Web Analytics Made Easy - Statcounter

نادر شیخی حسینوند کارشناس بازار سرمایه در رابطه با شرایط و آینده صنعت ماشین آلات در بورس نکاتی را مطرح کرد.

سوال: صنعت ماشین آلات چه جایگاهی در بورس و اقتصاد کشور دارد؟
حسینوند: در مجموع ۶ شرکت فعال در حوزه تولید ماشین آلات در بورس‌های کشور حضور دارند که صورت‌های مالی آن ها قابل بررسی است. در سالیان گذشته به دلیل اعمال تحریم‌ها، قطع همکاری شرکای خارجی و همچنین مدیریت ضعیف، باعث شده که این شرکت‌ها از نظر عملیاتی به سمت زیان و ورشکستگی حرکت کنند و این صنعت در تولید ناخالص داخلی کشور نیز سهم بسیار پایینی داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سوال: از لحاظ بنیادی عملکرد شرکت‌های بورسی ماشین آلات به چه شکل بوده و چه میزان رشد و کاهش در تولید و سودآوری این شرکت‌ها وجود دارد؟
حسینوند: از نظر بنیادی نیز وضعیت عملکردی این صنعت شرایط مناسبی نداشته است.گزارش‌های منتشر شده توسط این شرکت‌ها نشان می‌دهد کاهش تولید حدود ۱۵ درصدی در این صنعت نسبت به سال ۹۹ به ثبت رسیده است. هم چنین از نظر سودآوری نیز عملکرد صنعت ضعیف‌تر از سال ۹۹ بوده به نحوی که مجموع سودآوری شرکت‌های صنعتی کاهش ۲۰ درصدی را در سال ۱۴۰۰ نشان می‌دهد.

سوال: پیش بینی صنعت ماشین آلات برای سال آینده از لحاظ متغیر‌های بین المللی و داخلی که بر رشد یا کاهش سودآوری شرکت‌های این صنعت اثر می‌گذارد چگونه است؟

حسینوند: این روز‌ها اقتصاد کشور همانند گذشته درگیر ابهامات بسیاری است که این ابهامات عملکرد شرکت‌های صنعت ماشین آلات را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد.

تحولات بین‌المللی عرصه سیاست خارجی، جنگ روسیه و اوکراین و به دنبال آن رشد قیمت کامودیتی ها، سیاست‌های اقتصادی دولت و نرخ گذاری‌های دستوری از جمله عواملی هستند که سودآوری صنعت ماشین آلات در سال ۱۴۰۱ را تحت تاثیر قرار خواهند داد.

اما با توجه به جمیع شرایط به نظر می‌رسد سودآوری صنعت در سال ۱۴۰۱ رشد خاصی را نخواهد داشت و تغییری در عملیات اصلی شرکت‌های این صنعت به وجود نخواهد آمد.

سوال: سرمایه گذاری در صنعت ماشین آلات برای مردم در سال آینده چه ریسک‌ها و آورده‌هایی می‌تواند داشته باشد؟

حسینوند: تحریم‌ها علیه اقتصاد کشورمان همچنان یکی از مهم‌ترین ریسک‌های این صنعت است.

یکی دیگر از ریسک‌های این صنعت نیز آزادسازی واردات و یا کاهش تعرفه گمرکی است، در صورتی که این اتفاق رخ دهد شرایط تولید و رقابت برای شرکت‌های داخلی سخت‌تر نیز خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تحلیل بنیادی ماشین آلات صنعت ماشین آلات شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۲۷۵۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت ساماندهی شرکت‌های تابعه و مولدسازی اموال صندوق بازنشستگی مس/دغدغه‌های‌ بازنشستگان عزیز باید رفع شود

به گزارش «تابناک» به نقل از مس پرس، دکتر حسین مدرس خیابانی در نشستی با مدیرعامل، اعضای هیأت مدیره و معاونان موسسه صندوق بازنشستگی مس اظهار کرد: موضوع مولد سازی اموال و دارایی‌های صندوق با تشکیل بانک اطلاعاتی و پیگیری موضوعات آن‌ها منجر به سودآوری و اطمینان از تحقق اهداف و برنامه‌ها در آینده خواهد شد.
وی بر ضرورت استقرار حاکمیت شرکتی و ایجاد انسجام و یکپارچگی در سیاست‌گذاری‌های صندوق بازنشستگی و سیاست‌های کلان شرکت ملی صنایع مس ایران تاکید کرد و ادامه داد: ساماندهی امور شرکت‌های تابعه می‌تواند به افزایش سودآوری و ارزش آفرینی آن‌ها از طریق ارتقای کارایی عملیاتی، کاهش هزینه‌ها، بهبود مدیریت ریسک و استفاده از فرصت‌های جدید برای رشد منجر شود.
مدیر عامل شرکت ملی صنایع مس ایران با اشاره به اهمیت سودآوری شرکت‌های زیرمجموعه صندوق، بر لزوم رعایت الزامات کمیسیون معاملات، تدوین آیین‌نامه‌های مرتبط و نظام‌مند شدن فرآیندهای این شرکت‌ها در چارچوب بودجه ابلاغی به عنوان راهکارهایی برای دستیابی به این هدف تاکید کرد.
وی بیان کرد: باید به طور مستمر عملکرد شرکت‌های تابعه را رصد و ارزیابی کرد و در صورت نیاز، در برنامه‌ها و فرآیندها تجدید نظر شود.

دیگر خبرها

  • کاهش ۶۵ درصدی شکایت تهرانی‌ها در حوزه پسماند/ تأثیر افزایش حقوق پاکبانان در نظافت پایتخت
  • افزایش شاخص راه‌های روستایی بیجار در دستورکار است
  • روستاهای زنجان به کارگاه عمرانی تبدیل شده‌اند
  • سودآوری بالای صنعت لنج‌سازی در قشم
  • ضرورت ساماندهی شرکت‌های تابعه و مولدسازی اموال صندوق بازنشستگی مس/دغدغه‌های‌ بازنشستگان عزیز باید رفع شود
  • خسارت ۵۲۰ میلیاردی سیل به اردستان
  • راه ارتباطی ۳۵۰ روستای خراسان جنوبی بازگشایی شد
  • هدایت نقدینگی به‌سمت صنایع پایین‌دست نفت، اشتغال‌زایی و سودآوری به‌ همراه دارد
  • آخرین وضعیت بازار رمزارزها در جهان/ سقوط سودآوری بیت‌کوین
  • اعطای تسهیلات خرید به سرمایه گذاران جهت اصلاح خطوط تولیدی