Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجموعه تاریخی عباس‌آباد بزرگ‌ترین باغ دوره صفوی ایران به‌ شمار می‌رود و به‌عنوان یکی از جاهای دیدنی بهشهر، سالانه میزبان گردشگران زیادی می‌شود .

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری برنا از مازندران ، مجموعه تاریخی عباس‌آباد بزرگ‌ترین باغ دوره صفوی ایران به‌ شمار می‌رود و به‌عنوان یکی از جاهای دیدنی بهشهر، سالانه میزبان گردشگران زیادی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 دریاچه عباس آباد نیز با انبوهی از درختان که دورتادور آن قد برافراشته‌اند و با آواز پرندگان، در کنار بقایای عمارت تاریخی‌، یکی از بهترین مقاصد برای کسب آرامش و فرار از فضای پر دود و دم شهری است. 

باغ تاریخی عباس‌آباد از آثار تاریخی و جاهای دیدنی استان مازندران است که در دامنه رشته‌کوه‌های البرز واقع شده است. این باغ یکی از مهم‌ترین و بزرگ‌ترین باغ‌های تاریخی ایران محسوب می‌شود و در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است. این مجموعه تاریخی به دستور شاه عباس اول صفوی در سال‌های ۱۰۲۰ و ۱۰۲۱ ساخته شده است. وسعت این باغ غیرکویری ایران به ۵۰۰ هکتار می‌رسد. مجموعه عباس آباد شامل باغ،‌ دریاچه، حمام و... می‌شود. 

عکس از siyan.blogfa.com (عکاس: نامشخص)

مجموعه تاریخی عباس آباد کجاست؟

مجموعه تاریخی عباس آباد در استان مازندران، در فاصله ۹ کیلومتری شهرستان بهشهر قرار دارد. (مشاهده روی نقشه)

مسیر دسترسی به مجموعه تاریخی عباس آباد 

اگر از تهران راهی می‌شوید، وارد جاده هراز شوید و مسیر جاده آمل را در پیش بگیرید. در کمربندی آمل یک خروجی در سمت راست قرار دارد که به‌سمت بابل، قائمشهر و ساری می‌رود. وارد این خروجی شوید و مسیر را ادامه دهید تا بعد از ساری، به بهشهر برسید.

عکس از ویکی‌پدیا (عکاس: آرمان گوهری نسب) 

در ورودی بهشهر وارد بلوار هاشمی‌نژاد شوید و مسیر را ادامه دهید تا به بلوار امام رضا برسید. در بلوار امام رضا، نرسیده به هتل عباسپور، ورودی جاده عباس آباد در سمت راست شما قرار دارد. وارد جاده شوید و با عبور از رستوران قصر، مسیر را ادامه دهید. در انتهای مسیر، یک خروجی در سمت راست قرار دارد که مستقیم به مجموعه عباس آباد می‌رود. در صورتی که مسیر را ادامه دهید به تالار و رستوران هشت بهشت می‌رسید و می‌توانید از آنجا پیاده به‌سمت دریاچه بروید.

بخش‌های مجموعه تاریخی عباس آباد

مجموعه تاریخی عباس آباد از بخش‌های مختلفی تشکیل می‌شد که از برخی از آن‌ها اثری به‌جای نمانده است. در ادامه به معرفی آن‌ها می‌پردازیم.

عکس از ویکی‌پدیا (عکاس: علی پورحمزه) 

دریاچه عباس آباد

دریاچه طبیعی عباس‌ آباد وسعتی بالغ بر ۱۰ هکتار دارد که در زمان آبگیری ارتفاع آب در آن به ۱۸ متر می‌رسد. در مرکز دریاچه مصنوعی عباس‌ آباد بهشهر بنایی آجری به‌شکل چهارطاقی وجود دارد که زمانی سطح فوقانی آن، بستر بنایی با مصالح چوب و سقفی سفالی را تشکیل می‌داد. چهارطاقی مذکور در زمان آبگیری سد به زیر آب می‌رود و تنها سطح فوقانی آن به‌سان جزیره‌ای بیرون از آب قرار می‌گیرد. از شگفتی‌های این عمارت، عدم وجود پله آجری در بنا و اطراف چهارطاقی است. آب دریاچه از آب‌های ذوب شده زمستانی اطراف تامین می‌شود که با کمک کانال‌های جمع‌آوری به دریاچه می‌ریزند و در تابستان جهت آبیاری شالیزارهای برنج و تامین آب روستاهای اطراف مورد استفاده قرار می‌گرفته است.

