Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-02@11:37:50 GMT

لزوم توسعه صنایع تبدیلی فارس، قطب تولید خرما

تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۹۱۰۲۹

لزوم توسعه صنایع تبدیلی فارس، قطب تولید خرما

استان فارس با تولید سالانه ۸۰ نوع خرما به میزان افزون بر ۲۰۰ هزار تن به عنوان قطب تولید خرما در کشور مطرح است و این جایگاه می‌تواند فرصت مناسبی برای توسعه صنایع تبدیلی این محصول در فارس باشد.

به گزارش قدس آنلاین، به گفته مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی فارس، ۲۰۰ هزار تن خرمای تولیدی این استان در ۳۱ هزار هکتار از نخلستان های ۱۷ شهرستان فارس برداشت می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مجید رضا پاکاری افزود: هم اینک در استان صنایع تبدیلی و بسته بندی متعددی در زمینه خرما فعال هستند اما با توجه به ظرفیت های موجود در این زمینه جای برای فعالیت بیشتر نیز وجود دارد.
وی ادامه داد: سازمان جهاد کشاورزی استان از راه اندازی صنایع فرآوری در این زمینه با انجام اقداماتی همچون صدور سریع مجوزهای لازم و تامین منابع اعتباری به سرمایه گذاران حمایت می‌کند.
او اظهار داشت: ایجاد صنایع تبدیلی و بسته بندی در حقیقت تکمیل زنجیره تولید است و تولید در کنار صنایع فرآوری، تبدیلی و بسته بندی مناسب است که می‌تواند به جایگاه بهتری برسد و علاوه بر ارزآوری ناشی از صادرات، ارزش افزوده اقتصادی مناسب ایجاد کند.
پاکاری، در خصوص خرید تضمینی خرما نیز گفت: در بحث خرید تضمینی، قیمت توسط شورای اقتصاد تعیین می‌شود و مباشر خرید هم سازمان تعاون روستایی است که خرید تضمینی را انجام می‌دهد.
وی افزود: قیمت گذاری در خرید تضمینی بر اساس حداقل کف قیمت بازار انجام می‌شود.

صادرات هفت میلیون دلاری خرما از فارس

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی فارس هم گفت: سال گذشته افزون بر هشت هزار تن خرما به ارزش هفت میلیون دلار از گمرک این استان به خارج از کشور صادر شد.
جمال رازقی افزود: هند، قزاقستان، پاکستان، امارات، ترکیه، افغانستان، عراق، روسیه، مالزی، استرالیا و کانادا از مقاصد اصلی صادرات خرمای استان فارس هستند.
وی ادامه داد: محصول خرما به میزان حدود ۱۵ درصد در چرخه فرآوری در صنایع تبدیلی کاربرد دارد که برای برخی ارقام متفرقه با خصوصیات بازارپسندی مناسب در بحث صادرات تقاضای بالاتری وجود دارد.
او اظهار داشت: حدود ۷۰ درصد از خرمای تولیدی استان از نوع شاهانی است که علاوه بر مصرف مستقیم برای فرآوری و تبدیل به فرآورده‌هایی مانند قند مایع، شیره خرما، خمیر خرما، عسل خرما، سرکه و شهد خرما نیز مناسب است.
رئیس اتاق بازرگانی فارس گفت: هم‌اینک ۱۶ واحد صنعتی دارای پروانه بهره برداری با افزون بر ۳۳ هزار تن در زمینه بسته بندی خرما در این استان  فعالیت دارند.
رازقی بیان کرد: همچنین یک واحد فرآوری خرما با ظرفیت اسمی ۲۲ هزار تن نیز در فارس فعال است.

