Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@14:10:19 GMT

سفر جانسون به عربستان، حقوق بشر چه می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۶۰۵۸۶۵

سفر جانسون به عربستان، حقوق بشر چه می‌شود؟

به گزارش ایرنا به نقل از تارنمای شبکه خبری "اسکای نیوز"، «بوریس جانسون» نخست وزیر انگلیس با هدف افزایش فشار بر مسکو که درآمدهای اصلی آن بر فروش حاصل از سوخت های فسیلی متکی است، به کشورهای حوزه خلیج فارس سفر کرده تا با سران آن برای افزایش تولید نفت گفت‌وگو کند.

اما سفر نخست وزیر انگلیس به این کشورها از جمله عربستان به دلیل انتشار خبر اعدام دسته جمعی ۸۱ نفر در یک روز، موجی از انتقادات را متوجه جانسون کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

نخست وزیر انگلیس هدف خود را از این دیدار تلاش برای پایان "اعتیاد" غرب به نفت و گاز روسیه اعلام کرده است.

نخست وزیر انگلیس روز گذشته در مقاله‌ای برای روزنامه انگلیسی "دیلی تلگراف" نوشت که غرب «نمی‌تواند به این شکل ادامه دهد» و پس از تهاجم مسکو به اوکراین، از نظر اقتصادی به منابع روسیه وابسته بماند.

جانسون در مقاله خود اذعان کرد که پس از الحاق کریمه به روسیه در سال ۲۰۱۴، کشورهای غربی با اشتباه وحشتناکی که مرتکب شدند، فکر کردند می توان با روسیه روابط عادی را از سر گرفت.

وی افزود: اما ما به اشتباه نه تنها روابط اقتصادی را با روسیه از سر گرفتیم بلکه این روابط تشدید هم شد و بیش از هر زمان دیگری به نوسانات بهای جهانی نفت و گاز وابسته شدیم. بنابراین هنگامی که در نهایت «ولادیمیر پوتین» جنگ را علیه اوکراین به راه انداخت، می دانست که تحریم او برای جهان بسیار سخت خواهد بود. او می دانست که اعتیاد به وجود آمده است.

جانسون امروز چهارشنبه با «محمد بن زاید» ولیعهد امارات در ابوظبی دیدار خواهد کرد و سپس به ریاض می رود تا با «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان گفت‌وگو کند.

ناظران می گویند انتظار می رود نخست وزیر انگلیس در این سفر کشورهای حاشیه خلیج فارس را برای افزایش تولید نفت و گاز متقاعد کند. امری که به کشورهای غربی این امکان را می‌دهد تا وابستگی خود را به منابع انرژی روسیه کاهش داده و ضربات مالی بیشتری به مسکو وارد کنند.

با این حال، سفر جانسون پس از اعدام دسته جمعی ۸۱ نفر در عربستان مورد انتقاد نمایندگان مجلس و فعالان حقوق بشر قرار گرفته است.

«جولیان لوئیس» نماینده ارشد محافظه کار پارلمان انگلیس که ریاست کمیته اطلاعات و امنیت پارلمان را بر عهده دارد، از وزرای دولت انگلیس خواسته تا پیش از سفر جانسون به عربستان مطمئن شوند که تلاش برای رهایی از منابع نفت و گاز روسیه آنها را وابسته یک رژیم خصمانه و غیرقابل اعتماد نکند.

«اد میلیبند» رهبر پیشین حزب کارگر هم در واکنش به سفر جانسون گفت: «سفر نخست وزیر به عربستان نشانه آسیب پذیری و ناامنی انرژی ما است تا به دنبال افزایش تولید نفت از کشوری باشیم که سوابق وحشتناک حقوق بشری دارد». وی تاکید کرد: بهترین راه برای حل بحران انرژی، چرخش سریع به سمت استفاده از انرژی سبز و پایان دادن به وابستگی به سوخت های فسیلی است.

«کیتی فالون» از "کارزار ضد تجارت اسلحه" (یک سازمان مستقر در انگلیس که با هدف لغو تجارت بین المللی اسلحه فعالیت می کند)، گفت که سفر جانسون چراغ سبز دولت به تجارت با یک رژیم آدمکش بدون توجه به حق حیات شهروندان خود است، بماند که وضعیت کشورهای دیگر مانند یمن هم از سوی دولت انگلیس نادیده گرفته شده است.

برچسب‌ها انگلیس روسیه بوریس جانسون

منبع: ایرنا

کلیدواژه: انگلیس روسیه بوریس جانسون انگلیس روسیه بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس سفر جانسون نفت و گاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۰۵۸۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کرملین: انگلیس مانع توافق آتش‌بس اوکراین شد

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین می‌گوید که اوکراین پیش نویس پیمان صلح با روسیه را در سال ۲۰۲۲ تحت فشار انگلیس کنار گذاشت.

به گزارش آر تی، این توافق که می‌توانست چند هفته پس از آغاز جنگ، به مناقشه اوکراین پایان دهد، توسط مذاکره‌کنندگان در استانبول تأیید شد، اما کی‌یف بعداً از مذاکرات خارج شد.

روزنامه آلمانی ولت روز گذشته مدعی شد که مسکو پس از طرح یک چارچوب برای توافق، درخواست‌های دیگری از جمله تبدیل زبان روسی به عنوان دومین زبان رسمی در اوکراین را مطرح کرده و سبب خروج اوکراین از مذاکرات شده است.

با این حال، پسکوف امروز (شنبه) با استناد به اظهارات دیوید آراخامیا، نماینده پارلمان اوکراین که ریاست هیئت کی‌یف در مذاکرات را بر عهده داشت، این ادعا‌ها را رد کرد.

آراخامیا نوامبر گذشته در مصاحبه‌ای با رسانه‌های داخلی اوکراین گفت که بوریس جانسون، نخست وزیر وقت انگلیس در روند صلح مداخله کرده و از اوکراینی‌ها خواسته که «فقط با روسیه بجنگند».

پسکوف تاکید کرد که کی‌یف عملاً این توافق را تحت فشار مستقیم لندن کنار گذاشت و بقیه دلایلی که مطرح می‌شود صرفا حدس و گمان است.

مقامات روسی مناقشه اوکراین را جنگ نیابتی غرب علیه مسکو توصیف کرده‌اند. به گفته مسکو، هدف آنها مهار روسیه و متوقف ساختن توسعه آن به جای حفاظت از منافع مردم اوکراین است.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل بین‌الملل

دیگر خبرها

  • بوتسوانا درخواست انگلیس برای توافق ضد مهاجرتی را رد کرد
  • کرملین: انگلیس مانع توافق آتش‌بس اوکراین شد
  • گردش مالی اوراسیا از مرز ۸.۷ میلیارد دلار عبور کرد
  • سفر نخست‌وزیر پاکستان به عربستان
  • هیچ بستری برای مذاکره بین اوکراین و روسیه وجود ندارد
  • انگلیس سفیر روسیه را احضار کرد
  • تحریم‌های جدید غرب مرتبط با ایران و روسیه
  • آمریکا تحریم های جدید علیه ایران و روسیه اعمال کرد
  • غرب تحریم‌های مرتبط با ایران و روسیه وضع کرد
  • آمریکا تحریم‌های جدیدی مرتبط با ایران و روسیه وضع کرد