Web Analytics Made Easy - Statcounter

علم هرگز از پیشرفت بازنمی ایستد. چیزهایی که ۲۰ سال قبل در پزشکی و فناوری کاملاً خیالی به نظر می رسیدند، حالا جزئی از زندگی روزانه ی ما هستند. با این حال، هنوز سوال‌هایی هست که علم نتوانسته پاسخی برای آن ها ارائه دهد. مثلاً اینکه چه توضیحی درباره ی مشاهده ی شبح وجود دارد و چطور می توان به یک کامپیوتر یاد داد که صحبت های انسان را به طور کامل متوجه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه از این سوالات بیشتر خواهیم گفت.

بیشتربخوانید

۵ سوال رایج علمی که حتما به دنبال جواب آن هستید  «اثر دارونما» چگونه رخ می دهد؟

دارونما به چیزی اطلاق می شود که هیچ اثر درمانی آشکاری ندارد (مانند آب). وقتی فردی بعد از دریافت یک دارونما حال بهتری پیدا می کند، به این پدیده «اثر دارونما» گفته می شود.

نظریات متعددی درباره ی چگونگی وقوع این پدیده مطرح شده است. برخی معتقدند ناخودآگاه انسان کاری می کند که بدن انسان مداوا شود چون بیمار باور می کند که درمانی که دریافت کرده به او کمک می کند. برخی هم بر این باورند که صرف صحبت با یک پزشک کافی است تا بیمار احساس بهبودی کند. بقیه اما می گویند دارونماها هیچ اثری ندارند. در هر حال، اثر دارونما یکی از آن سوال‌هایی که جوابی برایش نداریم.

چطور می توان به کامپیوترها فهماند انسان ها چه می گویند؟

زبان ما ساختار پیچیده ای دارد که به عوامل بسیار مختلفی بستگی دارد. در بحث هوش مصنوعی، مسأله ی تفسیر از اهمیت زیادی برخوردار است. مثلاً وقتی به ما بگویند «این کاسه سوپ را بخور»، ما متوجه می شویم که این جمله توصیه ای به خوردن سوپ است. و کلمه ی «کاسه» در این جمله حجم سوپ را نشان می دهد. اما کامپیوتر این کلمات را به صورت تحت الفظی، یعنی دستوری برای خوردن کاسه می فهمد.

امروزه کامپیوترها چیزی بیشتر از دستگاهی ناتوان از درک مفاهیم آنطور که برای انسان ها وجود دارد، نیستند. و این بدان معنی است که در حال حاضر، نمی توان کاری کرد که کامپیوترها کلام انسان را به طور کامل متوجه شوند.

 نظریات علمی با گذشت زمان رد می شوند، بنابراین آیا ممکن است که در واقع حالا اصلاً چیزی ندانیم؟

هر دانش علمی ای همواره در مرحله ی پیش نویس قرار دارد. اما این بدان معنی نیست که ما اصلاً هیچ چیز نمی دانیم. بلکه معنی آن این است که ما در فرآیند یادگیری به سر می بریم و برخی از نظریات به ظاهر درست می توانند رد شوند. این مسأله امری عادی است چون گرچه به خانه ی اول بازمی گردیم و چیزی نمی دانیم، اما به جایش چیز جدیدی یاد می گیریم. ما یک قدم به سمت درک بهتر ماهیت چیزها نزدیک تر می شویم. مثلاً پرواز هواپیماها نتیجه ی مطالعه بر روی قوانین علم آیرودینامیک است. در گذشته مردم پرواز هواپیما را غیرممکن می دانستند.

آیا همه چیز را خواهیم فهمید؟ علم پاسخی به این سؤال ندارد.

حیوانات کوچ می کنند؛ دلیلش را می دانیم اما این کار چگونه انجام می شود؟

حیوانات می توانند در  طی سال هزاران کیلومتر سفر کنند، برای فرار از گرما و سرما و پیدا کردن غذا یا جفت. گونه های مختلف حیوانی از روش های مسیریابی مختلفی، مثل میدان مغناطیسی استفاده می کنند. اما ساز و کار کوچ حیوانات چندان مورد بررسی قرار نگرفته است.

