Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-02@05:32:52 GMT

بارگذاری نهاده دامی فروردین‌ماه در سامانه بازارگاه

تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۶۰۵۳۹۴

بارگذاری نهاده دامی فروردین‌ماه در سامانه بازارگاه

وزیر جهاد کشاورزی گفت: نهاده‌های فروردین‌ماه هم به‌زودی به‌روی سامانه بازارگاه قرار خواهد گرفت و نگرانی در این زمینه وجود ندارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی شرکت پشتیبانی امور دام کشور، سید جواد ساداتی‌نژاد وزیر جهاد کشاورزی در جلسه قرارگاه امنیت غذایی اظهار کرد: رؤسای سازمان‌ها باید رصد روزانه و ساعتی بر تولید و بازار داشته باشند و کمبودها را جبران کنند و اقدامات لازم را انجام دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



ساداتی‌نژاد تصریح کرد: باید پیگیری‌ها کامل و اقدامات مثمر ثمر باشد، روحیه جهادی، اداری و نامه‌نگاری نیست و باید مسائل را برطرف کنیم.

وی در رابطه با نهاده‌های مورد نیاز در استان‌ها افزود: ما مشکلی در تأمین نهاده‌های دامی نداریم و گزارش کاملی درزمینه انتقال نهاده‌های دامی به دامداری‌ها ارائه شود.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان این‌که در سال‌های گذشته تعطیلی کشتارگاه‌ها ۵روزه بوده است، تأکید کرد: امسال تعطیلی در کشتارگاه‌ها نخواهیم داشت و تنها یک روز اجازه تعطیلی به‌‌شرط ایجاد نوبت خواهند داشت.

ساداتی‌نژاد عنوان کرد: برای تأمین تجهیزات لازم برای بازرسی، از طریق سازمان برنامه‌وبودجه در استان‌ها اقدام شود.

وی گفت: نهاده دامی فروردین‌ماه هم به‌زودی به‌روی سامانه بازارگاه قرار خواهد گرفت و نگرانی در این زمینه وجود ندارد.

وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: اقدامات ما تنها برای عید و ماه رمضان نیست و در تمام ایام سال باید بازار و تولید به‌صورت مداوم رصد شود و نواقص آن در سریع‌ترین زمان ممکن برطرف شود، سفره مردم مقدس است و تحت هیچ شرایطی نباید بگذاریم به این سفره استرس وارد شود.

ساداتی نژاد در ادامه اظهار کرد: از ابتدای دولت و با توجه به تأکید ریاست جمهوری به سفره مردم و پایداری در معیشت در اقشار مختلف مردم، وزارت جهاد کشاورزی عهده‌دار فرماندهی واحد زنجیره تولید و تأمین مواد غذایی شده است که در آرامش بازار نقش مهمی داشته است.

وی افزود: با توجه به این‌که تأمین غذا و سفره مردم، مبحث روزانه‌ای است به این جمع‌بندی رسیدیم که باید کالاهای اساسی را روزانه مورد رصد قرار دهیم.

ساداتی نژاد تصریح کرد: بر این اساس در وزارت جهاد کشاورزی قرارگاه امنیت غذایی را ایجاد کردیم که این قرارگاه هرروز ساعت ۶ تا ۸ صبح به‌صورت کشوری جلسه تشکیل می‌دهد و به‌طور روزمره حوزه محصولات اساسی مورد رصد قرار می‌گیرد.

وی افزود: در این قرارگاه تمام زنجیره اعم از تعزیرات، اتاق اصناف، بسیج، سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان و وزارت صنعت، معدن و تجارت حضور دارند و در تصمیم‌گیری مشارکت دارند.

وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: در مقایسه ۶ ماهه سال ۱۴۰۰ نسبت به ۶ ماهه سال گذشته، امسال از صف های چندین کیلومتری سال گذشته دیگر خبری نیست و توزیع مرغ با کد ملی دیگر وجود ندارد.

وی ادامه داد: دلایل این پایداری و آرامش کنار هم بودن تمام زنجیره تولید، تأمین و توزیع محصولات کشاورزی و رصد روزانه و مدام تولید و بازار است و یکی از اولویت‌ها و وظایف ما حفظ این پایداری است.

