Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرپرست وزارت خارجه دولت موقت طالبان در افغانستان با بیان این که حکومتشان خواستار تعامل و روابط خوب با جهان است، از جامعه جهانی خواست تا به این درخواست پاسخ مثبت دهند.

امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه دولت موقت طالبان در افغانستان که در رأس هیئتی برای شرکت در دومین دوره مجمع دیپلماسی آنتالیا در ترکیه حضور دارد، در گفتگو با خبرنگار آناتولی در ارتباط با پیام این حکومت به جهانیان اظهار کرد: «ما با دنیا خواهان تعامل و روابط خوب هستیم و از جهان می‌خواهیم به این پیام ما جواب مثبت دهند».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نمی‌توانم در زمینه تشکیل حکومت فراگیر پیش‌گویی کنم

او درباره زمان تشکیل حکومت فراگیر گفت:  کابینه موقت در ۶ ماه گذشته کارهای بسیار خوبی انجام داده و هنوز هم تلاش جریان دارد که چطور بتواند وضعیت اقتصادی، امنیتی، کمک‌ها بشری هنوز هم خدمات خوب انجام دهد. این اصلاحات صورت گرفته در حکومت موجب تکامل تدریجی آن شده است. این که این فرآیند چه زمانی به انجام خواهد رسید، نمی‌توانم پیشگویی کنم».

نیروی مخالف در افغانستان وجود ندارد

متقی معتقد است: نیروهای مخالف در افغانستان وجود ندارد، البته شخصیت‌های مخالفی در بیرون از افغانستان هستند، ما به همه پیغام داده‌ایم که به کشور عزیز خود بازگردید.از آن‌ها دعوت کردیم باز هم دعوت خواهیم کرد».

عملا با ما به عنوان یک کشور به رسمیت شناخته شده رفتار می‌شود

 ما در گام اول با کشورهای همسایه، منطقه، جهان عرب و اسلامی تماس‌های خوبی برقرار کردیم. همچنان با اروپا و آمریکا مجالس خوب داشته‌ایم. الحمدالله ما در تمام امور دیپلماسی جهانی که رفت و آمد داریم، احترام خیلی خوبی نسبت به ما دارند. تعاملی که با ما دارند مثل یک حکومت به رسمیت شناخته شده است. شاید به خاطر مجبوریت‌هایی به رسمیت نشناخته‌اند اما عملا با ما به عنوان یک کشور به رسمیت شناخته شده رفتار می‌کنند».

سرمایه‌های افغانستان را فورا آزاد کنید

سرمایه افغانستان در آمریکا به شکل غیرقانونی مسدود شده است و ما کوشش کرده و می‌کنیم، این سرمایه و حق مردم افغانستان است، نه رئیس جمهور آمریکا و نه هیچ کس دیگر حق ندارد که سرمایه مردم افغانستان را تصرف بکند. ما خواهان آزاد شدن فوری سرمایه افغانستان هستیم. چرا که پشتوانه بانک مرکزی افغانستان است، سرمایه شخصی یا اشخاصی نیست. امیدوار هستیم در آینده دستاوردی داشته باشیم و آمریکا ما را درک کرده و اهرم‌های فشارش را علیه مردم افغانستان استفاده نکند.

در جریان هستید که آمریکا و متحدانشان از افغانستان خارج شدند، سرمایه افغانستان را بلوکه و بانک‌ها را تحریم کردند. الحمدالله روز به روز مجوزهایی از طرف آمریکا صادر می‌شود و روابط نیز رو به بهبود است. امیدواریم آمریکا درک کند که دیگر درباره افغانستان ابزار اهرم فشار به کار نگیرد و از راه‌های دیپلماسی و تفاهم استفاده کند. امید است که این روابط بهتر شود. الحمدالله افغانستان از وجود نیروهای خارجی آزاد شده و افغانستان سیاست مستقل دارد، سیاستش اقتصاد محور است و به همین دلیل بهبودی روابط با همه کشورهای جهان امکانپذیر است.

در بسیاری از موارد مربوط به مدیریت فرودگاه کابل با ترکیه و قطر توافق کردیم

با دولت‌های ترکیه و قطر مذاکراتی در کابل، ترکیه و قطر داشته‌ایم. در بسیاری از موارد به توافق رسیدیم. البته بعضی موارد هستند که هنوز بر سر آن‌ها توافق حاصل نشده است. امیدواریم که در مجالس بعدی این اتفاق صورت بگیرد و کارهای عملی شروع شوند.