بسیاری ادعای دیدن شبح را دارند؛ چه توضیحی برای آن هست؟

این موضوع را باید درک کرد که برای هر مقوله ی روحی ای توضیحی علمی مرتبط با فرآیندهای فیزیولوژیک وجود دارد. مثلاً تجربه های خروج از بدن می توانند نتیجه ی بروز اختلال در فرآیندهایی باشند که در ناحیه ی گیجگاهی – آهیانه ای مغز رخ می دهند. بختک یا همان فلج خواب، پدیده ی دیگری است که با علم به راحتی قابل توضیح است.

بنابراین اگر قصد داشتید با یک متخصص درباره ی تجربه ای که از دیدن یک شبح داشتید صحبت کنید، باید از احساسی که در حین این تجربه داشتید بگویید. قدیمی بودن مکانی که این اتفاق در آنجا رخ داده، داستان های ترسناک و دیگر اطلاعات رمانتیک و شاعرانه به کلی بیهوده هستند. همه ی این ها مهملاتی هستند که کمکی نمی کنند.

منبع: روزیاتو

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانستنی های علمی جالبترین ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۲۱۷۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

الماس‌هایی که دو ساعته تولید می‌شوند؛ دستاورد کیمیاگران مدرن چیست؟

دستاورد جدیدی از دنیای علم و تکنولوژی به‌تازگی خبرساز شده است؛ تولید الماس در آزمایشگاه آن هم در ۱۵۰ دقیقه. این در حالی است که تولید فلزات یا عناصر ارزشمند در تاریخ قدمت زیادی دارد.

به گزارش تجارت نیوز، میل به ساخت این عناصر ارزشمند در تاریخ بشر پیشینه‌ای طولانی دارد. اگر بخواهیم به این میل بپردازیم به کیمیاگری برخورد می‌کنیم. کیمیاگری علمی باستانی و رازآلود است که ریشه‌های آن به مصر باستان و بین‌النهرین بازمی‌گردد. کیمیاگران در جست‌وجوی راه‌هایی برای تبدیل فلزات پایه به فلزات گران‌بها مانند طلا و نقره بودند. آن‌ها همچنین به دنبال کشف اکسیر جوانی و داروی جاودانگی بودند.

در طول قرون وسطی، کیمیاگری در اروپا و خاورمیانه به‌شدت در کانون توجه قرار گرفت. کیمیاگران در آزمایشگاه‌های خود به دنبال راز تبدیل فلزات بودند و در این راه از روش‌های مختلفی مانند تقطیر، تبخیر، ذوب و رسوب استفاده می‌کردند.

کیمیاگران از نماد‌ها و رمز و راز‌های زیادی در نوشته‌ها و نقاشی‌های خود استفاده می‌کردند. این امر باعث شده است رمزگشایی از متون کیمیاگری برای مورخان و دانشمندان امروزی دشوار باشد.

با وجود اینکه کیمیاگری به عنوان یک علم واقعی شناخته نمی‌شود، اما نقش مهمی در تاریخ علم و فلسفه داشته است. کیمیاگران با آزمایش‌های خود به طور اتفاقی مواد و فرایند‌های جدیدی مانند اسید سولفوریک و نیتریک اسید را کشف کرده‌اند و این کمک شایسته‌ای به حساب می‌آید.

در حالی که جست‌وجوی کیمیاگران برای تبدیل فلزات پایه به طلا و نقره به نتیجه نرسید، اما تلاش‌های آن‌ها به طور کلی به پیشرفت علم شیمی کمک کرد. کیمیاگری همچنین الهام‌بخش هنرمندان، نویسندگان و شاعران در طول تاریخ بوده است.

با اینکه کیمیاگران و کیمیاگری دچار تحولات هویتی شدند، اما ماهیت این زمینه تحقیقاتی همچنان باقی است. اولاً که شیمی به شکل سازمان‌یافته‌ای مواد را از بابت آنچه تشکیل‌شان می‌دهد بررسی می‌کند و از طرف دیگر امکانات ساخت مواد را مطرح می‌کند.

