Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین؛ امیر صباغ، مدیر توسعه سرمایه‌گذاری و اقتصادی ایمیدرو در گفت‌وگو با اقتصادآنلاین گفت: در بسیاری از کشورهای دنیا برای حمایت از مصرف‌کننده در زمان نوسان بازارهای داخلی و جهانی، اقدام به وضع صادرات می‌کنند. عوارض صادراتی، بازارهای داخلی را به تعادل می‌رساند و صادرات را محدود می‌کند و همزمان، بخشی از منافع حاصل از صادرات را به دولت و بودجه عمومی باز می‌گرداند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: اخذ عوارض صادراتی در کشور ما نیز مرسوم بوده و در گذشته هم اعمال شده است. اخذ این عوارض، اهداف مختلفی دارد. برخی به دنبال تکمیل زنجیره ارزش و افزایش ارزش افزوده در صادرات و برخی دیگر، به دنبال تعادل در بازار و تنظیم آن هستند. 

صباغ تصریح کرد: عوارض صادراتی که در هفته‌های اخیر در وزارت صمت مورد بررسی قرار گرفته است، بیشتر جنبه تنظیم بازار را مدنظر قرار می‌دهد. یعنی اتفاقاتی در دنیا مانند جنگ اوکراین و روسیه در حال رخ دادن است که موجب شده از برخی بنادر در روسیه و دریای سیاه، کالایی وارد و خارج نشود. در واقع خارج نشدن کالا از دو کشور روسیه و اوکراین، باعث تحولاتی در حوزه کامودیتی‌ها در دنیا شده است. 

مدیر توسعه سرمایه‌گذاری و اقتصادی ایمیدرو اضافه کرد: از سوی دیگر، محدودیت در زمینه انتقال پول به روسیه و اوکراین و پرداخت پول برای هزینه حمل‌ونقل دریایی برای دو کشور وجود دارد. بنابراین پیش‌بینی می‌شود که خروج کالا از روسیه که در سال گذشته حدود ۴۴۰ میلیارد دلار صادرات کامودیتی داشته است، کاهش یابد.

وی اظهارکرد: اگر بخشی از این حجم و ارزش صادرات از بازارهای جهانی حذف شود، ناترازی ایجاد خواهد شد و این موضوع، به قیمت‌های صادراتی کشور نیز سرایت خواهد کرد. تحریک قیمت‌های صادارتی، موجب می‌شود که تولیدکنندگان رغبت بیشتری به صادر کردن کالاهای خود نشان دهند که به تبع این امر، بازار داخلی با کسری مواجه خواهد شد و قیمت‌ها رشد خواهند کرد.

صباغ خاطرنشان کرد: از سوی دیگر، خریداران داخلی نیز با توجه به تحولات بین‌المللی تصمیم می‌گیرند و به دلیل صعودی بودن قیمت‌های جهانی، اقدام به انبارسازی و خرید بیش از نیاز برای پوشش ریسک می‌کنند که موجب شکل‌گیری تقاضایی مازاد می‌شود و قیمت‌ها را بالا خواهد برد.

مدیر توسعه سرمایه‌گذاری و اقتصادی ایمیدرو گفت: بر اساس قوانین کشور، در صورت وضع عوارض بر محصولات، اخذ عوارض پس از گذشت سه ماه از وضع آنها امکان‌پذیر است که این موضوع، بی‌ثباتی را در بازار ایجاد می‌کند. دولت، به دنبال اخذ مجوزی ویژه برای پوشش دادن عوارض از زمان وضع آنها است. 

وی تصریح کرد: به هر میزان که قیمت‌ها افزایش یابد، درصدی از ضرایب برای کالاهای صادراتی نیز اعمال خواهد شد تا تولیدکننده، محصول خود را در بازار داخل نیز عرضه کند. ضرایب پیش‌بینی شده برای عوارض صادراتی، از ۲درصد شروع می‌شود و اگر قیمت‌ها تا ۴۰درصد رشد کنند، احتمال افزایش ضریب عوارض تا ۲۲درصد وجود دارد و پس از این عدد، ثابت خواهد ماند. عوارض صادراتی، تمام کالاهای کامودیتی از جمله زنجیره فولاد، روی، مس، آلومینیوم، پتروشیمی، کالاهای کشاورزی و... را شامل می‌شود و با کاهش قیمت‌های جهانی، ضریب عوارض صادراتی نیز به صورت پلکانی کاهش خواهد یافت.

صباغ در پایان گفت: با عبور از بحران‌های کنونی، منحنی صعودی قیمت‌های جهانی نیز رو به کاهش خواهد رفت و به دلیل پلکانی بودن عوارض صادراتی، ضریب عوارض هم کاهش می‌یابد و به محدوده صفر، دو و چهار درصد باز خواهند گشت. 