ساداتی نژاد بابیان این‌که در هیچ دوره‌ای در آستانه عید نوروز این آرامش را در بازار نداشته‌ایم، عنوان کرد: این آرامش نتیجه همکاری اعضای این قرارگاه باهم است، علی رغم تحریم‌ها و مشکلات تأمین ارز، در ۶ ماهه سال ۱۴۰۰ نسبت به مدت مشابه، ۵۳ درصد توزیع نهاده دامی افزایش‌ یافته است و هرماه یک میلیارد دلار ارز ترجیحی برای تأمین نهاده اختصاص داده‌ شده است.

وی افزود: در حال حاضر در حال تدارک تأمین ارز ترجیحی برای نهاده دامی فروردین‌ماه هستیم و مشکلی در تأمین وجود ندارد، وزارت جهاد کشاورزی تا روز آخر وجود ارز ترجیحی، این ارز را برای تأمین نهاده تأمین خواهد کرد.

وزیر جهاد کشاورزی در رابطه با تأمین میوه شب عید گفت: میوه شب عید که بر اساس مصوبات خریداری‌شده در تمام استان‌ها ذخیره شده است و وزارت جهاد کشاورزی بر نحوه خرید، کیفیت محصولات، نحوه ذخیره‌سازی و توزیع در بازار نظارت کامل دارد.

وی با اشاره به ۵ موضوع اساسی در بخش کشاورزی ادامه داد: یکی از این اولویت‌ها امنیت غذایی است که در راستای آن کشاورزی قراردادی را راه‌اندازی کردیم، در ۶ ماه گذشته ۲۵۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی را به کشاورزی قراردادی گندم اختصاص داده‌ایم که کشاورز بیمه می‌شود و کود دریافت می‌کند و در آخر پس از برداشت محصول با خریدار تسویه می‌کند، البته از سال زراعی آینده، سم و بذر هم به قراردادها اضافه خواهد شد.

ساداتی نژاد ادامه داد: شرکت بازرگانی دولتی ایران برای سال آینده کشت قراردادی برنج را خواهند داشت و طبق برنامه‌ریزی انجام‌شده، خرید میوه شب عید برای سال ۱۴۰۲ با کشاورزی قراردادی با باغداران انجام خواهد شد.

وی در رابطه با صدور اسناد اراضی گفت: تاکنون تنها ۴ درصد از اراضی دارای سند شده‌اند که برای تسریع در این امر، در سازمان امور اراضی کشور قرارگاه تشکیل شده است و تا پایان دولت سیزدهم جشن سنددار شدن اراضی کشاورزی را خواهیم گرفت.

وزیر جهاد کشاورزی بابیان این‌که موضوع سوم دسترسی به اطلاعات و داده است که در این زمینه در کشور دچار نقص هستیم، خاطرنشان کرد: قرارگاه رصدخانه کشاورزی ایران را راه‌اندازی کرده‌ایم و امیدواریم تا پایان سال ۱۴۰۱ فاز اول رصدخانه کشاورزی ایران به بهره‌برداری برسد.

وی با اشاره به این‌که بخش کشاورزی در حوزه سرمایه‌گذاری دچار نقص است، عنوان کرد: استان‌ها به صنایع تبدیلی مجهز نیستند و امیدواریم با کمک دولت و ایجاد زمینه سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در استان‌ها، زنجیره ارزش تکمیل و از خام فروشی جلوگیری شود.

ساداتی نژاد در رابطه با دیپلماسی غذایی و ارتباط با همسایگان تصریح کرد: صادرات محصولات کشاورزی به کشورهای همسایه به‌ویژه در شرایط جنگ اوکراین و روسیه، یکی از اولویت‌های وزارت جهاد کشاورزی است و امیدواریم بتوانیم در تأمین سفره همسایگان کشور سهیم شویم.

امنیت غذایی همسو با امنیت ملی و اقتدار کشوراست

در ادامه این جلسه، علی نیکزاد نایب رئیس مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم اردبیل، سرعین، نمین و نیر، اظهار کرد: صادقانه بگویم، زمانی که دکتر ساداتی نژاد وزیر جهاد کشاورزی از مجلس رفت و به دولت پیوست، مجلس شورای اسلامی متضرر شد و یک نیروی خدوم و مردمی را از دست داد، ایشان بسیار متدین، پیگیر و آشنا به امور بخش کشاورزی بود و بخش را کاملا رصد می کرد و دغدغه کشاورزان را داشت، با وجود متضرر شدن مجلس اما حضور ایشان در وزارت جهاد کشاورزی باعث خوشحالی نیروهای انقلابی مجلس و دولت مردمی است.

