Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، روزنامه خراسان نوشت: اصطلاح بیت‌کوین و ارز دیجیتال را بسیاری از ما شنیده‌ایم اما به احتمال زیاد، اصطلاح «اعتیاد به ارز دیجیتال» به گوش بسیاری از ما ناآشناست. البته تعجبی هم ندارد چراکه این موضوع فقط چند ماهی است که مطرح شده، اما منظور از این اعتیاد چیست و چه افرادی بیشتر در معرض خطر ابتلا به آن هستند؟

نوعی اجبار برای تکرار خریدوفروش ارزهای دیجیتال!

چند وقتی است که متخصصان متوجه رفتارهای اعتیادی برخی افراد در بازار ارزهای دیجیتال شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

منظور از رفتارهای اعتیادی این است که برخی افراد به رغم مشکلاتی که برایشان در این زمینه به وجود آمده اما توان مقاومت در برابر وسوسه خرید دوباره را ندارند. در این افراد نوعی اجبار برای تکرار این خرید و فروش دیده می‌شود. این افراد روزانه زمان زیادی را صرف پیگیری اخبار مربوط به آن می‌کنند، آن قدر که ممکن است زندگی روزمره فرد تحت تاثیر این موضوع با مشکلاتی روبه رو شود. این اعتیاد بسیار شبیه اعتیاد به قمار توصیف شده است و تا به حال مواردی که افراد در نتیجه این اعتیاد زندگی شخصی و خانوادگی‌شان به هم ریخته و از نظر مالی هم به شدت ضرر کرده‌اند، گزارش شده است. اما آیا هر کسی که در این زمینه به صورت مستمر فعال است، درگیر اعتیاد است؟

خطر در کمین ۷۰ درصد فعالان بازار  ارز های  دیجیتال

طبق برآوردها از هر هزار نفر فعال در بازار ارز دیجیتال، ۹ نفر درگیر این اعتیاد هستند. البته برخی متخصصان می‌گویند این به معنی آن نیست که بقیه افراد در معرض خطر نیستند بلکه نزدیک به ۷۰ درصد افراد فعال در این زمینه، رفتارهای پرخطری دارند که نشانه‌هایی از اعتیاد در آن‌ها دیده می‌شود ،  هر چند هنوز در گروه افراد درگیر اعتیاد به ارز دیجیتال در نظر گرفته نمی‌شوند.

چه‌کسانی بیشتر در معرض خطر هستند؟

به‌صورت کلی با توجه به استقبال بیشتر مردان جوان از این بازار، مشکلات رفتاری در ارتباط با آن هم بیشتر در این جمعیت دیده می‌شود. جدای از آن اما برخی ویژگی‌ها می‌تواند هشدار دهنده باشد.

۱- وقتی فرد سابقه سوءمصرف مواد، اعتیاد به الکل و دیگر انواع اعتیاد را دارد، احتمال اعتیاد به این فضا هم در او بالاتر است.
۲- وقتی عضوی از خانواده درگیر اعتیاد (هر نوع اعتیادی) است، احتمال این که فردی که وارد بازار ارز دیجیتال شده، درگیر اعتیاد آن شود، افزایش می‌یابد.
۳- افرادی که در اولین خرید و فروش‌های خود، سود بالایی می‌کنند، احتمال این که درگیر رفتارهای افراطی و بدون حساب و کتاب شوند، بالاتر است. متخصصان می‌گویند بخشی از ماجرا آن است که سیستم شناختی فرد تحت تاثیر قرار
می گیرد و احتمال رفتارهای غیرمنطقی می‌تواند افزایش یابد. البته که رابطه بین پاداش و پاسخ هم در فرد دچار تغییراتی می‌شود.
۴- افراد درگیر با افسردگی، اختلالات اضطرابی و اختلال دوقطبی در معرض خطر بیشتری در این زمینه هستند.
   آیا من به ارز دیجیتال معتاد شده‌ام؟

پرسش نامه خودسنجی که در ادامه می‌خوانید، می‌تواند پاسخ این سوال را به شما بدهد:

