Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حال حاضر با اکران فیلم های سینمایی در سینماها و استقبال مردم از فیلم ها سالن های سینما جان تازه گرفته اند اما سالن های تئاتر همچنان در بلاتکلیفی به سر می برند و هنوز مخاطب به سالن های تئاتر بر نگشته است به دنبال راه حلی برای این موضوع هستیم به همین بهانه با مدیران و پیشکسوتان تئاتر گفت و گویی کرده ایم که در ذیل مشاهده می کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

داوود نامور کارگردان تئاتر و مدیر عمارت نمایشی نوفل لوشاتو در گفت و گو با خبرنگار فرهنگ و هنر برنا در پاسخ به این پرسش که آیا با توجه به موقعیت سالنهای تئاتر و میزان مخاطب علاقه مند به این حوزه، سالن های تئاتر می تواند مانند سینما دوباره رونق پیدا کند گفت: در مورد بحث سینما سازمان سینمایی جرات این را داشت که جلوی دولت و فشار ها بایستد و بگوید سالن های سینماییش را تعطیل نمی کند و موفق هم شد و مخاطب هم پله پله به سینماها برگشت و رونق گرفت. ضمن اینکه قسمتی از پخش فیلم ها به صورت آنلاین اتفاق می افتد و این مسئله هم توسط سایت های تبلیغاتی کمکی به پخش فیلم ها کرده است. البته در تئاتر هم خوشبختانه چنین اتفاقاتی در حال افتادن است و تقریبا تئاتر هایی که به روی صحنه هستند هفتاد درصدشان نمایش های پر فروشی هستند وتماشاگران استقبال زیادی از این نمایش ها کردند مثال میزنم نمایش دن کیشوت به کارگردانی جواد مولانیا که در همین عمارت نوفل لوشاتو روی صحنه می رود حتی تا سه روز آینده سولد اوت شده است چون هم نمایش خوبی است هم تبلیغاتش به درستی انجام شده است و همه ی این ها باعث شده است که تماشاگر دوباره به سالن های تئاتر بیاید.

وی افزود:به نظر من تماشاگران مجددا به سمت سالن های تئاتر برگشته اند و منتقدین و رسانه باید در جهت اعتماد سازی مخاطب کمک کنند تا تماشاگران بیشتری به سالن بیاید چون هم پروتکل های بهداشتی رعایت می شود و هم تئاتر های خوبی روی صحنه هستند اما در خصوص سینما در حال حاضر فیلم هایی که رو پرده هستند همه کارهایی است که بازیگرانش چهره هستند و تقریبا کارهای به روز و کمدی اجتماعی هستند که تماشاگر از آنها استقبال می کند و سینمای قبل و بعد کرونا هیچ فرقی با هم نکرده است اما در تئاتر هنوز گروه های حرفه ای برنگشته اند چون همچنان ترس از کرونا و شیوع کرونا وجود دارد و تماشاگران هنوز میل پیدا نکرده اند که نمایش های تجربی و دانشجویی را ببینند.

