Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@21:12:01 GMT

باید در سیاست‌های جوایز کتابی کشور تجدیدنظر شود

تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۹۵۶۷۷

باید در سیاست‌های جوایز کتابی کشور تجدیدنظر شود

به گزارش خبرنگار مهر، آئین پایانی سی‌ونهمین جایزه کتاب سال و بیست‌ونهمین جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران صبح امروز سه‌شنبه ۲۴ اسفند با سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی، رئیس جمهور، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت‌الاسلام والمسلمین حمید پارسانیا، دبیر علمی سی‌ونهمین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران و حضور محمدعلی زلفی گل، وزیر علوم تحقیقات و فناوری، احمدعلی حیدری، دبیر علمی بیست و نهمین جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران، علیرضا مختارپور، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، اعضای هیأت علمی، داوران، برگزیدگان و ناشران آثار برگزیده این دوره از جایزه کتاب سال، مدیران و مسئولان فرهنگی کشور، در تالار وحدت برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جایزه‌های کتابی کشور تداخل دارند

حجت‌الاسلام پارسانیا در این مراسم گفت: علم انکشاف حقیقت است و صیدی است که نصیب انسان می‌شود و افاضه‌ای است بر سینه آدمیان از ناحیه حق. حضور علم در عرصه فرهنگ و ورود او به تمدن حفظ و انباشتش از مسیر کتابت است و از این طریق هویت بین‌الاذهانی پیدا می‌کند. تا فرهنگ هویت پیدا نکند، تمدن شکل نمی‌گیرد.

وی افزود: این دو جایزه که یکی از آنها مربوط به حوزه جمهوری اسلامی است و دیگری ناظر به تلاش‌هایی بین‌المللی است، پاسداشت حریم فرهنگ ایرانی – اسلامی چه درون مرزها و چه خارج از مرزهاست. کتاب‌هایی که عرصه بین‌الملل در موضوع فرهنگ ما منتشر می‌شوند، نشان دهنده واقعیتی است که فرهنگ ایرانی – اسلامی پیدا کرده است.

پارسانیا ادامه داد: کتاب سال در سه حوزه تألیف، ترجمه و احیا متون برگزار می‌شود و در سال گذشته بیش از ۵۲ هزار جلد اثر چاپ اول روانه بازار اندیشه ایران شده بود. توزیع این کتاب‌ها در حوزه‌های مختلف متفاوت بوده است. برخی نکات نیز در داوری‌ها اعمال و به عنوان مثال رشته‌های فلسفه و روانشناسی تفکیک شدند. اما به نطر می‌رسد که باید برای طبقه بندی علوم و کتاب‌ها دوباره اقدام کنیم. قاعدتاً مراکزی که سیاست گذاری کلان می‌کنند باید برنامه ویژه‌ای برای حوزه‌هایی که به این طبقه بندی می‌پردازند، داشته باشند و به کار آنها رسمیت بدهند.

دبیر علمی سی‌ونهمین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در بخش دیگری از سخنان خود به ارائه گزارشی از روند برگزاری مراحل داوری این جایزه پرداخت و گفت: از میان کلیه کتاب‌های منتشر شده، ۱۲ هزار عنوان کتاب به داوری‌ها رسید و ۵۹۲ داور در دو مقطع به داوری کتاب‌ها پرداختند. ۲۵۷ اثر به مرحله دوم راه پیدا کردند و در این مرحله ۱۷ کتاب به عنوان آثار برگزیده و ۵۸ کتاب هم به عنوان آثار شایسته تقدیر انتخاب شدند. در جایزه جهانی کتاب نیز ۹۷ اثر با ۲۲ داور مورد بررسی قرار گرفتند که در نهایت پنج کتاب به عنوان آثار برگزیده معرفی شدند.

پارسانیا در پایان گفت: جایزه‌های کتاب جمهوری اسلامی ایران یک تکثری دارد و باید دوباره در آنها بازاندیشی کرد. بخشی از این جوایز برای وزارت علوم است و بخشی برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی. این جوایز با هم تداخل دارند و به همین دلیل بازاندیشی در سیاست‌گذاری این جایزه‌ها نیازی ضروری است.

سال ۱۴۰۱ سال خودکفایی در حوزه ملزومات صنعت نشر است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز یکی دیگر از سخنرانان آئین اختتامیه سی‌ونهمین دوره جایزه کتاب سال و بیست‌ونهمین جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران بود. اسماعیلی در بخشی از سخنان خود گفت: دولت مردمی از ابتدای سکانداری خود علیرغم اینکه حوزه مطالبات مردم بیشتر اقتصاد و معیشت بود، تلاش کرد تا پا به پای بهبود مشکلات اقتصادی به حوزه‌های فرهنگ و هنر هم توجه جدی داشته باشد. به همین دلیل از ابتدای دولت تاکنون شاهد ارتقای این حوزه‌ها و تلاشی چشمگیر هستیم.

وی افزود: در صنعت نشر کشور و حوزه کتاب فعالیت‌های متنوعی در این مدت کوتاه انجام گرفت. یکی از دستورهای ویژه رئیس محترم جمهور تلاش برای خودکفایی در صنعت نشر و تولید کاغذ بوده است. تمامی تلاش خود را به کار بسته‌ایم در سال ۱۴۰۱، تا هشتاد درصد در تولید کاغذ به خودکفایی برسیم. تلاش همکاران من این است که هر کاری را که برای تولید ارزان کتاب نیاز است، انجام دهند.

