Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@02:22:48 GMT

مسیرهای جدیدی برای گردشگری کویر تعریف کنیم

تاریخ انتشار: ۲۹ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۶۲۲۴۹۱

مسیرهای جدیدی برای گردشگری کویر تعریف کنیم

ایسنا/خراسان جنوبی یک فعال گردشگری و مدیر انجمن گردشگری پایدار بیان کرد: با تعریف دقیق گردشگری بخش عمده‌ای از چالش‌ها مرتفع می‌شود؛ باید مسیری را تعریف کنیم که به طور مثال از کرمان آغاز و به خراسان جنوبی برسد.

احمد کاشانی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: خراسان‌جنوبی سومین استان پهناور کشور است. ما 11 شهرستان داریم و تقریبا در کنار هر شهرستان یک کویر زیبا، بکر و منحصر به فرد قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه کویر به ظاهر یک منطقه خشک و بی آب و علف به نظر می‌رسد و شاید این گمان برود که کویر منطقه‌ای است که زیست جانوری و حیات در آن وجود ندارد، افزود: کویر به از نظر اقتصادی و زیست محیطی منطقه بسیار مهمی است.

وی با بیان اینکه تاسیس اقامتگاه‌های بوم گردی در کویر یکی از زیرساخت‌هایی است که برای فعال کردن اقتصاد گردشگری در حوزه بیابان‌گردی یا کویر نوردی مورد استفاده ما است، تصریح کرد: ما اگر بتوانیم گردشگری را در خراسان جنوبی با موضوع کویر فعال کنیم قطعا می‌توانیم از همین ظرفیت در مسیر اشتغال زایی استفاده کنیم.

کاشانی اظهار کرد: در حال حاضر در خراسان‌جنوبی اقامتگاه‌های بوم گردی فراوانی داریم که برخی‌ها در کویرها هستند و نیاز به کمک دولت دارند چراکه با شیوع بیماری کرونا فشار اقتصادی بسیار زیادی بر همه فعالان گردشگری از جمله اقامتگاه‌های بومگردی وارد شد و قطعا می‌شود با نگاه مثبت رئیس جمهور از دولت تقاضا داشت رسیدگی تخصصی و ویژه‌ای نسبت به مشکلات فعالین گردشگری به ویژه اقامتگاه‌های بومگردی که در کویر است، شود.

کاشانی بیان کرد: وقتی یک اقامتگاه بومگردی در بیابان تاسیس می‌شود ابتدا خود اقامتگاه بومگردی اشتغال زایی دارد. طبیعتا در هر اقامتگاه  بوم گردی 5 تا 15 نفر مشغول بکار می‌شوند که این رقم می‌توانند رقم قابل توجهی در حوزه اشتغال‌زایی در استان باشد.

این فعال گردشگری تصریح کرد: تعریف تور گردشگری از دیگر راهبردهای بهره گیری از کویر است؛ از طرف دیگر مردم روستاهای حاشیه کویر مردمانی هستند که به دلیل موقعیت جغرافیایی محل زندگیشان، قطعا به سختی روزگار می‌گذرانند اما با فعال شدن حوزه گردشگری فرصتی برای آنها فراهم می‌شود که می‌توانند غذاهای محلی، صنایع دستی و حتی محصولات کشاورزی خود را برای فروش به گردشگران عرضه کنند.

کاشانی به دیگر جاذبه‌های کویر اشاره کرد و افزود: طلوع ماه در کویر به دلیل گسترده بودن افق قابل مشاهده است که این اتفاق در کمترین جایی از کشور قابل دیدن است.

وی با بیان اینکه خراسان جنوبی در یک نقطه طلایی قرار گرفته، اما ما هیچ وقت مسیر گردشگری تعریف نکرده‌ایم، افزود: با تعریف دقیق گردشگری بخش عمده‌ای از چالش‌ها مرتفع می‌شود؛ باید مسیری را تعریف کنیم که به طور مثال از کرمان آغاز و به خراسان جنوبی برسد.