نماینده مردم اردبیل، سرعین، نمین و نیر گفت:عدم هماهنگی یکی از دلایل اصلی ناکامی دولت قبل در بهبود معیشت و تامین سفره مردم بود.

وی در رابطه با اهمیت امنیت غذایی خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری بر امنیت غذایی تاکید بسیار دارند و امنیت غذایی را همسو با امنیت ملی و قدرت در منطقه می دانند.

نیکزاد تصریح کرد: موضوع آمایش سرزمین در حوزه کشاورزی بسیار حائز اهمیت است و واقعیت غیرقابل انکار است که اگر در دولت آقای رئیسی و در وزارت آقای ساداتی‌نژاد اتفاقی نیفتد، بعید است دیگر اتفاق خاصی رخ دهد.

وی خاطرنشان کرد: کشت وسیع محصولات کشاورزی و جلوگیری از خرده‌مالکی و نیز در دسترس بودن ماشین‌آلات کشاورزی و اهمیت دادن به مکانیزاسیون باید مورد توجه خاص قرار گیرد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی وزیر جهاد کشاورزی ساداتی نژاد امنیت غذایی نهاده دامی وجود ندارد سفره مردم استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۰۵۳۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم اعتبار ۱۰۰ همتی برای تکمیل پروژه‌ های آب و خاک

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، صفدر نیازی شهرکی در خصوص استفاده از کمک‌های بخش خصوصی در اجرای پروژه‌های آب و خاک افزود: موضوع عملیات آب و خاک، ارتقای راندمان آبیاری و همین‌طور ارتقای حاصلخیزی خاک است که برای ما اهمیت ویژه‌ای دارد.

وی با بیان این که در بحث بهره‌وری آب، پروژه‌های متعددی در کشور در دست اجرا است، اظهار داشت: سامانه‌های آبیاری تحت فشار و سامانه‌های آبیاری نوین یکی از این پروژه‌ها است. همچنین مرمت قنوات، اجرای شبکه‌های آبیاری بخصوص شبکه سه و چهار، تجهیز و نوسازی اراضی، تسطیح اراضی، احداث و ترمیم آب‌بندان‌ها، پوششی کردن کانال‌های خاکی با بتن یا انتقال آب با لوله و اجرای سیستم‌های کم فشار در باغات سنتی مجموعه اقداماتی است که در حوزه زیرساخت اجرا می‌کنیم.

با اعتبارات دولتی اجرای پروژه‌ها ۲۰۰ سال طول می‌کشد

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: کارهای خوبی تاکنون انجام شده و کارهایی نیز باقی مانده است، منابع تخصیص یافته توسط دولت هم در بودجه تعریف شده و مشخص است، سالانه سه تا چهار هزار میلیارد تومان به این بخش از سوی دولت اختصاص می‌یابد در صورتی که نیاز این بخش خیلی زیاد است.

نیازی یادآور شد: بر اساس برآوردهای انجام شده برای تکمیل پروژه‌های آب و خاک و اجرای زیرساخت‌ها، حدود هزار همت پول نیاز داریم که با تخصیص چهار تا پنج همت در سال، اجرای پروژه‌های ما ۲۰۰ سال طول می‌کشد.

وی ادامه داد: منابع آبی ما اجازه نمی‌دهند که این میزان صبر کنیم، بنابراین تصمیم گرفتیم که از سرمایه سرمایه‌گذاران بخش خصوصی برای تکمیل پروژه‌ها استفاده کنیم. مجموعه‌ای به اسم سرمایه‌گذار وارد سیستم زیرساخت کردیم. این سرمایه‌گذاران طی تعاملات یا قراردادی با صاحب زمین، اراضی کشاورزی را اجاره می‌کنند و به میزان اجاره، در آن زمین سرمایه‌گذاری می‌کنند و یا خود بهره‌برداران منابع می‌آورند تا پروژه‌ها اجرا شوند.