چالش‌های طرح خرید تضمینی خرما برای صنعتگران

یک فعال صنعتی استان فارس نیز، یکی از چالش‌های فعالان و صنعتگران حوزه فرآوری خرما را بحث خرید تضمینی این محصول دانست و گفت: اجرای این طرح باعث شد تا دلالان و واسطه ها این محصول را از بازار جمع کرده و احتکار کنند.
محمد فرید خان صنمی افزود: این افراد به رغم اینکه خرما را با قیمتی ارزان از کشاورز خریداری کرده‌اند آنرا با قیمتی گران تر به تولیدکننده و صنعتگر می‌فروشند که این مساله مشکلاتی را برای واحدهای صنعتی فعال در زمینه فرآوری این محصول ایجاد کرده است.
وی، بر لزوم تشویق جامعه به استفاده از محصولات سلامت محور از جمله محصولات  حاصل از فرآوری خرما تاکید کرد و گفت: آموزش و پرورش، دانشگاه‌ها و حوزه بهداشت و درمان از جمله بخش هایی هستند که می‌توانند مردم را تشویق به استفاده از خرما و مشتقات خرما به جای استفاده از قند و شکر کنند.
او اضافه کرد: این کار می‌تواند علاوه بر رونق تولید و ایجاد اشتغال بیشتر، به حفظ سلامت شهروندان و خانواده‌ها وکاهش بیماری ها کمک کند.
مدیرعامل شرکت صنایع غذایی مینو فارس گفت: این شرکت در جهت تولید محصولات سلامت محور و فراسودمند، تولید شربت با عرقیات طبیعی همچون نعناع، بهار نارنج و گلاب همراه با شیرین کننده خرما نیز در دستور کار دارد.
خان صنمی افزود: پایه اصلی محصولات سلامت محور و فراسودمند استفاده از مواد اولیه طبیعی و بدون افزودنی های شیمیایی است و این شرکت به عنوان بزرگترین پالایشگاه خرما تنها تولید کننده عسل خرما در کشور است.
او ادامه داد: سالیانه بالغ بر ۲ هزار تن خرمای تولیدی استان فارس و استان‌های همجوار در این واحد صنعتی فرآوری می‌شود که هم به رونق تولید و کاهش ضایعات کمک می‌کند و هم درآمد مناسبی را برای نخلداران به دنبال دارد.
وی گفت: با توجه به عرضه تولیدات و فرآوردهای تقلبی خرما در بازار با عنوان تولیدات طبیعی، به شهروندان توصیه می‌شود در این زمینه مراقبت لازم را داشته باشند و از خرید تولیدات نامعتبر خودداری کنند.

منبع: ایرنا انتهای خبر/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: صادرات خرما صنایع تبدیلی خرید تضمینی استان فارس بسته بندی هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۹۱۰۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قطع خرید 4 میلیارد دلار نفت ایران ازسوی آمریکا

نگاه روندی این مزیت را دارد که تاثیر اقتصاد بر سایر موضوعات جامعه ایرانی و تاثیر گرفتن اقتصاد از آنها را بتوانیم در یک مجموعه تجزیه و تحلیل کنیم و همچنین پاسخ به چراهای وضعیت کنونی اقتصادی داشته باشیم. اکنونِ اقتصاد ما محصول تلاش ها و تصمیم گیری ها در دهه های گذشته است. امسال در این پروژه سال های 1394،1384،1374،1364،1354 از هر دهه انتخاب شده است.

در سال 1403، اقتصادنیوز در «نیم‌قرن با اقتصاد ایران» با استفاده از اخبار و گزارش‌های روزنامه‌های «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان تقدیم مخاطبان می‌شود.

12 اردیبهشت 1364؛ کلیات لایحه تاسیس وزارت صنایع سنگین تصویب شد

کمیسیون‌های صنایع و معادن، آموزش و پرورش و تدوین آیین‌نامه داخلی مجلس تشکیل جلسه دادند.

در جلسه کمیسیون صنایع و معادن نیز بحث پیرامون لایحه تاسیس وزارت صنایع سنگین ادامه یافت و در پایان نسبت به کلیات آن رای‌گیری به عمل آمد و با اکثریت آرا تصویب شد.

میزان نقدینگی در سال 57 حدود 300 میلیارد تومان بود

دکتر نوربخش، رئیس‌کل بانک مرکزی در سمینار بررسی مسائل اقتصادی ایران در دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی گفت: یکی از مشکلات ما در سال‌های پس از انقلاب مساله عدم تعادل در سیستم بانکی بود.