کاشانی با بیان اینکه راهنمای تور زمانی که بتواند مسیری را تعریف کند می‌تواند بر روی مسیرهای خود درآمدزایی داشته باشد، افزود: اگر راهنمای تور بتواند مسیرهای جدید و ترکیبی تعریف کند، می‌تواند درآمدزایی بیشتری داشته باشد.

وی یادآور شد: گردشگری، آسان ترین راه برای ورود ارز به کشور است چراکه شما فرهنگ، زیبایی، تاریخ و امنیت ایران را معرفی می‌کنی و مخاطب بی واسطه ارز را خرج می‌کند؛ بنابراین این صنعت، یکی از مهم ترین راحت ترین صنایع برای ارزآوری و پول آوری است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری گردشگري خراسان جنوبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۲۲۴۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات روسازی و ریل گذاری ۷۰ کیلومتر از پروژه راه آهن خراسان جنوبی

تین نیوز

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی از آماده بودن عملیات روسازی و ریل گذاری ۷۰ کیلومتر از پروژه راه آهن در استان خبر داد.

به گزارش تین نیوز به نقل از اداره ارتباطات و اطلاع رسانی راه و شهرسازی، میرمحمد مودی مدیرکل راه و شهرسازی استان با ارائه گزارشی از اقدامات صورت گرفته در حوزه راه و شهرسازی در همایش روز ملی شوراها که به ریاست استاندار خراسان جنوبی و با حضور مدیران و مسئولین استانی و شهرستانی برگزار شد گفت: حدود ۲۰ درصد بیشتر از اعتبارات اختصاص یافته در پروژه های راه و شهرسازی تخصیص داشته ایم و طی سه سال گذشته ۲۷۰ کیلومتر از باندهای دوم تکمیل و به بهره برداری رسیده است.

مودی با اشاره به اینکه در سنوات گذشته میانگین بهره برداری از باندهای دوم ۳۰ کیلومتر بوده که هم اکنون به ۱۰۰ کیلومتر رسیده افزود: در تمامی شهرستان های استان دارای پروژه باند دوم هستیم که دارای اعتبار ملی و تخصیص است.

وی به پروژه مهم راه آهن در استان اشاره کرد و افزود: از ۹۷۰ کیلومتر طول ریلی مسیر ۴۳۰ کیلومتر در حوزه استحفاظی خراسان جنوبی قرار دارد که با پیگیری های به عمل آمده تمامی قطعات دارای پیمانکار بوده، تجهیز کارگاه انجام و ردیف اعتباری و بودجه ای آن نیز مشخص و تامین شده و هم اکنون حدود ۷۰ کیلومتر از این پروژه آماده عملیات روسازی و ریل گذاری است.

مودی افزود: در حوزه تامین زمین مورد نیاز اجرای طرح نهضت ملی مسکن و قانون جوانی جمعیت طی دوسال دولت سیزدهم ۵ هزار هکتار زمین به محدوده شهرهای استان الحاق شده که این میزان ۴ برابر نیاز کنونی متقاضیان مسکن است که زمین آن تامین شده است.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی تصریح کرد: در حوزه بازآفرینی شهری و طرح کلید به کلید اولین استانی هستیم که این طرح را شروع کردیم که برای عملکرد مطلوب در این حوزه نیازمند همکاری و همراهی بیشتر مردم و دستگاه های مرتبط با این امر هستیم.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • نظارت ۹۹۰ ناظر بر دور دوم انتخابات بیرجند، درمیان و خوسف
  • اقامتگاه سنتی گل‌سنگ دربند افتتاح شد
  • راهیابی مستند «چنشتی ها» به جشنواره ملی اقوام ایرانی
  • تصویب سند توسعه دانش بنیان خراسان جنوبی
  • پردیس های فرهنگیان خراسان جنوبی تبدیل به دانشگاه می شود
  • خراسان جنوبی زیر رگبار رعد و برق
  • خسارت سیل در خراسان جنوبی چند میلیارد تومان بود؟
  • اجرای طرح ملی ورزش با مردم در خراسان جنوبی
  • عملیات روسازی و ریل گذاری ۷۰ کیلومتر از پروژه راه آهن خراسان جنوبی
  • معرفی گوهرسنگ خراسان جنوبی در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران