Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- کانال‌های انتقال آب خسارت دیده در سیل میناب کار آبرسانی به بیش از ۳هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی را انجام می‌دادند که ترمیم شده و مشکل خاصی در آبرسانی به مزارع وجود ندارد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم ازمیناب، بارندگی‌های سیل‌آسا در شرق هرمزگان و جنوب کرمان در دی ماه آخرین سال قرن ایام دلهره‌آور و خطرناکی را برای شهر میناب و روستاهای تابعه‌اش به ارمغان آورد و بحران را به اوج خود رساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در این ایام که در دو مرحله شاهد سیلاب در میناب بودیم خسارات بسیاری به منازل، زیرساخت‌ها، تاسیسات و زمین‌های کشاورزی وارد شد که یکی از مهم‌ترین خسارات، آسیب‌هایی بود که به شبکه آبرسانی مزارع دشت میناب وارد شد چرا که بسیاری از کانال‌هایی که به این منظور ساخته شده بودند زیر گل و لای مدفون شده بودند و این امر در آینده مشکلات بسیاری را برای کشاورزان ایجاد می‌کرد و چالشی جدید را این‌بار در بی‌آبی مزارعشان برایشان ایجاد‌ می‌کرد، به همین منظور ضرورت داشت به محض اینکه وضعیت به حالت پایدار رسید کار لایروبی کانال‌‌های انتقال آب زمین‌های کشاورزی انجام شود.

به همین منظور شرکت آب‌منطقه‌ای هرمزگان که وظیفه احداث و نگهداری از این کانال‌ها را بر عهده دارد کار لایروبی کانال‌های انتقال آب دشت میناب را آغاز کرد.
رضا ترکمندی مدیر بهره‌‌برداری و نگهداری از تاسیسات آبی هرمزگان در این باره گفت: در دی ماه 1400 شاهد بارش‌های سیل‌آسا و سیلابی بی‌سابقه بودیم که سیلاب رخ داده در شرق هرمزگان دارای دوره بازگشت بیش از 500 یال بود و همین امر موجب طغیان رودخانه‌های اصلی و فرعی استان شد و در نتیجه آن برخی از تاسیسات آبی استان هرمزگان دچار خسارت شدند. 

وی افزود: در پی این سیلاب بخش عمده‌ای از کانال‌های انتقال آب شبکه آبیاری دشت میناب دچار شکستگی و رسوب‌گرفتگی شدند و همین موضوع موجب شد که بهره‌برداران و کشاورزان برای تامین و برداشت آب با مشکل و چالش روبرو شوند به همین‌ منظور ضرورت داشت که هر چه سریع‌تر عملیات ترمیم کانال‌ها انجام شود.

مدیر بهره‌‌برداری و نگهداری از تاسیسات آبی هرمزگان تاکید‌کرد: کانال‌های انتقال آب در شهرستان میناب  آب مورد نیاز سه هزار و 500 هکتار از اراضی کشاورزی دشت میناب را تامین می‌کند و با توجه به اهمیت این تاسیسات آب‌رسانی، ترمیم و بازسازی بخش‌های آسیب دیده به سرعت در دستور کار قرار گرفت و فرایند آب‌رسانی در سریع‌ترین زمان ممکن پس از وقوع سیلاب انجام شد. 

ترکمندی، با اشاره به 50 هزار متر مکعب لایروبی از درون این کانال‌های آب‌رسانی، ابراز کرد: با توجه به تخریب‌های گسترده سیلاب، بیش از 5 کیلومتر راه دسترسی به کانال‌های برای انجام تعمیرات ایجاد شد. 

وی، با اشاره به لایروبی ماشینی کانال و خاکریزی و تسطیح جاده‌های دسترسی برای تکمیل این عملیات، خاطرنشان کرد: در 19 نقطه از طول کانال آبیاری دشت میناب عملیات لایروبی ماشینی و دستی و روسوب زدایی انجام شد. 

کمک 7 میلیارد ریالی از قشم به مردم سیل زده میناب ارسال شدواکاوی علت بحران سیل در میناب/ روایتی از واگذاری‌های غیراصولی و بی‌توجهی به لایروبی رودخانه‌ها + فیلموضعیت روستاهای پایین دست سد استقلال میناب از دریچه دوربین

مدیر بهره‌‌برداری و نگهداری از تاسیسات آبی هرمزگان ابراز کرد: 6 عملیات خاک‌ریزی و تسطیح سازی جاده دسترسی نیز برای تامین آب اراضی کشاورزی و باغات مردم دشت میناب انجام شد و خوشبختانه با بهره‌گیری از تمام ظرفیت‌های نیروی انسانی و تجهیزات به سرعت نسبت به تعمیرات کانال‌ها اقدام شد و تامین آب اراضی تحت پوشش در کمترین زمان از سر گرفته شد. 

انتهای پیام/ 865/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کانال های انتقال آب تاسیسات آبی دشت میناب کانال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۸۵۳۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جابه‌جایی ۱۵ هزار و ۸۳۲ دستگاه خودروی ترانزیتی

ایسنا/هرمزگان مدیر بنادر و دریانوردی غرب هرمزگان، با اشاره به جابه‌جایی ۱۵ هزار و ۸۳۲ دستگاه خودروی ترانزیتی با ۱۴ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال گذشته، گفت: تخلیه این تعداد خودروی ترانزیتی توسط ۲۱۰ فروند شناور فلزی انجام و پس از تخلیه و انجام تشریفات گمرکی به مقاصد کشورهای عراق، افغانستان و آسیای میانه بارگیری شد.

