عراق) و اعطای مجوز ورود یک‌ماهه و قابل تمدید شهروندان ایرانی که از طریق مرز‌های هوایی به همراه مهر فرودگاهی وارد این کشور می‌شوند، خبر داد.

حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی در پی این خبر گفت که فعلا لغو روادید برای سفر به عراق محدود به سفر‌های هوایی خواهد بود، اما ممکن است بعد از مدتی که بحران کرونا مدیریت شد و همه گیری کاهش پیدا کرد، لغو رواید به سفر‌های زمینی نیز تسری پیدا کند.

همچنین به گفته ایرج مسجدی سفیر ایران در عراق نیز گفت که کسی با هواپیما وارد عراق شد، می‌تواند از طریق مرز زمینی می‌تواند به ایران برگردد.

کرونا، عامل اصلی بسته شدن مرزهای زمینی کشور

با نزدیک شدن به روز‌های پایانی سال و ورود به اعیاد نیمه شعبان و عید نوروز، بسیاری از مردم در صدد برنامه ریزی برای سفر به عراق و عتبات عالیات از مرز‌های زمینی کشور هستند؛ اواسط بهمن ماه اعلام شد با پیگیری مسئولان، سفر زمینی به عتبات بزودی با شیوه جدید برقرار می‌شود؛ به طوری که اسامی زائران به صورت لیستی در اختیار سفارت عراق قرار می‌گیرد و پس از تائید، زائران می‌توانند بدون ویزا از مرز‌های زمینی به عراق سفر کنند.

این در حالی است که به گفته مقامات عراق این کشور فعلا از طریق مرز‌های هوایی پذیرای زائران بوده و از تردد زوار از طریق مرز‌های زمینی خودداری می‌کند.

همچنین چندی پیش که مسئولان سازمان حج و زیارت در انتظار بازگشایی مرز‌های زمینی با عراق بودند، برخی از افراد با دریافت ۴۰ دلار از مشتاقان سفر زمینی عتبات، برای آن‌ها موافقت‌نامه گرفته و به صورت گروهی و انفرادی آن‌ها را به عراق اعزام می‌کردند.

۱۶ اسفند ماه ۱۴۰۰ سید مجید میراحمدی معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور بیان کرد که همچنان سفر زیارتی به عتبات عالیات در عراق از مرز‌های زمینی ناممکن است و هموطنان از مراجعه به مرز‌های زمینی به قصد عبور برای زیارت، خودداری کنند.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: مرز های زمینی طریق مرز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۶۷۱۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بسته زنجیره تأمین بانک صادرات ایران در خدمت تولید است

​مدیرعامل بانک صادرات ایران همزمان با آغاز عملیاتی شدن برات الکترونیک این بانک به عنوان نخستین برات الکترونیک شبکه بانکی کشور، برای تامین مالی غیرنقدی بخش تولید از طریق ابزارهای نوین زنجیره تأمین اعلام آمادگی کرد. - اخبار بازار -

محسن سیفی در حاشیه رونمایی از نخستین برات الکترونیک کشور توسط این بانک که با حضور سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی، مدیران ارشد این وزارت خانه، معاون فناوری اطلاعات بانک مرکزی، خزانه‌دار کل کشور، نمایندگان قوه قضائیه، مدیران عامل بانک‌ها، مدیران ارشد بانک صادرات ایران و اصحاب رسانه در محل تالار جهاد اقتصادی ساختمان وزارت امور اقتصادی و دارایی برگزار شد، با تشریح قابلیت‌های نوین بانک صادرات ایران در زمینه تکمیل بسته تامین مالی غیر نقدی، برای حمایت از بخش‌های مختلف تولیدی اعلام آمادگی کرد.

او با بیان اینکه خوشحالیم که امروز در بانک صادرات ایران موفق شدیم به عنوان اولین بانک بسته اسناد تجاری را تکمیل و از آنها  در جهت تامین مالی زنجیره تأمین در بخش تولید استفاده کنیم، افزود: در سال‌هایی که تأمین مالی نقدی در نظام بانکی کشور اشباع شده  و در عین حال بانک‌ها موظف به تأمین مالی بخش‌های مختلف تولیدی هستند، بانک صادرات ایران با استفاده از ابزارهای مختلف تامین مالی غیر نقدی از تولید حمایت خواهد کرد و برات الکترونیک سهم مهمی از این ماموریت را بر عهده خواهد داشت.

 او افزود: امروز برات الکترونیک بانک صادرات ایران در کنار چک الکترونیک (چکنو) و در کنار سفته الکترونیک و همچنین سامانه توثیق الکترونیک دارایی (ست)، بسته کاملی برای تامین مالی زنجیره تولید فراهم کرده است.