۱- آیا شما زمان زیادی از روز را به موضوع ارز دیجیتال و انواع آن فکر می‌کنید و درگیری ذهنی زیادی در این خصوص دارید؟
 ۲- آیا شما پول زیادی برای خرید و فروش ارزهای دیجیتال صرف کرده‌اید؟
 ۳- آیا تا امروز تلاش‌های ناموفق متعدد برای کنار گذاشتن خرید و فروش ارز دیجیتال داشته‌اید؟
 ۴- اگر تصمیم بگیرید زمانی را که صرف پیگیری ارزهای دیجیتال می‌کنید کاهش دهید، عصبی و تحریک‌پذیر می‌شوید؟
 ۵- آیا برای فرار از مشکلات زندگی و پیدا کردن حس و حال خوب، سراغ خرید و فروش ارزهای دیجیتال می‌روید؟
۶- آیا بعد از این که در این بازار پول از دست داده‌اید، دوباره سراغ خرید و فروش در این بازار رفته‌اید؟
 ۷- آیا تا به حال به نزدیکان خود درباره میزان پول یا میزان زمانی که صرف ارزهای دیجیتال می‌کنید، دروغ گفته‌اید و میزان آن را کمتر از میزان واقعی اعلام کرده‌اید؟ یا این که آیا تا به حال یواشکی و بدون اطلاع دیگران، از پولی که برای کار دیگری بوده، برای خرید ارز دیجیتال خرج کرده‌اید؟ (مثلا صرف پس‌انداز خانواده برای خرید ارز دیجیتال بدون اطلاع دیگر اعضا).
 ۸- آیا عادات مربوط به خرید و فروش ارز دیجیتال در شما، تاثیر منفی بر روابط یا شغل شما داشته است؟
 ۹- آیا تا به حال بعد از این که پول از دست داده‌اید سراغ بقیه رفته‌اید تا از آن ها پول برای خرید مجدد، قرض بگیرید؟

تفسیر نتیجه پرسش نامه

یک پاسخ مثبت| به نظر نمی‌رسد شما هنوز مشکلی داشته باشید اما مراقب رفتارهای خود باشید. بهتر است چند وقت دیگر دوباره به این پرسش نامه پاسخ دهید و وضعیت خود را ارزیابی کنید.

سه پاسخ مثبت| به نظر می‌رسد رفتارهای اعتیادگونه در شما در حال شکل‌گیری است و موضوع تا حدی از کنترل شما خارج شده. بهتر است زودتر از متخصص کمک بگیرید.

پنج پاسخ مثبت و بیشتر| رفتارهای اعتیادگونه شما در وضعیت بدی قرار دارد و به احتمال زیاد زندگی شما را هم تحت تاثیر قرار داده است. در اسرع وقت از متخصص کمک بگیرید.

نکته پایانی

پاییز امسال اولین مرکز درمان اعتیاد به ارز دیجیتال در یک کلینیک ترک اعتیاد در انگلستان آغاز به کار کرد. در ایران هم متخصصان اعتیاد به ارزهای دیجیتال می‌توانند به افرادی که در این زمینه مشکل دارند، کمک کنند.

منبع: برگرفته از سایت مرکز Castle Craig، از مراکز ترک اعتیاد پیشرو که مرکز بازپروری برای معتادان ارز دیجیتال هم دارد. این مرکز در  اسکاتلند قرار دارد.

انتهای پیام/

 

 

منبع: فارس

کلیدواژه: اعتیاد در معرض خطر ارز دیجیتال رمزارز ارزهای دیجیتال خرید و فروش ارز ارز دیجیتال اعتیاد به ارز درگیر اعتیاد معرض خطر برای خرید تا به حال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۶۸۶۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای گاز «خنده» در قلیان اکسیژن صحت دارد؟/ قلیان اکسیژن اعتیاد آور نیست؟

اخیرا بحث عرضه نوعی خاصی از قلیان با عنوان «قلیان اکسیژن» در برخی کافی شاپ‌ها و قهوه‌خانه‌ها خبرساز شده؛ موضوعی که گویا در راستای اجرای طرح مطالعاتی وزارت بهداشت در ۱۰ استان کشور است؛ چراکه متخصصان و مسئولان سلامت همواره نسبت به شکستن قبح استعمال قلیان در میان خانواده‌ها و استعمال آن به صورت گروهی و سرگرمی و در نهایت هم افزایش چندین برابری مصرف آن در زنان و مردان و بروز عوارض قلبی و تنفسی ناشی از آن در سنین پایین‌تر، هشدار داده‌اند.

