Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-04@03:47:08 GMT

نخستین شهردار شورای ششم شهرکرد رفت!

تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۸۵۶۵۷

نخستین شهردار شورای ششم شهرکرد رفت!

در شهرکرد پس از فراز و نشیب‌های بسیار با روی کار آمدن شورای ششم سرانجام شهردار انتخاب شد تا چندی پیش که زمزمه‌های سکونت نداشتن شهردار در شهر از خاتمه خدمت وی خبر داد این موضوع آن قدر مطرح شد تا اینکه در نهایت شب گذشته رسانه‌ای شد و شهرکرد مجدد باید فرآیندی را برای انتخاب شهر طی کند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، با توجه به پیچیدگی و تنوع خاص مسائل مربوط به شهرها، اداره آنها نیز به مدیریتی تحول‌خواه، کیفی، مشارکت‌جو و همه جانبه‌نگر نیاز دارد؛ از این رو این پرسش مطرح می‌شود که آیا شهرها باید به گونه سنتی اداره شوند و فردی منصوب به مدیریت امور بپردازد یا می‌توان در سطح محلی مدیرانی را انتخاب کرد که با نظارت یا بدون نظارت حکومت مرکزی فعالیت کنند، در سطح دیگر این پرسش مطرح می‌شود که شهردار باید واجد چه ویژگی‌هایی باشد تا بتواند در اداره شهر با پیچیدگیی‌های خاص خود، کامروا شود؟

می‌توان این نکته را پذیرفت که انتخاب شهرداران شهرها به وسیله رأی مستقیم مردم به تعمیق دموکراسی و نهادینه شدن بیشتر این فرهنگ در میان اقشار جامعه منجر می‌شود، زیرا این نهادها از میان اجتماع شکل گرفتند؛ تجربه‌ها نشان می‌دهد انتخاب مستقیم شهرداران توسط رأی مردم نیازمند تغییر کیفی در نوع مدیریت شهری است، زیرا می‌توان ساز و کارهایی را برای چگونگی برقراری توازن قدرت میان شورای اسلامی شهر و شهردار اندیشید و هم اینکه به چه نحو میان وظایف گوناگون شهرداری و شورای اسلامی شهر می‌توان به طریقی تخصصی تفکیک ایجاد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قوانین موجود، ویژگی‌ها و شرایط کیفی را برای تصدی منصب شهرداری مشخص کرده است، اما اداره شهر با تخصص‌ها و وظیفه‌های گوناگون مدیریتی ویژه را می‌طلبد، چرا که شهر خاستگاه اصلی مدرنیتنه است و به بالندگی منتهی می‌شود، لذا مدیریت صحیح حائز اهمیت است.

دستیابی به دموکراسی ناب و تقویت مشارکت شهروندان، مدیریت اجرای شهرها، دستیابی به مدیریت واحد شهری، افزایش میزان پاسخگویی شهردار و سازمان شهرداری به شهروندان، تقویت جایگاه نظارتی شورای اسلامی شهر، کاهش ناپایداری جایگاه شهرداران و کوتاه شدن دوره تصدی آنها به سبب جدال شورای اسلامی شهر، شهردار، برخورداری از پشتوانه جمعی و حمایت عمومی در تصمیم‌گیری و اجرا از محاسن انتخاب مستقیم شهرداران است، پس لازمه انتخاب شهرداران دقت و تیزبینی خواهد بود.

عملکرد شهردار تحت شرایط مختلف بسیار متفاوت است یکی از این عوامل که می‌تواند نقش بسزایی در عملکرد شهردار داشته باشد، نحوه انتخاب وی است و بر اساس مطالعات انجام شده انتخاب مستقیم شهردار موجب می‌شود که شهرداران تعامل بهتری با سطوح حکومتی داشته باشند. روش انتخاب مستقیم شهردار می‌تواند موجب بهبود عملکرد مدیریت شهری شود، اگر چه همراه با آن تغییرات دیگری در خصوص حدود وظایف و اختیارات حکومت محلی، نحوه عزل و انتصاب شهردار و کابینه وی، شفافیت قوانین در خصوص نظارت و کنترل شورا بر شهردار، حذف درآمدهای ناپایدار از بودجه شهرداری و حذف ساختار مجزای اداره امور شهر موجب فزونی ارتقای عملکرد سیستم مدیریت شهری و شهردار خواهد شد.

در این میان شهرکرد پس از مدتی فراز و نشیب با روی کار آمدن شورای اسلامی شهر توانست صاحب شهردار شود و روزهای آرامی را سپری کند تا چندی پیش که زمزمه‌های عدم سکونت در شهر از خاتمه خدمت شهردار منتخب خبر می‌داد این موضوع آن قدر در فضای مجازی و رسانه‌ها مطرح شد تا اینکه در نهایت شب گذشته خبر پایان یافتن مسئولیت شهردار رسانه‌ای شد و شهرکرد مجدد باید فرآیندی را برای انتخاب شهردار طی کند، در این زمینه با محمدرضا بیاتی، رئیس شورای اسلامی شهر شهرکرد گفت‌وگوی انجام دادیم که شرح آن را در ادامه می‌‎خوانید:

علت طرح موضوع خاتمه خدمت شهردار شهرکرد چه بوده است؟

موضوع، سکونت نداشتن خانواده (افراد تحت تکفل) شهردار در شهرکرد بود؛ بر اساس دستورالعمل اگر شهرداری فضایی داشته باشد، باید در اختیار شهردار قرار دهد که دو واحد آپارتمان متعلق به شهرداری در منطقه دروازه اصفهان در شهرکرد را برای شهردار در نظر گرفتیم و دو واحد آپارتمان نوساز برای سکونت شهردار و خانواده‌اش اختصاص یافت، همچنین اگر به برنامه‌های شهردار هم ایرادی وارد بود، آن طور که باید برخورد نشد و موضوع اصلی بیشتر سکونت نداشتن شهردار در شهرکرد است.