عکس از knowledge.eramblog.com (عکاس: نامشخص)

احتمالا عمارت میان دریاچه در ابتدا برای مقاوم‌سازی سد ایجاده شده بود و بعدها به آن کاربری تفریح داده‌اند. جهت کاربری تفریحی عمارت داخل استخر، دسترسی به آن از طریق یک پل چوبی اسکله مانند که در جهت شمال بنای مذکور ایجاد کرده بودند، امکان‌پذیر می‌‌شد. اما بنای عمارت علاوه بر کاربردی تفریحی دارای کاربری علمی و فنی در سد سازی بوده‌است؛ چراکه از فشار آب جلوگیری می‌کند و مانع از تخریب سد می‌شود. این دریاچه به‌دلیل دسترسی مناسب، آثار باستانی، آب‌و‌هوای مناسب و بسیاری زیبایی‌های طبیعی دیگر از مکان‌های محبوب برای گردشگران است.

باغ عباس آباد

باغ تاریخی عباس‌آباد، بر بالای تپه‌ای طبیعی احداث شده است، بدین ترتیب که مهندسان دوره صفوی با بریدن تپه و ایجاد پله و صفه، باغی مطبق و پلکانی را ایجاد و در بالاترین قسمت تپه اقدام به عمارت‌سازی کردند. این باغ بر اساس شواهد به‌دست آمده، یکی از بی‌نظیرترین باغ‌های ایرانی است.

عکس از ویکی‌پدیا (عکاس: علیرضا جواهری) 

باغ عباس‌آباد مهم‌ترین باغ غیرکویری ایران است

 معماری در باغ و باغ‌سازی کاملا به‌صورت قرینه انجام پذیرفته که سبب زیبایی آن شده است. مهندسان و معماران دوره صفوی با احداث باغ به روش پلکانی و مطبق و همچنین با به‌کارگیری سطوح شیب‌دار و لوله‌های سفالی، علاوه بر زیبایی، موسیقی آب را در باغ ایجاد کرده‌اند که سبب آرامش افراد مستقر در باغ می‌شود. شاید برایتان جالب باشد که بدانید تاج محل و کاخ الحمرا نیز نمونه‌های باغ ایرانی هستند که در فهرست میراث جهانی به ثبت رسیده‌اند.

سد

سد دریاچه با گنجایش ۶۰۰ هزار مترمکعب از نوع مخزنی است. این سد توسط سازمان میراث فرهنگی با شماره ۷۴۵ در زمره آثار تاریخی و فرهنگی ایران قرار گرفته‌ و بنای آن از دوره صفویه، در دره‌ای عمیق احداث شده است. مصالح عمده سازه مذکور، سنگ، آجر و ملات ساروج است. سد سه دریچه خروجی دارد و در پشت آن پشت‌بندی قرار دارد که دارای دو گونه کاربری است، پشت‌بند سد و مرکز تخلیه و چاه تخلیه آب.

عکس از siyan.blogfa.com (عکاس: نامشخص)

منبع تامین‌کننده آب مخزن سد، آب سرچشمه است. مهندسان سازنده سد به‌گونه‌ای آن را طراحی کرده‌اند که هرگاه احساس می‌شد مخزن سد، حداکثر آبگیری را انجام داد و انرژی پتانسیل آب در حال فشار روی دیوار سد است، آب از دریچه خروجی سد تخلیه نشود. زیرا در آن حالت تخلیه آب از دریچه، موجب تخریب بیشتر سد می‌شود. ساخت تونل زیرزمینی در زمان صفویه و مرتبط کردن آن به جرز مرکزی چهارطاقی عمارت و همچنین خارج کردن تونل در پایین دست دیواره سد موجب شده است فشار آب از دیواره سد کاسته و به‌سمت مرکز، هدایت شود. بر بالای چهارطاقی آثار فواره و حوض موجود است. آبرسانی به این بنا از طریق لوله‌های سفالی انجام می‌شد که آب چشمه فرادست را به آنجا هدایت می‌کرد.

