Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-27@09:21:18 GMT

زمان کوچ بهاره عشایر شهرستان بهمئی مشخص شد

تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۸۲۴۳۰

زمان کوچ بهاره عشایر شهرستان بهمئی مشخص شد

روح‌الله شجاعی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در بهمئی اظهار کرد: پیرو نشست هماهنگی کوچ عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد و دستور فرماندار شهرستان بهمئی زمان آغاز کوچ عشایر شهرستان  از ۱۰ الی ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ اعلام شده است.

وی گفت: با توجه به قانون سخت گیرانه قاچاق دام سبک و سنگین از استان هرگونه جابجایی در این خصوص قبل از تاریخ معین شده ممنوع است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مسئول افزود: بنا بر تصمیم فرمانداری شهرستان بهمئی برای برقراری نظم و امنیت کوچ و همچنین جلوگیری از آسیب رسیدن به منابع طبیعی، عشایر شهرستان در تاریخ اعلام شده اقدام و هر گونه کوچ چه به روش سنتی و چه از طریق کامیون تا قبل از این تاریخ غیر قانونی است.

شجاعی تاکید کرد: عشایر قبل از کوچ هماهنگی لازم را با اداره امور عشایر شهرستان  و همچنین منابع طبیعی به عل آورند.

شجاعی خاطرنشان کرد: تمامی دامداران و عشایر کوچ‌رو شهرستان با رعایت تقویم کوچ بهاره، برنامه زمانبندی حرکت کوچ را تنظیم و به هشدارهای لازم توجه کنند و همراه داشتن کارت تردد برای تمامی عشایر شهرستان الزامی است.

رئیس امور عشایر بهمئی افزود: دامداران و بهره برداران باید از ورود زود هنگام و خارج از تقویم زمان بندی کوچ به مراتع ییلاقی خودداری کنند.

وی در ادامه  تصریح کرد: پیرو دستور مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد تمام وسایل نقلیه امور عشایر برای بازسازی راه‌های عشایری شهرستان در آماده باش کامل هستند تا در صورت هر گونه اتفاق در جهت مسدود کردن راه های متصل به عشایر  شهرستان در کمترین زمان ممکن بازگشایی راه‌ها را فراهم سازیم.

 وی گفت: برای همه دامداران شهرستان کارت تردد صادر کردیم تا در زمان  مقرر کوچ از این کارت استفاده کنند و در صورت تردد مشکلی نداشته باشند.

شجاعی افزود: عشایری که پنل‌های خورشیدی تحویل گرفته اند جهت حمل و نقل دستگاههای مذکور دقت کرده و در نظر داشته باشند موارد شکستگی و آسیب های  جانبی مشمول ضمانت تعمیر نیست.

وی در پایان از عشایر شهرستان درخواست شده هشدارهای هواشناسی و عوامل جوی و موارد امنیتی را  جدی گرفته وبا مسیولان شهرستانی همکاری نمایند .


شجاعی  رئیس امور عشایر شهرستان بهمئی مهمترین اقدامات  انجام گرفته در سال ۱۴۰۰ جهت عشایر شهرستان بهمیی را به شرح ذیل عنوان نموده  است .
۱-بازگشایی راه های عشایری و ایلراه ها بطول 550 کیلومتر 
2-تکمیل  ایستگاه پمپاژپشت کوه ملا طهماسب جهت 110خانوار و 8 روستا 
3-آبرسانی سیار به عشایر کوچ رو 2000  سرویس
4-احداث منبع ذخیره آب  سر پر  دوقله 
5-احداث منبع ذخیره آب کارون 
6-احداث منبع ذخیره سندان 
7-احداث منبع ذخیره آب سیاه شیر 
8-احداث منبع ذخیره آب سید مرده
9-بهسازی چشمه لک بخش ممبی
10-بهسازی ومرمت چشمه خشاب شیری 
11-اجرای دال  منبع ذخیره آب کارند

12- کلنگ زنی و شروع بکار احداث سوله و ساختمان اداری امور عشایر شهرستان
13-توزیع 1400 تن جو  و سایر نهاده های دامی 
14-توزیع 13000کیسه آرد جهت عشایر شهرستان 
15-تجهیز و تعمیر ناوگان آبرسانی و ادوات راه سازی 
16-توزیع 106دستگاه پنل خورشیدی و 100دستگاه چراغ خورشیدی
17-راه اندازی مرکز توزیع نفت و سوخت عشایر  دره گپی 
18-صدور 900فقره کارت تردد جهت عشایر شهرستان 
19-پرداخت 25فقره تسهیلات به عشایر 
20-معرفی و تشکیل پرونده 1250خانوار عشایری جهت صدور دام دار کارت به جهاد کشاورزی شهرستان