 سیفی از عبور تعداد چکنوهای صادره از مرز 4 میلیون برگه و صدور بیش از 90 هزار برگ سفته الکترونیک  در بانک صادرات ایران خبر داد و افزود: با عملیاتی شدن برات الکترونیک  که حداقل سررسید آن یک ماه و حداکثر 12 ماه است، زنجیره کاملی از ابزارهای تامین مالی غیر نقدی در بانک صادرات ایران فراهم آمده که در خدمت شبکه تولید کشور قرار خواهد گرفت.

بانک صادرات ایران پیشرو در عملیاتی کردن برات الکترونیک سپامی

نخستین برات الکترونیک سپامی توسط بانک صادرات ایران با هدف ارائه خدمت نوین، تسهیل و تسریع در عرصه پرداخت غیرحضوری پول صادر و این ابزار نوین در اختیار فعالان اقتصادی و تولید قرار گرفت.

این محصول خدمت نوین بانک صادرات ایران برای تامین مالی زنجیره تامین واحد‌های تولیدی است و علاوه بر چکنو، خدمت دیگری برای مشتریان بانک به ویژه بنگاه‌های اقتصادی و تولیدی به حساب می‌آید.

بانک صادرات ایران به عنوان نخستین بانک کشور با هماهنگی بانک مرکزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی با عملیاتی کردن پروژه برات الکترونیک، خدمت نوین دیگری را برای تسریع در پرداخت‌های آنی در نظام بانکی کشور ارائه کرد و در نخستین اقدام پس از دریافت کد سپام از بانک مرکزی و ارسال  درخواست صدور برات به وزارت امور اقتصادی و دارایی، نخستین برات الکترونیک سپامی نظام بانکی کشور با داشتن شناسه خزانه‌داری کل کشور و شناسه سپام بانک مرکزی با امضای بانک صادرات ایران به عنوان برات‌گیر صادر شد. 

بانک صادرات ایران پس از عملیاتی کردن نخستین چک امن الکترونیک با عنوان «چکنو»، در صدور و استفاده از برات الکترونیک نیز  در کشور پیشرو است.

بدین ترتیب واحدهای تولیدی، بنگاه‌های اقتصادی، شبکه فروش و تامین ‌کنندگان می‌توانند با رونمایی این محصول توسط مراجع سیاستگذار، از این خدمت در بانک صادرات ایران استفاده کنند. 

برات الکترونیک به عنوان یکی از ابزارهای تامین مالی زنجیره تامین و بر اساس دستورالعمل ارائه خدمات تامین مالی زنجیره تامین توسط مؤسسات اعتباری طراحی شده و شیوه‌نامه اجرایی آن پس از تصویب در کمیسیون اعتباری به تایید هیئت‌عامل بانک مرکزی رسیده است. این سند تجاری الکترونیکی دارای کلیه ویژگی‌های ذکر شده در ماده 223 قانون تجارت و قانون تجارت الکترونیک است.

برات الکترونیک غیر کاغذی، با سررسید حداقل یک ماه و حداکثر یک سال با درخواست برات‌دهنده (بنگاه خریدار) در وجه یا به حواله‌کرد دارنده برات (بنگاه فروشنده) از طریق سامانه برات صادر و شناسه یکتای آن در سامانه سپام ثبت می‌شود و بانک بر اساس اعتبار برات‌دهنده (بنگاه خریدار) نسبت به قبول برات الکترونیک و تادیه کل مبلغ آن در سررسید اقدام خواهد کرد.

دیگر خبرها

  • سه میلیارد دلار اعتبار برای اجرای طرح انسداد مرزهای شرقی
  • تبادل نظر ایران و عراق درباره برگزاری مراسم اربعین در مرز خسروی
  • پیش بینی تردد ۵۰ درصدی زائران عتبات از مرز خسروی در اربعین ۱۴۰۳
  • پیش بینی تردد ۵۰ درصدی زائران عتبات از مرز خسروی دراربعین ۱۴۰۳
  • طرح انسداد مرزهای شرقی کشور آغاز شد
  • معاون وزیر کشور: در حال رایزنی هستیم تا امکان ورود زائران ایران به عراق با خودرو شخصی فراهم شود
  • سفر زائران اربعین با خودروی شخصی به عراق؟ | واکنش مهم یک مقام دولتی
  • علت بارش‌های سیل‌آسای ایران؛ عامل انسانی دخیل بود؟
  • بسته زنجیره تأمین بانک صادرات ایران در خدمت تولید است
  • دستور مهم رئیسی؛ تخصیص ۳میلیون یورو برای دیوارکشی مرزهای ایران | اعلام جزئیات جدید از انسداد مرزها؛ اولویت‌ با کدام مرزهاست؟