Web Analytics Made Easy - Statcounter

فیلم سینمایی «بی‌رویا» در چهلمین جشنواره فیلم فجر به نمایش در آمد، فیلمی که نخستین تجربه کارگردانی «آرین وزیردفتری» به حساب می‌آمد و در نهایت توانست به سه نامزدی و یک سیمرغ بلورین به کار خود در جشنواره فیلم فجر پایان دهد. 

خبرگزاری میزان - فیلم سینمایی «بی‌رویا» در چهلمین جشنواره فیلم فجر به نمایش در آمد، فیلمی که نخستین تجربه کارگردانی «آرین وزیردفتری» به حساب می‌آمد و در نهایت توانست به سه نامزدی و یک سیمرغ بلورین به کار خود در جشنواره فیلم فجر پایان دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این فیلم در بخش بهترین کارگردانی اول، بهترین بازیگر نقش اول زن، بهترین بازیگر نقش مکمل زن نامزد دریافت سیمرغ چهلمین جشنواره فیلم فجر شد و در نهایت توانست در بخش بهترین بازیگر نقش اول زن برای طناز طباطبایی این جایزه را از آن خود نماید.

بیشتر بخوانید: برای مشاهده آخرین خبرها از جشنواره فیلم فجر اینجا کلیک کنید

فیلم سینمایی «بی رویا» نسبت به سایر آثار چهلمین جشنواره فیلم فجر روایتی متفاوت را دنبال می‌کرد که طبیعتا ظهور و بروز کارگردان اثر از فیلم کوتاه در این امر بی تاثیر نیست، فیلمی تریلر و معمایی که هر لحظه روایتی تازه را به مخاطب ارائه می کرد. 

«آرین وزیردفتری» به عنوان نویسنده و کارگردان گامی تازه در سینما برداشته بود اما از سویی این ریسک در جاهایی از اثر جواب نداده بود، البته ریسک پذیری وزیردفتری و فاصله گرفتن از سینمای موسوم به ژانر اجتماعی که بیشتر به روایت‌های تلخ می پردازد قابل تحسین بود اما باید دید این انتخاب تا کجا موفق بوده است. 

طبیعتا بازی دو بازیگر زن فیلم سینمایی «بی رویا» طناز طباطبایی و شادی کرم رودی به واسطه فضای ملتهب اثر قابل اعتنا و گاها دفاع است، اما در مورد بازیگر مرد فیلم «صابر ابر» اتفاقی متفاوت را شاهد نیستیم و از سویی فیلمنامه به وی اجازه حضور مشخص و معلومی نمی دهد.

مهمترین نقطه ضعف فیلم سینمایی «بی رویا» را باید به الگوبرداری بیش از حد آن به سینمای هالیوود اشاره کرد، این فیلم انگار کلاژی از چندین فیلم هالیوودی است، شاید «بی رویا» در نگاه اول مخاطب را هیجان زده کند اما با مخاطبی که با سینمای جهان در ارتباط است اتفاقی تازه محسوب نمی شود. 

ادای دین کارگردان به آثار هالیوودی و استفاده از تکنیک های ساخت این گونه آثار به راحتی در فیلم مشاهده می شود اما مشکل آنجاست که فیلمنامه بی رویا به جهت ساختار از پس چنین روایتی بر نیامده و در اکثریت مواقع با خلاهایی قابل لمس روبرو می شود. 

هرچند پیرنگ اصلی درام و روایت کلی را نمی توان با منطق عینی بررسی کرد و جهان فیلمنامه براساس یک بی هویتی بنا نهاده شده اما به طور کلی باید حتی در اوج بی منطقی مخاطب زنجیره ای از اتفاقات را پیگیری کند، اتفاقی که متاسفانه در بی رویا رخ نداده و آن را به حالت یک فیلم کامل تبدیل نمی کند. 

