Web Analytics Made Easy - Statcounter

«حامد فرضی» روز دوشنبه در همایش تقدیر از شبانان، گله داران و عشایر استان البرز که در اردوگاه ایثار واقع در منطقه کردان ساوجبلاغ برگزار شد با بیان اینکه ظرفیت مراتع متناسب با دام است، افزود: بایستی این ظرفیت سازی به گونه ای تدوین شود که خسارتی متوجه مراتع نگردد.

وی با قدردانی از مسوولان امور عشایری در ساماندهی ورود و خروج دام ها از مراتع، اظهار داشت: در فروردین ماه ورود دام را به مراتع خواهیم داشت و باید کمک شود تا این عرصه ها به عنوان منبع ارتزاق مرتعدار باشد و به درستی از آن استفاده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرضی تعیین تکلیف طرح های مرتعداری را از مواردی دانست که به شدت دنبال می شود، گفت: همواره تعلق خاطری بین مرتعدار و مرتع ایجاد می شود ضمن اینکه صنایع جنبی و اشتغال جنبی برای مرتعدار ایجاد می کند.

وی افزود: مراتع فقط به عنوان تامین کننده علوفه دام در نظر می گیریم در حالیکه فقط ۲۵ تا ۳۰ درصد مراتع علوفه مورد نیاز دام را تامین می کنند.

فرضی با بیان اینکه معدل گیاهان دارویی که در تمام دنیا خرید و فروش می شود حدود ۵۰ میلیارد دلار تراز اقتصادی آن است، تصریح کرد: کشور ما با این استعدادی که در مراتع دارد گیاهان دارویی را به صورت کاملا ارگانیک تولید می کند و جزو یکی از بهترین ها در دنیا است.

البرز بالاترین سرانه دام در کشور را دارد

مدیر امور عشایری استان البرز نیز در ادامه این نشست با بیان اینکه در استان البرز ۸۶۰ خانوار، ۵ هزار نفر جمعیت و ۳۲۱ هزار واحد دامی وجود دارد، گفت: استان البرز از لحاظ سرانه دام بالاترین سرانه در کشور را دارد.

«علی نقدی بازنشین» افزود: عشایر ضعیف در البرز نداریم ولی در عین حال تولیدکنندگان پرتلاشی هستند که نیاز به پشتوانه دارند.

وی با بیان اینکه دو موضوع در جامعه عشایری داریم که یکی چگونگی تولید و عرضه تولید است، اظهار داشت: زندگی عشایری وابسته به مرتع است و محدودیت مراتع در استان به دلایلی داریم که محدودیت های جدیدی هم مثل گسترش شهرها و از بین رفتن میان بندها و شهرک سازی را هم روبرو هستیم.

نقدی بازنشین گفت: تولیدکنندگان پرتوان ما نیاز به علوفه جایگزین دارند در زمانیکه نمی توانند از مرتع استفاده کنند.

وی یکی از مشکلات عشایر را بازار تولیدات دانست و افزود: عشایر تولید می کنند ولی بازار ندارند؛ در زمینه دامپزشکی و تامین دارو برای عشایر مشکلی نداریم ولی قیمت دارو بالاست که نیاز به یارانه دارد.

برچسب‌ها مراتع گیاهان دارویی منابع طبیعی و آبخیزداری جامعه عشایری استان البرز

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مراتع گیاهان دارویی منابع طبیعی و آبخیزداری مراتع گیاهان دارویی منابع طبیعی و آبخیزداری جامعه عشایری استان البرز استان البرز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۹۱۵۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضعف ادارات کرمانشاه در پرداخت سهم اعتباری عشایر

مدیرکل امور عشایری استان کرمانشاه، گفت: براساس قانون دستگاه‌های اجرایی به نسبت جمعیت عشایری باید اعتباری را برای خدمت‌رسانی به این جامعه تخصیص دهند که هنوز در استان کرمانشاه عملیاتی نشده است. - اخبار استانها -

علی‌جعفر رضایی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، با اشاره به اینکه جامعه عشایری استان بعد از جامعه شهری و روستایی سومین جامعه استان است اظهار داشت: با وجود اینکه جمعیت عشایر تنها 4.2 درصد جمعیت استان را تشکیل می‌دهند اما ییشترین نقش را در اقتصاد استان را دارند.

