Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران "دانشگاه هاروارد"، نوعی تراشه ابداع کرده‌اند که سیستم ایمنی انسان را مدل‌سازی می‌کند و می‌تواند راهی برای پیشرفت واکسیناسیون در آینده باشد.

به گزارش ایسنا و به نقل از نیواطلس، سیستم ایمنی بدن بسیار پیچیده است اما شاید یک پیشرفت جدید بتواند به دانشمندان کمک کند تا اسرار بیشتری را در مورد آن کشف کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پژوهشگران "موسسه ویس"(Wyss Institute) در "دانشگاه هاروارد"(Harvard University)، مدل دقیق‌تری از سیستم ایمنی انسان را در یک تراشه ریزسیال ایجاد کرده‌اند که بستر بهتری را برای بررسی نحوه واکنش سلول‌های ایمنی نسبت به واکسن‌ها و عوامل بیماری‌زا فراهم می‌کند.

بیشتر پژوهش‌های حوزه پزشکی و بیولوژی، در سلول‌های موجود در ظروف آزمایشگاهی یا در حیوانات آغاز می‌شوند اما این محیط‌ها همیشه بهترین مشابه برای نحوه عملکرد واکسن‌ها و عوامل بیماری‌زا در بدن انسان‌های زنده نیستند. بدین ترتیب، بسیاری از داروها یا درمان‌هایی که در موش‌ها امیدوارکننده به نظر می‌رسند، نمی‌توانند در آزمایش‌های انسانی، امیدوارکننده باشند.

دانشمندان در سال‌های اخیر، راهی برای مدل‌سازی اندام‌ها و بافت‌های بدن در تراشه‌های ریزسیال ابداع کرده‌اند که مقایسه بسیار نزدیک‌تری را ارائه می‌دهد. این اندام‌های روی تراشه تاکنون قلب، ریه، روده، کلیه‌، طحال، قرنیه، دندان‌ها و جفت را در بر داشته‌اند و پژوهشگران موسسه ویس اکنون سیستم ایمنی بدن را نیز به این فهرست اضافه کرده‌اند.

پژوهشگران، سلول‌های B و T انسانی را در یک دستگاه ریزسیال کشت کردند که برای تقلید از شرایط فیزیکی این سلول‌های ایمنی هنگام رسیدن به یک عضو طراحی شده است. پژوهشگران ابتدا به بررسی این موضوع پرداختند که وقتی سلول‌ها به بافت‌های دیگر وارد می‌شوند، چه اتفاقی برای آنها رخ می‌دهد اما زمانی که پژوهشگران، جریانی از مواد مغذی را به بدن وارد کردند، موضوع غیرمنتظره‌ای را دریافتند.

سلول‌های B و T، سازمان‌دهی خود را در ساختارهای سه‌بعدی آغاز کردند که به "فولیکول‌های لنفاوی"(LFs) شبیه بودند. فولیکول‌های لنفاوی، توده‌هایی از بافت موجود در غدد لنفاوی و سایر بافت‌های واسطه‌ی پاسخ‌های ایمنی هستند. به نظر می‌رسید که فولیکول‌های لنفاوی، مراکز زایا را تشکیل می‌دهند که واکنش‌های ایمنی پیچیده‌ای را ایجاد می‌کنند.

پژوهشگران در یک بررسی دقیق‌تر، چندین نشانگر زیستی را شناسایی کردند که نشان می‌داد این فولیکول‌های لنفاوی، کار خود را انجام می‌دهند. این ساختارها، یک ماده شیمیایی موسوم به "CXCL13" را ترشح می‌کردند که توسط فولیکول‌های لنفاوی و در پاسخ به التهاب مزمن تولید می‌شود. سلول‌های B درون ساختارها، آنزیمی موسوم به "سیتیدین دآمیناز"(cytidine deaminase) را بیان می‌کنند که سلول‌های B را علیه آنتی‌ژن‌های خاصی فعال می‌سازد. همچنین پژوهشگران، سلول‌های پلاسما را یافتند که سلول‌های B بالغ به منظور ترشح آنتی‌بادی به آنها تبدیل می‌شوند.

"پراناو پرابهالا"(Pranav Prabhala)، از پژوهشگران این پروژه گفت: این یافته‌ها بسیار هیجان‌انگیز بودند زیرا تأیید می‌کردند که ما یک مدل عملکردی داریم که می‌توان از آن برای کشف برخی از پیچیدگی‌های سیستم ایمنی انسان، از جمله پاسخ‌های آن به انواع گوناگون پاتوژن‌ استفاده کرد.

پژوهشگران در مرحله بعد بررسی کردند که این سیستم ایمنی روی یک تراشه چگونه به واکسیناسیون پاسخ می‌دهد تا بررسی کنند که آیا این مشابه فرآیندی است که در انسان‌های زنده رخ می‌دهد یا خیر. پژوهشگران، سلول‌های دندریتیک را اضافه کردند که با ارائه قطعاتی از پاتوژن‌ها به غدد لنفاوی، به تولید آنتی‌ژن کمک می‌کنند.

پژوهشگران، این سیستم‌های ریزسیال را در برابر سویه آنفلوانزای "H5N1" واکسینه کردند و تراشه‌های واکسینه‌شده، سلول‌های پلاسما و پادتن‌های بیشتری را نسبت به تراشه‌هایی که در کشت‌های سلولی معمولی رشد کرده بودند، تولید کردند. نتایج مشابه زمانی مشاهده شد که پژوهشگران، آزمایش را با واکسن‌های تجاری موجود آنفلوانزا تکرار کردند. سطوح چندین سیتوکین، مشابه سطوح موجود در بدن انسان‌هایی بود که واکسن دریافت کرده بودند.