نامور در پاسخ به این سوال که آیا سرمایه گذاران در تئاتر می توانند موثر باشند گفت:حتما همینطور است ولی سرمایه گذار حق دارد که حساب و کتاب داشته باشد، در سینما به دلیل صنعتی بودن آن سرمایه گذاری می کنند اما در تئاتر این طور نیست. و به لحاظ هزینه ای هم اگر نگاه کنیم سینما را می توان با ده بیست هزار تومان هم در خانه دید از این رو در سینما به 90% از اهداف سرمایه گذاری می رسند ولی در تئاتر این اتفاق نمی افتد در تئاتر هزینه ها بالا رفته است و تماشاچی تئاتر این هزینه را ندارد اگر چهار نفر از اعضای یک خانواده بخواهند یک تئاتر را تماشا کنند سیصد چهارصد هزار تومان هزینه بلیطشان می شود و این هزینه امروز برای خانواده های ما زیاد است مگر تئاتر دیدن چقدر برای مردم واجب است؟ به همین دلیل تئاتر را در سبد کالای فرهنگی قرار نداده اند از این رو سرمایه گذار احتیاط می کند و در هر تئاتری سرمایه گذاری نخواهد کرد. امروز با ظرفیت 50% که در تئاتر وجود دارد سرمایه گذار هزینه صددرصدی نمی کند که برداشتی 50درصدی داشته باشد البته قبل از کرونا هم تمایل سرمایه گذار برای حضور در اقتصاد تئاتر کم بود امروز هم که تئاتر همچنان تماشاچی زیادی ندارد و هنوز ترس از کرونا وجود دارد سرمایه خود را به این سمت و سو نمی آورند. اما با این حال خوشبختانه در تئاتر تعدادی سرمایه گذارانی هستند که برای حمایت از بچه های تئاتری در این عرصه هزینه می کنند و چون این کار را برای کمک و حمایت انجام می دهند دیگر به بازگشت مالیش نگاه نمیکنند اگر دیگر سرمایه گذاران هم با این نگاه و برای حمایت در تئاتر سرمایه گذاری کنند حتما می تواند به رونق تئاتر کمک کنند.

مدیر عمارت نمایشی نوفل لوشاتو در خصوص اولویت بندیشان در انتخاب نمایش ها گفت:من در سال گذشته رویکرد خود را اعلام کردم ما در هر فصلی فراخوانی به نام حمایت از کارگردانان جوان تئاتر داریم ، گروه ها فرم پر می کنند و رویکرد و شیوه اجرایی خود را می گویند و بعد از آن نمایش ها توسط کارشناسان مجموعه باز بینی می شود و در هر فصل هم بیش از بیست کار را بازبینی می شود. و در نهایت چند اثر که به سبک کار مجموعه ما نزدیکتر باشند انتخاب می شوند و با آنها درصدی قرارداد می بندیم و در ساعات مشخصی که برای نمایش های حمایتی تعیین کرده ایم به روی صحنه می روند و در ساعات دیگر یا ما از گروه های تئاتر حرفه ای دعوت می کنیم که اجرای خود را در عمارت نوفل لوشاتو به روی صحنه ببرند و یا خود کارگردانان و تهیه کنندگان به ما مراجعه می کنند اما باز هم کیفیت کار برای من مهمتر از مسائل مالی است. اگر شناختی از گروه داشته باشیم با کمال میل قرارداد  می بندیم و اگر شناختی نداشته باشیم توسط کارشناسان کارشان بازبینی می شود و اگر قرار باشد در مجموعه ما اجرا بروند با کمال میل با آنها قرارداد می بندیم.

نامور درباره اینکه مبلغ بلیط های نمایش ها بر چه اساس انتخاب می شود گفت: براساس کیفیت کار و یا حضور بازیگر و کارگردان با تجربه الویت بندی می شوند. به طور مثال در نمایشی تجربی یا کار اولی پیشنهاد من این است که بلیط نباید بر اساس هزینه هایی که کرده اند باشد بلکه باید بر اساس کیفیت کار باشد. اکثریت گروه های دانشجویی بین 35 تا 45 نرخ بلیط دارند و در گروه های حرفه ای بین 50 تا 70 قیمت گذاری می شود.

نامور درباره وضعیت فروش نمایش ها در این مجموعه نمایشی گفت: تقریبا هنرمندان و دانشجویان تئاتر مجموعه ما را می شناسند البته لطف رسانه ها هم بوده و تشویق شده ایم و قرارداد و تعامل ما با گروه ها منصفانه بوده است و از این رو عمارت نوفل لوشاتو توانست تماشاچی خود را پیدا کند. تقریبا 90% از نمایش هایی که در مجموعه ما به روی صحنه رفته اند تکمیل ظرفیت بودند و ما خارج از ظرفیت هم بلیط فروخته ایم حتی نمایش دیگری در همین مجموعه با وجود اینکه کاری تجربی است اما باز هم 70% از سالن پر می شود چون سختگیری های ما در شروع، گزینشی است و با خیال راحت با گروه های نمایشی قرارداد می بندیم و در نتیجه گروه ها موفق عمل می کنند.