وی با بیان اینکه عشایر استان با داشتن سه میلیون و 400 هزار رأس دام سبک 30 درصد از نیاز پروتئینی استان را تأمین می‌کنند عنوان کرد: 13 هزار و 800 خانوار عشایری استان با 86 هزار نفر جمعیت 6 ماه از سال را در مناطق ییلاقی استان می‌گذرانند و 6 ماه دیگر را به مناطق گرمسیری استان و استان‌های خوزستان، لرستان و ایلام کوچ می‌کنند.

رضایی گفت: با هماهنگی اداره کل منابع طبیعی استان تقویم کوچ عشایر تهیه شده و کوچ از 15 فروردین 1403 آغاز شده و تا 15 اردیبهشت ادامه دارد و بعد از آن می‌توانند وارد مراتع استان شوند.

مدیرکل امور عشایری استان کرمانشاه افزود: با بخشی از دستگاه‌های مرتبط با عشایر از جمله نیرو انتظامی، مرزبانی و سپاه عشایری برای تأمین امنیت مسیر کوچ عشایر هماهنگی لازم انجام شده که عشایر با آسودگی خاطر کوچ کنند.

وی با اشاره به هماهنگی با دانشگاه علوم پزشکی و اداره کل راهداری به منظور ارائه خدمات به عشایر در مسیر کوچ بیان کرد: آبرسانی و تأمین آب شرب سالم توسط تانکر از وظایف اداره کل امور عشایری است و سوخت مورد نیاز شامل نفت سفید و گاز مایع در اختیار جامعه عشایری قرار می‌گیرد.

رضایی گفت: براساس سیاست سازمان، ما تنها وظیفه تامین آب شرب عشایر را داریم اما با پیگیری و تأمین اعتبار 50 تا 60 درصد آب احشام نیز تأمین می‌شود و بخشی از آب احشام را خود عشایر باید تأمین کنند.

وی عنوان کرد: پنل‌های خورشیدی توسط وزارت نیرو و شرکت توانیر براساس اعتباری که در قانون بودجه مصوب شده تهیه و در اختیار سازمان امور عشایری قرار می‎گیرد و این پنل تنها برای تأمین روشنایی و شارژ تلفن همراه است اما مقرر شده در صورت تأمین اعتبار عشایری که فاصله کمتری نسبت به برق شهری دارند از این ظرفیت استفاده کنند.

مدیرکل امور عشایری استان کرمانشاه گفت: سهمیه پنل خورشیدی در سال گذشته 800 مورد بوده اما با وجود پیگیری‌های متعدد تنها 400 مورد به ما تخصیص یافته و از طریق قرعه کشی بین عشایر توزیع می‌شود.

رضایی با انتقاد از کم بودن سهمیه آرد عشایر عنوان کرد: سرانه آرد جامعه عشایری 12 کیلوگرم است و مکاتبات متعددی با سازمان برای افزایش این سرانه انجام شده اما باید در شورای آرد و نان کشور مطرح شود که هنوز به نتیجه نرسیده است.

وی با بیان اینکه اداره کل دامپزشکی دو بار در سال دام عشایر را به صورت رایگان معاینه و واکسن می‌زنند، گفت: اداره کل امور عشایری به تنهایی قادر به رفع مشکلات این جامعه نیست و براساس قانون تمام دستگاه‌های اجرایی استان به نسبت جمعیت عشایری باید اعتباری در راستای خدمات رسانی به این جامعه هزینه کنند اما تاکنون عملیاتی نشده و مشکلات همچنان پابرجا است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کولیدر منطقه‌ای بکر برای توجه به مسئله گردشگری عشایر است
  • رفع مشکلات عشایر ضروری است
  • هنرنمایی زنان عشایر در ۳۰ رشته صنایع دستی
  • خسارت بیش از ۲ میلیارد تومانی سیل به زیر ساخت‌های عشایری سربیشه
  • درخواست بهسازی و مرمت راه عشایری قره داغ اهر ارسباران
  • سرآغاز کوچ عشایر قشقایی از قشلاق به ییلاق
  • بانگ کوچ، طنین زندگی در طبیعت پرسخاوت لرستان
  • توزیع ۷۰۰ تن نهاده دامی در مناطق عشایری شهرستان ارومیه
  • ضعف ادارات کرمانشاه در پرداخت سهم اعتباری عشایر
  • اصلاح و بهسازی محور‌های عشایری آبدانان