Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-30@03:55:26 GMT

تناقض و نوسان در بازار سنگ آهن

تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۸۴۱۷۵

تناقض و نوسان در بازار سنگ آهن

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از دنیای‌اقتصاد، اما در ادامه از تب و تاب قیمتی این محصول در بازارهای جهانی کاسته شد و روز جمعه یازدهم‌ماه مارس، سنگ‌‌‌آهن عیار ۶۲‌درصد استرالیا تحویل بنادر شمالی چین تا ۱۵۴دلار و ۵۰سنت به ازای هر تن عقب‌نشینی کرد.

در حالی که احتمال کاهش عرضه سنگ‌‌‌آهن در بحبوحه جنگ روسیه و اوکراین زمینه رشد بهای این محصول را در بازارهای جهانی فراهم کرد، کاهش حاشیه سود فولادسازان چینی با صعود نرخ مواد اولیه، سرعت‌‌‌گیری در مقابل جریان افزایشی به وجود آمده در این بازار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به این ترتیب، اوج‌‌‌گیری قیمتی سنگ‌‌‌آهن چندان دوامی نداشت و این محصول بخشی از رشد قیمتی خود را در روزهای پایانی هفته از دست داد؛ اما احتمال صعود بهای این محصول در میان‌مدت و بلندمدت با توجه به سیگنال‌‌‌های جنگ روسیه و اوکراین به قوت باقی است.

تحلیلگران بانک آمریکا در یادداشتی اعلام کردند که اختلالات عرضه روسیه و اوکراین ممکن است بازار سنگ‌آهن را در سال 2022 با کسری مواجه کند. روسیه و اوکراین به ترتیب سالانه حدود 107میلیون تن و 77میلیون تن سنگ‌‌‌آهن تولید می‌کنند که این رقم حدود 8‌درصد تولید جهانی این محصول را تشکیل می‌دهد.

البته سهم این دو کشور در تامین بازار جهانی سنگ‌‌‌آهن در مقایسه با تولیدکنندگان بزرگی همچون استرالیا و برزیل اندک شمرده می‌شود؛ این امر به این مفهوم نیست که سنگ‌‌‌آهن از هرگونه اختلال در عرضه مصون است.

برآوردهای قبلی از مازاد عرضه 5میلیون تنی سنگ‌‌‌آهن به بازارهای جهانی حکایت داشت که این رقم برای این بازار رقم چندان قابل‌توجهی نیست، بنابراین انتظار می‌‌‌رفت امسال بازار سنگ‌‌‌آهن در وضعیت نسبتا متعادلی باشد. در این شرایط حمله روسیه به اوکراین احتمال کاهش عرضه سنگ‌‌‌آهن را مطرح کرده که این موضوع از رشد قیمتی در این بازار حمایت می‌کند.

علاوه بر رشد بهای سنگ‌‌‌آهن، نرخ زغال‌‌‌سنگ حرارتی و زغال‌‌‌سنگ متالورژیک نیز ظرف روزهای اخیر رو به افزایش گذاشت؛ اما بهای محصولات فولادی در بازار داخلی چین متناسب با رشد نرخ مواد اولیه افزایش پیدا نکرد و به این ترتیب مجموع این عوامل باعث شده‌‌‌اند تا از سود تولیدکنندگان فولاد چین کاسته شود.

کاهش سود فولادسازان مانعی در مقابل صعود قیمت مواد اولیه فولادسازی و به‌خصوص سنگ‌‌‌آهن بود که این موضوع خود را در بازار سنگ‌‌‌آهن چین در روزهای پایانی هفته جاری منعکس کرد.

عدم‌رشد قیمت فولاد مانعی در مقابل صعود بهای سنگ‌‌‌آهن است؛ اما انتظار می‌رود تقاضا برای سنگ‌‌‌آهن در چین با بهبود فولادسازی افزایش پیدا کند و این موضوع زمینه رشد قیمتی در این بخش را فراهم آورد.

براساس گزارش BofA، دولت چین سیاست‌‌‌های جاه‌‌‌طلبانه خود برای کنترل انتشار آلاینده‌‌‌های کربنی را کاهش داده که این موضوع می‌‌‌تواند زمینه رشد قیمتی در بازارهای جهانی را فراهم کند.

در عین حال انتظار می‌رود از اعمال قرنطینه‌‌‌های سختگیرانه به‌منظور جلوگیری از شیوع موج جدید کرونا در چین کاسته شود که این موضوع می‌‌‌تواند به بهبود تقاضا برای فولاد و در نتیجه سنگ‌‌‌آهن در بازارهای جهانی بینجامد.

افزایش صادرات سنگ‌‌‌آهن از سوی برزیل و استرالیا سیگنال دیگر اثرگذار بر این بازار خواهد بود. برآورد می‌شود در هفته‌‌‌های اخیر بر میزان صادرات سنگ‌‌‌آهن استرالیا و برزیل افزوده شود؛ اما این رشد عرضه نمی‌‌‌تواند کاهش عرضه روسیه و اوکراین را در بازارهای جهانی جبران کند، بنابراین رشد قیمتی در این بازار غیرقابل اجتناب خواهد بود.