داوود نامور مدیر عمارت نمایشی نوفل لوشاتو در پایان گفت: در این دو سال که درگیر کرونا بوده ایم بسیاری از هنرمندان به ناچار شغل خود را عوض کردند و امروز که گروه های هنری به این عرصه بر می گردند خواهش من از منتقدین واقعی و رسانه ها این است که وقتی کاری نمایشی را می بینند و اصطلاح مزخرف را به کار می برند بدانند که این به صلاح تئاتر و بچه های تئاتری نیست یک سال است که نگذاشته ایم چراغ تئاتر خاموش شود و تئاتر را روشنتر و پر نور تر خواهیم کرد از فرصتی که در اختیارم قرار داده شده است می خواهم استفاده کنم و از شما رسانه ای ها  بخواهم که به ما کمک کنید شاید کاری 100درصدی به دل شما ننشیند و یا از نظر دراماتیک آنچه شما انتظارش را داشته اید نبوده است ولی قرار نیست منتقد ها و رسانه ها نقد هایی توهین آمیز به کار ها داشته باشند و کارها را منفی نقد کنند. پیشنهاد من به منتقدین حمایت از کار ها است توهین به نمایش ها عوامل را و تماشاگر را دلسرد می کند. این نگاه من به عنوان مدیر این مجموعه است. نگاه شفاف منتقدین می تواند کمکی به بازگشت تماشاگران تاتر به سالن ها باشد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: تئاتر دولت رسانه سرمایه خانواده سرمایه گذاری اقتصاد سرمایه گذاران قیمت گذاری سرمایه گذاری منتقدین پیشکسوتان تئاتر عمارت نوفل لوشاتو مجموعه نمایشی نمایش صحنه ای تبلیغات رسانه ها تئاتر تجربی گروه های نمایشی سالن های تئاتر سرمایه گذاری نوفل لوشاتو سرمایه گذار روی صحنه مجموعه ما نمایش ها فیلم ها گروه ها سالن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۸۳۹۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادامه هتل«صخره‌ای»معطل راه دسترسی/استاندار:سرمایه‌گذار حمایت شود

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: هتل صخره‌ای خرم‌آباد نزدیک به ۲۷ سال است عملیات اجرایی آن نیمه‌کاره مانده و تاکنون بارها از سوی مسئولان از روند اجرای این پروژه انتقاد شده است، با توقف عملیات اجرایی این پروژه انتقادات از آن دوچندان شده به‌گونه‌ای که مردم لرستان از این پروژه به‌عنوان پروژه‌ای تاریخی یاد می‌کنند.

«ابوطالب شفقت» استاندار جدید لرستان روز جمعه از برخی پروژه‌های شهر خرم‌آباد بازدید کرد، یکی از این پروژه‌ها هتل «صخره‌ای» بود، پروژه‌ای که استاندار لرستان دستور داد که مسئولان برای ادامه فعالیت سرمایه‌گذار این پروژه گردشگری همکاری لازم را داشته باشند.

ادامه کار در پروژه معطل احداث راه دسترسی

نعمتی نماینده سرمایه‌گذار هتل «صخره‌ای» خرم‌آباد در این بازدید استاندار با اشاره به مشخصات فنی این پروژه، اظهار داشت: کار ما در این پروژه از سال ۹۵ شروع شده است.

وی عنوان کرد: در عرض یک تا دو سال توانستیم در این پروژه ۷۰ درصد پیشرفت کاری داشته باشیم.

نماینده سرمایه‌گذار هتل «صخره‌ای» خرم‌آباد با بیان اینکه با مجوز شهرداری و نظام‌مهندسی ما فعالیت را در این پروژه آغاز کردیم، گفت: متأسفانه یک‌مرتبه شهرداری وقت به ما اعلام کرد که چرا هشت طبقه ساخته‌اید؟ گفتیم که ما بر اساس مجوز شهرداری این اقدام را انجام داده‌ایم.