اسماعیلی ادامه داد: دولت سیزدهم کار بزرگی را در مهار کرونا انجام داد. زمانی که دولت مردمی استقرار پیدا کرد، روزانه بیش از هفتصد نفر از جان‌های عزیزی ایرانی بر اثر کرونا از دست می‌رفتند، اما با کار جهادی دولت سیزدهم این مقدار کاهش چشمگیری پیدا کرد. ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تلاش کردیم تا در فضای کرونایی فعالیت‌های فرهنگی و هنری تعطیل نشود. دو دوره نمایشگاه مجازی کتاب برگزار شد و بیش از یک میلیون سیصدهزار کتاب به فروش رسید و به رایگان به روستاها و شهرهای مختلف ارسال شد. اتفاقی کم نظیر بود. با تمهیدی که در ستاد کرونا اندیشیده شده، ان‌شالله التعالی اردیبهشت سال آینده نمایشگاه بین المللی کتاب تهران را به صورت حضوری برگزار خواهیم کرد.

کد خبر 5447531 محمد آسیابانی

منبع: مهر

کلیدواژه: حمید پارسانیا جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی جایزه کتاب سال محمد مهدی اسماعیلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معرفی کتاب کتاب و کتابخوانی ترجمه تازه های نشر جشنواره ملی اسباب بازی نظامی گنجوی بنیاد ملی بازی های رایانه ای انتشارات سروش ادبیات جهان انقلاب اسلامی ایران ادبیات کودک و نوجوان بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس نشر افکار شهدا کتاب سال جمهوری اسلامی ایران فرهنگ و ارشاد اسلامی جایزه جهانی کتاب جایزه کتاب سال ونهمین جایزه سی ونهمین حوزه ها کتاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۹۵۶۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاهد تحول فن‌آورانه در حوزه حکمرانی فرهنگی خواهیم بود

وزیر فرهنگ با تاکید بر اینکه رئیس‌جمهور مسئولان را موظف کرده‌ که هرکدام تفاهم‌نامه‌های جداگانه‌ای با معاونت علمی فناوری منعقد کنند، گفت: در چند نقطه کشور مطالعات این مسئله را انجام داده‌ایم و به زودی تحول جدی فن‌آورانه و دانش پایه در حوزه حکمرانی فرهنگ را مشاهده خواهیم کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی اظهار کرد: به زودی قصد عزیمت به کشور آذربایجان برای شرکت در یک اجلاس را دارم؛ در این سفر دیدارهای مختلفی داریم و تلاش خواهیم کرد سطح تعاملات مشترک را ارتقا دهیم.

وی بیان اینکه باید از این سخنگاه بین‌المللی برای رساندن پیام انقلاب اسلامی و نگاه متعالی فرهنگی انقلاب اسلامی استفاده کنیم، افزود: تلاشمان این است که در مسیر دیپلماسی فرهنگی و ارتقای ارتباطاتمان با کشورهای منطقه بتوانیم با آذربایجان نیز به واسطه همین نگاه، گفت‌وگوها را انجام دهیم و از این فرصت برای اعتلای حوزه فرهنگی و تعاملات فرهنگی منطقه‌ای مشترک استفاده کنیم.

وزیر فرهنگ درباره حمایت دولت از شرکت‌های دانش بنیان تصریح کرد: دولت، دانش پایه است و تقریباً جلسه‌ای از جلسات دولت را در خاطر ندارم که رئیس‌جمهور در مورد شرکت‌های دانش بنیان و فن‌آوری‌های نوین به همه اعضای دولت مطالبی را گوشزد نکرده باشند، در همین راستا مسئولان را موظف کرده‌اند که هرکدام تفاهم‌نامه‌های جداگانه‌ای با معاونت علمی فناوری منعقد کنیم.

اسماعیلی خاطرنشان کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مجموعه‌های تابعه آن مثل سازمان اوقاف و امور خیریه، نهاد کتابخانه‌ها و سازمان سینمایی با قوت در این مسیر حرکت می‌کنند و از جمله مهم‌ترین اقداماتی که در دستور کار قرار دارد ایجاد شهرهای جدید صنایع خلاق فرهنگی است.

وی افزود: در چند نقطه کشور مطالعات این مسئله را انجام داده‌ایم و به زودی تحول جدی فن‌آورانه و دانش پایه در حوزه حکمرانی فرهنگ را مشاهده خواهیم کرد.

کد خبر 748984

دیگر خبرها

  • برق کمتر مصرف کنید خودرو جایزه بگیرید
  • چاپ کتابی درباره سکوت و پایبندی در آثار آلبر کامو
  • خلیج فارس تا ابدخلیج فارس خواهد بود/یکی ازمهم‌ترین حوزه‌های تمدنی
  • شاهد تحول فن‌آورانه در حوزه حکمرانی فرهنگی خواهیم بود
  • فوتسالیست های ایران جوایز را درو کردند؛ احمد عباسی آقای گل، محمدی بهترین دروازه بان
  • کرج کاندیدای انتخاب پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۶ یونسکو شد
  • کالاهای اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت 2 تا 3 برابری به دست مردم می رسد/ شرایط کنونی یعنی دولت منطقا باید در سیاست ارزی خود تجدیدنظر کند
  • درخشان: سریلانکا می‌تواند شریک سیاسی خوبی برای ایران باشد
  • محمدرضا مقدسی عضو شورای سیاستگذاری جایزه ملی سرآمدان ایران شد
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی