Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد آئینی در دیدار با آیت الله سیدمحمد سعیدی تولیت حرم مطهر حضرت معصومه (س) اظهار کرد: ما متأسفانه با بیش از ۱۶۰ هزار هکتار بافت فرسوده در کشور مواجه هستیم و بیش از ۲۱ و نیم میلیون نفر که عمدتاً از اقشار کم درآمد هستند در این محدوده‌ها سکونت دارند.

وی با بیان اینکه ۲۵ درصد سطح شهرها و ۳۳ درصد جمعیت شهری کشور در این محدوده‌ها هستند، گفت: ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده وجود دارد که بیش از ۲ میلیون و ۷۶۰ هزار خانه از این واحدها، هیچ سازه‌ای ندارند و در این خانه‌ها بیش از ۱۱ میلیون نفر زندگی می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آئینی با بیان اینکه ۱۱ میلیون نفر از جمعیت کشور به شدت در معرض خطر هستند و این بهترین شرایط برای بدترین فاجعه است، گفت: ما باید جان این افراد را نجات دهیم بنابراین ما می‌خواهیم آنها را دعوت کنیم که از تسهیلات شهرداری و دولت استفاده کنند تا خانه‌های خود را بازسازی کنند.

وی با بیان اینکه افراد ساکن در بافت فرسوده مشکل معیشت، بهداشت و اشتغال دارند، گفت: رویکرد ما در مجموعه ستاد ملی بازآفرینی شهری محرومیت زدایی است و باید با واسطه گری و فراهم کردن شرایط، حضور نهادهای حمایتی برای اشتغال زایی و تأمین بهداشت را در مناطق بافت فرسوده شهری میسر کنیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه باید با منابعی که در اختیار داریم حال مردم را بهتر کنیم، افزود: هدف اصلی سند ملی باز آفرینی شهری پایدار این است که خدمات در حد متوسط برای ساکنان بافت‌های فرسوده هم فراهم شود و برای این کار ستادهایی در سطح کشوری و استانی تشکیل شده و تصمیمات را در هر استان به ستاد استانی تفویض می‌کنیم.

وی با بیان اینکه دولت سیزدهم نگاه ویژه ای به نوسازی بافت فرسوده و ساماندهی سکونت گاه‌های مردم دارد و وارد کار شده است، گفت: در مدت کوتاهی با حمایت وزیر راه و شهرسازی ۶ هزار میلیارد تومان منابع برای این کار تأمین شده و بانک مسکن به عنوان بانک عامل در نظر گرفته شده و در استان قم ۴۰۰ میلیارد تومان با نرخ ۱۰ درصد به متقاضیان داده می‌شود.

آئینی با بیان اینکه در دو ماه گذشته به اندازه یک سال گذشته متقاضیان برای دریافت تسهیلات به بانک معرفی شده‌اند، گفت: به مالکانی که اقدام به نوسازی می‌کنند وام قرض الحسنه ودیعه مسکن داده می‌شود و امیدواریم که صدور پروانه در بافت فرسوده به یک ماه کاهش پیدا کند و علاوه بر این تمام امتیازاتی که برای نهضت ملی مسکن دیده شده به نوسازی بافت فرسوده هم تسری داده می‌شود با این تبعیض مثبت که فرم «ج» سبز و سابقه عدم مالکیت را هم نمی‌خواهد.

وی با تأکید بر اینکه ما باید با این شرایط، ده برابر گذشته کار کنیم و به نوسازی شتاب دهیم، افزود: سال‌های گذشته ۱۲ تا ۱۵ هزار واحد مسکونی به صورت سالانه در بافت فرسوده با حمایت‌های دولت بازسازی شده است اما در این دولت برای بازسازی ۱۵۰ هزار واحد در سال برنامه‌ریزی شده است و این یعنی کار ده برابری.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: ما معتقدیم که نوسازی بافت فرسوده ظرفیت ۴۰۰ هزار واحد در سال را هم دارد و باید شرایط فراهم شود و کسانی که متقاضی نهضت ملی مسکن هستند با تمهیداتی به سمت نوسازی بافت فرسوده بروند؛ ما می‌خواهیم برای مردم این فرصت را فراهم کنیم که انتخاب کنند که یا در پردیسان در طرح نهضت ملی باشند یا بیایند در بافت فرسوده و نزدیک به مرکز شهر خانه دار شوند.

کد خبر 5448376

منبع: مهر

کلیدواژه: قم بافت فرسوده وزارت راه و شهرسازی بوشهر حوادث چهارشنبه سوری کرمانشاه ویروس کرونا نوروز آمار کرونا خطبه های نماز جمعه چهارشنبه آخر سال اردوهای راهیان نور گرگان شیوع کرونا عکس استانها خراسان رضوی چهارشنبه سوري نوسازی بافت فرسوده بافت فرسوده هزار واحد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۰۴۷۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بنا‌های ناپایدار

محمد آئینی ظهر امروز در همایش گرامیداشت روز شورا‌های اسلامی با محوریت مشارکت در بازآفرینی شهری در شهر گلستان، با بیان اینکه طرح بازآفرینی شهری مسئله‌ای فانتزی نیست، اظهار داشت: ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار واحد مسکونی در کشور وجود دارد که جزو بنا‌های ناپایدار و بافت فرسوده است و هیچ سازه‌ای ندارند.

به گزارش تسنیم، وی با بیان اینکه ۲۲۴ هزار بنای ناپایدار در استان تهران وجود دارد، افزود: در استان تهران با توجه به اهمیت رسیدگی به بافت فرسوده و رعایت ایمنی مسئولین باید نگران فرسودگی بنا‌ها و خانه‌های نا ایمن باشند.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان اینکه در حین وقوع زلزله خانه‌های نا ایمن تخریب و فاجعه به وجود می‌آید تصریح کرد: بر این اساس در حال حاضر ۱۰ میلیون نفر از جمعیت شهری در کشور در معرض خطر قرار دارند.

آئینی با انتقاد از عدم احیای بافت‌های فرسوده و معابر تنگ در برخی شهر‌های کشور گفت: نوسازی بافت‌های فرسوده توسط دولت انجام نمی‌شود و باید سرمایه‌گذاران و مردم در این مهم مشارکت داشته باشند.

وی با بیان اینکه بهترین خدمت مسئولین حفظ جان مردم است گفت: مدیران و مسئولین مردم را برای ساخت واحد‌های مسکونی ایمن تشویق کنند.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه رئیس‌جمهور دستور تشویق مردم به احیای بافت فرسوده را داده است، عنوان کرد: ایجاد بسته‌های تشویقی توسط شهرداری‌ها می‌تواند خانه‌های نا ایمن و فرسوده را احیا کند و هر بنای فرسوده که در کشور تخریب می‌شود به تعداد واحد‌های مسکونی ایمن افزوده می‌شود.

وی با اشاره به عدم آگاهی ۷۰ درصد مردم در احیای بافت‌های فرسوده، تصریح کرد: مردم در احیا و نوسازی بافت فرسوده حق دارند حداقل از ۵۰ درصد تخفیف‌ها بهره‌مند شوند و تخفیف‌ها باید تا ۱۰۰ درصد نیز عملیاتی شود.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان اینکه ۹۲ درصد پروانه‌های ساخت احیای بافت فرسوده در شهر تهران و فقط ۸ درصد در شهرستان‌های استان تهران صادر شده است، گفت: پروانه‌های ساخت باید ظرف حداکثر ۳ ماه برای مردم صادر شود.

شهرداری‌ها به دنبال درآمدزایی در بافت فرسوده نباشند

در ادامه میرمحمد غراوی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران با تأکید بر نقش مؤثر شورا‌ها در توسعه شهر‌ها اظهار داشت: بخشودگی و تخفیف عوارض یکی از مسائلی است که شورا می‌تواند مردم را با تخفیف مناسب در توسعه شهر و احیای بافت فرسوده به میدان آورد.

وی با تأکید بر اقتصادی بودن احیای بافت فرسوده برای مردم توسط شهرداری‌ها افزود: شهرداری‌ها نباید به دنبال درآمدزایی از بافت‌های فرسوده باشند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران تصریح کرد: شورا‌های اسلامی شهر‌ها در اجرای طرح بازآفرینی شهری تلاش مضاعفی داشته باشند.

غراوی در پایان با تأکید بر ایجاد زیرساخت‌ها در بافت‌های فرسوده استان تهران خاطرنشان کرد: توسعه سرانه‌های عمومی در کنار اجرای طرح بازآفرینی شهری بسیار حائز اهمیت است.

دیگر خبرها

  • سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بنا‌های ناپایدار
  • ۲۶۵۰۰۰ واحد فرسوده در استان تهران درحال نوسازی است
  • (تصاویر) زندگی در بافت فرسوده کرمانشاه
  • تحقق ۱۰۰ درصدی نوسازی پلاک‌های بافت فرسوده در شرق تهران
  • پرداخت تسهیلات وام مسکن را پیگیری کنید
  • پرداخت تسهیلات وام ها را پیگیری کنید
  • اختصاص بیشترین سهم قیر رایگان استان آذربایجان شرقی به اهر
  • اختصاص بیشترین سهم قیر رایگان آذربایجان شرقی به اهر
  • ۵۵ درصد از واحد‌های فرسوده در بافت‌های تاریخی قرار دارند
  • کاهش بافت فرسوده گرگان با افزایش نوسازی