Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-30@09:42:39 GMT

آشنایی با بهشتی در قطب شمالی ایران +تصاویر

تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۶۰۴۴۵۲

آشنایی با بهشتی در قطب شمالی ایران +تصاویر

شاهاندشت یک روستای تاریخی در شمال ایران است. قدمت تاریخی روستای شاهاندشت به ۳۵۰۰ سال قبل باز می گردد. این روستا به موجب برخورداری از چهار اثر ملی به عنوان یک روستا اکوتوریسم شناخته شده است.

به گزارش مشرق، اگر مسیر خود را از جاده ی هراز پیش بگیرید، خواهید دید که جاذبه های گردشگری بسیاری انتظار شما را می کشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کافیست اراده کنید و آن چه را که در رویاهای خود می سازید را طلب کنید. استان مازندران همه ی آن ها را برایتان فراهم می سازد. اگر در رویاهای خود قصد سفر به یکی از روستاهای زیبا و سرسبز و آبشاری دیدنی را دارید، ما به شما روستا و آبشار وانا را پیشنهاد می کنیم.

آبشار وانا، بزرگ ترین آبشار استان مازندران است. این آبشار در بخش امیری روستای شاهاندشت قرار دارد و به عنوان یک اثر تاریخی و طبیعی در فهرست آثار ملی ایران ثبت گردیده است. آبشار وانا یک آبشار دائمی، عظیم و پر آب است که در شهرستان آمل واقع شده است. 

آبشار وانا در شاهاندشت 

عنوان بزرگ ترین آبشار استان مازندران به آبشار وانا واقع در روستای شاهاندشت اختصاص دارد. آبشار وانا در بخش امیری شاهاندشت واقع شده است و این منطقه را به یک بهشت در قطب شمالی ایران مبدل ساخته است. 

این آبشار در بخش جنوبی جاده هراز به طرز چشمگیری عظیم و پر آب است. مسیر آبشار از قلعه ملک بهمن آغاز می شود و بر روی یک کوه مشرف به روستای شاهان دشت به شکل هرمی، به سمت پایین می ریزد. 

در بخش بالایی آبشار وانا قلعه ای به نام ملک بهمن قرار دارد. این قلعه در ادوار گذشته با عناوین مختلفی نظیر قلعه فرشته و ملکه قلاع شهرت داشته است. 

ارتفاع آبشار اصلی شاهاندشت معادل ۵۱ متر برآورد شده است. آبشار شاهاندشت متشکل از هشت آبشار می باشد. آبشار نخست دارای طول تقریبی ۱۵ متر است. آبشار دوم نیز از طولی ۳۰ متری برخوردار است. 

طول مجموع سه آبشار سوم، چهارم و پنجم حدود ۴۰ متر می باشد. این آبشار ها به صورت پلکانی سرازیر می شوند و به ترتیب از طول ۱۰، ۱۸ و ۱۲ متر بهره مند هستند. 

زیباترین آبشار مجموعه، آبشار ششم با طول ۲۵ متری است. پس از آبشار ششم، ابشار هفتم با طول ۲۰ متری قرار دارد و در نهایت آبشار هشتم، با طول ۳۵ متر در جریان است. 

جالب است بدانید آبشار وانا از منظر ارتفاع دومین آبشار بلند ایران محسوب می شود که در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. 

جاذبه های گردشگری در نزدیکی آبشار وانا 

شاهاندشت یک روستای تاریخی در شمال ایران است. قدمت تاریخی روستای شاهاندشت به ۳۵۰۰ سال قبل باز می گردد. این روستا به موجب برخورداری از چهار اثر ملی به عنوان یک روستا اکوتوریسم شناخته شده است. 

روستای شاهاندشت دارای آب و هوای معتدل، خاک حاصل خیز و چشمه های مختلف است. وجود خاک حاصلخیز زمینه را برای به بار نشستن انواع درخت های سیاه ریشه مهیا کرده است. 

مهم ترین محصولات باغی روستا شاهاندشت شامل شاه توت، انگور، گردو و سیب می شود. 

