Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان: برات یا چراغ برات روزی است که به سنت مردم خراسان‌جنوبی، افراد بر سر مزار درگذشتگان خود حاضر می‌شوند و خیرات و نذوراتی از جمله کیک و شیرینی و شکلات و خرما توزیع می‌کنند.

روز برات از جنبه‌های مختلف نکات مثبتی به همراه دارد چرا که در وهله اول یاد معاد را در دل انسان زنده می‌کند و از جنبه دیگر با حضور در مزار درگذشتگان و قرائت فاتحه بر مزار آنان روح انسان به یک آرامش نسبی می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در حواشی این سنت نیک، اقدامات نادرستی چون اسراف و تبذیر، تکدی گری و حتی چشم و هم چشمی رخ می‌دهد که زیبنده نیست. راه‌هایی وجود دارد که بتوانیم هم کمک نیازمندان را به دست آنان برسانیم و هم این آسیب‌ها به حدأقل برسد.

لیلا بهمنی از شهروندان خراسان‌جنوبی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: روز برات برای مردم خراسان‌جنوبی یادآور عزیزانی است که روزگاری را با آن‌ها سپری کرده‌اند و حال آنان به سرای دیگر شتافته و دیدارشان آرزو شده است.

وی بیان‌کرد: در این روز مردم بر مزار درگذشتگان و به ویژه شهدا و امواتی که تازه به رحمت خداوند رفته‌اند، حاضر می‌شوند و خیرات و نذوراتی را توزیع می‌کنند.

چراغ برات و حقیقتی به نام مرگ

بهمنی با اشاره به اینکه این روز بیش از هر روز دیگر در سال مردم را به یاد حقیقتی ناگزیر به نام مرگ می‌اندازد، افزود: کاش در این روز نذوراتمان را به سمتی ببریم که واقعاً گره‌ای از کار یک نیازمند و محروم باز کند نه اینکه گاه کیک و شیرینی خریداری شده به دست افرادی می‌رسد که در طول سال بارها و بارها این اقلام را مصرف کرده‌اند و لذتی برایشان ندارد.

وی یادآور شد: ما در آستانه سال نو هستیم و بسیاری از نیازمندان هنوز برای خرید کفش و لباس نو فرزندانشان و حتی خرید دو کیلو شیرینی عید مانده‌اند و بی شک اگر لبخندی بر لب آنان بنشانیم روح امواتمان شاد می‌شود.

غلامرضا حسینی از دیگر شهروندان خراسان جنوبی نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر بیان‌کرد: هر چند روز برات انسان را به یاد معاد و درگذشتگان می‌اندازد ولی برخی از رفتارها در این روز موجب افزایش تکدی گری در شهر می‌شود.

خانه نیازمندان واقعی را روشن کنیم

وی گفت: همه ما در اطرافمان نیازمندانی را می‌شناسیم که برای خرید دو کیلو شیرینی عید و شکلات محتاج هستند ولی صورت خود را با سیلی سرخ می‌کنند با این حال در روز برات به جای کمک به این افراد جیب متکدیان را پر می‌کنیم.

این شهروند خراسان جنوبی ادامه‌داد: بسیاری از مراکز خیریه نیز در خراسان جنوبی وجود دارند که هزینه‌های آنان توسط کمک‌های مردمی تأمین می‌شود که می‌توانیم خیرات و نذورات را به این سمت هدایت کنیم.

عبدالرحیم لطفی، معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد خراسان جنوبی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: همزمان با در نیمه شعبان پایگاه‌های جمع آوری صدقه برای سلامتی و تعجیل در فرج آقا امام زمان (عج) و قربانی برای وجود آن حضرت برپا می‌شود.

وی بیان‌کرد: این پایگاه‌ها در چهاردهم شعبان همزمان با روز سنتی مردم خراسان‌جنوبی به نام روز برات، در محل گلزار شهدا، مساجد، میادین و معابر اصلی و محافل برگزاری جشن‌های نیمه شعبان توسط کمیته امداد و مراکز نیکوکاری ایجاد می‌شود.

طرح صدقه برای سلامتی امام زمان (عج) در آستانه نیمه شعبان و روز برات

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه طرح مذکور در قالب یک طرح مسجد محور برگزار می‌شود، ادامه‌داد: عوائد و درآمدهای جمع آوری شده در طرح صدقه برای سلامتی و تعجیل در فرج امام زمان (عج) به منظور کمک به نیازمندان واقعی هر منطقه اختصاص می‌یابد.

لطفی گفت: از عموم هم استانی‌های عزیز درخواست می‌کنیم به جهت جلوگیری از اسراف و تبذیر، خیرات برای اموات و در گذشتگان را در اختیار پایگاه‌هایی که به منظور کمک به نیازمندان در روز چهاردهم شعبان (روز برات) برپا می‌شود، اختصاص دهند.