این نتایج نشان می‌دهند که تراشه‌های ریزسیال، مطابقت نزدیکی با نمونه‌های واقعی دارند. این بدان معناست که تراشه‌ها می‌توانند نمونه بسیار بهتری برای پژوهش‌های آینده در مورد سیستم ایمنی و توسعه دارو باشند.

"جیریجا گویال"(Girija Goyal)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: حیوانات، مدل‌های پژوهشی استانداردی برای توسعه و آزمایش واکسن‌های جدید بوده‌اند اما سیستم ایمنی آنها به ‌طور قابل‌توجهی با سیستم ایمنی ما متفاوت است و به درستی پیش‌بینی نمی‌کند که انسان‌ها چگونه به واکسن‌ها پاسخ خواهند داد. تراشه ما، راهی را برای مدل‌سازی واکنش‌های ایمنی پیچیده انسان نسبت به عفونت و واکسیناسیون ارائه می‌دهد و می‌تواند سرعت و کیفیت ساخت واکسن را در آینده به میزان قابل توجهی افزایش دهد.

این پژوهش، در مجله "Advanced Science" به چاپ رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سیستم ایمنی تراشه واکسن سلول های ایمنی آنفلوآنزا دانشگاه هاروارد سیستم ایمنی سلول های B انسان ها واکسن ها تراشه ها سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۰۴۴۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از تیگو ۹ در نمایشگاه پکن

چری Tiggo۹ به عنوان محصول سنگین وزن و جدید چری در سال ۲۰۲۴، اولین حضور خود را در نمایشگاه خودرو پکن در ماه آوریل انجام داد.


تهران- ایسنا- Tiggo۹ به عنوان عضو رده بالای خانواده تیگو، به اندازه بزرگتر، عملکرد قوی‌تر و تجربه لوکس‌تر خود متکی است تا سری تیگو را به چالش بکشد و استانداردهای لوکس را مجدداً تعریف کند و برند را به ادامه مسیر صعود هدایت کند.

تیگو ۹ مفهوم طراحی مناسب خانواده را با شکل کلی پایدار و شکیل به ارث برده است. جلوپنجره الماسی، چرخ‌های بزرگ و چراغ‌های عقب از نوع جلویی حس طراحی آن را برجسته می‌کند.

مصرف سوخت این سری تنها ۵.۲ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است و برد جامع آن بیش از ۱۴۰۰ کیلومتر است. در این محصول می‌توانید ۳۰ تا ۸۰ درصد باتری را در ۲۰ دقیقه شارژ کند، و این اولین بار است که حداکثر توان ۶.۶ کیلووات تخلیه خارجی را در خود جای می‌دهد و سناریوهای استفاده از وسایل نقلیه در فضای باز را بسیار غنی می‌کند.

همچنین در آینده، تیگو ۹ به روز رسانی و ارتقای محصول ادامه خواهد داد و کیفیت بالاتر و تجربه سفر بهتری را برای مشتریان بیشتری در سراسر جهان به ارمغان می آورد.
در این پلتفرم، هوش و اتصال به اینترنت به عنوان مسیرهای توسعه اولیه در بخش خودرو ظاهر شده اند. چری برای انطباق سریع با این تغییر فناوری، فناوری هوشمند را به نقطه کانونی در تحقیق و توسعه خود تبدیل کرده است. چری با ادغام فناوری اتصال هوشمند پیشرفته، پلتفرم جدید T۲X را ایجاد کرده است که ترکیبی از هوش و ایمنی است.



پلتفرم T۲X فناوری با ترکیب استفاده از هوشمند پیشرو جهانی و فرآیندهای تولید خودرو، به دنبال رهبری جامع در ابعاد مختلف است. از نظر ایمنی، پلتفرم T۲X با استانداردهای ایمنی پنج ستاره جهانی مطابقت دارد و ایمنی کاربر را با استانداردهای سطح بین المللی تضمین می کند. این فناوری‌های ایمنی فعال و غیرفعال را ترکیب می‌کند و امکان مداخله ۲ ثانیه قبل برای محافظت از مسافران را فراهم می‌کند.
گفتنی است ؛ با استفاده از ۸۵ درصد از خودرو از فولاد با استحکام بالا و ۱۸ درصد از صفحات فولادی با فرم گرم، همراه با ۱۰ ایربگ ایمنی، این استاندارد ایمنی بالا معیاری را در صنعت ایجاد می کند.T۲X مجهز به چهار سیستم پیشرو در صنعت است: سیستم تعلیق، شاسی، چهار چرخ متحرک و فرمان. دارای سیستم تعلیق مغناطیسی با پاسخ میلی ثانیه و مقاومت های متغیر بدون پله است.
علاوه بر این، این پلتفرم دارای یک فرمان برقی دوگانه پینیون (DP-EPS) است که توسط BOSCH برای کنترل دقیق فرمان تنظیم شده است.

انتهای رپرتاژ آگهی

دیگر خبرها

  • کلاهبرداری از کارت سوخت شخصی/ مراقب تراشه های کارت سوخت باشید
  • محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • کمبود این ویتامین‌ها، دلیل شدت شوره سر!
  • فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • شکست جدید آمریکا برای مهار پیشرفت هواوی
  • نقص سیستم خودران تسلا دردسرساز شد
  • چرا ربات‌ها و هوش مصنوعی هنوز به گرد پای حیوانات نرسیده‌اند؟
  • رونمایی از تیگو ۹ در نمایشگاه پکن