قلعه تاریخی ملک بهمن 

قلعه تاریخی ملک بهمن بزرگ ترین قلاع کوهستانی البرز ایران تلقی می شود. بنا قلعه از استحکام بالایی برخوردار است و دارای قدمت تاریخی بیش از ۳ هزار سال می باشد. 

قدمت تاریخی قلعه ملک بهمن به سال ۱۰۰۵ شمسی باز می گردد. این قلعه به فرمان شاه عباس صفوی برای حاکم پادوسبانیان ساخته شده است. پادوسبانیان حاکمان نور، رویان، رستمدار و کجور بوده اند. 

بنا قلعه ملک بهمن بر روی یک صخره بزرگ با ارتفاع ۲۲۰ متری قرار دارد. این قلعه متشکل از سنگ و ساروج می باشد. ساروج در قدیم الایام کاربرد گسترده ای برای استحکام بخشی به بناها داشته است که متشکل از نوعی خاک مخصوص، شیر و تخم مرغ است.

برای دسترسی به قلعه تاریخی ملک بهمن می بایست از جاده روستای شاهاندشت عبور کنید و پس از ۱۵ دقیقه پیاده روی به قلعه و آبشار وانا دسترسی یابید. 

لازم به ذکر است قلعه تاریخی ملک بهمن در ۱۹ مرداد ۱۳۷۹ به شماره ی ۲۷۷۸ در لیست اثار ملی ایران به ثبت رسیده است. 

در ادامه برخی دیگر از جاذبه های گردشگری موجود در نزدیکی آبشار وانا را بیان می کنیم:

• غار کبوتر کلی 

• غار الیاس تنگه 

• چشمه خوزک 

• تکیه شاهاندشت 

• امامزاده الیاس 

مناسب ترین زمان برای سفر به روستای شاهاندشت و بازدید از آبشار وانا

مناسب ترین زمان برای سفر به روستای شاهاندشت و بازدید از آبشار وانا از منظر آب و هوا اواخر فصل بهار تا اوایل فصل پاییز می باشد. در واقع آب و هوای روستا شاهاندشت در فصل بهار و تابستان در حالت تعدیل قرار دارد. 

به موجب کاهش دمای هوا، فصل های پاییز و زمستان زمان مناسبی برای بازدید از آبشار وانا محسوب نمی شوند. 

نکات حائز اهمیت در خصوص بازدید از آبشار وانا 

در راستای دسترسی به آبشار وانا ضرورت دارد بخشی از مسیر را به صورت پیاده طی کنید. احتمال می رود مسیر آبشار برای افراد دارای مشکل زانو و کهنسال مناسب نباشد. 

علاوه بر این، در حوالی آبشار وانا مکان های محدودی در خصوص نشستن وجود دارد. لذا در صورتی که خواستار پینک نیک هستید، در ساعت های اولیه صبح راه بیوفتید. 

آبشار وانا یک پدیده ی طبیعی است که کنترل آن از دسترس بشر خارج است. توصیه می شود به موجب احتمال سقوط سنگ های غلتان از قرار گیری زیر آبشار خودداری کنید. 

مسیر دسترسی به آبشار وانا 


مسیر رسیدن به قلعه و آبشار گذر از پل روستای وانا، جاده روستای شاهاندشت، پارکینگ شاهاندشت، گذر از روستای شاهاندشت و حدود ۱۵ دقیقه پیاده روی است.

هزینه

آبشار عمومی بوده و بازدید از آن رایگان است. درعین‌حال، مسافران و بازدید کنندگان می ‌بایست هزینه‌ هایی را برای پارکینگ و خوراک  نیز بپردازند.

برای کسانی که با وسیله نقلیه شخصی خود، قصد بازدید از این مکان را دارند، هزینه‌ای به ‌مراتب کمتر از تور تمام می‌شود.

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین بورس قیمت راهنمای سفر نوروزی عید کجا بریم گردشگری ایرانگردی اخبار داغ خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت قدمت تاریخی یک روستا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۰۴۴۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میراث فرهنگی اجازه انتقال آب از روستای تاریخی گیسک را نمی‌دهد

محمد اسلامی گفت: در پاسخ به کسانی که می‌گویند میراث فرهنگی باعث خشک شدن درختان روستای تاریخی گیسک شده، باید بگویم که این یک ادعای گمراه‌کننده از سوی افرادی بود که آب این روستا را قبلا برای مصارف در اراضی دیگر انتقال داده بودند.