کاخ

در فاصله تقریبی دو کیلومتری شمال باغ، بر بالای کوه مشرف بر دشت بهشهر و خلیج میانکاله، بقایای آثار معماری از دوره صفوی شناسایی شده است که به نظر می‌رسد محل احتمالی کاخ باغ بوده باشد. با توجه به موقعیت ساختاری بنای شناسایی شده بر بالای کوه و همچنین کشف سفال‌های پوشش بام لعابدار با لعاب‌های آبی، آبی فیروزه‌ای، سبز و قهوه‌ای و عدم دستیابی به بقایای معماری کاخ در کاوش‌های باستان‌شناسی در محوطه اصلی باغ، می‌توان گفت محل کشف‌شده مکان احتمالی کاخ پادشاهان صفوی در عباس آباد باشد.

حمام

در ضلع غربی باغ و متصل به آن و در سطحی پایین‌تر از باغ، بنای حمام تاریخی با زیر بنایی به وسعت ۱۶۰ متر مربع قرار دارد. بر اساس بررسی‌های به عمل آمده، پوشش سقف بنای حمام، گنبدی شکل و مصالح عمده سازه آن، آجر است و از تزیینات کاشی و ملات ساروج در آن استفاده کرده‌اند. آب از قسمت شرقی بنای حمام از طریق لوله‌های سفالی (تنبوشه/به‌کاررفته در داخل دیوارهای بنای حمام)، بعد از عبور از ضلع شمالی دیوار حمام، وارد ضلع غربی می‌شد و خزانه آب گرم را پر می‌کرد. سپس آب در خزانه بعد از گرم شدن از طریق لوله‌های سفالی (تنبوشه)، دیگر حوض‌های موجود فضای گرمخانه را پر می‌کرد. روش آبرسانی آب سرد بنای حمام مذکور مانند آب گرم انجام می‌پذیرفت. بدین ترتیب آب سرد از طریق لوله‌های سفالی بعد از عبور از ضلع شرقی حمام با پر کردن حوضی در بالا دست (خارج از بنای حمام) از طریق لوله‌های سفالی (تنبوشه)، حوض‌های موجود در فضای سربینه و گرمخانه را پر می‌کرد. به بیانی دیگر هر حوض در فضای سربینه حمام تاریخی عباس‌آباد بهشهر دارای دو سیستم آبرسانی آب سرد و آب گرم است که این نکته از اهمیت‌های تاریخی این مکان به شمار می‌رود.

گرمخانه

در واقع فضای گرمخانه محل شستشو و استحمام بوده که در ضلع جنوب شرقی احداث شده است. بر اساس یافته‌های باستان‌شناسی، فضای گرمخانه بنای حمام تاریخی عباس‌آباد دارای حوض‌های متعدد بود. حوض‌های متعدد در بنای این حمام، بیان‌کننده رعایت بهداشت و عدم استفاده از خرانه به‌صورت عمومی است. علاوه بر مورد فوق و با توجه به خاک‌برداری‌های انجام شده، مشخص شده که فضای گرمخانه مزین به کاشی با لعاب‌هایی به رنگ‌های مختلف بوده است. 

گلباغ

محوطه گلباغ یا ایستگاه توزیع آب به فاصله ۶۰۰ متری از باغ واقع شده است. این گلباغ در حقیقت در ادامه شیبی قرار داشته است؛ به‌نحوی که شیب را بریده‌اند و آن را به‌صورت یک سطح تقریبا صاف در آورده‌اند. آب چشمه به محوطه فوق هدایت می‌شد، سپس با گردش در حوض‌های متعدد به آرامش و تصفیه می‌رسید و بعد از آن به پیروی از سطح شیب‌دار و همچنین لوله‌های سفالی به‌سمت باغ اصلی حرکت می‌کرد. وسعت منطقه گلباغ در حدود ۳۵۰۰ متر مربع است و بر اساس بقایای معماری برج محوطه گلباغ در دوره صفویه، به‌لحاظ اهمیت در امر آبرسانی، توسط نگهبانانی محافظت شده است.