غلامرضا حیدری، مجری طرح مطالعاتی بررسی «قلیان اکسیژن» در واکنش به اخبار  و فضای ایجاد شده درباره این طرح مطالعاتی، با تاکید بر اینکه «قلیان اکسیژن»، استانداردهای وزارت بهداشت را دارد، اظهار کرد: مقدار گازهای اکسیژن و نیتروژن موجود در «قلیان اکسیژن» تنظیم شده و استاندارد است و حدود ۱۰ سال از زمان ثبت اختراع رسمی این دستگاه در کشور می‌گذرد.

ماجرای گاز «خنده» در قلیان اکسیژن

رئیس مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اخبار منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی درباره قلیان اکسیژن خاطرنشان کرد: ادعای استفاده از «گاز خنده» در قلیان اکسیژن در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده که در پاسخ به ادعاهای مطرح شده باید گفت، استفاده از گاز خنده در قلیان اکسیژن صحت ندارد. 

وی درباره ترکیب گازهای قلیان اکسیژن گفت: سهم اکسیژن از ترکیب گازهای به کار گرفته شده قلیان اکسیژن حدود ۸۰ درصد است و نیتروژن می‌تواند به میزان ۵ درصد به ترکیب گازها اضافه شود.

مجری طرح مطالعاتی بررسی دستگاه پاک‌دم ادامه داد: «اکسید نیتروژن» که با «گاز خنده» شناخته می‌شود در قلیان اکسیژن وجود ندارد. «انتونوکس» که یک گاز بی‌ضرر  به حساب می‌آید که در قلیان اکسیژن استفاده می‌شود. پژوهش‌های متعددی درباره «انتونوکس» در سطح جهان انجام شده، یافته‌های این مطالعات از بی‌ضرر بودن این گاز حکایت می‌کند.

حیدری درباره اعتیادآور بودن انتونوکس اظهار کرد: انتونوکس از  مسائلی مانند «ایجاد وابستگی»، «اعتیادآوری» و «گازهای خنده‌آور» تهی است. با توجه به ویژگی‌های انتونوکس باید گفت ادعاهایی که در ارتباط با قلیان اکسیژن مطرح شده یک بازی رسانه‌ای است.

وی درباره طرح مطالعاتی بررسی دستگاه پاکدم اظهار کرد: بررسی دستگاه پاکدم که توسط دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام می‌شود یک طرح مطالعاتی به حساب می‌آید. این طرح مطالعاتی مورد تایید وزارت بهداشت واقع شده و «کد اخلاق» دارد. 

نتایج تحقیقات؛ ملاک تصمیم‌گیری درباره قلیان اکسیژن

رئیس مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه در این طرح مطالعاتی افرادی که از قلیان اکسیژن استفاده می‌کنند مورد نظرسنجی قرار می‌گیرند، افزود: هدف از اجرای نظرسنجی این است که مصرف‌کنندگان قلیان‌ اکسیژن را ارزیابی کنیم. این ارزیابی‌ها به منظور بررسی مشکلات و عوارض احتمالی ناشی از مصرف قلیان اکسیژن است. با توجه به مشکلات و عوارض احتمالی ناشی از استعمال قلیان اکسیژن برای آینده این دستگاه تصمیم می‌گیریم. 