دکتر نوبخش به بیلان عملکرد سیستم جدید بانکی کشور پرداخت و با استفاده از آمار و ارقام نتایج مفید اجرای قانون بانکداری اسلامی در کشور را برشمرد.

وی گفت: نتایج حاصله از اجرای این قانون، بر روی رشد نقدینگی جامعه به این صورت بوده است که نقدینگی جامعه از 7514 میلیارد ریال در اسفند 62 به 7738 میلیارد ریال در بهمن 63 رسید؛ به عبارت دیگر نقدینگی در طی 11 ماه، حدود3 درصد رشد کرده است و باید به این نکته توجه شود که رشد نقدینگی در سال 62 در حدود 17.7 درصد نسبت به سال 61 و در سال‌های قبل میزان رشد نقدینگی نسبت به سال قبل از آن معمولا بالای 20 درصد بوده است.

12 اردیبهشت 1374؛ قطع خرید 4 میلیارد دلار نفت ایران ازسوی آمریکا

در پی تصمیم کلینتون مبنی‌بر تشدید مجازاتهای اقتصادی علیه ایران، تلاش‌های گسترده‌ای ازسوی این کشور برای همسو کردن کشورهای صنعتی جهان با سیاست‌های واشنگتن آغاز شده است. اما تاکنون آمریکا در این زمینه نه‌تنها موفقیتی کسب نکرده بلکه با واکنش‌های منفی نیز مواجه شده است.

«مایک مکاری» سخنگوی کاخ سفید گفت: ما شواهدی از بعضی از اعضای گروه هفت دریافت کرده‌ایم که نشان می‌دهد آنها سرگرم بررسی معامله‌های اقتصادی خود با ایران هستند.

بیل کلینتون، رئیس جمهوری آمریکا یکشنبه شب ضمن متهم کردن  ایران به حمایت از تروریسم گفت: تمام پیوندهای بازرگانی و سرمایه‌گذاری آمریکا با ایران ازجمله بیش از چهار میلیارد دلار خرید نفتی سالانه را قطع می‌کند.

رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرد: تصمیمش تاثیر محدودی روی شرکت‌ها و کارگران آمریکایی خواهد داشت، اما یک مقام آمریکایی که رئیس‌جمهوری را همراهی می‌کرد، اعتراف کرد که اثر تحریم ها در کوتاه‌مدت سیر صعودی خواهد داشت و به‌ویژه به معنای هزینه بیشتر برای سوخت و بیکاری بخشی از نیروی کار در آمریکا خواهد بود.

12 اردیبهشت 1384؛ شبکه ملی معامله الکترونیکی اوراق بهادار ایجاد می شود

وزیر امور اقتصادی و دارایی از راه‌اندازی شبکه ملی دادوستد الکترونیکی اوراق بهادار در برنامه چهارم خبر داد و گفت: با توسعه جغرافیایی بورس اوراق بهادار همه شهروندان از خدمات پایه بازار سرمایه استفاده خواهند کرد.

سید صفدر حسینی، توسعه شبکه کارگزاری، ایجاد بورس‌های کالایی، ایجاد بازار فروش اوراق بهادار در خارج از بورس و ارتباط با بورس‌های جهانی و منطقه‌ای را از برنامه‌های توسعه بازار سرمایه کشور ذکر کرد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تنش آبی و نبود صنایع تبدیلی از چالش‌های مهم خدابنده است
  • لزوم تقویت فرهنگ کار تیمی در سیستان و بلوچستان
  • ستاد اقتصادی نحوه مشارکت مردم را در توسعه استان تبیین کند
  • دولت تا حد امکان برای برنج و چای «خرید تضمینی» نخواهد داشت
  • قطع خرید 4 میلیارد دلار نفت ایران ازسوی آمریکا
  • اشتغال‌زایی جوامع محلی با فرآوری محصولات بلوط
  • لزوم توسعه مراکز جوار کارگاهی برای تربیت نیروی متخصص
  • توسعه گردشگری فارس با اجرای کمپین کرامت مثلث نور و خلیج فارس
  • ۵ محصول زنجیره ارزش راهبردی استان کرمان در نمایشگاه تهران
  • تولید بیش از ۸۵ نوع صنایع دستی در فارس