حجم ویدیو: 12.96M | مدت زمان ویدیو: 00:05:44 دانلود ویدیو اخبار مرتبط ۱۵:۳۸:۲۰ نحوه محاسبه شمش بلوم و مقاطع طولی تغییر کرد/ تلاش برای جلوگیری از ریزش قیمت‌ ها ۰۸:۰۰:۰۰ حذف ضرایب زنجیره فولاد به ضرر صنایع بزرگ و پایین‌دستی تمام می‌شود ۱۹:۳۳:۱۵ روند افزایش سرمایه شرکت‌ها تسریع خواهد شد/ به دنبال ایجاد ثبات در بازار سرمایه هستیم ۱۳:۰۳:۱۵ آغاز پویش«تولید ملی، اشتغال پایدار، صادرات مستمر» ۱۱:۱۵:۵۸ آشفته بازار فولاد/ اختلاف قیمت دلار در بورس‌ و بازار آزاد، دردسرساز شد ۱۲:۵۸:۲۵ قیمت سنگ‌آهن مانند فولاد باید ضریبی از قیمت‌های صادراتی باشد

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: ثبت نام سایپا ثبت نام ایران خودرو عوارض صادراتی خواهد شد قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۲۳۹۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت خودرو امروز ۸ اردیبهشت +جدول

بازار امروز، شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ نشان می‌دهد قیمت خودرو در تمامی محصولات نسبت به روز گذشته تغییری ندارد و با همان قیمت ثابت، بدون تغییر معامله می‌شود.

به گزارش مشرق، قیمت خودرو امروز، شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ با آغاز روند دوباره معاملات در بازار، هیچ‌گونه تغییری نسبت به روز گذشته ندارد و تمامی محصولات در ثبات کامل خرید و فروش می‌شوند. در ادامه نرخ دلار به عنوان مهم‌ترین محرک بازار خودرو تاثیری بر قیمت تمامی محصولات نداشته است.

قیمت خودروهای داخلی

در روز جاری قیمت خودروهای داخلی هیچ تغییری نداشته و ثابت مانده‌اند.

دنا پلاس توربو اتوماتیک (آپشنال) یکی از محبوب‌ترین محصولات ایران‌خودرو با قیمت ثابت یک میلیارد و ۱۷۰ میلیون تومان قابل خرید و فروش است.

قیمت پژو پارس سفارشی ELX نسبت به روز گذشته تغییر ندارد و با قیمت ۷۴۷ میلیون تومان می‌توان آن را از بازار خریداری کرد.

رانا پلاس پانوراما (ارتقاء) از دیگر محصولات ایران‌خودرو، هیچگونه تغییری نداشته و با قیمت ۷۱۸ میلیون تومان معامله می‌شود.

کوییک R اتوماتیک از هاچ‌بک‌های اقتصادی شرکت سایپا محسوب می‌شود که همانند سایر محصولات این شرکت بدون تغییر است و با قیمت ۵۴۲ میلیون تومان می‌توان خرید کرد. سایر محصولات نیز به همین ترتیب بدون تغییر بوده‌اند.

قیمت خودروهای مونتاژی

از ابتدای معاملات امروز، قیمت خودروهای مونتاژی همانند خودروهای داخلی تغییری ندارند.

آریزو ۵ اسپورت از محصولات برتر مدیران خودرو با قیمت یک میلیاردو ۴۱۷ میلیون تومان قابل خرید است که این محصول هیچ تغییر قیمتی نسبت به روز گذشته خود نداشته است.

قیمت تیگو ۸ پرو (هیبرید) در حال حاضر ۳ میلیارد و ۱۶۵میلیون تومان بوده که یکی دیگر از محصولات مدیران خودرو به شمار می‌رود.

جک S۵ از دسته محصولات کرمان موتور است که با قیمت یک میلیارد و ۶۷۰ میلیون تومان در بازار معامله می‌شود. سایر محصولات مونتاژی نیز بدون هیچ تغییر قیمتی ثابت مانده‌اند.

هایما ۸ اس از محصولات ایران‌خودرو بوده که تغییری نسبت به روز گذشته ندارد و در بازار با قیمت یک میلیارد و ۹۳۵ میلیون تومان معامله می‌شود.

منبع:تجارت‌نیوز

دیگر خبرها

  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • سقوط طلا دامن‌گیر نقره شد/ معامله‌گران در لاک احتیاطی!
  • پتانسیل بازار آفریقا برای خودروهای اقتصادی سایپا
  • قیمت محصولات سایپا +جدول
  • گشایش پنجره صادراتی و حضور در بازارهای بین الملل راهکار اصلی تثبیت بازار مرغ
  • قیمت خودرو امروز ۸ اردیبهشت +جدول
  • مرغ؛ از «تولید و تامین بازار داخل» تا «ارزآوری و صادرات»
  • پیش‌بینی بورس در هفته دوم اردیبشهت ۱۴۰۳/ یکه‌تازی فولادی و پتروشیمی‌ها در این هفته
  • تأمین ۴۰ درصدی نیاز داخلی به دستگاه نوار قلب با محصول ایران‌ساخت
  • توزیع روزانه پیاز به ۴۰۰ تن رسید