نعمتی با بیان اینکه با این اوصاف پنج سال کار ما را در پروژه متوقف کردند، افزود: علی‌رغم مراجعه به استانداری و شهردار وقت، نتوانستیم کار را ادامه بدهیم، در نهایت پنج تا شش ماه قبل حدود هفت میلیارد تومان از ما گرفتند تا بتوانیم کار را ادامه بدهیم.

وی با اشاره به مشکل راه دسترسی به این هتل، افزود: این راه حدود ۱۲ هزار مترمربع است، ما با هزینه خودمان این راه را هموار و صاف کردیم، ما این درخواست را دادیم که این راه دسترسی را به ما بدهید تا خریداری کنیم.

دستور استاندار قبلی روی زمین ماند!

نماینده سرمایه‌گذار هتل «صخره‌ای» خرم‌آباد با اشاره به درخواست و موافقت راه و شهرسازی دراین‌رابطه، بیان داشت: مرکز اعلام کرد که اختصاص این ۱۲ هزار مترمربع در حیطه اختیارات استان نیست و با اختصاص پنج هزار مترمربع در مرحله اول موافقت کردند.

نعمتی، افزود: سال گذشته این پنج هزار مترمربع واگذار و ما اعتبار آن را پرداخت کردیم، برگ واگذاری هم داریم، الان برای هفت هزار مترمربع مابقی منتظر مانده‌ایم.

وی با بیان اینکه ما با هزینه خودمان این هفت هزار مترمربع را صاف و هموار کرده‌ایم، گفت: الان می‌گوئیم که آمادگی داریم اعتبار این هفت هزار مترمربع را هم پرداخت کنیم، اما در این راستا فقط امروزوفردا با ما می‌کنند.

نماینده سرمایه‌گذار هتل «صخره‌ای» خرم‌آباد با بیان اینکه استاندار قبلی دستور دادند که راه و شهرسازی ظرف یک هفته این کار صورت گیرد، الان یک هفته به پنج ماه رسیده و هنوز این هفت هزار مترمربع واگذار نشده است، بیان داشت: علی‌رغم این عدم واگذاری، ما سه قرارداد با سه پیمانکار عظیم منعقد کرده‌ایم.

نعمتی، افزود: الان چند نامه برای ایجاد زیرساخت‌ها هم داده‌ایم که متأسفانه هنوز پاسخ ما را نداده‌اند.

شهردار: فرایند تغییر کاربری باید انجام شود

داریوش بارانی بیرانوند شهردار خرم‌آباد نیز در این بازدید، اظهار داشت: بیش از ۲۷ سال است که این ساختمان به لحاظ روانی و اجتماعی فضای خیلی بدی را در بین مردم ایجاد کرده است.

وی عنوان کرد: مجموعه مدیریت شهری و استان همراه هستند، نماینده سرمایه‌گذار هتل «صخره‌ای» خرم‌آباد یک دغدغه دارند که دغدغه ایشان به حق است و می‌گویند اینجا می‌خواهم هتل پنج‌ستاره احداث کنم، اما راه دسترسی مال من نیست، اگر در مسیر راه دسترسی من سازه‌ای ساخته شد و یا هر اتفاقی رخ داد و متناسب با شأن هتل من نباشد، باید چه کرد؟ این کاملاً درست است.

شهردار خرم‌آباد با تأکید بر اینکه تغییر کاربری فرایندی است که باید انجام شود، بیان داشت: ما مصوبه عدم نیاز شهرداری و شورای شهر را دراین‌رابطه نیاز داریم.

بارانی بیرانوند، بیان داشت: چهار تغییر کاربری نیازمند مصوبه شورای شهر است، اینها شامل فضای سبز، معبر، تأسیسات شهری و پایانه است.