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی درباره میزان اعتبارات جذب شده از مسیر سرمایه‌گذاران در سال گذشته افزود: ما میزان سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در سال ۱۴۰۲ را حساب نکرده‌ایم زیرا منابع جذب نشده و تازه تخصیص داده شده است.

وی اظهار داشت: اما برای سال ۱۴۰۱ در آذربایجان شرقی در بحث آبیاری و زهکشی دو تا سه پروژه داشتیم که در ۲۱۰۰ هکتار اجرا شد و ۶۴ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری انجام شد؛ در ایلام دو ایستگاه اجرا کردیم و ۵۰۰ میلیون تومان سرمایه‌گذاری شد؛ در چهارمحال و بختیاری هشت ایستگاه پمپاژ با وسعت اراضی زیر کشت ۱۶۶۰ هکتار با سرمایه‌گذاری ۵۳ میلیارد تومان اجرایی شد؛ در کردستان در حوزه تأمین و انتقال آب ۲۱ پروژه با ۹ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری، اجرا شد و در جاده بین مزارع این استان هم ۱.۵ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری شد.

۱۲۷ میلیارد تومان حجم سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در سال ۱۴۰۱

نیازی کل حجم سرمایه‌گذاری توسط بخش خصوصی در ۱۴۰۱ را ۱۲۷ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: این سرمایه‌گذاری‌ها در حوزه شبکه، ایستگاه پمپاژ و تأمین و انتقال آب اجرایی شد.

وی اضافه کرد: در سامانه آبیاری تحت فشار که استقبال خوبی توسط بهره‌بردار انجام می‌شود، ۴۳۸ پروژه اجرا کردیم. ۲۱ هزار و ۲۶۴ هکتار به کمک خودیاری مردم بوده است و یکهزار و ۱۸ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری توسط مردم (علاوه بر خودیاری که برای اعتبارات دولتی باید بدهند) انجام شده است.

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به نامگذاری امسال با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» از سوی مقام معظم رهبری گفت: تلاش داریم در بخش آب و خاک از مشارکت مردم استفاده کنیم، از آنجایی که ۹۸ درصد بخش کشاورزی در اختیار مردم است، در حوزه آب و خاک هدف‌گذاری کردیم که بتوانیم پروژه‌های بیشتری را با کمک مردم اجرایی کرده و حداقل دو هزار میلیارد تومان سرمایه توسط بخش خصوصی تأمین کنیم.

به گفته وی، سرمایه بخش خصوصی توسط مردم یا بعضاً بنیادهایی مثل برکت تأمین خواهد شد، در سال گذشته در حوزه قنوات از بنیاد برکت ۵۰ میلیارد تومان کمک گرفتیم و امسال هم با آنها برای تأمین اعتبار تفاهم‌نامه داریم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: نظر ما تأمین ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار توسط بنیاد برکت بود اما آنها ۵۰ میلیارد تومان را پذیرفتند و قرار شد اگر بخواهند کل اعتبار مد نظر ما را تأمین کنند، جلسات کارشناسی با آنها برگزار کنیم.

وی کمک‌های بنیاد برکت را بلاعوض اعلام کرد و افزود: بنیاد برکت پرداخت بخشی از هزینه پروژه مثلاً ۲۰ درصد آن را تقبل می‌کند، بخش دیگری از آن توسط دولت تأمین می‌شود و بقیه را کشاورز پرداخت می‌کند.

نیازی گفت: بعضی از استان‌ها به‌ویژه استان‌های شرقی خیّر قنات پیدا کرده‌اند، خیّرهایی هستند که یک عددی را کمک می‌کنند تا قناتی برای روستا آباد شود. این مجموعه اقداماتی است که برای پروژه‌های خرد داخل مزرعه اجرایی می‌کنیم. در پروژه‌های خرد راحت‌تر بخش خصوصی جذب می‌شود.

وی درباره میزان کمک نهادها اضافه کرد: برای پروژه‌های خرد، نهادها پول‌های درشتی کمک نمی‌کنند اما امیدواریم از بنیاد برکت بتوانیم پولی بگیریم. بنیاد مستضعفان و جانبازان هم به مناطق محروم کمک می‌کند، ما با این دو مجموعه جلساتی داشتیم تا بتوانند به حوزه زیرساختی کشور کمک کنند.