امکانات مجموعه تاریخی عباس آباد

برخی از امکانات مجموعه عباس آباد شامل موارد زیر می‌شود:

کافهرستورانسرویس بهداشتینمازخانهفروشگاه مواد خوراکیقایق پدالی اجاره‌ای

انتهای پیام

بیشتر بخوانید نمادهای هویتی مازندران در نوروز امسال به گردشگران و مسافران معرفی شود توزیع ۸۰۰ بسته کمک معیشتی در عباس آباد لینک کپی شد ارسال به دیگران وبگردی گردشگری مازندران بهشهر عباس آباد عناوین مرتبط نمادهای هویتی مازندران در نوروز امسال به گردشگران و مسافران معرفی شود توزیع ۸۰۰ بسته کمک معیشتی در عباس آباد با مشارکت کمیسیون میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی مجمع جوانان مازندران انجام شد / کاشت 100 اسلحه نهال در عرصه دانشگاه علوم پزشکی ساری آزادسازی سواحل نمونه ای از کار جهادی و انقلابی است/ هم اندیشی دسترسی و بهره مندی مردم توسط مسئولان گیلان و مازندران ادامه دارد یادواره شهدای انقلاب اسلامی شهرستان بهشهر و اولین سالگرد عروج حاج مهدی مهدوی در بهشهر برگزار شد نظر شما نام ایمیل نظر خود را بنویسید: ارسال پربیننده‌ترین اخبار استان ها ۱ عباس آباد بهشهر/ نماد گردشگری و زیبایی شرق مازندران ۲ بیش از ۲۶۰۰ نفر در مراکز اقامتی آموزش و پرورش آذربایجان‌شرقی پذیرش شدند ۳ تجلیل از خادمین ستاد مردمی اجتماعات مهدوی ۴ حضور معاونین استاندار قم در شیرخوارگاه صدف و مرکز حمزه ۵ استاندار آذربایجان شرقی راهبردهای اساسی استان را برای سال ۱۴۰۱ تشریح کرد ۶ آخرین و جدیدترین آمار کرونایی استان البرز تا 1فروردین 1401 ۷ وزیر بهداشت:مشهد با کمبود تخت بیمارستانی مواجه است ۸ آخرین و جدیدترین آمار کرونایی استان لرستان 1فروردین 1401 ۹ آماده باش تمام اکیپ‌های شرکت توزیع نیروی برق استان آذربایجان‌غربی در تعطیلات نوروز ۱۰ پیام تبریک مدیرکل ورزش و جوانان استان البرز به مناسبت آغاز سال نو ۱۱ عیدی اول قرن رو از همراه اول بگیر! ۱۲ روستای قصلان قروه با حمامی تاریخی و دیدنی ۱۳ پیش بینی وضعیت جوی استان اردبیل طی روزهای آینده ۱۴ برخورد گشت‌های پلیس اصفهان با مخلان نظم و امنیت، سارقان و مجرمان مهمترین اخبار عباس آباد بهشهر/ نماد گردشگری و زیبایی شرق مازندران بیش از ۲۶۰۰ نفر در مراکز اقامتی آموزش و پرورش آذربایجان‌شرقی پذیرش شدند تجلیل از خادمین ستاد مردمی اجتماعات مهدوی حضور معاونین استاندار قم در شیرخوارگاه صدف و مرکز حمزه استاندار آذربایجان شرقی راهبردهای اساسی استان را برای سال ۱۴۰۱ تشریح کرد آخرین اخبار استان ها عباس آباد بهشهر/ نماد گردشگری و زیبایی شرق مازندران بیش از ۲۶۰۰ نفر در مراکز اقامتی آموزش و پرورش آذربایجان‌شرقی پذیرش شدند تجلیل از خادمین ستاد مردمی اجتماعات مهدوی حضور معاونین استاندار قم در شیرخوارگاه صدف و مرکز حمزه استاندار آذربایجان شرقی راهبردهای اساسی استان را برای سال ۱۴۰۱ تشریح کرد آخرین و جدیدترین آمار کرونایی استان البرز تا 1فروردین 1401 وزیر بهداشت:مشهد با کمبود تخت بیمارستانی مواجه است آخرین و جدیدترین آمار کرونایی استان لرستان 1فروردین 1401 آماده باش تمام اکیپ‌های شرکت توزیع نیروی برق استان آذربایجان‌غربی در تعطیلات نوروز پیام تبریک مدیرکل ورزش