Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران موسسه روانپزشکی ماکس پلانک (Max Planck Institute of Psychiatry) و بیمارستان دانشگاه بُن (UKB)، یک فاکتور استرس در مغز را با سیستم بازیابی سلول و چاقی مرتبط کرده‌اند. این کار می‌تواند، روش کاملا جدیدی را برای درمان بیماری‌های متابولیک ناشی از استرس ارائه دهد.

پژوهشگران در این پروژه دریافته‌اند که پروتئین موسوم به "FKBP۵۱" با اختلالات افسردگی و اضطراب مرتبط است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پروتئین، در تنظیم سیستم واکنش استرس نقش دارد و در صورت مختل شدن می‌تواند به بروز بیماری روحی منجر شود.

این گروه پژوهشی اکنون نقش جدید و غافلگیرکننده‌ای را برای FKBP۵۱ یافته‌اند. آن‌ها متوجه شدند که این پروتئین مانند یک رابط مولکولی میان سیستم واکنش استرس و فرآیند متابولیکی بدن عمل می‌کند. مکانیسم مرکزی، اتوفاژی است که روند بازیابی ضایعات به شمار می‌رود.

نیلز گاسن (Nils Gassen)، از سرپرستان این پروژه گفت: اتوفاژی، برنامه بازیابی سلول است که پروتئین‌های قدیمی یا آسیب‌دیده را دور می‌ریزد. اتوفاژی می‌تواند با فرآیند پیری مرتبط باشد و چاقی را کاهش دهد.

ماتیاس اشمیت (Mathias Schmidt)، از سرپرستان این پروژه گفت: این حقیقت که فاکتور استرس FKBP۵۱ در مغز، یک تنظیم‌کننده اصلی اتوفاژی و چاقی به شمار می‌رود، شمار زیادی از احتمالات مداخله را آشکار می‌کند؛ از دستکاری دارویی FKBP۵۱ گرفته تا رژیم‌های غذایی و برنامه‌های ورزشی تنظیم‌کننده اتوفاژی.

این احتمالات، با یافته‌های جدیدی همراه می‌شوند که بسیار متنوع هستند. به ویژه در حال حاضر، با همه‌گیری گسترده کووید ۱۹ در جهان، مشخص می‌شود که استرس غیرقابل کنترل چگونه می‌تواند بر روان و بدن ما تاثیر بگذارد. فرآیند‌هایی مانند اتوفاژی را می‌توان تحت تاثیر یک سبک زندگی فعال و یک رژیم غذایی سالم قرار داد.

گاسن و اشمیت در نظر دارند که همکاری‌های بیشتری داشته باشند تا داده‌های مشخصی را در مورد این موضوع ارائه دهند که هر شخص چگونه می‌تواند اتوفاژی خود و در نتیجه، انعطاف‌پذیری فردی خود را در برابر استرس افزایش دهد.

این پژوهش، در مجله "Science Advances" به چاپ رسید.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی کلينيک

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: چاقی استرس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۸۶۸۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غنی‌ترین منابع طبیعی کلسیم

آفتاب‌‌نیوز :

برای اکثر بزرگسالان، مصرف حداقل 1000 میلی گرم کلسیم در روز توصیه می شود، اگرچه گروه های خاصی از جمله نوجوانان، زنان یائسه و افراد مسن تر به مقدار بیشتری نیاز دارند. محصولات لبنی مانند شیر، پنیر و ماست سرشار از کلسیم هستند، اما منابع دیگری نیز وجود دارند.

 دانه‌ها

دانه ها از جمله کنجد، تخم کرفس و دانه های چیا و خشخاش از غنی ترین منابع کلسیم هستند. دانه ها همچنین پروتئین و چربی های سالم را تامین می کنند. به عنوان مثال، دانه های چیا سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 گیاهی هستند. دانه های کنجد نیز علاوه بر کلسیم، حاوی سایر مواد معدنی از جمله مس، آهن و منگنز است.

پنیر

بیشتر پنیرها منابع عالی کلسیم و پروتئین هستند. بدن کلسیم موجود در محصولات لبنی را راحت تر از منابع گیاهی جذب می کند. علاوه بر این، پنیرهای کهنه و سفت به طور طبیعی دارای لاکتوز کمی هستند و هضم آنها برای افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز آسان‌ تر است. یک بررسی نشان می دهد که افزایش مصرف لبنیات ممکن است با کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی مرتبط باشد. بررسی دیگری نشان داد که مصرف منظم شیر و ماست با کاهش خطر ابتلا به سندرم متابولیک مرتبط است. با این حال، پنیر پرچرب می تواند دارای چربی اشباع و کالری بالایی باشد. همچنین برخی از پنیرها حاوی مقادیر زیادی سدیم هستند که مصرف آن ها را محدود می کند.

ماست

ماست از غنی ترین منابع کلسیم است. بسیاری از انواع ماست غنی از پروبیوتیک ها -انواعی از باکتری های مفید که می توانند به افزایش جذب مواد مغذی و بهبود عملکرد و ارتقا سلامت بدن از جمله سیستم ایمنی، دستگاه گوارش و قلب کمک کنند- می باشند. یک فنجان ماست حاوی کلسیم و مقدار زیادی فسفر، پتاسیم و ویتامین های B2 و B12 است. ماست های کم چرب اغلب حاوی کلسیم بیشتری هستند. اگرچه ماست یونانی منبع خوبی برای پروتئین است، نسبت به ماست معمولی کلسیم کمتری دارد. علاوه بر این برخی تحقیقات نشان می دهند که مصرف منظم ماست با کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و دیابت نوع 2 مرتبط است.

ساردین و ماهی سالمون کنسرو شده

ساردین و ماهی سالمون کنسرو شده به لطف استخوان های خوراکی خود از غنی ترین منابع کلسیم هستند. این ماهی های چرب همچنین پروتئین با کیفیت بالا و اسیدهای چرب امگا 3 را فراهم می کنند که می توانند از سلامت قلب، مغز و پوست حمایت کنند. در حالی که غذاهای دریایی ممکن است حاوی جیوه باشند، ماهی های کوچکتر مانند ساردین میزان کمی جیوه دارند. علاوه بر این، ساردین و سالمون هر دو دارای سطوح بالایی از سلنیوم هستند که می تواند از مسمومیت با جیوه جلوگیری کند.

لوبیا و عدس

لوبیا و عدس سرشار از فیبر، پروتئین و ریزمغذی ‌ها از جمله آهن، روی، فولات، منیزیم و پتاسیم هستند. برخی از انواع لوبیا مثل لوبیا سفید حاوی مقادیر مناسبی کلسیم نیز می باشند. سایر انواع لوبیا و عدس دارای مقدار کمتری کلسیم هستند. تحقیقات نشان می دهند که مصرف لوبیا می تواند به کاهش سطوح کلسترول بد (LDL) کمک کند و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش دهد.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • التهاب عامل کلیدی در پیشرفت آرتروز زانو
  • نخودفرنگی وزن را کاهش می‌دهد؟
  • فاکتور اشتباه و شیطنت آمیز اصلاح طلبان در خصوص شرایط امید در جامعه/ آغاز کنش‌های انتخاباتی رادیکال‌ها پس از عملیات تحریم!
  • عادت‌هایی که خواب راحت را از شما می‌گیرند
  • این ۵ ماده غذایی را که هرگز نباید دوباره گرم کرد
  • اگر از زندگی خسته و کلافه شده‌اید بخوانید
  • حمله قلبی به دو هوادار تراکتور به خاطر استرس شدید
  • پنج راه برای تکمیل «چرخه استرس» و جلوگیری از فرسودگی یا افسردگی
  • غنی‌ترین منابع طبیعی کلسیم
  • نصرتی: می‌توانیم به آسیا برسیم