Web Analytics Made Easy - Statcounter

غلامرضا تاجبخش در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، با بیان این که سن ازدواج در ایران به نحو نامعقولی افزایش یافته است، اظهار کرد: تاخیر در ازدواج یا روی‌گردانی از آن چالش اصلی و تهدید امنیت اخلاقی و اجتماعی جامعه ایرانی محسوب می‌شود. آمارها نشان می‌دهد که میانگین سن ازدواج برای پسران ۲۹ سال و برای دختران ۲۸ سال است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو هیئت علمی دانشگاه آیت‌الله بروجردی با اشاره به این که افزایش سن ازدواج در ایران به عوامل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی برمی‌گردد، افزود: پژوهش‌ها نشان می‌دهد که عوامل اقتصادی مانند مسکن، وضع اشتغال و مخارج عروسی، مهم‌ترین و موثرترین عامل تعیین‌کننده در امر ازدواج است.

وی با تصریح بر این که در پژوهشی با ۲۵۷ نفر از جوانان پسر مجرد ۲۴ تا ۳۵ ساله مصاحبه کرده و تاثیر عوامل اقتصادی بر بالا رفتن سن ازدواج را بررسی کردیم، گفت: نتایج این پژوهش نشان داد که هر چه شرایط اقتصادی جوانان وخیم‌تر شود، احتمال بالا رفتن سن ازدواج بیشتر خواهد شد.

تاجبخش با تاکید بر این که برخی نظریات علمی هم بیانگر این موضوع هستند که چنانچــه در جامعــه رشــد و رونــق اقتصــادی فراگیــر باشــد، مـردم بیشـتر در فکـر ازدواج هسـتند؛ امـا برعکـس در دوره‌هـای بحـران و رکـود اقتصـادی، شـاهد رویگردانــی از تشــکیل خانــواده یــا تأخیــر در ســن ازدواج خواهیــم بــود، یادآور شد: پژوهش ما هم نشان داد که ترس از مخارج ازدواج، دسترسی نداشتن به مسکن و وضعیت اشتغال جوانان، از جمله عوامل بازدارنده جوانان از ازدواج هستند.

عضو هیئت علمی دانشگاه آیت‌الله بروجردی در ادامه خاطرنشان کرد: به دلیل آشفتگی‌های اقتصادی مانند افزایش بیکاری، کاهش تولید، حجم نقدینگی، مصرف‌گرایی و پیروی از سبک زندگی غیردینی، شاهد نهادینه شدن فرهنگ ویرانگر روی‌گردانی از ازدواج یا تاخیر در آن هستیم.

وی با بیان این که وضعیت اقتصادی جامعه یکی از اصلی‌ترین عوامل بالا رفتن سن ازدواج در میان جوانان و ناسازگاری نیازها با شرایط محیط و ضعف در مدیریت اقتصادی جامعه است، اظهار کرد: به نحوی که افزایش مشکلات اقتصادی و مولفه‌های مهم تورم رکودی مانند تورم، رکود، کاهش تولید، بیکاری، مصرف‌گرایی و افزایش سطح انتظارات، آثار منفی بر سن ازدواج جوانان برجای گذاشته و موانع و مشکلات اقتصادی را بر سر راه ازدواج جوانان به وجود آورده است.

گفتنی است، غلامرضا تاجبخش دانشیار گروه علوم اجتماعی دانشگاه آیت‌الله بروجردی است که در پژوهشی رابطه متغیرهای اقتصادی و افزایش سن ازدواج را بررسی کرده است. این پژوهش در قالب مقاله‌ای با عنوان «رابطه متغیرهای اقتصادی و افزایش سن ازدواج با رویکردهای سیاست‌های کلی جمعیت» منتشر شده است.

انتهای پیام/

عاطفه نظارتی‌زاده کد خبر: 1133712 برچسب‌ها ازدواج و طلاق

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: ازدواج و طلاق افزایش سن ازدواج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۰۳۳۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وام ازدواج ۸۸.۵ درصد متقاضیان قمی پرداخت شده است

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، روح الله مقدم، معاون جوانان اداره‌کل ورزش و جوانان قم گفت: استان قم درپرداخت وام ازدواج درکشور، طبق جدول وزارت ورزش و جوانان مربوط به پایان سال ۱۴۰۲، رتبه نهم کشور را کسب کرده‌است.

وی ادامه داد: استان قم با تحقق ۸۸.۵ درصدی اعطای وام ازدواج به متقاضیان، در میان ۳۱ استان کشور ، این رتبه را به خود اختصاص داده‌است.

وی یادآور شد که میانگین جمع کل دریافت کنندگان تسهیلات ازدواج در کشور در سال گذشته ۸۵ درصد بوده‌است.

مقدم بیان کرد: ۱۱ هزار و ۵۵۲ فقره وام ازدواج در سال گذشته به متقاضیان در قم پرداخت شده‌است.

وی ادامه داد: این تعداد فقره وام ازدواج با معرفی اداره‌کل ورزش و پرداخت توسط بانک‌ها به مبلغ ۲۴ هزار و ۳۷۵ میلیارد ریال انجام پذیرفته‌است.

معاون اداره کل ورزش و جوانان استان قم همچنین تعداد متقاضیان در صف انتظار دریافت وام در سال گذشته را یک‌هزار و ۵۰۹ نفر عنوان کرد.

وی تعداد کل متقاضیان وام ازدواج در استان قم تا پایان بهمن ماه را ۱۳ هزار و ۶۱ نفر ذکر کرد.

مقدم همچنین یادآور شد: سال ۱۴۰۱ تعداد تسهیلات پرداخت شده ازدواج در استان قم ۱۲ هزار و ۴۷۶ فقره بوده‌است.

دیگر خبرها

  • کارخانه نوآوری اصفهان هوشمند راه‌اندازی می‌شود
  • این ویتامین از ابتلا به کبد چرب جلوگیری می‌کند
  • جمعیت جوان اصلی‌ترین مولفه قدرت و ثروت واقعی هر کشور
  • پیری جمعیت نشاط اقتصادی و اجتماعی را کاهش می‌دهد
  • وام ازدواج ۸۸.۵ درصد متقاضیان قمی پرداخت شده است
  • نقش توجه به پژوهش‌های علمی در مدیریت بلایای طبیعی بی‌بدیل است
  • درآمدهای نفتی باعث ایجاد تورم می‌شود؟
  • واکنش ضرغامی به گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس/ وزیر میراث فرهنگی و گردشگری: این که گفته می‌شود سفر از سبد خانوار حذف شده حتما نادرست است و همان چیزی است که دشمن می‌خواهد
  • تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه مشکلات اقتصادی را حل می‌کند
  • برگزاری میزگرد پوشش دانشجویان در دانشگاه آزاد اسلامی یاسوج