وی گفت: در حال حاضر، قلیان اکسیژن در برخی استان‌ها مورد بررسی و تحقیق قرار گرفته است. پاسخ به پرسش‌های «آیا قلیان اکسیژن عوارض دارد؟» و «آیا قلیان اکسیژن می‌تواند به عنوان یک دستگاه بی‌ضرر معرفی شود؟» به عنوان پرسش‌های این طرح مطالعاتی طرح شده‌اند. پاسخ به این پرسش‌ها به گذر زمان نیاز دارد؛ این پروژه تحقیقاتی باید به مدت یک یا دو سال انجام شود که بتوان به پرسش‌های مطرح شده پاسخ داد. 

حیدری افزود: طرح مطالعاتی قلیان اکسیژن در شهر تهران انجام شده و مصرف‌کنندگان این دستگاه با «تست تنفسی» مورد ارزیابی قرار گرفته‌اند. نتایج تست تنفسی مصرف‌کنندگان قلیان اکسیژن نشان می‌دهد وضعیت تنفسی آن ها نسبت به افراد عادی، کاملا بالاتر است. نتایج به دست آمده می‌تواند ما را به مسیری هدایت کند که قلیان اکسیژن، مشکلات سلامتی ندارد. البته تاکید می‌کنم که به طور قطع، اظهارنظر نهایی درباره قلیان اکسیژن به بررسی‌های کامل‌تر نیاز دارد. در نظر داریم افرادی که از قلیان اکسیژن استفاده می‌کنند در ۱۰ استان کشور مورد ارزیابی قرار دهیم. بازهم تاکید می‌کنم اخبار مربوط به عوارض و اعتیادآوری قلیان اکسیژن، یک بازی رسانه‌ای و کذب محض است. 

رئیس مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی درباره جزییات اجرای طرح تحقیقاتی قلیان اکسیژن اظهار کرد: مراکزی که قلیان‌های دخانی ارائه می‌دهند به صورت داوطلبانه در طرح تحقیقاتی شرکت می‌کنند. بر اساس استانداردهای وزارت بهداشت، درصد گازهای اکسیژن و نیتروژن قلیان اکسیژن تنظیم می‌شود. طرح تحقیقاتی در ۳ استان تهران، البرز و آذربایجان شرقی آغاز شده، همچنین امور مربوط به این طرح تحقیقاتی در استان بوشهر و شهر جیرفت در استان فارس در حال انجام است.

وی ادامه داد: استان‌های مازندران، زنجان، هرمزگان نیز به طرح تحقیقاتی قلیان اکسیژن اضافه می‌شوند.

حیدری درباره جامعه آماری طرح مطالعاتی قلیان اکسیژن نیز گفت: تعداد مراکز عرضه قلیان‌های دخانی که در طرح مطالعاتی لیان اکسیژن شرکت کرده‌اند باید به «حجم نمونه» که در طرح علمی برآورد شده، برسند. میزان جامعه آماری باید به نحوی باشد که آمار و ارقام خروجی طرح تحقیقاتی از منظر آماری، «معنی‌دار» و «قابل تایید» باشد. این طرح تحقیقاتی به یک یا دو سال زمان نیاز دارد که میزان داده‌های مورد نظر جمع‌آوری شود. پس از جمع‌آوری داده‌ها، آنالیزهای مورد نیاز انجام می‌شود. 

چرایی اجرای طرح مطالعاتی قلیان اکسیژن

وی درباره چرایی اجرای طرح مطالعاتی قلیان اکسیژن گفت: سال‌ها است علیه دخانیات مبارزه می‌کنیم و با اقداماتی در نظر داریم میزان مصرف دخانیات را کنترل و محدود کنیم. برنامه‌هایی با هدف کنترل دخانیات طی سال‌های گذشته  مطرح شده اما شکست‌ خورده‌اند. همچنین ممنوعیت‌های استعمال دخانیات اثربخش نبوده‌اند و جرائم مربوط به تخلفات دخانیاتی به خوبی اجرا نشده‌اند.

افزایش مصرف قلیان در جامعه

حیدری با بیان اینکه متاسفانه قلیان در کشور به ویژه در میان جوانان به وفور استعمال می‌شود، افزود: مصرف قلیان در جمعیت نوجوان در حال افزایش است. بررسی‌ها بیانگر این است تفاوتی در ارتباط با میزان مصرف قلیان در میان زنان و مردان وجود ندارد؛ این در حالیست که میزان مصرف سیگار در میان مردان نسبت به زنان ۱۰ برابر بیشتر است. آمار و ارقام بیانگر این است که حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد افراد بالای ۲۵ سال، چه مرد و چه زن قلیان استعمال می‌کنند. 

رئیس مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه قلیان در میان جامعه ایرانی ورود کرده، افزود: قلیان در میان خانواده‌ها، اماکن تفریحی و جمعیت جوان کشور ورود کرده است. میزان دود هر وعده استعمال قلیان معادل استفاده از ۱۰۰ نخ سیگار است. 

حیدری درباره تنباکوهای مورد استفاده در قلیان‌ها گفت: تنباکوها غیراستاندارد به حساب می‌آیند و عمدتاً با آلودگی‌های محیطی، میکروبی و قارچی همراه هستند. زغال‌هایی هم که در قلیان استفاده می‌شوند زمینه‌ساز مسمومیت با مونوکسیدکربن هستند. 

افزایش بیماری‌های تنفسی و قلبی در پی افزایش مصرف قلیان

رئیس مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی افزود: متاسفانه در ارتباط با کنترل مصرف قلیان هیچ برنامه‌ریزی کاملی وجود ندارد. با توجه به افزایش استعمال قلیان در میان جوانان و نوجوانان شاید بتوان گفت باید به انتظار افزایش بیماری‌های تنفسی و قلبی_عروقی در سنین جوانی بنشینیم. در حالی که بیماری‌های تنفسی و قلبی_عروقی معمولا در دهه‌های پنجم یا ششم زندگی بروز می‌کنند. شرایط به واسطه استفاده از قلیان به نحوی است که افراد ۲۰ و ۳۰ ساله دچار برونشیت مزمن و بیماری‌های قلبی هستند.

شاید قلیان اکسیژن جایگزینی برای قلیان‌های دخانی باشد

حیدری با بیان اینکه عوارض مصرف قلیان باید در کانون توجه قرار گیرد، افزود: بهره‌ گرفتن از راهکارها و روش‌های علمی در جهت کنترل مصرف دخانیات باید در کانون توجه قرار گیرد. به نظر می‌رسد قلیان اکسیژن شاید بتواند جایگزین قلیان‌های دخانی شود.

وی تاکید کرد: در حال حاضر، دستگاه قلیان اکسیژن «تایید نهایی» را نگرفته است. اگر نتایج تحقیقات و شرایط طوری باشد که این دستگاه جایگزین قلیان‌های دخانی شود، یک گام موثر در راستای حفظ سلامتی جامعه به حساب خواهد آمد. اما در مجموع اظهارنظر درباره قلیان اکسیژن منوط به بررسی‌های کامل‌تر بوده و نتایج تحقیقات؛ ملاک تصمیم‌گیری در این باره خواهد شد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • چه کسانی در معرض بیماری ترانه علیدوستی هستند؟ (فیلم)
  • (ویدئو) چه کسانی در معرض بیماری ترانه علیدوستی هستند؟
  • ویدئو دیدنی از بازیگرانی که از کودکی مشهور شدند
  • درباره بیماری مرموز ترانه علیدوستی؛ چه کسانی در معرض آن هستند؟ | فیلم
  • راهنمای تشخیص کالای اصل از تقلبی | کدام کالاها بیشتر در معرض تقلب هستند؟
  • ماجرای گاز «خنده» در قلیان اکسیژن صحت دارد؟/ قلیان اکسیژن اعتیاد آور نیست؟
  • چه کسانی در معرض بیماری ترانه علیدوستی هستند؟
  • درخواست دیه اولیای دم از قاتل مجنون
  • ترک مصرف کافئین با ۲ روش ساده
  • اعتیاد به کافئین را بی دردسر ترک کنید