Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-02@02:49:46 GMT

تغییرات مغزی در بهبود یافتگان کرونا

تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۷۴۳۰۸

تغییرات مغزی در بهبود یافتگان کرونا

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که نشانگر‌های زیستی آسیب نورونی و التهاب مغز در خون با تغییرات عملکرد مغز هم در بیماران کرونایی بستری شده و هم افراد مبتلا به کووید طولانی مدت مرتبط است. شواهد ترکیبی نشانگر‌های خونی از آسیب به نورون‌ها و فعال شدن سلول‌ها که نشان دهنده التهاب مغز است، با علائم اضطراب در افراد مبتلا به کووید طولانی مدت مرتبط بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این مطالعه می‌تواند مهم باشد، زیرا به یک مبنای بیولوژیکی واقعی برای علائم طولانی مدت کووید اشاره می‌کند، که گاهی اوقات در افرادی که پس از بهبودی از کووید، بیماری‌های جسمی و روانی بیشماری را تجربه می‌کنند، نادیده گرفته می‌شود.

«باربارا هانسون»، یکی از نویسندگان این مطالعه، از دانشگاه نورث وسترن شیکاگو، گفت: «این یافته‌ها نشان می‌دهد که یک رابطه واقعی بین مشکلات مغزی ایجاد شده بواسطه کووید ۱۹ و این علائم وجود دارد.»

به گفته محققان، «قابل توجه‌ترین یافته این است که ما توانستیم نشانگر آسیب سلول‌های عصبی و نشانگر فعال شدن سلول‌های پشتیبان در مغز به نام «سلول‌های گلیال» که در سایر بیماری‌های مغز مانند بیماری ام اس افزایش می‌یابند، را بررسی کنیم.»

۶۴ شرکت‌کننده در این مطالعه شامل افراد سالم و همچنین افراد مبتلا به کووید ۱۹ بودند که با اختلال عملکرد مغزی حاد معروف به انسفالوپاتی، شدیدترین علامت عصبی کووید ۱۹ همراه با علائمی از گیجی تا کما، در بیمارستان بستری شدند.

منبع: مهر

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: کرونا کروناویروس کرونایی کرونایی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۷۴۳۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون

به گزارش خبرآنلاین، آسترازنکا شرکت بزرگ تولیدکننده دارو سرانجام پس از چندسال تایید کرد که واکسن کرونای این شرکت می‌تواند عوارض جانبی لخته خون و کاهش پلاکت‌ ایجاد کند.

تسنیم در خبری نوشت: آسترازنکا ـ شرکت بزرگ تولیدکننده دارو ـ سرانجام پس از چندسال تایید کرد که واکسن کرونای این شرکت با نام تجاری کوویشیلد (Covishield) که در سطح گسترده‌ای استفاده شده، ممکن است عوارض جانبی نادر از جمله لخته خون و کاهش پلاکت‌ خون ایجاد کند.

شرکت بریتانیایی ـ سوئدی آسترازنکا، کوویشیلد را با همکاری دانشگاه آکسفورد ساخت و تولید آن در دوران همه‌گیری کرونا در مؤسسه سرم هند انجام شد. این واکسن در بیش از ۱۵۰ کشور از جمله انگلیس و هند تزریق شد.

یافته‌های برخی پژوهش‌های انجام‌شده در دوره همه‌گیری نشان می‌داد که این واکسن در محافظت مقابل ویروس کرونای جدید بین ۶۰ تا ۸۰ درصد مؤثر است.

با وجود این، یافته‌های پژوهش‌های بعدی نشان داده که این واکسن ممکن است در برخی افراد باعث ایجاد لخته خون شود که می‌تواند مرگبار باشد.

تعدادی از افراد در بریتانیا یک شکایت جمعی را ثبت و اعلام کرده‌اند که این واکسن منجر به بروز مرگ و میر و صدمات شدید منجر شده و در پی دریافت غرامت تا ۱۰۰ میلیون پوند برای حدود ۵۰ قربانی هستند.

در حالی که آسترازنکا ادعای افراد را رد می‌کرد، برای اولین بار در یکی از مدارک دادگاه تایید کرده است که این واکسن در موارد بسیار نادر، باعث سندرم لخته خون می‌شود که علامت اصلی ایجاد لخته خون و تعداد پایین پلاکت خون در انسان است.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901644

دیگر خبرها

  • پاشنه و یک تمرین ساده برای داشتن پاهایی قوی و سالم/ روش انجام حرکت، فواید و تغییرات مورد انتظار (+فیلم)
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • نشانه‌ها و علائم بیماری کبد
  • ساخت نخستین سلول مغزی مصنوعی با آب و نمک 
  • با این فناوری انقلابی می‌توان درون سلول‌های سرطانی را مشاهده کرد!
  • ChatGPT در تشخیص آبسه مغزی شکست خورد
  • 6 علامت که می‌تواند نشان دهنده تومور مغزی باشد