آماده آغاز پروژه‌های بزرگ در افغانستان هستیم

 افغانستان امن است. افغانستان نقطه اتصال مناطق آسیای مرکزی و آسیای جنوبی است و همه از آن به عنوان مسیر ترانزیت استفاده می‌کند. افغانستان امن و امان است و می‌خواهیم افغانستان مرکز اتصال، اقتصاد و تفاهم شود نه مثل سابق جای مقابله ابر قدرت‌ها.​​​​​​​

ما به همه جهان این پیغام را داریم؛ دیپلماسی یک ضرورت نه تنها برای کشورهای ضعیف و غریب بلکه برای کشورهای بزرگ نیز باید باشد. 50 کشور شامل آمریکا و ناتو در افغانستان بودند، اما نتوانستند که امنیت را تامین و داعش را کنترل کنند. در حالی که حکومت جدید افغانستان، امنیت مثال زدنی را در این کشور تامین کرده و مراکز داعش را از بین برده‌ است. کشورهای جهان باید با افغانستان همکاری کرده و حکومت جدید را به رسمیت بشناسند. به آمریکا فشار آورند که دارایی‌های افغانستان را آزاد کند. ما با دنیا خواهان تعامل و روابط خوب هستیم و از جهان می‌خواهیم به این پیام ما جواب مثبت دهند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: طالبان رسمیت شناخته شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۸۸۶۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورل: چند کشور بزودی کشور فلسطین را به رسمیت خواهند شناخت

وزرای خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا و کشورهای عربی روز دوشنبه در پایتخت عربستان دیدار کردند تا درباره چگونگی تلاش برای پیشبرد راه حل دو دولتی برای مناقشه اسرائیل و فلسطین گفتگو کنند.

به گزارش یورونیوز، اسپن بارت اید، وزیر امور خارجه نروژ، یکی از برگزارکنندگان این نشست، به خبرنگاران گفت: «اگر ما بخواهیم راه حل دو دولتی را به جلو ببریم، از سوی طرفین درگیر این اتفاق نمی‌افتد. گمان نمی‌کنم که اسرائیل در این مرحله آماده مذاکره باشد و فکر نمی‌کنم که ایالات متحده آماده باشد تا رهبری لازم برای این کار را به عهده بگیرد. بنابراین من فکر می‌کنم رهبری عربی-اروپایی بهترین چیزی است که می‌توانیم به آن امیدوار باشیم.»

این نشست در حاشیه نشست دو روزه مجمع جهانی اقتصاد در ریاض برگزار شد که موضوع آن عمدتاً به جنگ در نوار غزه اختصاص داشت.

شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه عربستان سعودی در نشست مجمع گفت که گام‌های ملموس و برگشت‌ناپذیر به سوی تشکیل کشور فلسطین، «جزء ضروری» هر توافقی برای آتش‌بس پایدار خواهد بود.

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل از مخالفان دیرینه تشکیل کشور فلسطین است.

شاهزاده فیصل در آغاز نشست اروپایی و عربی که وزیر امور خارجه ترکیه نیز در آن حضور داشت، گفت: «ادامه رد راه حل دو کشور به طور اجتناب ناپذیری امنیت و ثبات منطقه را تضعیف خواهد کرد.»

اوایل روز دوشنبه، جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به خبرنگاران گفت که او رهبران عرب را تشویق می‌کند تا پیشنهاد خود را برای راه‌حل دو دولتی ارائه کرده و از کشورهای عضو اتحادیه اروپا می‌خواهد که رهبران عرب را برای ارائه آن به بروکسل دعوت کنند.

او گفت: «تنها امید من، اراده قوی من، این است که باور کنم چنانچه اعراب پیشنهادی را روی میز بگذارند، اروپایی‌ها هم قاعدتا باید به فکر غلبه بر اختلافات بین خودشان بیفتند، زیرا بر کسی پوشیده نیست که اروپایی‌ها به شدت دچار اختلاف شده‌اند. من به کشورهای عضو پیشنهاد خواهم کرد که از اعراب دعوت کنند تا به بروکسل بیایند و طرح خود را با ما در میان بگذارند، زیرا ما باید سعی کنیم رویکردهای خود را کنار هم بگذاریم.»

وی همچنین گفت که انتظار دارد چندین کشور اروپایی از جمله اسپانیا، ایرلند، بلژیک، اسلوونی و مالت، ظرف یک ماه آینده کشور فلسطین را به رسمیت بشناسند.

یک منبع به خبرگزاری فرانسه گفت استفان سژورنه، وزیر امور خارجه فرانسه که برای آخرین گفتگوها درباره جنگ غزه به ریاض رفته است، به همتایان خود چنین یادآوری کرده: «مسئله به رسمیت شناختن (کشور فلسطینی) برای فرانسه تابو نیست، اما باید در یک راهبرد جهانی برای راه حل سیاسی دو کشور در نظر گرفت که برای هر دو طرف مفید باشد.»

دیگر خبرها

  • آمریکا: برای حفظ منافع ملی با طالبان تعامل می‌کنیم
  • عبدالکبیر: اتصال منطقه‌ای بدون افغانستان ممکن نیست
  • مناقشه آبی ایران و افغانستان وارد فاز جدیدی شد
  • انیس: آمریکا در قضیه فلسطین خصومت خود را با اسلام نشان داد
  • بورل: چند کشور بزودی کشور فلسطین را به رسمیت خواهند شناخت
  • حکومت افغانستان فراگیر است
  • طالبان خطاب به روسیه: حکومت افغانستان فراگیر است | دخالت در امور داخلی خود را نمی پذیریم
  • طالبان: دخالت در امور داخلی خود را نمی پذیریم
  • کابل خطاب به مسکو: حکومت افغانستان فراگیر است
  • قزاقستان: کشورهای مختلف به برقراری روابط با کابل تمایل دارند