وی در خصوص روش‌های نوین پرداخت کمک‌های مردمی به نیازمندان به منظور خیرات برای اموات اظهارکرد: هم استانی‌های عزیز و سخاوتمند می‌توانند با گوشی‌های همراه و با شماره گیری #۰۵۶*۷۷۸۸* و یا با ارسال یک پیام بدون متن به سر شماره ۸۸۷۷، شماره گیری تلفن گویای ۰۹۶۸۸۷۷، کمک‌های نقدی و غیر نقدی خود را به نیازمندان پرداخت نمایند.

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد خراسان‌جنوبی واریز به شماره حساب های کمیته امداد و مراجعه به دفاتر کمیته امداد و مراجعه به سایت امداد به نشانی www.emdad.ir از دیگر روش‌های پرداخت کمک به نیازمندان در آستانه سال نو و در روز برات است.

لطفی یادآور شد: امیدواریم با این روش‌ها بتوانیم هم خیرات و نذورات مردم را به دست نیازمندان اصلی برسانیم و هم به کاهش تکدی گری در سطح شهر به ویژه در روز برات کمک کنیم.

کمک یک میلیارد و دویست میلیون ریالی خیرین

حسن شرفی، سرپرست بهزیستی خراسان جنوبی نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: خیرین محترم و مردم عزیزهم استانی که در سنوات گذشته جهت برگزاری کلیه مناسبت‌های ملی و مذهبی یاری مراکز و مؤسسات ما بودند که منجر به جلب و جذب کمک‌های غیر نقدی به مبلغ یک میلیارد و دویست میلیون ریال شد.

وی بیان کرد: در روز سنتی برات که مردم برای اموات خود خیرات و نذوراتی دارند نیز کلیه ادارات بهزیستی مستقر درشهرستان ها، مراکز مثبت زندگی و موسسات خیریه تحت نظارت به شرح ذیل آمادگی خود را جهت جذب نذورات مردمی اعم از نقدی و غیر نقدی جهت اموات اعلام می‌کند.

سرپرست بهزیستی خراسان جنوبی گفت: علاقمندان می‌توانند کمک‌های خود را به شماره حساب مشارکت‌های اداره کل بهزیستی خراسان جنوبی بانک مرکزی ۴۱۸۰۰۳۴۵۴۱۹۴۷۶۹ واریز کنند و یا مجزا به شماره حساب هر کدام از مؤسساتی که تمایل داند، واریز نمایند.

اشاره‌ای به مراکز تحت پوشش بهزیستی

شرفی اظهارکرد: در خراسان‌جنوبی مراکز متعدد چون توانبخشی حضرت علی اکبر (ع) و یا مرکز حضرت ابوالفضل (ع) نسبت به نگهداری افراد با شرایط خاص و ویژه چون معلولان اقدام می‌کنند که عزیزان می‌توانند خیرات و نذورات به این مراکز هدیه کنند.

در کنار انجام سنت نیک روز برات یا همان چراغ برات و توزیع خیرات، یادمان باشد که هنوز کرونا نیز در خراسان‌جنوبی به پایان نرسیده و مراقب باشیم در شلوغی آرامستان ها سلامت خودمان را نیز به خطر نیندازیم.

کد خبر 5448199

منبع: مهر

کلیدواژه: نذورات کمک به نیازمندان بیرجند بوشهر حوادث چهارشنبه سوری کرمانشاه ویروس کرونا نوروز آمار کرونا خطبه های نماز جمعه چهارشنبه آخر سال گرگان اردوهای راهیان نور شیوع کرونا عکس استانها خراسان رضوی گردشگری گفت و گو با خبرنگار مهر خیرات و نذورات خراسان جنوبی کمیته امداد برای اموات روز برات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۰۴۰۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت سیل در خراسان جنوبی چند میلیارد تومان بود؟

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی گزارشی از میزان خسارت وارده شده به تاسیسات و زیرساخت‌های این استان را ارائه داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان‌جنوبی، محمدعلی آخوندی، امروز_ سه‌شنبه یازدهم اردیبهشت_ با اشاره به ارزیابی‌های صورت گرفته درخصوص میزان خسارت‌های سیل اخیر در استان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: طی بارندگی‌های اخیر که اکثر نقاط استان را تحت تاثیر قرار داد، ضمن برنامه‌ریزی برای پیگیری و آمادگی دستگاه‌های ذیربط، به مردم و کشاورزان و دامداران نیز اطلاع‌رسانی گسترده صورت گرفت.

وی افزود: باوجود بارندگی‌های بسیار شدید در زمان کم (در بعضی نقاط مثل زیرکوه ۶۴ میلی‌متر و خوسف ۵۹ میلی‌متر)، اما خوشبختانه خسارت جانی در پی نداشته است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی تصریح کرد: به واسطه سیلاب‌های شدید و بارندگی هم‌زمان با آن، خسارت زیادی به بخش‌های مختلف وارد شد که بیشترین این خسارت ها مربوط به زمین‌های کشاورزی، قنوات، جاده بین مزارع، عمران شهری، دیواره‌های حفاظتی و جاده‌های اصلی و فرعی و روستایی در سطح استان است.