و جوانان استان البرز به مناسبت آغاز سال نو عیدی اول قرن رو از همراه اول بگیر! روستای قصلان قروه با حمامی تاریخی و دیدنی پیش بینی وضعیت جوی استان اردبیل طی روزهای آینده برخورد گشت‌های پلیس اصفهان با مخلان نظم و امنیت، سارقان و مجرمان ۸۸ ایستگاه بازرسی ویژه نوروز در خراسان رضوی ایجاد شد بازدید استاندار خراسان رضوی از جاده های ورودی استان اخبار برگزیده عباس آباد بهشهر/ نماد گردشگری و زیبایی شرق مازندران بیش از ۲۶۰۰ نفر در مراکز اقامتی آموزش و پرورش آذربایجان‌شرقی پذیرش شدند تجلیل از خادمین ستاد مردمی اجتماعات مهدوی حضور معاونین استاندار قم در شیرخوارگاه صدف و مرکز حمزه استاندار آذربایجان شرقی راهبردهای اساسی استان را برای سال ۱۴۰۱ تشریح کرد وزیر امورخارجه پاکستان نوروز و سال جدید شمسی را تبریک گفت نفت خام برای دومین بار در معاملات امروز رکورد جدیدی را ثبت کرد بازدید اوجی از مرکز کنترل و پایش مصرف بنزین کشور / ثبت رکورد ۱۳۱ میلیون لیتری مصرف بنزین کشور سخنگوی وزارت خارجه در راس هیأتی بلندپایه عازم پاکستان شد افزایش ساعات کار دفاتر ازدواج در روزهای نوروز آخرین و جدیدترین آمار کرونایی استان البرز تا 1فروردین 1401 وزیر بهداشت:مشهد با کمبود تخت بیمارستانی مواجه است آخرین و جدیدترین آمار کرونایی استان لرستان 1فروردین 1401 ادامه سلسله فعالیت‌های دانش‌بنیان سازمان اوقاف/ اوقاف تمام‌قد پای تولید بومی ایستاده است کاهش ۱.۲ درصدی نرخ تورم اسفند ماه ١٤٠٠ اخراج سرمربی پرتغالی حریف عربستانی سپاهان شبکه اجتماعی عباس آباد بهشهر/ نماد گردشگری و زیبایی شرق مازندران بیش از ۲۶۰۰ نفر در مراکز اقامتی آموزش و پرورش آذربایجان‌شرقی پذیرش شدند تجلیل از خادمین ستاد مردمی اجتماعات مهدوی حضور معاونین استاندار قم در شیرخوارگاه صدف و مرکز حمزه استاندار آذربایجان شرقی راهبردهای اساسی استان را برای سال ۱۴۰۱ تشریح کرد وزیر امورخارجه پاکستان نوروز و سال جدید شمسی را تبریک گفت نفت خام برای دومین بار در معاملات امروز رکورد جدیدی را ثبت کرد بازدید اوجی از مرکز کنترل و پایش مصرف بنزین کشور / ثبت رکورد ۱۳۱ میلیون لیتری مصرف بنزین کشور سخنگوی وزارت خارجه در راس هیأتی بلندپایه عازم پاکستان شد افزایش ساعات کار دفاتر ازدواج در روزهای نوروز آخرین و جدیدترین آمار کرونایی استان البرز تا 1فروردین 1401 وزیر بهداشت:مشهد با کمبود تخت بیمارستانی مواجه است آخرین و جدیدترین آمار کرونایی استان لرستان 1فروردین 1401 ادامه سلسله فعالیت‌های دانش‌بنیان سازمان اوقاف/ اوقاف تمام‌قد پای تولید بومی ایستاده است کاهش ۱.۲ درصدی نرخ تورم اسفند ماه ١٤٠٠ اخراج سرمربی پرتغالی حریف عربستانی سپاهان عبور آزمون از رکورد تاریخی مهدوی‌کیا صعود سابر ایران در رنکینگ جهانی آماده باش تمام اکیپ‌های شرکت توزیع نیروی برق استان آذربایجان‌غربی در تعطیلات نوروز نرخ تورم را در سال 1401 با سرعت بیشتری کنترل می‌کنیم/ مشکلات سال 1401 به مراتب کمتر از سال 1400 خواهد بود آخرین اخبار  بازار اخبار پربازدید اخبار برگزیده قیمت زنده نرخ سکه و ارز لیگ ایران و جهان آرشیو اخبار صفحه نخست | ارتباط با ما | درباره ما | آرشیو |