مرتضی سالاری امروز (یازدهم اردیبهشت ماه)، با ذکر این نکته که بیش از ۴۵۳ هزار تن کالا از بنادر غرب هرمزگان به کشورهای هدف صادر شد، افزود: ۱۵۰ هزار و ۳۸۹ تن از این کالاها مربوط به صادرات غیرنفتی و ۳۰۳ هزار و ۵۱ تن به صادرات نفتی اختصاص دارد.

وی بیان کرد: صادرات نفتی و غیرنفتی انجام شده به کشورهای مقصد شامل میوه و تره بار، خشکبار، موادمعدنی و مصالح ساختمانی بوده است.

مدیر بنادر و دریانوردی غرب هرمزگان همچنین در تشریح عملکرد یک‌ماهه تخلیه و بارگیری بنادر غرب استان در سال «جهش تولید با مشارکت مردم، عنوان کرد: در مجموع ۸۸۸ هزار و ۶۶۸ تن عملیات تخلیه و بارگیری از این بنادر انجام شد که افزایش ۴۰ درصدی نسبت به مدت مشابه پارسال داشته است.

وی با بیان اینکه در نخستین ماه بهار امسال از مجموع عملیات جابه‌جایی کالا، ۵۲۹ هزار و ۷۳۴ تن به فرآورده نفتی و ۳۵۸ هزار و ۹۳۴ تن نیز به کالاهای غیرنفتی اختصاص داشته است، از افزایش ۲۰ درصدی تخلیه و بارگیری کالاهای یخچالی از بنادر غرب استان خبر داد.

مدیر بنادر و دریانوردی غرب هرمزگان تصریح کرد: با تلاش مجموعه بنادر و دریانوردی غرب در راستای ایجاد بستری ایمن و اقتصادی برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان در یک ماهه امسال، ۹ هزار و ۹۸۸ TEU کانتینر یخچالی با تناژ ۱۰۱ هزار و ۹۴۴ تن تخلیه و بارگیری و نزدیک به چهار هزار و ۹۹۴ TEU کانتینر یخچالی با تناژ ۵۰ هزار ۹۷۲ تن نیز صادر شد.

سالاری یادآور شد: همچنین از مجموع عملیات انجام شده در بنادر غرب هرمزگان ۳۶۷ هزار و ۵۵۱ تن فرآورده نفتی و غیرنفتی با ۴۳ درصد افزایش به صورت رویه کابوتاژ (حمل و نقل ساحلی) در بنادر غرب استان هرمزگان جابه‌جا شد.

وی افزود: از این میزان ۱۴۰ هزار و ۸۸۸ تن مربوط به کاپوتاژ فرآورده‌های غیرنفتی و ۲۲۶ هزار و ۶۶۳ تن نیز کاپوتاژ نفتی بوده است.

مدیر بنادر و دریانوردی غرب هرمزگان در ادامه از افزایش ۲۴ درصدی ترانزیت نفتی و غیر نفتی در بنادر غرب استان هرمزگان خبرداد و بیان کرد: در دوره زمانی یاد شده، حجم ترانزیت کالاهای نفتی و غیرنفتی که عمده آن محموله خودرو است، به ۳۸ هزار ۲۱۴ تن رسید.

مدیر بنادر و دریانوردی غرب هرمزگان با اشاره به ترابری ایمن ۱۷۵ هزار و ۳۴۸ مسافر دریایی، گردشگران داخلی و بین‌المللی اظهار کرد: از این تعداد ۱۷۳ هزار و ۵۶۴ نفر سفر در مسیرهای دریایی داخلی از بنادرلنگه، آفتاب و چارک به مقصد کیش، بوموسی و سایر جزایر خلیج‌فارس جابه‌جا و ۱۷۸۴ نفر مسافر نیز به مقصد بنادر کشور امارات متحده عربی تردد کردند.

سالاری تعداد تردد شناورها در بنادر غرب هرمزگان در این مدت را نیز ۲۹۶۴ فروند اعلام کرد که از این میزان تردد، ۱۴۰۴ فروند شناور بالای هزار تن و ۸۴ فروند شناور زیر هزار تن بوده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تبدیل مناطق آزاد ویژه اقتصادی مازندران از واردات صرف به دانش فنی و صادرات
  • جابه‌جایی ۱۵ هزار و ۸۳۲ دستگاه خودروی ترانزیتی
  • تصاویری کمتر دیده شده از مراحل آماده‌سازی عملیات وعده صادق (فیلم)
  • تا حالا لاک پشت دو سر دیده بودین؟ (فیلم)
  • لایروبی کانال آب‌های سطحی شهرک سعدی
  • کشف ۴۵۵ کیلوگرم مواد مخدر در شهرستان میناب استان هرمزگان
  • ضرورت ایجاد بخش مدیریت بحران در دستگاه‌های اجرایی
  • مهار ۱۷ میلیون متر مکعب رواناب در سازه های آبخیزداری خراسان جنوبی
  • راه اندازی فرودگاه به توسعه میناب کمک می‌کند
  • لایروبی ۱۴۰ کیلومتر از کانال شبکه آبیاری مغان