وی طی گزارشی از میزان خسارت‌های واره به تأسیسات استان و با بیان اینکه این ارزیابی‌ها تا دهم اردیبهشت جمع‌بندی شده است و البته همچنان ادامه دارد، گفت: سیلاب و بارندگی‌های اخیر بر اساس بررسی‌های اولیه به بخشی از زیرساخت‌ های استان به ویژه کشاورزی و راه‌ها خسارت زد که مجموع ارزش آن ۱۹ هزار و ۵۵۳ میلیارد ریال برآورد شد.

آخوندی به بیان جزئیات خسارات ناشی از سیل اخیر پرداخت و ادامه داد: سیلاب به ۲۹ کیلومتر کانال انتقال آب در حوزه جهاد کشاورزی به مبلغ ۱۸۵ میلیارد ریال، ۱۲۵ استخر ذخیره آب بالغ بر ۵۰ میلیارد ریال، ۱۳ هزار و ۲۰۰ هکتار باغات و مزارع به مبلغ ۴۵۸ میلیارد ریال، ۱۲۶ کیلومتر جاده‌های بین مزارع به مبلغ ۴۸۰ میلیارد ریال خسارت وارد کرده است.

وی با اشاره به اینکه سیل به ۱۰۱ رشته قنات به طول ۳۴ کیلومتر به مبلغ ۹۴۰ میلیارد ریال خسارت زد، عنوان کرد: ۸۴۹ رأس دام سبک (۹۵ میلیارد ریال) نیز در اثر جاری شدن سیل تلف شدند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان‌جنوبی با اشاره به خسارت سیل اخیر به پنج واحد مرغداری و تأسیسات آبیاری و دامی روستایی به مبلغ ۱۴۰ میلیارد ریال گفت: بارندگی اخیر و جاری شدن سیل ۱۳۰ میلیارد ریال به تأسیسات برق استان خسارت زد.

وی خسارت وارده به ۱۰ بند خاکی و آبخیزداری را بالغ بر ۶۰۰ میلیارد ریال و به پنج مورد سیل‌بند روستایی را بالغ بر ۷۵ میلیارد ریال برآورد کرد و افزود: در جریان این حوادث پنج هزار و ۴۰۰ کیلومتر از راه های اصلی، فرعی و روستایی بالغ بر ۱۰ هزار میلیارد ریال خسارت دیده است.

آخوندی با بیان اینکه میزان خسارات به هزار و ۶۳۵ ابنیه فنی نظیر پل و آبنما بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال است، ادامه داد: این سیل به چهار هزار و ۸۰۰ کیلومتر ایل راه عشایری بالغ بر ۹۰ میلیارد ریال و شش طرح هادی روستایی بالغ بر ۱۸۰ میلیارد ریال و ۴۸ واحد مسکونی حدود ۱۰۰ میلیارد ریال خسارت زد.

وی بیان کرد: خسارت وارده به ۳۰ کیلومتر خطوط انتقال آب به مبلغ ۵۹۰ میلیارد ریال و چهار حلقه چاه آب بالغ بر ۴۰ میلیارد ریال است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی افزود: براساس برآوردها سیلاب‌های شدید و بارندگی هم‌زمان با آن، به دیواره‌های حفاظتی و لایروبی فوری رودخانه‌ ها یک‌هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال و سیل‌بند حفاظتی فرودگاه بیرجند ۱۰۰ میلیارد ریال و عمران شهری(معابر، آسفالت، کانال‌ ها، پل‌ها و فضای سبز) یک‌هزار و ۸۵۰ میلیارد ریال خسارت وارد کرده است.

کد خبر 749381

دیگر خبرها

  • اشتغال ۱۷۱ نفربهبودیافته زیرپوشش بهزیستی در خراسان جنوبی
  • اشتغال 171 نفربهبودیافته زیرپوشش بهزیستی در خراسان جنوبی
  • نظارت ۹۹۰ ناظر بر دور دوم انتخابات بیرجند، درمیان و خوسف
  • کوچ بهاره عشایر در خراسان شمالی آغاز شد
  • راهیابی مستند «چنشتی ها» به جشنواره ملی اقوام ایرانی
  • تصویب سند توسعه دانش بنیان خراسان جنوبی
  • پردیس های فرهنگیان خراسان جنوبی تبدیل به دانشگاه می شود
  • خراسان جنوبی زیر رگبار رعد و برق
  • خسارت سیل در خراسان جنوبی چند میلیارد تومان بود؟
  • اجرای طرح ملی ورزش با مردم در خراسان جنوبی