تمام حقوق برای خبرگزاریبرنامحفوظ است. استفاده از مطالب با ذکر منبع آزاد است

طراحی سایت خبری و خبرگزاری آسام

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: برنا ایران آثار تاریخی یونسکو جاده امام رضا برنج زیبایی موسیقی انرژی معماری پوشش جنوب شرقی برج گردشگری مازندران بهشهر عباس آباد آخرین و جدیدترین آمار کرونایی استان البرز تا 1فروردین 1401 آخرین و جدیدترین آمار کرونایی استان لرستان 1فروردین 1401 مجموعه تاریخی عباس آباد مسیر را ادامه دهید مصرف بنزین کشور عباس آباد بهشهر فضای گرمخانه دوره صفوی بنای حمام ترین باغ بر بالای بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۲۸۷۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سالن ورزشی آلاشت بازسازی می شود

به گزارش خبرنگار مهر، علی رجبی عصر دوشنبه در دیدار مدیران شهری آلاشت با بیان اینکه سوادکوه و شهر آلاشت یک ظرفیت برای استان مازندران است، افزود: صنایع مختلفی در آلاشت وجود دارد و می توان از آن برای جذب توریست و گردشگر استفاده کرد زیرا ورزش بخش مهمی است و باید در آلاشت روی آن سرمایه گذاری کرد.

رجبی از مرمت و بازسازی اماکن ورزشی شهر آلاشت گفت و ادامه داد: وظایف دولت خدمتگزاری است و ما سعی می‌کنیم هر قولی که می دهیم را عملی کنیم از این رو مرمت و بازسازی مشکلات سالن ورزشی آلاشت بزودی و ظرف مدت مشخص شده، رفع می شود.

مدیرکل ورزش و جوانان استان مازندران تاکید کرد: باید برنامه ریزی صورت دهیم تا در آینده از ظرفیت شهر آلاشت در بحث گردشگری و توریسم ورزشی به درستی بهره ببریم.

شهردار آلاشت در این جلسه ضمن تقدیر و تشکر از پیگیری‌های مدیرکل ورزش و جوانان استان مازندران، اظهار داشت: مدیرکل ورزش و جوانان استان مازندران در طول این مدت نگاه ویژه‌ای به شهر آلاشت داشت که از این بابت از ایشان تشکر دارم.

امین مستوفیان از موقعیت‌های عالی شهر آلاشت در بحث ورزشی سخت گفت و افزود: توجه به ورزش آلاشت می تواند در بحث گردشگری و توریسم ورزشی کمک شایانی به ورزش استان و بحث گردشگری داشته باشد.

کد خبر 6092407

دیگر خبرها

  • تبریز گردشگرپذیر می شود/ احیای خانه های تاریخی در دل شهر
  • جوجه ریزی ۱۰۰ میلیون قطعه‌ای در مرغداری‌های مازندران
  • تحویل ۹ شی تاریخی به میراث‌فرهنگی هرمزگان
  • سالن ورزشی آلاشت بازسازی می شود
  • استحکام‌بخشی فلک‌الافلاک نیازمند ۲۰ میلیارد/ طرحی که ۱۴ساله شد!
  • استحکام‌بخشی «فلک‌الافلاک» نیازمند ۲۰ میلیارد/طرحی که ۱۴ساله شد!
  • پلمب سالن زیبایی گران‌فروش در بولوار وکیل‌آباد مشهد
  • نمایی از دریاچه طبیعی کیو خرم آباد + تصاویر
  • آسیب جدی به بناهای تاریخی کاشان وارد نشده است
  • مناطق گردشگری شهر بهبهان + فیلم