وی افزود: ما پیگیر موضوع برای بازگشت آب به روستا و زنده شدن محیط سبز و زیبای روستا هستیم و به هیچ عنوان اجازه انتقال باقیمانده آب را حتی به نزدیک‌ترین اراضی مجاور هم نمی‌دهیم.

رئیس میراث فرهنگی شهرستان زرند با اشاره به تغییر مسیر آب روستا که اخیرا رخ داده، گفت: پس از گزارش مردمی، بلافاصله به روستای تاریخی گیسک رفتیم و با مشاهده جاری شدن آب در جوی وسط روستا که از بالاترین قسمت ساخت و ساز تا استخر محوطه جنب بود، خیلی خوشحال شدم، چون یکی از زیباترین حالات در این روستای گردشگری _تاریخی، جاری بودن آب در این جویبار است.

وی اظهار کرد:، اما مطلع شدیم قصد احتمالی کشاورزان انتقال این آب از طریق لوله به مناطق دیگر است لذا به اطلاع تمام دوستداران میراث فرهنگی خصوصا علاقمندان به روستای تاریخی گیسک می‌رسانم که حفظ بافت تاریخی و منظر فرهنگی و طبیعی روستا از وظایف میراث است و اجازه تغییر در ماهیت فیزیکی چه در بخش ساختمان‌ها چه در بخش محیط و کشاورزی را نخواهد داد.

اسلامی تاکید کرد: طبق قانون، زمانی که یک اثر به ثبت ملی می‌رسد هرچند هیچ تغییری در مالکیت آن بنا اتفاق نخواهد افتاد، اما تغییر در شکل و محتوای آن اثر و نیز عرصه و حرایم آن غیرقانونی خواهد بود و عامل یا عوامل دخیل در هر اتفاقی تحت پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.

رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان زرند افزود: به استناد قانون، تخریب بنا‌های تاریخی مجازات‌های بسیار سختی به همراه دارد و بعضا از آن بعنوان جرمی همسان با جرم‌های امنیتی یاد می‌شود.

 روستای گیسک شهرستان زرند بر اثر زمین‌لرزه سال ۱۳۵۶ ویران شد و بازماندگان زلزله با کمک دولت وقت در یک کیلومتری روستای ویران شده، خانه‌هایی بنا کردند (نام روستای جدید شهرک طالقانی است).

قرار گرفتن روستا در دامنه کوه و معماری طبقاتی آن، خانه‌های سرخ رنگ، وجود تالار‌ها و بازارچه‌های زیرزمینی، عدم آواربرداری موجب شد این روستا به اکوموزه تبدیل شود. 

میراث فرهنگی این روستای ویران شده را ثبت و به سایت گردشگری تبدیل کرده است.

روستای گیسک بزرگترین روستای خالی از سکنه ایران است و یکی از جاذبه‌های دیدنی در شمال کرمان است.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • تخریب آثار تاریخی در باران شدید کرمان؛ قسمت اسلامی قلعه نرماشیر ریخت
  • گذر از میانه تاریخ با سفر به روستای انجدان اراک
  • میراث فرهنگی اجازه انتقال آب از روستای تاریخی گیسک را نمی‌دهد
  • یک روز ناب در دل طبیعت بکر در چند کیلومتری تهران
  • ۱۶ روستای هدف گردشگری در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد
  • استحکام‌بخشی فلک‌الافلاک نیازمند ۲۰ میلیارد/ طرحی که ۱۴ساله شد!
  • استحکام‌بخشی «فلک‌الافلاک» نیازمند ۲۰ میلیارد/طرحی که ۱۴ساله شد!
  • احصاء سرخط‌های عملیاتی برنامه ساماندهی قلعه ضحاک
  • خودنمایی آبشار فصلی در دل طبیعت روستای جنگل علی بهاباد + فیلم
  • متلاشی شدن باند حفاران غیرمجاز حریم قلعه سه هزار ساله در ارومیه