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: آورده‌های مردمی در پروژه‌های آب و خاک قابل توجه‌تر است و حتماً دو هزار میلیارد تومانی که به‌عنوان آورده مردمی در برنامه‌های ما پیش‌بینی شده است، امسال محقق خواهد شد.

استفاده از فاینانس چین در پروژه‌های کلان

نیازی درباره نحوه تأمین اعتبار پروژه‌های کلان حوزه آب و خاک گفت: ما در بخش آب و خاک دو پروژه کلان داریم، یکی بحث فاز دوم طرح خوزستان و ایلام که از ۵۵۰ هزار هکتار، حدود ۳۰۰ هزار هکتار آن اجرا شده است.

وی افزود: برای تأمین آب پروژه که در حوزه وزارت نیرو است و شبکه‌های سه و چهار که حوزه ما قرار دارد، ۱۸۰ میلیارد تومان پول نیاز داریم، این رقم، مبلغ سنگینی است و بودجه عمومی کشور تکافوی اجرای آن را نخواهد داد.

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی با بیان این که برای تکمیل این پروژه، دو مسیر را پیگیری می‌کنیم، اضافه کرد: یکی از این مسیرها که در قالب بودجه ۱۴۰۲ هم پیش‌بینی شده بود، فروش سهم دولت در نیشکر و صنایع جانبی آن است تا درآمد حاصل را در این پروژه هزینه کنیم.

وی ادامه داد: برای پروژه ۵۵۰ هکتاری و پروژه تکمیل زیرساخت استان‌های شمالی در بخش کشاورزی حدود ۷۶ همت پول نیاز داریم.

نیازی تصریح کرد: پروژه تکمیل زیرساخت سه استان شمالی شامل تجهیز و نوسازی، بازچرخانی، آب‌بندان، بتنی کردن کانال‌ها و … در قالب یک بسته کامل است، هدف این پروژه تأمین یک میلیارد متر مکعب آب و انجام دو تا سه کشت در برخی از اراضی است.

وی اظهار داشت: در سفر سال گذشته رئیس‌جمهور به چین، پروژه‌های متعددی برای فاینانس مطرح شد و چین دو پروژه ما را برای فاینانس قبول کرد که قرار است برای پروژه خوزستان یک میلیارد دلار و برای پروژه زیرساخت شمال ۲۲۰ میلیون دلار از منابع مالی چین اختصاص یابد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به این که تفاهم اولیه انجام شده است و خود کشور چین استقبال کرد و پذیرفت که این دو پروژه را فاینانس کند، گفت: اکنون بحث اقدامات بانک مرکزی مطرح است که نحوه انتقال این پول و تبدیل یوان چین به ریال چگونه باشد، زیرا پروژه‌های ما ارزبری ندارند و ریال‌بر هستند. برای اجرای پروژه‌های خود نیازی به واردات ماشین‌آلات نداریم.

وی افزود: در حال حاضر به شدت پیگیریم که بتوانیم از موضوع فاینانس که متأسفانه زمان‌بر هم شده است، برای اجرای این دو پروژه استفاده کنیم و موضوع فاینانس را در ۱۴۰۳ نهایی کنیم.

کد خبر 6094425 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • لزوم اعتبار ۱۰۰ همتی برای تکمیل پروژه‌ های آب و خاک
  • خسارت ۱۰۰۰ میلیاردی بارش‌های اخیر به بخش کشاورزی جنوب کرمان
  • وزیر کشاورزی: کالاهای مورد نیاز مردم تأمین شده است
  • رتبه دوم تردد بین استانی به بوشهر رسید
  • آخرین مهلت بارگذاری آثار برای جشنواره قلم ۱۵ خردادماه
  • تولید گوشت مرغ در چهارمحال و بختیاری ۳۰ درصد رشد کرد
  • ۱۵ تغییر کاربری غیرمجاز در آمل قلع و قمع شد
  • ۳۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان کاشمر سند دار شد 
  • جوجه ریزی ۱۰۰ میلیون قطعه‌ای در مرغداری‌های مازندران
  • توزیع ۷۰۰ تن نهاده دامی در مناطق عشایری شهرستان ارومیه