البته این فیلم شروع راه «آرین وزیردفتری» است و باید دید می تواند در آثار بعدی خود در همین ژانر فعالیت داشته و امضای شخصی پای اثر بزند یا خیر، سینمای وزیردفتری کاملا تاثی گرفته از آثار هالیوودی است، اما وقتی می تواند در سینمای داخلی موفق باشد که بتواند آن را در چارچوب سینمای داخلی از لحاظ قصه و تکنیک کانالیزه کند. 

فیلم سینمایی «بی رویا» نخستین ساخته این کارگردان جوان هرچند شاید با نقاط فراز و فرود فراوانی روبرو شده اما در نهایت می تواند به عنوان یک نوگرایی در سینمای کشور که بین دو نوع فیلم اجتماعی و کمدی محصور شده به حساب بیاید. 

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار سینما سینمای ایران

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار سینما سینمای ایران چهلمین جشنواره فیلم فجر آرین وزیردفتری فیلم سینمایی بی رویا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۳۲۷۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گیجگاه از کره‌ای‌ها جایزه گرفت

به گزارش قدس آنلاین، فیلم سینمایی «گیجگاه» به کارگردانی عادل تبریزی به تهیه کنندگی حنیف سروری و میرواله مدنی در بیست وپنجمین جشنواره جئونجو در کره جنوبی موفق به کسب جایزه ویژه نتپک (شبکه‌ توسعه سینمای آسیا) شد.

این جشنواره سینمایی از اول تا دهم می (۱۲ تا ۲۱ اردیبهشت) در شهر جئونجو کره جنوبی در حال برگزاری است.

حامد بهداد، باران کوثری، سروش صحت، بهرنگ علوی، امیرحسین رستمی، نادر سلیمانی، بیژن بنفشه خواه، سیاوش چراغی پور, علی راد، مریم همتیان، محمد الهی، علی باغفر، ایمان اسماعیل پور، داوود ونداده، حامد شیخی، وحید رحمتی؛ با حضور فرهاد آییش و با هنرمندی جمشید هاشم پور، رضا صفایی پور، حسن رضایی نقش آفرینان این فیلم سینمایی هستند.

ماداکتو پیکچرز عرضه و توزیع بین المللی این اثر را برعهده دارد.

«گیجگاه» پیش از این موفق به دریافت جایزه از چهلمین جشنواره فیلم های ورزشی میلان ایتالیا ،جایزه بهترین فیلمنامه از شانزدهمین جشنواره چبوکساری روسیه ، جایزه بهترین گروه بازیگران کمدی و بهترین تدوین از پنجمین جشنواره اسکیپتاون در لس آنجلس آمریکا شده است.

فیلم‌های «در سرزمین برادران» ساخته رها امیرفضلی و علیرضا قاسمی و «آیه‌های زمینی» از علی عسگری و علیرضا خاتمی نیز در جشنواره فیلم جئونجو به نمایش گذاشته می‌شوند.

دیگر خبرها

  • سهم انجمن سینمای جوانان ایران و سازمان سینمایی از نمایشگاه کتاب
  • گیجگاه از کره‌ای‌ها جایزه گرفت
  • خزاعی: انصاف را در اظهار نظر رعایت کنیم
  • واکنش رئیس سازمان سینمایی به اظهارنظرها درباره بیکاری سینماگران و زیر سوال بردن فروش فیلم‌ها
  • بیکاری سینماگران ربطی به رونق اقتصاد و فروش فیلم‌ها ندارد
  • انصاف را در اظهار نظر رعایت کنیم/ رونق تولید و نمایش فیلم‌ها موجب کاهش بیکاری سینماگران شده است
  • تصاویر کمتر دیده شده از مصطفی زمانی و خانم بازیگر در یک فیلم سینمایی |‌ زمان اکران اعلام شد
  • محمد خزاعی مطرح کرد؛تشکیل شورای فیلم اولی‌ها موجب ایجاد امید در میان نسل جوان شد
  • رئیس سازمان سینمایی: تشکیل شورای فیلم اولی‌ها موجب ایجاد امید در میان نسل جوان شد
  • خزاعی: تشکیل شورا فیلم اولی‌ها موجب ایجاد امید در میان نسل جوان شد