قانون برای سکونت نداشتن خانواده شهردار در شهر چه می‌گوید؟

به استناد قانون از روزی که حکم شهردار صادر می‌شود به مدت حداکثر یک ماه فرصت دارد خانواده‌اش را به شهر محل خدمت آورد، شورای اسلامی شهر شهرکرد در نظر داشت اگر شهردار مکانی را که برای زندگی وی و خانواده‌اش در نظر گرفتیم، را نمی‌پسندد، مکانی دیگری را مشخص کنیم، در حالی که قانون می‌گوید اگر شهردار این فضا را نخواهد باید خودش فضایی برای خرید یا اجاره فراهم کند و در این صورت ۵۰ درصد هزینه را شهرداری تأمین خواهد کرد؛ احتمالاً خانواده شهردار شهرکرد تمایل به زندگی در در این شهر را نداشتند.

چگونه سکونت شهردار در شهر محرز می‌شود؟

باید قولنامه خرید یا اجاره شهردار قابلیت رهگیری داشته باشد، همچنین ثبت نام فرزندان شهردار که دانش‌آموز هستند نیز باید در شهر محل خدمت انجام و این موضوع بررسی می‌شود، زیرا اسکان افراد تحت تکفل شهردار باید در شهر محل خدمت شهردار باشد و تنها در صورتی که محدودیت قانونی مانند دانشجو بودن در شهر دیگری وجود داشته باشد، سکونت افراد تحت تکلف (فرزندان) در شهر دیگر مانعی ندارد، لذا این موارد باید به طور قانونی بررسی شود و اگر انجام نشده باشد، سکونت نداشتن شهردار و افراد تحت تکفل وی اثبات خواهد شد.

آیا به شهردار شهرکرد برای سکونت خانواده‌اش در شهر مهلت داده شد؟

به شهردار مهلت داده شد، اما آن گونه که باید عمل نشد و برای اینکه تخلفی برای شورای اسلامی شهر در نظر گرفته نشود، بر اساس قانون عمل شد، زیرا یکی از شرایط احراز سمت شهردار، سکونت در شهر محل خدمت است اگر سکونت نباشد شرایط احراز از بین می‌رود.

در نهایت چه تصمیمی برای شهردار شهرکرد گرفته شده است؟

شورای اسلامی شهر به عدم سکونت شهردار رأی داده است و مراحل قانونی در هیئت تطبیق فرمانداری طی شد و در نهایت در جلسه شب گذشته خاتمه خدمت "محمدتقی جاپلقی" به وی ابلاغ و سرپرست شهرداری نیز تعیین شد. همچنین سرپرست شهرداری بر اساس قانون باید از کارکنان شهرداری باشد و در حال حاضر "عبدالصادق نجفی" که معاون عمرانی شهردار بود به عنوان سرپرست شهرداری شهرکرد تعیین شده است.

کد خبر 561597

منبع: ایمنا

کلیدواژه: چهارمحال و بختیاری شهرکرد شهرداري شهركرد محمدتقی جاپلقی محمدرضا بیاتی رییس شورای شهر سرپرست شهرداری محل سکونت پارلمان شهری شورای ششم شهردار شهرکرد انتخاب سرپرست شهرداری شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق انتخاب مستقیم شهردار شورای اسلامی شهر شهردار شهرکرد شهردار در شهر شهر محل خدمت انتخاب شهر خانواده اش خاتمه خدمت افراد تحت بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۸۵۶۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برکناری شهردار ارومیه رای نیاورد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از آذربایجان‌غربی, دویست و شصت و چهارمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر ارومیه که با حضور اعضای شورا، شهردار ارومیه و جمعی از خبرنگاران با موضوع رای گیری برای استیضاح یا ابقا شهردار این شهر برگزار شد.

در این جلسه که در خصوص استیضاح یا ابقا شهردار ارومیه رای گیری شد که پس از رای گیری اعضای شورای اسلامی شهر ارومیه برای استیضاح یا ابقا «حسین مهدی زاده»، شهردار فعلی ارومیه (با ۷ رای موافق و ۴ رای مخالف استیضاح) ابقا شد.

گفتنی است که طبق قانون برای استیضاح شهردار ارومیه باید دو سوم اعضا یعنی ۸ نفر از یازده نفر عضو شورای شهر رای مثبت داده می شد.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901866

دیگر خبرها

  • شهرداری قزوین نگاه سلیقه‌ای نداشته باشد
  • شهردار ارومیه در سمت خود ابقا شد
  • برکناری شهردار ارومیه رای نیاورد
  • استیضاح شهردار ارومیه رای نیاورد
  • استیضاح شهردار ارومیه ناکام ماند
  • شهردار کرمان با حکم وزیر کشور منصوب شد + متن حکم
  • محسن تویسرکانی، به سمت شهردار کرمان منصوب شد
  • شهردار این شهر توسط عضو شورای شهر ربوده شد
  • احقاق حقوق کارگران شهرداری، خط قرمز شورای ششم
  • تعلیق عضو شورای یک شهر به اتهام دزدیدن شهردار!