منبع: فارس

کلیدواژه: عشایر احداث منبع ذخیره آب شهرستان بهمئی عشایر شهرستان امور عشایر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۸۲۴۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۵۶ ایل و طایفه مستقل در ایران زندگی کوچندگی دارند

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اردبیل مهدی میزبان، در دومین جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر که در جعفرآباد مغان برگزار شد، اظهار کرد: جمعیت عشایری کشور ۲۵۱ هزار خانوار با یک‌ میلیون ۱۰۰ هزار نفر است که این قشر زحمت کش، نقش بسیار تاثیرگذاری در تولید دارند.
وی افزود: عشایر با تشکیل ۱.۴ درصد جمعیت کشور، ۲۵ درصد گوشت‌ قرمز و ۳۵ درصد صنایع‌دستی کشور را تولید می‌کنند.معاون توسعه و امور زیربنائی سازمان امور عشایر کشور عنوان کرد: سازمان امور عشایر ایران دو وظیفه اصلی خدمات‌رسانی به عشایر و هماهنگی با دستگاه‌های اجرایی برای پیگیری مطالبات عشایر را انجام می‌دهد.

میزبان بیان کرد: باید به ظرفیت‌های فرهنگی، هنری، هویتی، اقتصادی و اجتماعی عشایر توجه شود و آنها را به ثبت برسانیم.وی با اشاره به اینکه این جشنواره طی دهه‌ها برگزاری به صورت ملی، تبدیل به یک جشنواره بین‌المللی شد و این دومین دوره بین المللی آن است، تصریح کرد: نیاز است در سال‌های آینده کنگره ملی عشایر و کنگره عشایر شاهسون در منطقه مغان برگزار شود.
میزبان گفت: برگزاری این جشنواره برای همکاری‌های بین دستگاهی و مدیریت کوچ عشایر طراحی شده و مجموعه‌ای از آداب و رسوم و فرهنگ و هنر عشایر در آن به نمایش گذاشته می‌شود که نقش ترویجی و هویتی برای جوانان نیز دارد.
وی ادامه داد: عشایر مغان به‌عنوان ممتازترین مرزداران در شمال غربی کشور هستند که متاسفانه مستندات فرهنگی قابل توجه‌ای در این حوزه انتشار داده نشده است.
معاون توسعه و امور زیربنائی سازمان امور عشایر کشور اذعان کرد: برندهای زیادی در حوزه عشایر در کشور وجود دارد و لازم است برندهای پنیر در منطقه مغان که از طریق دام عشایر تهیه می‌شود با نام عشایر شاهسون برندسازی شود.
وی یادآور شد: شاهسون‌ها در حکومت صفوی که بعد از ساسانیان اولین حکومت ملی در ایران را بوجود آوردند، نفش ممتازی داشتند.میزبان افزود: مسکن عشایر شاهسون تحت عنوان "آلاچیق" در کشور مطرح است اما شاهسون‌شناسی در تحقیقات و پژوهش‌های دانشگاهی جایگاه چندانی ندارد که در این زمینه باید فرهنگ دوستان و محققین و علاقه‌مندان منطقه کار کنند.

دیگر خبرها

  • زندگی ۸۲۰۰ خانوار عشایری در استان خراسان رضوی
  • خطر فراموشی در کمین زندگی عشایری
  • ۶۵۶ ایل و طایفه مستقل در ایران زندگی کوچندگی دارند
  • بازدید مدیر امور عشایر تفتان از مناطق عشایری
  • محصولات تولیدی عشایر مغان برندسازی شود
  • خدمات بسیار خوبی به عشایر تنگستان ارائه شد
  • روستاییان وعشایر جنوب سیستان وبلوچستان خوشحال از باران‌ها اخیر
  • ذخیره‌سازی ۲۸۳۱ تن مرغ در سردخانه‌های مازندران
  • آغاز کشت بهاره به لطف باران‌های بهاری در شهرستان زیرکوه
  • مزایده اموال شناسایی شده متهم پرونده کثیرالشالکی شهرستان بهمئی