منبع: دنیای اقتصاد اخبار مرتبط ۱۱:۳۸:۲۹ زلـزله در بازار رمز ارزها ۰۲:۲۸:۱۵ بیت‌کوین از ۴۰هزار دلار عقب نشست ۰۸:۲۳:۳۳ ارزش دلار کاهش یافت ۰۸:۳۰:۳۳ نگرانی عراق از تحریم‌های احتمالی آمریکا ۱۰:۰۵:۴۳ سهام آسیایی با داده‌های امیدبخش چین رشد کرد ۰۸:۳۰:۳۲ چشم‌انداز قیمت دلار در ماه‌های آینده

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: ثبت نام سایپا ثبت نام ایران خودرو چین دلار دولت رشد سنگ آهن بازارهای جهانی روسیه و اوکراین رشد قیمتی بازار سنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۸۴۱۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روند کاهشی نرخ ارز درپی شکست بازار از مرکز مبادله

یک کارشناس اقتصادی گفت: کاری که بانک مرکزی به‌درستی انجام می دهد، این است که با افزایش نرخ ارز در بازار غیر رسمی، نرخ مرکز مبادله تغییر خاصی نمی کند؛ این نشان می‌دهد که بانک مرکزی بازیچه قرار نگرفته و وارد بازی بازارسازها نشده است. بازار آزاد می‌خواهد نرخ ارز مرکز مبادله را به سمت خودش بکشاند اما وقتی موفق نمی‌شود، کاهش پیدا می‌کند. سال گذشته نرخ دلار به ۶۰ هزار تومان رسید اما به ۵۰ هزار تومان برگشت.

آلبرت بغزیان در گفت‌وگو با ایسنا، درباره تاثیر حراج سکه در کنترل قیمت‌ها بیان کرد: اگر هدف بانک مرکزی کاهش قیمت سکه بوده، باید توجه داشت که این کار یک مسکن موقت است برای تاثیر در قیمت؛ لذا این امر باید به‌طور مرتب انجام شود یا اینکه به تعدادی سکه عرضه شود که دیگر بازار اشباع شده باشد. البته همه این‌ها منوط به این است که نرخ ارز هم ثابت باشد.

این کارشناس اقتصادی اظهار کرد: قبلا برگزاری حراج‌ سکه برای این بود که طلا به سازندگان عرضه شود و آنها بتوانند زیورآلات تولید کنند، در مقایسه با زمانی که نفت فروخته می‌شد و بانک مرکزی طلا و دلار تحویل می‌گرفت و به بانک کارگشایی می‌داد که به سازندگان و تولیدکنندگان زیورآلات عرضه کند؛ این کار در میان‌مدت نمی‌تواند اثری داشته باشد که قیمت‌ها را بشکند و کسانی که سکه خریدند هم به امید سوداگری هستند یا اینکه دنبال حفظ ارزش پولشان  هستند.

بغزیان خاطرنشان کرد: تا زمانی که سوداگری است و بین ارز دولتی و غیر رسمی اختلاف وجود دارد، نباید انتظار داشته باشیم که ثبات اقتصادی ایجاد شود و طلا و دلار برای خرید واقعی باشند نه برای استفاده از فرصت‌ها و سوداگری؛ زیرا اختلاف ارز دولتی با بازار غیر رسمی جذاب است و با عرضه محدود هم نمی‌توان نرخ را شکست بلکه می توان در کوتاه مدت بر بازار اثر گذاشت و این امر را بارها آزمون کردیم؛ لذا باید این موضوع ریشه‌ای حل شود.

وی ادامه داد: برای مثال منطقی بود که در آستانه سفرهای نوروزی، میزان دریافت ارز مسافرتی را افزایش دادند که فرد تشویق نشود ارز را از بازار آزاد بخرد، اما تا زمانی‌که محدودیت باشد، هرچه هم سهمیه افزایش پیدا کند، از طرف دیگر صف ایجاد برای خرید ایجاد می شود و چون به اندازه تقاضا عرضه نمی‌شود، در حد همان چند روز التهاب بازار را کنترل می‌کند و این را نباید به‌عنوان یک برد در نظر گرفت.

این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: کاری که بانک مرکزی به‌درستی انجام می دهد، این است که با افزایش نرخ ارز در بازار غیر رسمی، نرخ مرکز مبادله تغییر خاصی نکرد. این نشان می‌دهد که بانک مرکزی بازیچه قرار نگرفته و وارد بازی بازارسازها نشده است. بازار آزاد می‌خواهد نرخ ارز مرکز مبادله را به سمت خودش بکشاند اما وقتی موفق نمی‌شود، کاهش پیدا می‌کند. سال گذشته نرخ دلار به ۶۰ هزار تومان رسید اما به ۵۰ هزار تومان برگشت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نشر پویانما با «نخستینه های چاپ ایران؛ کتاب‌های چاپ سربی دوره اول» در نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳
  • جدیدترین قیمت رمزارزها در جهان: ۱۰ ارديبهشت
  • پرینتر جدید لنوو با چه قیمتی عرضه شد؟
  • تولید و عرضه به بازار کفی طبی نانویی
  • پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • دلار و سکه تا کجا کاهش پیدا می کنند؟
  • پهپاد ارزان قیمت راهی بازار مصرف می شود
  • روند کاهشی نرخ ارز درپی شکست بازار از مرکز مبادله
  • نوسان قیمت طلا و سکه در بازار رشت تا ساعت ۱۱:۰۰
  • آخرین وضعیت بازار رمزارزها در جهان/ سقوط سودآوری بیت‌کوین