وی با بیان اینکه ما بابت این قضیه هیچ مشکلی نداریم، گفت: من فکر می‌کنم مانعی برای ادامه کار الان وجود ندارد، نماینده سرمایه‌گذار هتل «صخره‌ای» خرم‌آباد کار را شروع کند تا ما هم با ایشان همکاری و زمین را به ایشان تحویل بدهیم.

مدیرکل راه و شهرسازی: در حال رایزنی هستیم

بهزاد شاکرمی مدیرکل راه و شهرسازی لرستان نیز در این بازدید، اظهار داشت: زمین راه دسترسی به هتل ۱۲ هزار مترمربع بوده که قبلاً پنج هزار مترمربع از آن به سرمایه‌گذار واگذار شده است.

وی عنوان کرد: در آخرین جلسه هم مقرر شد که اقدام به واگذاری بعدی هم دراین‌رابطه انجام شود.

مدیرکل راه و شهرسازی لرستان با بیان اینکه در این راستا استعلامات انجام شد، پرونده آماده ورود به کمیسیون ماده پنج برای تغییر کاربری و واگذاری است، گفت: یک تا دو استعلام منفی دراین‌رابطه داریم که به این دلیل نمی‌توانستیم پرونده را به کمیسیون ماده پنج ببریم.

شاکرمی، بیان داشت: در حال رایزنی برای رفع این مشکل هستیم.

استاندار لرستان: ادارات دولتی حق ندارند سلیقه‌ای عمل کنند

ابوطالب شفقت استاندار لرستان در واکنش به این سخنان مدیرکل راه و شهرسازی لرستان، اظهار داشت: ادارات دولتی حق ندارند سلیقه‌ای عمل کنند، باید منطق اظهارنظر مثبت یا منفی داشته باشند.

وی ادامه داد: اعمال سلیقه فردی را قبول ندارم، منطق کارشناسی باید دراین‌رابطه داشت، من هم کارشناس هستم و دراین‌رابطه کارهای زیادی هم انجام داده‌ام.

استاندار لرستان با تأکید بر اینکه مقام معظم رهبری بارها فرمودند که کارها را به مردم واگذار کنید، گفت: سرمایه‌گذار هم باید با درنظرگرفتن اصول لازم فعالیت کند، دستگاه‌ها هم باید مطالبات خود را از سرمایه‌گذار داشته باشند و اعمال مدیریت هم کنند.

شفقت با بیان اینکه در این راستا سرمایه‌گذار همین امروز کار را در این پروژه شروع کنند و فردا که من از این پروژه بازدید کردم باید ببینم که کارگر در آن کار می‌کند، گفت: اداره کل راه و شهرسازی، معاونت عمرانی و… هم فرایند را برای ادامه کار سرمایه‌گذار طی کنند و کارهای قانونی را بر اساس مر قانون انجام دهند.

وی تأکید کرد: وظیفه مسئولان است که مدیریت اصولی داشته باشند، اما بدانیم که کشور به سمت خصوصی‌سازی و تقویت مردم پیش می‌رود.

کد خبر 6089402

دیگر خبرها

  • از رکوردها تا یک تفاهم‌نامه تئاتری و...
  • اجرای آثار جشنواره تئاتر ایثار در شهر‌های استان گلستان
  • تجلیل از سه چهره تاثیرگذار تئاتر ایران در شب کارگردان
  • برداشته شدن سدهای صخره‌ای هتل صخره‌ای
  • استقبال و حمایت از سرمایه‌گذاران در لرستان
  • ادامه هتل«صخره‌ای»معطل راه دسترسی/استاندار:سرمایه‌گذار حمایت شود
  • ضرب‌الاجل استاندار لرستان برای قدیمی‌ترین پروژه خرم‌آباد
  • نمایش فیلم تئاتری از عباس جوانمرد در خانه هنرمندان ایران
  • توانمندی‌های تئاتر ایران ناب است/ در حال رایزنی با کشورهای شرق آسیا و اروپا برای اجرا هستیم
  • «تشریفات ساده»، تلفیقی از تئاتر و سینما