الماس‌هایی که در دو ساعت تولید می‌شوند!

در خبری شگفت‌انگیز، دانشمندان در یک آزمایشگاه در دانشگاه هاروارد موفق به ساخت الماس در عرض ۱۵۰ دقیقه شدند. این دستاورد انقلابی، گامی بزرگ در جهت تولید الماس مصنوعی با کیفیت بالا و با قیمتی به‌مراتب ارزان‌تر از الماس‌های طبیعی به شمار می‌رود.

ده‌ها سال است که دانشمندان در تلاش‌اند روش‌های جدیدی برای ساخت الماس مصنوعی پیدا کنند. روش‌های سنتی تولید الماس مصنوعی، فرایندی پرهزینه و زمان‌بر است که نیازمند فشار و گرمای شدید برای مدت طولانی است. این روش‌ها اغلب منجر به تولید الماس‌های کوچک و ناقص می‌شوند.

در سال‌های اخیر، دانشمندان روش‌های جدیدی برای ساخت الماس مصنوعی با استفاده از فناوری‌های پیشرفته مانند لیزر و نانوتکنولوژی توسعه داده‌اند. این روش‌ها به طرز چشمگیری سریع‌تر و کارآمدتر از روش‌های سنتی هستند و می‌توانند الماس‌هایی باکیفیت در اندازه‌های مختلف تولید کنند.

دستاورد کیمیاگران مدرن چیست؟

در این تحقیق جدید، دانشمندان از روشی به نام «سنتز الماس با لیزر پالس فوق سریع» استفاده کردند. در این روش، پالس‌های لیزر فوق کوتاه و پرقدرت به یک صفحه نازک از گرافیت تابانده می‌شود. این پالس‌های لیزر، اتم‌های کربن را از ساختار گرافیت جدا و آن‌ها را به شکل ساختار الماس مرتب می‌کنند.

این فرایند در عرض ۱۵۰ دقیقه و در دمای نسبتاً پایین انجام می‌شود. در حالی که روش‌های سنتی تولید الماس مصنوعی به فشار و گرمای شدید در حدود پنج هزار درجه سانتی‌گراد و به مدت چندین هفته نیاز دارند. طبیعتاً فراهم کردن این شرایط بسیار پرهزینه‌تر از روش جدید است.

الماس‌های دوساعته چگونه آینده را تغییر می‌دهند؟

این دستاورد انقلابی، پتانسیل‌های متعددی را برای آینده به ارمغان می‌آورد. با تولید الماس مصنوعی باکیفیت و به قیمتی ارزان‌تر، می‌توان از آن‌ها در زمینه‌های گوناگونی از جمله جواهرات، ابزار‌های برش، قطعات الکترونیکی و حتی ایمپلنت‌های پزشکی استفاده کرد.

علاوه بر این، این روش جدید می‌تواند به دانشمندان در مطالعه بهتر ساختار و خواص الماس کمک کند و زمینه را برای کشف مواد جدید و شگفت‌انگیز در آینده فراهم کند.

دیگر خبرها

  • (ویدئو) سوال میلیون دلاری در اسرائیل: روسیه به ایران چه داده؟!
  • (ویدئو) پاسخ جالب همسر کاپیتان تیم ملی فوتسال به یک سوال جنجالی
  • الماس‌هایی که دو ساعته تولید می‌شوند؛ دستاورد کیمیاگران مدرن چیست؟
  • چگونه دانشمندان تنها در چند ساعت الماس تولید کردند
  • دانشمندان تنها در چند ساعت الماس تولید کردند
  • با ترور دانشمندان نمی‌توانند دانش بومی را از ما بگیرند
  • دانشمندان درباره «جهان‌های موازی» چه می‌گویند؟
  • گوجه فرنگی‌ها «جهان موازی» خود را دارند!
  • «حفاظت» به بقای گونه‌ها کمک می‌کند
  • کشف گاز متان در سیاره سرخ